Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از کارشناسان مسائل اقتصادی، سردرگمی مسئولان اقتصادی در توجیه علت گرانی پیاز را مهم تر از خود گرانی قیمت دانست و از این مسئله ابراز تأسف کرد، گفت:عدم مدیریت صحیح صادرات محصولات کشاورزی عامل گرانی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی قاسمی در گفتگو با خبرنگار قم فردا، با اشاره به گرانی عجیب قیمت پیاز در این روزها گفت: نگاهی به اظهار نظرهای جالب و در عین حال عجیب مسئولان اقتصادی در نهادهای دولتی مانند وزارتخانه های جهاد کشاورزی یا صنعت، معدن و تجارت نشان می دهد که این مسئولان درباره این گرانی همنظر و همرأی نیستند و هر یک، عاملی را برای این افزایش کم سابقه قیمت مطرح می کند؛ به طور مثال یکی به بارندگی های اخیر در استان های جنوبی اشاره می کند و توقف برداشت و حمل بار را دلیل گرانی در کشور می بیند و دیگری عامل صادرات را در این مسئله دخیل می بیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آیا مسئولان توانایی مدیریت صادرات محصولات کشاورزی را ندارند؟
وی ادامه داد: این که برخی کشورهای همسایه مانند عراق به دلیل کیفیت پیاز و برخی دیگر از محصولات کشاورزی در کشور ما و همچنین قیمت مناسب آن ها، خواهان این محصولات هستند؛ مسئله جدیدی نیست؛ پس نکته در این است که چرا نباید صادرات این محصولات به کشورهای همسایه دارای ضابطه و قاعده خاصی باشد تا این چنین بازار داخلی را تحت الشعاع قرار ندهد و سبب افزایش قیمت ها به دلیل کمبود عرضه نشود. پس شاید بتوان این نکته را مطرح کرد که توانایی مدیریت صادرات محصولات کشاورزی وجود ندارد.

برخی مسئولان همچنان در تعطیلات به سر می برند!
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: نکته عجیب تر این است که مسئولانی که صادرات بیش از اندازه را دلیل گرانی اخیر قیمت پیاز می دانند؛ اعلام می کنند «از هفته آینده» جلوی صادرات این محصول را می گیرند و یا این که با اتخاذ عوارض بیشتر برای صادرات این محصول، اشتیاق صادرکنندگان را کم می کنند! به تعبیر دیگر گویی این مسئولان همچنان در تعطیلات به سر می برند و از این رو، همه مردم باید معطل ابلاغ یک دستور از سوی فلان آقای مثلا مسئول بمانند تا مشکل حل شود.

قاسمی با بیان این که طبق اخبار قبلی، صادرات سیب زمینی و پیاز به دلیل تنظیم بازار نوروزی داخلی از 15 اسفند تا 15 فروردین ممنوع اعلام شده بود گفت: وقتی این خبر را در کنار تصاویر متعدد کامیون های حمل پیاز به برخی کشورها – که در این روزها در رسانه ها منتشر شده است – قرار می دهیم؛ متوجه می شویم که مشکل از کجاست.

وی افزود: با این حال برخی دیگری از مسئولان، تعطیل بودن میادین میوه و تره بار در نخستین روزهای سال جاری را عامل گرانی پیاز عنوان می کنند؛ در حالی که شاهد هستیم پس از پایان تعطیلی این میادین، قیمت پیاز همچنان به وضعیت سابق باز نگشته است و حداقل 10 هزار تومان برای هر کیلو است.


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۳۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد

شرکت صنایع غذایی اسرائیلی تنووا (Tnuva)، از افزایش حدود ۱۰ درصدی قیمت محصولات متعدد خود خبر داد.

به گزارش ایسنا، این شرکت می‌گوید قیمت محصولات لبنی تحت نظارت دولت، از فردا، ۴.۴۸ درصد و کالاهای غیرنظارتی از ۱۶ مه، به میزان ۳.۵ درصد افزایش می‌یابد.

تنووا اعلام کرد قیمت محصولات سبزیجات منجمد برند «سان فراست» به طور میانگین، ۴.۵ درصد افزایش پیدا می‌کند.

بر اساس گزارش تایم اسرائیل، بزرگترین افزایش قیمت برای محصولات برند «مامز چیکن» به میزان متوسط ۹.۸ درصد و برند گوشت منجمد «تیرات زِوی» به میزان ۹.۶ درصد است.

رژیم صهیونیستی به شدت به واردات کشاورزی و مواد غذایی وابسته است و شواهد نشان می‌دهد صنعت غذایی این رژیم با اختلال بزرگی مواجه است. بسیاری از قفسه‌ها در سوپرمارکت‌های رژیم صهیونیستی خالی مانده‌اند، زیرا فعالیت‌های کشاورزی متوقف شده و کمبود کارگران لجستیک و تولیدی، باعث اختلال در عملکرد کارخانه‌های بزرگ مواد غذایی می‌شود. گفته می‌شود که کارگران کشاورزی تخلیه شده‌اند و زمین‌های اطراف غزه با خاک یکسان شده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید