Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ایجاد رگولاتوری در صنعت پتروشیمی درخواست مشترکی است که از زمان اجرای خصوصی سازی در این حوزه مطرح و با گذشت چندین سال از آن همچنان به مرحله اجرایی شدن نرسیده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، خصوصی سازی صنایع در راستای افزایش بهره وری یکی از سیاست‌های اتخاذ شده از سالیان گذشته است که این مرحله به طور موفق در صنعت پتروشیمی اجرا شده، اما در ادامه برای سامان دهی ارتباطات میان واحد‌های پتروشیمی و مشخص کردن خط مشی کلی برای واحد‌ها وجود نهاد سومی در این میان احساس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که برخی از فعالان حوزه پتروشیمی از همان ابتدای طرح خصوصی سازی برای بهبود شرایط این صنعت مطرح و از آن به عنوان نهاد رگولاتوری یاد کردند.

نهادی مستقل و واسط میان واحد‌های تولیدی و دولت که زمام امور را در بخش قوانین و مقررات در دست بگیرد تا انسجام و یکپارچگی در بنگاه‌های تولیدی ایجاد شود، زیرا در غیر این صورت شاهد شکست خصوصی سازی خواهیم بود.

از دیگر مزایای ذکر شده به دنبال ایجاد نهاد رگولاتوری، شکل گیری انگیزه و رقابت میان واحد‌های تولیدی برای افزایش سهم از بازار‌های داخلی یا صادراتی هستیم که این مورد به تنهایی ضرورت تشکیل این واسط را بیش از پیش مشخص می‌کند.

نکته قابل توجه دیگر دراین میان این است که یکی از ضروریات جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، اطمینان سرمایه گذاران از وجود یک نهاد رگولاتور در کشور است تا روابط بین حاکمیت و بخش خصوصی را با دارا بودن اختیارات کافی مدیریت کند، این بدین معناست که نبود نهاد رگولاتوری در صنعت پتروشیمی به طور مستقیم بر روی افزایش ظرفیت تولید این صنعت اثر گذار است.

علاوه بر آن پس از گذشت سال‌ها از خصوصی سازی دراین حوزه شاهد این هستیم که واحد‌های تولیدی از اختلاف نظر‌هایی در زمینه قیمت و تامین خوراک رنج می‌برند که بدون شک تشکیل رگولاتوری مستقل، مشکلاتی از این دست را برطرف می‌سازد.

به اعتقاد کارشناسان و فعالان این حوزه برای توسعه صنعت پتروشیمی و استفاده مزایای این صنعت باید از روش‌های مختلف استفاده کرد که ایجاد رگولاتوری یکی از پیشنیاز‌های اساسی این حوزه شمرده می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پتروشیمی خصوصی سازی رگولاتوری تولیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۹۲۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان گفت: دو خوشه‌ پشتیبانی و تجهیزات صنایع مرتبط با فولاد، پتروشیمی و تجهیزات حفاری به منظور رونق کسب و کار صنایع وابسته به این دو صنعت، در استان ایجاد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان علی مهدی‌پور _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در یک گفت‌وگوی رسانه‌ای اظهار کرد: شکل‌گیری خوشه‌های صنعتی اهمیت زیادی دارد و با ایجاد این خوشه‌های صنعتی چندین واحد صنعتی راکد نیز به چرخه تولید بازگشت.

وی افزود: دو خوشه پشتیبانی و تجهیزات صنایع مرتبط با فولاد، پتروشیمی و تجهیزات حفاری (تأمین و ساخت و تعمیر) به منظور رونق کسب و کار صنایع وابسته به این دو صنعت در استان ایجاد شد، با ایجاد این دو خوشه صنعتی دو قرارداد به مبالغ یک میلیون یورو و ۴۶۰ میلیارد ریال با صنایع بزرگ استان در راستای تولید و تأمین تجهیزات مورد نیاز آن‌ها منعقد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خاطرنشان کرد: افزایش گردش مالی، توسعه قراردادهای قبلی، سفارش‌گیری از صنایع بزرگ و جلوگیری از خروج سفارش‌ها در استان از مزیت‌های راه‌اندازی این خوشه‌ها است، همچنین راه‌اندازی این خوشه‌ها و شناسایی ظرفیت‌های فنی موجود در استان باید جلب رضایت شرکت‌های بزرگ صنعتی را به همراه داشته است.

مهدی‌پور با اشاره به نقش و جایگاه صنایع کوچک و متوسط، اضافه کرد: این صنایع عامل اصلی رشد و توسعه کارآفرینی و نوآوری است که در رفع بیکاری و محرومیت بسیار اثرگذار است و فرصت‌های جدیدی را برای جذب سرمایه گذار ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه استفاده از خوشه‌های صنعتی در توسعه صنایع کوچک و متوسط یکی از روش‌های مؤثر و کارآمد است، ادامه داد: یک خوشه موفق می‌تواند نیرویی جهت‌دهنده تلقی شود که توسعه یک حوزه صنعتی خاص یا یک اقتصاد منطقه‌ای را در بهترین شکل ممکن به وجود آورد.

کد خبر 748739

دیگر خبرها

  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرایند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • همدان نیازمند کارگر و کارمند در بخش خصوصی
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد/ آغاز ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد
  • اجرای طرح‌های مهم برای شکوفایی صنعت پتروشیمی
  • فعالیت یک واحد آلاینده لعاب سازی در اردکان متوقف شد
  • تشکیل کارگروه‌ تخصصی مشترک بین دانشگاه آزاد و شورای شهر زرقان
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی