Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- «اگر ما بتوانیم با یک دیپلماسی فعال و هوشمندانه وارد عمل شویم، می‌توانیم میزان دستاورد‌های ایالات متحده در موضوع ایران هراسی را تا حدود زیادی کاهش دهیم. اما این نیازمند آن است که دستگاه دیپلماسی ما یا همان وزارت امور خارجه بتواند با دست باز عمل کند. اگر مقداری دخالت‌ها در عرصه سیاست خارجی در ایران کاهش پیدا کند و کار به متولیان اصلی سپرده شود، من امیدوار هستم که رویارویی دیپلماسی ایران و آمریکا، در وضعیت مناسب تری قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الان ترامپ به دنبال یک دستاورد بزرگ برای انتخابات ۲۰۲۰ است و ما باید از این فرصت استفاده کنیم و شاید بتوانیم امتیاز‌های مورد نظر خود را از ایالات متحده دریافت کنیم.»

داوود هرمیداس باوند تحلیلگر مسائل بین الملل طی گفتگو با فرارو در خصوص وضعیت سیاست خارجی ایران در سال ۹۸ عنوان کرد: «مشکلات در ایران بسیار زیاد است و مسئله سیاست خارجی تنها بخشی از آن‌ها محسوب می‌شود. مهمترین مشکلی که ما قطعا طی سال ۹۸ گریبانگیر مردم و حاکمیت خواهد شد، مسئله اقتصاد است که شاید ادامه این روند مردم را به وضعیت استیصال برساند که این پیامد‌های بسیاری چه در عرصه داخلی و چه در عرصه سیاست خارجی برای ایران در بر خواهد داشت.»

وی ادامه داد: «بنابراین به نظر من بعید نیست که ایران در سال ۹۸ به یک سری توافقات با ایالات متحده دست پیدا کند. زیرا به هرحال مسئولان هم به خوبی می‌دانند که وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم زمینه ساز مشکلات بزرگتر خواهد بود؛ لذا من فکر می‌کنم مسئولان تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیرنده اجازه نخواهند داد شرایط کشور تا این اندازه بحرانی شود که مجددا شاهد اتفاقاتی باشیم که در دی ماه سال ۹۶ رخ داد. واقعیت این است که ادامه روند فعلی و بحرانی‌تر شدن وضعیت معیشتی مردم، ممکن است به یک انفجار کور منجر شود که به مراتب بزرگتر از اتفاقات دی ماه باشد. به همین دلیل است که من معتقدم مسئولان هم از این مسئله اطلاع دارند و اجازه نخواهند داد مردم بیشتر تحت فشار قرار بگیرند.»

او تاکید کرد: «تمام هدف ایالات متحده این است که بتواند با ایران به توافقاتی دست پیدا کند و برای این مسئله سعی دارد جمهوری اسلامی را تا حد ممکن تحت فشار قرار دهد. به همین دلیل است که جدا از مسئله تحریم‌های گسترده علیه ایران می‌بینیم که بخش قابل توجهی از تمرکز و انرژی خود را صرف تبلیغات بسیار زیاد بر ضد جمهوری اسلامی کرده است. آن‌ها الان سعی دارند به نحوی جامعه جهانی را قانع کنند که جمهوری اسلامی یک خطر بزرگ برای منطقه و باقی کشور‌های جهان به شمار می‌آید و در این مسیر هم تا حدودی موفق بوده اند؛ لذا کار ایران قاعدتا در سال ۹۸ به مراتب دشوارتر خواهد بود و سیاست خارجی نقش به سزایی در بهبود اوضاع ایفا خواهد کرد.»

این استاد دانشگاه تصریح کرد: «اگر ما بتوانیم با یک دیپلماسی فعال و هوشمندانه وارد عمل شویم، می‌توانیم میزان دستاورد‌های ایالات متحده در موضوع ایران هراسی را تا حدود زیادی کاهش دهیم. اما این نیازمند آن است که دستگاه دیپلماسی ما یا همان وزارت امور خارجه بتواند با دست باز عمل کند. اگر مقداری دخالت‌ها در عرصه سیاست خارجی در ایران کاهش پیدا کند و کار به متولیان اصلی سپرده شود، من امیدوار هستم که رویارویی دیپلماسی ایران و آمریکا، در وضعیت مناسب‌تری قرار گیرد. الان ترامپ به دنبال یک دستاورد بزرگ برای انتخابات ۲۰۲۰ است و ما باید از این فرصت استفاده کنیم و شاید بتوانیم امتیاز‌های مورد نظر خود را ایز ایلات متحده دریافت کنیم.»

هرمیداس باوند در پایان تاکید کرد: «به عقیده من سال ۹۸ سال بسیار پرکار و مهم در عرصه سیاست خارجی به شمار می‌آید. دیپلمات‌های کشورمان باید تلاش کنند به گونه‌ای عمل کنند که از یک سو میزان ایران هراسی در جهان را که طی دو سال گذشته افزایش پیدا کرده، کاهش دند و از سوی دیگر زمینه‌های لازم برای مذاکرات احتمالی را فراهم کند. البته برخی هم مانند آقای جان کری معتقد است که ایران سعی کند تا انتخابات ریاست جمهوری ایلات متحده کج‌دار و مریز سپری کنند و به احتمال زیاد دموکرات‌ها پیروز انتخابات خواهند بود. اما نباید فراموش کرد این صرفا یک گمانه‌زنی است و ما نمی‌توان به واسطه آن عرصه سیاست خارجی و داخلی و همچنین اقتصادی خود را بر پایه و اساس آن پیش ببریم.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: سیاست خارجی محمدجواد ظریف آمریکا مذاکره تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۲۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز یکشنبه در سخنانی با اشاره به جنگ اوکراین، جنگ غزه و بالا گرفتن تنش‌های منطقه‌ای گفت: «رویارویی هسته‌‎ای به دلیل تنش میان شرق و غرب به یک احتمال واقعی تبدیل شده است.»

به گزارش العربیه، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: «نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته است. جعبه جنگ نباید دوباره باز شود.»

بورل تصریح کرد: «اروپا با عدم تنوع در منابع انرژی و اتکا به روسیه خود را تضعیف کرده است.»

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900763

دیگر خبرها

  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • تمامیت‌خواهی پارلمان اروپا فقط برای دلخوش‌کنی صهیونیست است
  • تمامیت خواهی پارلمان اروپا فقط برای دلخوش کنی صهیونیست است
  • محکومیت سرکوب اعتراضات دانشجویی در آمریکا از سوی نمایندگی ایران در سازمان ملل
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • نمایندگی ایران: ضرب و شتم، مدافعان حقوق بشر را ساکت نمی‌کند
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی