Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-08@01:43:11 GMT

تهران در جمع 50 شهر برتر فناور و هوشمند

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۱۱۲۹۳

تهران در جمع 50 شهر برتر فناور و هوشمند

به گزارش ایسکانیوز به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، شهرها مفهوم و کاربردی تازه یافته است و هر روز یک قابلیت و آموزش تازه را فراروی شهروندانش قرار می‌دهد؛ امروزه سخن از شهر هوشمند است.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری بر همین اساس از ویژگی های شهر هوشمند، خلاق و فناور می‌گوید و بر اهمیت حرکت شهرهای ما به مسیر هوشمند و فناورمحور شدن تاکید دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در صحبت‌هایش به تحول مفهوم پارک‌های علم و فناوری در شهر خلاق و فناور اشاره و یادآوری می‌کند: نسل جدید پارک‌های فناوری به این سمت می‌رود که همه خدمات خود را بدون محدودیت به تمامی استارتاپ های شهر ارائه دهد؛ پارک‌های علم و فناوری در داخل شهرهای خلاق، یک منطقه نوآوری ایجاد می‌کند و استارتاپ ها از خانه نیز می‌توانند در این محدوده خدمت دریافت کنند.

به گفته ستاری، با توجه به اینکه آموزش در آینده و مفاهیم آن به صورت کلی متحول می شود و دوره های دبستان، راهنمایی، دبیرستان و حتی در دانشگاه ها روند تغییر یافته ای به خود می گیرند از این رو درصدد هستیم که آماده این تحولات باشیم.

وی با بیان این که شهر خلاق با ارائه مفهومی نوین از آموزش، شهروندان را در مسیر نوآوری و خلاقیت رهنمون می‌کند ادامه می‌دهد: آموزش در آینده‌ای نه‌چندان دور صرفاً به شیوه‌های سنتی محدود نیست و فرآیند آموزش، از بدو تولد تا لحظه مرگ در جریان خواهد بود. بر همین اساس، شهر خلاق با شیوه‌های نوین همواره شهروندان را در فرآیند آموزش قرار می‌دهد و همواره آنان را با مفهوم تازه‌ای در حوزه‌ نوآوری و فناوری آشنا می‌کند.

رئیس ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان، با تاکید بر اینکه موضوعی اکنون در حال ترویج است که می توان از آن «آموزش تا لحظه مرگ» یاد کرد، گفت: مردم به زودی قادرند با وسایل و اپلیکیشن های جدید کار کنند و تمامی نیازهایشان را برطرف کنند، این کار اما نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.

به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در همین راستا موضوع شهر هوشمند ارائه می شود که این نشان می دهد چالش ها به واسطه فناوری ها برطرف خواهد شد.

* «تهران» در جمع 50 شهر برتر فناور و هوشمند

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری از قابلیت‌های پایتخت برای هوشمند شدن می‌گوید و ادامه می‌دهد: بر اساس گزارش شاخص‌های جهانی نوآوری تهران یکی از پنجاه شهری است که قابلیت تبدیل شدن به شهر هوشمند را دارد.

ستاری عنوان می‌کند: کمتر شهری وجود دارد که این همه دانشجویان مستعد و جوان و پتانسیل خدماتی داشته باشد؛ جرم علمی و جرم نیروی انسانی متخصص و جوان پتانسیل های خوبی هستند که می توان روی آنها سرمایه گذاری کرد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه در راستای شهر هوشمند کارخانجات نوآوری در تهران تاسیس می‌شود می‌گوید:کارخانجات نوآوری مرکز تجمع استارت آپ ها و شرکت های نوآوری هستند که قرار است قراردادهای جانبی را در راستای ارائه خدمات به مردم منعقد کند.

* زیست بوم نوآوری دروازه ورود به شهر هوشمند است

به گفته رئیس ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان با شکل‌گیری زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری و نقش‌آفرینی بخش خصوصی، شهر هوشمند شکل می‌گیرد و به بستری برای بروز و شکوفایی نوآوری و خلاقیت شهروندان خود بدل می‌شود

ستاری با بیان این‌که تمامی تهران باید با تبدیل شدن به شهر هوشمند، به بستر خلاقیت و نوآوری بدل شود، بیان می‌کند: تمامی بخش‌های شهر باید به مثابه یک پارک علم و فناوری، به بستری مساعد برای توسعه خلاقیت و نوآوری‌های جوانان تحصیلکرده و حرکت آنان در مسیر کارآفرینی تبدیل شود.

وی بر این‌که باید فرهنگ سرمایه‌گذاری خطرپذیر، شکل‌گیری مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها و مراکز فناوری بر بستر شهر هوشمند به کمک شکل‌گیری و شکوفایی این کسب و کارها بیاید تاکید دارد و می‌افزاید: کل شهر یک پارک فناوری است، چیزی که به عنوان "شهر خلاق" از آن سخن می‌گوییم، این است که هر جوانی در تهران بتواند ایده‌اش را پیاده و سرمایه‌گذار آن را نیز پیدا کند.

ستاری با بیان این‌که نگاه پارک ها در شهر هوشمند، نرم افزاری است ادامه می‌دهد: به عبارت دیگر دانشگاه‌ها در آینده محصور به دیوارهایی نخواهند بود و جزئی از جامعه و مبلمان شهری هستند. پارک فناوری هم دیگر محصور به دیوارهایی نخواهد بود و کل شهر است که می‌توان آن را نرم‌افزاری کرد. همچنین کل ظرفیت فناوری کشور نیز در اختیار شهرداری است و در این‌جا نگرش فیزیکی وجود ندارد.

انتهای پیام/

168 / 156 تهران شهر هوشمند سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تهران شهر هوشمند سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۱۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در دیدار با سفیر فدراسیون روسیه در ایران که در محل دفتر رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به رو به جلو بودن روابط بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: بر اساس آنچه که در عرصه دیپلماسی می‌گذرد، شاهد هماهنگی بسیار خوب بین دیپلمات‌های ایران و روسیه هستیم و معتقدیم که این دیپلماسی باید در بخش علمی هم به همین میزان از اهمیت و قوت برخوردار باشد تا بتوانیم روابط سیاسی خوبی که بین دو کشور شکل گرفته است را از طریق دیپلماسی علمی پایدار و تقویت کنیم.

وی با ابراز خرسندی از برداشته شدن قدم‌های مثبت در سال‌های اخیر در مسیر تقویت دیپلماسی علمی و گسترش روابط علمی دانشگاه‌های ایران و روسیه، تاکید کرد: در کنار روابطی که هر یک از دانشگاه‌های ایران با دانشگاه‌های روسیه دارند، قریب یک دهه است که اجلاس مشترک رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه شکل گرفته است و شاهد برگزاری اجلاسیه‌های رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به صورت حضوری و مجازی و به میزبانی هر دو کشور بوده‌ایم.

رئیس دانشگاه تهران با یادآوری اینکه آخرین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه سال گذشته به میزبانی دانشگاه دولتی مسکو در روسیه برگزار شد، گفت: این اجلاس قرار است در سال جاری در ایران برگزار شود و دانشگاه تهران در حال تدارک این برنامه در تهران است.

مقیمی در ادامه به تشریح سابقه درخشان فرهنگ و تمدن ایران پرداخت و بیان داشت: یونسکو در سال ۲۰۱۷ میلادی دانشگاه جندی شاپور ایران را به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در جهان معرفی کرد و در آن سال، قدمتی ۱۷۵۰ ساله را برای دانشگاه جندی شاپور ثبت نمود. این درحالی است که قبل از آن، رکورد قدیمی‌ترین دانشگاه دنیا برای دانشگاه بولونیا در ایتالیا با بیش از ۱۲۰۰ سال قدمت ثبت شده بود.

وی خاطرنشان کرد: هر چند ۹۰ سال از قدمت مجموعه فضا‌های فیزیکی حال حاضر دانشگاه تهران می‌گذرد، اما با توجه به قدمت سنت دانشگاهی در ایران، پیشینه دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران محدود به این ۹۰ سال نیست. شورای عالی انقلاب فرهنگی در اواخر فروردین ماه مصوبه‌ای گذراند که طی آن زمینه اتصال قدمت جندی شاپور به دانشگاه تهران مهیا شد؛ بنابراین دانشگاه تهران که به عنوان میراث‌دار دانشگاه جندی شاپور شناخته می‌شود و از طرفی نماد آموزش عالی ایران نیز است، با ۱۷۵۷ سال قدمت و پیشینه، آموزش عالی ایران را در جهان نمایندگی می‌کند.

رئیس دانشگاه تهران به انتظار نهاد‌های تصمیم‌گیر در جمهوری اسلامی ایران به منظور ایفای نقش محوری دانشگاه تهران در تعاملات علمی داخلی و بین‌المللی، گفت: فرصت خوبی فراهم شده است تا علاوه بر روابطی که در سال‌های اخیر با دانشگاه‌های روسیه برقرار کرده‌ایم، از منظر جایگاه و مأموریت جدیدی که به دانشگاه تهران در زمینه تدوین سند دانشگاه تمدن‌ساز سپرده شده است، بتوانیم نقطه عطف جدیدی را بین دانشگاه‌های ایران و روسیه ایجاد کنیم.

وی با اشاره به دعوت از رؤسای دانشگاه‌های برتر کشور‌های مختلف از جمله روسیه به منظور حضور در آئین افتتاح بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همزمان با نودمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران در ۸ خرداد ماه ۱۴۰۳، گفت: در کنار این آئین می‌توانیم نشست‌های دوجانبه با رؤسای دانشگاه‌های جهان داشته باشیم.

 مقیمی در این دیدار که رئیس دانشکده هوافضای دانشگاه تهران نیز حضور داشت، با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه دولتی مسکو برای ساخت و بهره‌برداری از یک ماهواره تحقیقاتی مشترک، گفت: کار‌های مطالعاتی و عملیاتی این پروژه تحقیقاتی آغاز شده و در جریان است، البته انتظار داریم که کار با سرعت بیشتری پیش برود.

در ادامه، الهام امین‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران نیز در این دیدار که با حضور دکتر مهدی فکور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و دکتر دلاور مدیرکل امور اعضای هیأت علمی و دانشجویان بین‌الملل دانشگاه تهران برگزار شد، در برشمردن دیگر زمینه‌های علمی برای همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های برتر روسیه، از جمله در حوزه‌های مدیریت رسانه، حکمرانی و ... اعلام آمادگی کرد و گفت: دانشگاه تهران در آئین افتتاح بزرگداشت سنت ۱۷۵۷ ساله سنت دانشگاهی که ۸ خرداد ماه در دانشگاه تهران برگزار می‌شود، میزبان رؤسا و هیأت‌های بلندپایه دانشگاهی از کشور‌های مختلف از جمله روسیه است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، «الکسی ددوف» سفیر فدراسیون روسیه در تهران نیز که به همراه «ایگور دمکین» رایزن سفارت فدراسیون روسیه در جمهوری اسلامی ایران در این دیدار حضور پیدا کرده بود، با ابراز خرسندی از بازدید مجموعه‌ای دانشگاهی به قدمت دانشگاه تهران، همکاری علمی را یکی از مؤلفه‌های اصلی در روابط بین دولت‌ها دانست و برای گسترش همکاری‌ها و اقدام ویژه به منظور اجرایی‌سازی تفاهم‌نامه‌های موجود فی‌مابین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های روسیه اعلام آمادگی کرد و درخواست نمود تا زمینه‌ای به منظور سفر دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مسکو از دانشگاه تهران و آشنایی با ظرفیت‌های تمدنی ایران فراهم شود.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • فعالیت ۱۹ واحد و هسته فناور در حوزه دام و طیور
  • حضور همراه اول در نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس ۲۰۲۴
  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • مشاوره تحصیلی هوشمند در کمترین زمان و بدون اتلاف وقت
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های تهران و روسیه
  • ثبت نام در جشنواره‌های بین المللی و فناوری خوارزمی آغاز شد
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران