Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-29@11:11:32 GMT

اروپایی های نفت ایران را نمی خرند!

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۰۹۶۴۶

اروپایی های نفت ایران را نمی خرند!

براساس آخرین تحقیقات مرکز پژوهش‌های مجلس، متوسط قیمت نفت برنت در ۱۰ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ حدود ۷۲,۹۷ دلار در هر بشکه بود که ۳۴.۷ درصد بالاتر از متوسط سال ۲۰۱۷ است.

به گزارش صدای ایران محمد بهبهانی در سازندگی نوشت: «اروپایی‌ها نفت ایران را نمی‌خرند»، این جمله، خلاصه تمام چالش‌هایی است که صنعت نفت ایران در سال ۹۷ با آن روبه‌رو بود؛ کاهش جهانی قیمت نفت و تحریم‌های آمریکا باعث شد ایران در عرضه نفت دچار مشکلات فراوانی شود و صادراتش از ۲,۵ میلیون بشکه در روز به ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
۵ میلیون کاهش پیدا کند. بیژن زنگنه، وزیر نفت با بیان اینکه اروپایی‌ها از خرید نفت ایران امتناع می‌کنند، اعلام کرد حتی چینی‌ها نیز علاقه آنچنانی به همکاری مناسب ندارند. خروجی این اتفاقات را می‌توان در میزان درآمد نفتی تخمین زده شده توسط دولت در لایحه بودجه سال ۹۸ دید؛ براساس این لایحه، قیمت هر بشکه نفت، ۵۴ دلار پیش‌بینی شده که براساس آن مجموع درآمدهای ناشی از فروش نفت و فرآورده‌های نفتی ایران برای سال آینده ۱۴۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان می‌شود. این رقم در مقایسه با ۱۰۷ هزار میلیارد تومان مصوب‌شده در بودجه سال ۹۷، حدود ۳۴ هزار میلیارد تومان افزایش داشته است. دولت پیش‌بینی کرده سال آینده بتواند هر بشکه نفت را ۵۴ دلار بفروشد و صادرات نفتش به حدود ۱.۵ بشکه در روز برسد.

این یعنی کاهش حدود ۱,۱ میلیون بشکه‌ای نسبت به بودجه سال ۹۷. علت این هدفگذاری، تحریم‌های نفتی است که از ۱۳ آبان امسال (۹۷) توسط ایالات متحده آمریکا وارد فاز اجرایی شد و در همان وهله نخست، ۸ بازار عمده نفت ایران از جمله چین، هند، ژاپن و کره جنوبی را هدف قرار داد. کشورهای چین، هند، کره جنوبی و ژاپن عمده خریداران نفت و مشتقات نفتی ایران هستند که گفته می‌شود تعدادی از آنها از جمله کره جنوبی برای مدتی واردات از ایران را به صفر رسانده بودند. اما مدتی پیش آمریکا معافیت‌هایی به این کشورها (در مجموع هشت کشور) داد تا با شرایطی خاص از جمله کاهش تدریجی خرید نفت‌شان از ایران، به مدت ۸ ماه، معامله را از سر بگیرند اما باید به مرور این واردات کم شود و به صفر برسد. پیش‌بینی می‌شود چین به‌عنوان اصلی‌ترین خریدار نفت ایران با روزی به طور میانگین ۶۵۰ هزار بشکه، واردات خود را به ۳۶۰ هزار بشکه تقلیل دهد و این میزان برای هند با ۴۵۰ تا ۵۵۰ هزار بشکه و کره جنوبی با ۳۰۰ هزار بشکه نیز به نصف برسد.

از سوی دیگر تعیین نرخ ۵۴ دلاری که با کاهش یک دلاری نسبت به بودجه ۹۷ همراه است، برخی کارشناسان از جمله افخمی‌راد، رئیس سابق سازمان توسعه و تجارت را به استفاده از واژه «خوش‌بینانه» وادار کرد. تحلیل آنها بر مبنای قیمت جهانی نفت است که در ماه‌های اخیر به پایین‌ترین سطح خود در سیزده ماه اخیر رسیده است. کاهش چشمگیر قیمت نفت به دلایل مختلف از جمله مازاد عرضه بر تقاضا، کاهش رشد اقتصادی در دنیا و جنگ تجاری رخ داده در‌حالی‌که به طور معمول در فصل سرما باید در بالاترین قیمت‌ها باشد؛ با این نگاه، برخی کارشناسان معتقدند قیمت نفت در آینده پایین‌تر می‌آید و نرخ ۵۴ دلاری برای هر بشکه که در بودجه سال آینده پیش‌بینی شده، خوش‌بینانه است.

ترامپ از همان روز نخست نقض برجام مدعی شد قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند. این گزاره وقتی اهمیت خود را بیشتر نشان می‌دهد که بدانیم حدود ۵۰ میلیارد دلار درآمد سالانه ارزی ایران از راه فروش نفت به دست می‌آید و کاهش آن تاثیرات خود را بر بخش‌های مختلف اقتصادی خواهد گذاشت. بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران بارها اعلام کرده است صحبت از کاهش صادرات نفت ایران به صفر، یک ادعا بیش نیست و هرگونه ممانعت از تولید نفت ایران، باعث افزایش قیمت جهانی آن می‌شود. آمارها نشان می‌دهد در چند ماه اخیر صادرات نفت ایران بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه کم شده است و قیمت جهانی نفت نیز در مسیر نزولی است.

همین مساله زمزمه کاهش درآمدهای ارزی ایران را به میان آورده است. افزایش قیمت نفت، فقط به میزان تولید ایران بستگی ندارد و تولید و عرضه کشورهای دیگر در کنار تقاضای نفتی هم مطرح است. در واقع ممکن است بازار جهانی به شکلی پیش برود که حتی با کاهش صادرات ایران به زیر یک میلیون بشکه هم، قیمت جهانی نفت در همین میزان فعلی باقی بماند. نیمه آذرماه ۹۷، مذاکرات فشرده اعضای اوپک به آنچه ایران در پی آن بود، ختم شد؛ اعضا توافق کردند تولید روزانه نفت خود را ۸۰۰ هزار بشکه کاهش دهند. اعضای غیراوپک نیز به کاهش ۴۰۰ هزار بشکه‌ای رضایت دادند. شوک ناشی از این تصمیم به یکباره به افزایش قیمت نفت از ۵۹ دلار به ۶۳ دلار و ۵۳ سنت منجر شد اما چند روز بعد دوباره سقوط کرد. در آخرین روزهای اسفند ۹۷، قیمت هر بشکه نفت برنت ۶۴,۸۹ دلار شد.

براساس آخرین تحقیقات مرکز پژوهش‌های مجلس، متوسط قیمت نفت برنت در ۱۰ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ حدود ۷۲,۹۷ دلار در هر بشکه بود که ۳۴.۷ درصد بالاتر از متوسط سال ۲۰۱۷ است. عواملی مانند رشد بیش از مقدار پیش‌بینی شده تقاضای جهانی در سال ۲۰۱۷ و تداوم آن در سال ۲۰۱۸، پایبندی فراتر از حد انتظار تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک به توافق کاهش تولید، روند کاهشی تولید برخی تولیدکننده‌ها مانند ونزوئلا و مکزیک، کاهش مازاد عرضه در بازار، روند کاهشی ذخیره‌سازی‌های تجاری در کشورهای OECD، تشدید ریسک در منطقه خاورمیانه از جمله خروج آمریکا از برجام و تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران باعث افزایش قیمت نفت شد. برای سال ۲۰۱۹ پیش‌بینی می‌شود برخی از این عوامل روند معکوس به خود بگیرند.

مثلا اقتصاد جهانی رشد بالایی نداشته باشد و به تبع آن رشد تقاضای انرژی کمتر از سال ۲۰۱۸ شود یا در همان سطح باقی بماند. جنگ تجاری چین و آمریکا و ضعف اقتصاد برخی کشورهای در حال توسعه مانند ترکیه هم بی‌اعتمادی بالایی در مورد رشد اقتصاد جهانی و رشد تقاضای نفت به وجود آورده است. از طرف دیگر رشد عرضه بیش از تقاضا بوده که باعث افزایش مازاد عرضه و همینطور افزایش سطح ذخیره‌سازی‌ها خواهد شد. اگرچه احتمال کاهش سطح کنونی تولید توسط تولیدکنندگان اوپکی و غیراوپکی وجود دارد اما در نهایت پیش‌بینی میشود قیمت نفت برنت در سال ۲۰۱۹ به طور متوسط کمتر از سال ۲۰۱۸ باشد و در محدوده قیمتی ۶۸-۶۲ دلار به ازای هر بشکه قرار گیرد.
این همه در حالی است که سایه سیاست بر نفت در ایران نیز به سادگی قابل مشاهده است؛ خبر استعفای بیژن زنگنه، وزیر نفت که از سوی جواد کریمی قدوسی، نماینده مجلس اعلام شد، یک نمونه آن است که البته با پاسخ دو جمله‌ای زنگنه، رنگ باخت: «بگردند تا بگردیم.»

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: نفت دلار اروپا مجلس تحریم ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۹۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین

دانشجویان و اساتید ایرانی هم‌صدا با دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا و اروپا که نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی دست به اعتراض زده بودند، با برپایی تجمعاتی در دانشگاه‌های سراسر کشور، ضمن اعلام حمایت از این دانشجویان، برخورد خشن پلیس آمریکا را محکوم کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دانشجویان و اساتید ایرانی هم‌صدا با دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا و اروپا که نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی دست به اعتراض زده بودند، با برپایی تجمعاتی در دانشگاه‌های سراسر کشور، ضمن اعلام حمایت از این دانشجویان، برخورد خشن پلیس آمریکا را محکوم کردند؛ این اعتراضات دانشجویی علیه جنگ تمام عیار اسرائیل و جنایات صهیونیست‌ها در حق مردم غزه در سراسر آمریکا ادامه دارد و گستره آن به اروپا نیز کشیده شده است.

در همین رابطه اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه‌های ایران برای حمایت از اعتراضات دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه‌های آمریکا در پی جنایت‌های اخیر رژیم صهیونیستی در غزه که به حمایت جهانی دانشگاهیان و مراکز علمی و فرهنگی جهان منجر شد، ظهر امروز تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در تجمعی که امروز دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا برگزار کردند، علیرضا رهایی، رئیس این دانشگاه اظهار کرد: بعد از هجوم وحشیانه رژیم صهیونیستی و استکباری به ملت ستمدیده فلسطین، شاهد شهادت تعداد زیادی از مردم بی‌گناه فلسطینی بودیم، بعد از این جنایت موج جدیدی از بیداری در کشورهای اروپایی و آمریکا در میان دانشگاهیان شکل گرفت.

وی افزود: امروز عوامل صهیونیستی دیگر نمی‌توانند تظاهر به انسان دوستی کنند و افکار عمومی در جهان پی به ماهیت و خوی جنایت‌کار این رژیم بردند.

رئیس دانشگاه امیرکبیر عنوان کرد: در روزهای گذشته شاهد بودیم که پلیس آمریکا در کنار ارتش به دنبال سرکوب فریاد حق‌طلبی دانشجویان و اساتید حامی فلسطین هستند، اما باید بدانند که این موج حق‌طلبی خاموش نخواهد شد و سایر دانشگاه‌ها نیز در حمایت از مظلومیت فلسطین مسیر را ادامه خواهند داد.

رهایی ادامه داد: برخورد زشت و توهین‌آمیز نیروهای نظامی به دانشجویان آزادی‌خواه بر خلاف قوانین بین‌المللی است و اعتراض سایر دانشجویان را در دانشگاه‌های ایران، اروپا، کانادا و سایر نقاط جهان به دنبال داشته است.

وی افزود: دولت آمریکا در دهه‌های گذشته همواره پشت نقاب آزادی‌خواهی پنهان شده بود، اما در نهایت با حمله وحشیانه به نقاب از چهره انداخت تا بار دیگر بر مردم و افکار جهانی ثابت شود که شعارهای آزادی‌خواهی تنها ابرازی برای سو استفاده از قدرت خود است.

رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به وظیفه دانشگاهیان در حمایت از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا بیان کرد: برگزاری راهپیمایی و تحصن در فضای دانشگاه نقش مهمی در حمایت از مردم فلسطین و دانشجویان حامی مردم بی‌گناه فلسطین دارد، دانشگاه به عنوان ساحت علم‌ورزی و تأثیرگذار بر وضعیت کشور نقش مهمی در روشن نگه داشتن چراغ دفاع از مردم فلسطین دارد.

همچنین دانشجویان دانشگاه علم و صنعت نیز امروز بعد از نماز و ظهر در حمایت از دانشجویان آمریکایی و اروپایی تجمعی اعتراض‌آمیز برگزار کردند.

در این تجمع دانشجویان با سر دادن شعارهای «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل»، «الله اکبر»، «یا ایها المسلمین اتحدو اتحدو وحدت مستضعفان علیه مستکبران» و «دانشجویان مسلمان حامی مستضعفان» حمایت خود را از دانشجویان ضد صهیونیست اعلام کردند.

همچنین در این تجمع صادق شهبازی، عضو اسبق جنبش عدالت‌خواه دانشجویی اظهار کرد: در کشور ما و کشورهای دیگر از جنس ما عده‌ای هستند که دو قرن است غرب را بسیار بدون اشکال جلوه می‌دهند و ادعا دارند که ما هیچ چیز نداریم و در بحران هستیم؛ اما غرب نقطه‌ای تمام و کمال است؛ این اعتراضات در دانشگاه‌های درجه دو آمریکا اتفاق نمی‌افتد بلکه در دانشگاه‌هایی که طبقه بالای آمریکا و مسئولان آمریکا در آن‌ها به تحصیل مشغولند، اتفاق افتاده است.

به گفته شهبازی در حال حاضر ذات استکبار نسبت به بقیه، زورگویی و.... در حال نمایان شدن است. در کشورهایی همچون ایران عده‌ای در تلاشند تا آمریکا را بزک کنند ولی در قلب دانشگاه‌های آمریکا، دانشجوهای آمریکایی که پدران آن‌ها از مسئولین این کشور و نسل بعدی این مسئولان هستند، به این نتیجه رسیده‌اند که باید با صدای بلند اعلام کنند که پادشاه هویت ندارد و تصویر ساخته شده فرو ریخته شده است.

حمایت دانشگاهیان علوم پزشکی قم از جنبش جهانی دانشجویان طرفدار فلسطین

دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی قم در حمایت از مردم مظلوم غزه و نیز خیزش دانشجویان بیدار دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و محکوم کردن اقدام پلیس آمریکا در ضرب و شتم و بازداشت دانشجویان و اساتید، پس از اقامه نماز ظهر در مسجد فاطمه الزهرا (س) مجتمع پردیس شهید قاضی دانشگاه تجمع و با شعارهایی این اقدامات را محکوم کردند.

تجمع دانشگاهیان دانشگاه‌های استان کرمانشاه نیز در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی معترض به جنایات رژیم صهیونیستی، برپا شد.

در این تجمع که ظهر امروز (۹ اردیبهشت) در دانشگاه رازی کرمانشاه برپا شد، دانشگاهیان با سر دادن شعارهایی نظیر «یا ایها المسلمون، اتحدو، اتحدود»، «با غزه همدردیم، آماده نبردیم»، «شیطان حمایت می‌کند، صهیون جنایت می‌کند»، «ننگ ابد بر دشمنان قرآن، درود ما بر یمن قهرمان» و.... حمایت خود را از خیزش اخیر در دانشگاه‌های آمریکا در اعتراض به رژیم غاصب صهیونیستی اعلام کردند.

محمد نبی احمدی رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه هم در اجتماع تجمع‌کنندگان که در محل گلزار شهدای گمنام دانشگاه رازی برگزار شد، با اشاره به جریان افتادن خیزش‌های دانشجویی در آمریکا، اظهار کرد: اعتراضات دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی نشان از یک شکاف عمیق و اختلاف نظر جدی بین مردم و هیأت حاکمه این کشورهاست.

وی افزود: آنهایی که در فتنه سال ۱۴۰۱ تلاش زیادی برای خشن نشان دادن پلیس کشورمان داشتند، امروز یک استاد زن دانشگاه خود را به وحشیانه‌ترین شکل ممکن و تنها به دلیل اینکه عقیده خود را بیان کرده، دستگیر می‌کنند.

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه تاکید کرد: در همان روزهای اول خیزش دانشجویان آمریکایی، حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر از آنها توسط پلیس دستگیر شدند و یک استاد دانشگاه را نیز اخراج کردند.

وی به کشیده‌شدن جنبش اعتراضات دانشجویی در محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی به دانشگاه‌های اروپایی از جمله آلمان و فرانسه هم اشاره کرد و گفت: اکنون وقت آن است که ما نیز تمام قد برای حمایت از این دانشجویان وارد میدان شویم.

احمدی با بیان اینکه دانشجویان آمریکایی و اروپایی با این حرکت خود چهره دروغین لیبرال دمکراسی غرب را به دنیا نشان دادند، افزود: آنچه امروز در دانشگاه‌های آمریکا و غرب می‌بینیم، نه بویی از لیبرال دارد و نه دمکراسی است.

تجمع دانشجویان دانشگاه تبریز در حمایت از دانشجویان آزادی خواه حامی فلسطین در جهان

دانشجویان و استادان دانشگاه تبریز ظهر امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محکومیت عملکرد دولت ایالات متحده آمریکا در برخورد با دانشجویان آزادی خواه حامی فلسطین تجمع کردند.

تجمع دانشجویان ارومیه‌ای

با حضور جمعی از اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه ارومیه، تجمع دانشگاهیان دانشگاه ارومیه در حمایت از دانشگاهیان معترض آمریکا و اروپا نسبت به نسل کشی و جنایات رژیم صهیونیستی ظهر امروز ۹ اردیبهشت ماه برگزار شد.

دانشگاهیان در این تجمع با شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل از دانشگاهیان معترض آمریکا و اروپا نسبت به نسل کشی و جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی، حمایت کردند و خواستار آزادی هر چه زودتر فلسطین اشغالی و پایان جنگ در غزه شدند.

محمدحسن جوادی، معاون فرهنگی _ دانشجویی دانشگاه ارومیه در این تجمع با اشاره به آرمان‌های انقلاب اسلامی و رهنوردهای امام خمینی (ره) گفت: آرمان‌های انقلاب اسلامی، الهام بخش این تحولی است که در دانشگاه‌های آمریکا امروز رخ داده است.

وی با اشاره به خواسته‌های دانشجویان معترض آمریکایی گفت: آن‌ها سه خواسته اصلی دارند. خواسته اول توقف جنایت و نسل کشی آشکار در غزه، خواسته دوم این است که کشورهای آمریکایی و اروپایی حمایت‌های خود را از رژیم صهیونیستی قطع کنند و خواسته سوم آنها قطع ارتباط دانشگاه‌های خود با رژیم صهیونیستی است.

جوادی افزود: پدیده عجیب در این اعتراضات برخورد خشن پلیس با دانشجویان معترض است که این نشان می‌دهد که دموکراسی و حقوق بشر در غرب فقط یک شعار است. ابزاری برای سلطه طلبی غرب بر دیگر کشورها است.

معاون فرهنگی دانشگاه ارومیه گفت: ما معتقدیم این حرکت آتش ویرانگر رژیم صهیونیستی خواهد شد که این نتیجه طوفان الاقصی و نتیجه وعده صادقی است که نیروهای سپاهی و ارتشی بر علیه رژیم صهیونیستی اجرا کردند.

تجمع دانشگاهیان اردبیل در حمایت از دانشجویان حامی غزه و فلسطین

حجت‌الاسلام محمدرضا مصلح‌نیا امروز در تجمع دانشگاهیان (دانشجویان، اساتید و کارمندان) دانشگاه محقق اردبیلی در حمایت از دانشجویان حامی غزه و فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا با اشاره به اعتراضات دانشجویی ۱۶ آذر ۱۳۳۲، گفت: طبق فرمایش امام خمینی (ره) دانشگاه مبدا همه تحولات است و در همین راستا تحولی ارزشمند است که حول یک محور اتفاق بیفتد.

وی با تاکید بر اینکه عظمت کار دانشگاهیان آمریکایی در خصوص اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی بسیار بالاست، افزود: این کار هیمنه نظامی و سخت افزاری آمریکا و غرب را به چالش کشید.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه دانشگاهیانی که زیر فشار پلیس‌های بی‌رحم آمریکا مقاومت می‌کنند، انگشت اعتراض به سمت دجال آخرالزمانی برده‌اند، ادامه داد: علت دستپاچگی آمریکا در استفاده از پلیس ایالتی و گارد ملی برای برطرف کردن این اعتراض این است که دانشجویان کلام فوکویاما را به چالش کشیدند.

در ادامه بیانیه حمایت از دانشجویان حامی غزه و فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا قرائت و تجمع‌کنندگان با شعارهای مرگ بر اسرائیل، مرگ بر آمریکا، مرگ بر صهیونیست، فلسطین فلسطین حمایتت می‌کنیم و … بیانیه را تأیید کردند.

تجمع دانشگاهیان خوزستان در حمایت از خیزش دانشجویی ضدصهیونیستی

دانشگاه‌های استان خوزستان امروز (۹ اردیبهشت‌ماه) همزمان با سراسر کشور، در حمایت از اساتید و دانشجویان معترض آمریکایی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی، در دانشگاه‌های خود تجمع کردند.

در این تجمع‌ها دانشجویان و اساتید خوزستان، با سردادن شعارهایی حمایت خود را از دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکایی که به دلیل حمایت از مردم مظلوم فلسطین مورد ضرب و شتم پلیس آمریکا قرار گرفته‌اند، اعلام کردند.

تجمع دانشگاهیان شهید چمران اهواز در حمایت از خیزش سراسری دانشگاه‌های آمریکا علیه رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین، پس از اقامه نماز ظهر و عصر هم‌زمان با دانشگاه‌های سراسر کشور در محل یادمان شهدای گمنام این دانشگاه برپا شد.

دانشگاهیان دیگر دانشگاه‌های اهواز نیز همزمان در تجمع دانشگاه‌های خود شرکت داشتند.

همچنین تجمع‌های مشابهی در دانشگاه‌های صنعتی خاتم الانبیا بهبهان، علوم پزشکی آبادان، علوم پزشکی دزفول نیز برگزار شد.

برگزاری تجمع «شَرف مرز ندارد» در دانشگاه بوعلی‌سینا

تجمع «شَرف مرز ندارد» با حضور دانشگاهیان دانشگاه بوعلی‌سینا در دفاع از حرکت دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم مظلوم غزه، در مورد خیزش این دانشگاه‌ها علیه نسل‌کشی و کودک‌کشی در نوار غزه برگزار شد.

عضو هیأت علمی گروه سیاسی دانشگاه بوعلی‌سینا در این تجمع، با بیان اینکه امروز اگر دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا خیزش کردند به مدد تصاویری است که بدون سانسور و فیلتر عجیب و غریب رسانه‌های اسرائیلی و آمریکایی به سمع و نظر آنها رسیده است، گفت: سوشال مدیایی یا رسانه‌های اجتماعی که قرار بود ابزار براندازی نرم علیه رژیم‌های ناهمسو با آمریکا از جمله جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه باشد، تبدیل به تهدیدی علیه خودشان شد، از این رو شمشیر دو لبه‌ای شد که انحصار رسانه‌ای و سانسور عجیب سلطه آنها را شکست.

رضا سلیمانی با اشاره به اینکه ما نه مثل آزادی‌خواهان دنیا هستیم که مرید و مرعوب دیکتاتوری‌های هستند و نه مرید دموکراسی غربی بلکه ما فرزند حقیقت و به دنبال آزادی و آزادی‌خواهی هستیم، خاطرنشان کرد: طاغوت‌های عالم در طول تاریخ براساس یک مثلت شرارت بنا شده‌اند که یک ضلع این مثلث زر، یک ضلع زور و دیگری تزویر است.

وی افزود: عملیات طوفان‌الاقصی که در ۷ اکتبر و ۱۵ مهر سال گذشته رخ داد و عملیات وعده صادق که در ۲۵ فرودین سال‌جاری انجام شد، پایه‌های ظلم و زور را به لرزه درآورد و اسرائیلی که معروف به داشتن ارتش چهارم جهان بود و مدعی داشتن سیستم اطلاعاتی جاسوسی و ضدجاسوسی قوی و شکست‌ناپذیری و داشتن بیش از ۱۰۰ کلاهک اتمی بود و هیچ‌کس جرأت مقابله با او را نداشت، با این دو عملیات صدای لرزش پایه‌هایش به گوش می‌رسد، این نکته را رسانه‌های صهیونیستی خود بیان می‌کند.

حمایت دانشگاهیان خراسان شمالی از خیزش دانشجویان آمریکا و اروپا

دانشگاهیان دانشگاه بجنورد همزمان با سراسر کشور، در اعلام همبستگی با دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی در حمایت از مردم مظلوم و بی‌گناه غزه تجمع کردند.

این تجمع امروز (یکشنبه، نهم اردیبهشت ماه) مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه بجنورد شکل گرفت و در آن، دانشجویان، مدیران، اساتید و رؤسای دانشکده‌ها حضور داشتند. در این تجمع، دانشجویان شعار مرگ بر اسرائیل، مرگ بر انگلیس، مرگ بر آمریکا و الله‌اکبر سر دادند.

رئیس دانشگاه بجنورد در این تجمع گفت: نهاد دانشگاه همواره محلی برای عدالت‌خواهی و آزاداندیشی در مسائل ملی و جهان بوده است؛ آمریکا از یک سو شعار آزادی‌خواهی می‌دهد، اما شاهد هجوم به محوطه و کلاس‌های درس هستیم. حضور نظامیان در دانشگاه و اخراج و بازداشت اساتید و دانشجویان در محیط آموزشی اقدامی خلاف قوانین آموزشی در جهان است.

شیخ‌زاده با بیان اینکه نظام دروغین و وعده‌های پوشالی فرهنگ آمریکایی از هم پاشیده است، افزود: این اقدام بی‌سابقه، پایانی بر ادعاهای حقوق بشری از سوی آمریکاست و این موضوع مهر تأییدی بر صحبت‌های ایران درباره استانداردهای دوگانه آمریکاست.

تجمع جامعه دانشگاهی گلستان در حمایت از دانشجویان معترض آمریکایی

جامعه دانشگاهی گلستان ظهر امروز با برگزاری تجمعی حمایت خود را از دانشجویان آمریکایی معترض به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اعلام کردند.

روز گذشته نیز دانشجویان و اساتید در برخی از دانشگاه‌های گلستان با برگزاری تجمع حمایت خود را از تجمع دانشجویان معترض آمریکایی اعلام کرده بودند.

تجمع اساتید، کارکنان و دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان اردبیل در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا

اساتید، کارکنان و دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان اردبیل در حمایت از خیزش وجدان‌های بیدار جامعه دانشگاهی آمریکا و کشتار مردم مظلوم فلسطین توسط رژیم جعلی اسرائیل و حمایت‌های آمریکا از این رژیم کودک‌کش با شعارهای مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل و مرگ بر انگلیس اقدام پلیس آمریکا را محکوم کردند.

اجتماع دانشجویان دانشگاه یزد در حمایت از خیزش دانشجویان ضد صهیونیست

دانشگاهیان دانشگاه یزد همزمان با دیگر مراکز آموزش عالی کشور، ظهر روز یکشنبه در حمایت از اعتراضات دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه‌های آمریکا از جنایت‌های اخیر رژیم صهیونیستی در غزه، در محل این مرکز آموزش عالی دست به تجمع و راهپیمایی زدند.

تجمع دانشجویان گیلانی در اعتراض به برخوردهای خشن و غیر انسانی پلیس آمریکا با دانشجویان

دانشجویان و استانید دانشگاه گیلان با تجمع در کنار مزار مطهر شهدای گمنام دانشگاه گیلان اعلام همبستگی خودشان با تجمعات دانشگاهیان آمریکا در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و محکومیت برخوردهای خشن و غیر انسانی پلیس و نیروهای ویژه آمریکا نشان دادند

همچنین در این تجمع دانشجویان یمنی دانشگاه گیلان با مشت‌های گره کرده همچون دانشجویان گیلانی شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل سر دادند.

کد خبر 748859

دیگر خبرها

  • معرفی دو گزینه اروپایی سرمربیگری تیم ملی بسکتبال
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟