Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@00:48:54 GMT

دلیل مقاومت بچه‌ها هنگام خواب چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۱۴۹۱۲

دلیل مقاومت بچه‌ها هنگام خواب چیست؟

تبیان: کودک یکساله‌ای دارم که خیلی سخت به خواب می‌رود و برای خوابیدن بسیار مقاومت می‌کند. لطفاً بفرمایید چگونه خواب او را تنظیم کنم؟ خوابیدن کودکان در شب آن‌هم سریع و بی‌دردسر، بیشتر شبیه افسانه‌هاست و به‌ندرت اتفاق می‌افتد. من در مورد خواباندن کودکتان یک سری توصیه ارائه می‌دهم.

این توصیه‌ها را حتماً به کار ببرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زود خسته نشوید. ایجاد هر عادت مثبتی در کودکان زمان‌بر و گاه بسیار خسته‌کننده است پس صبورتر باشید:

- اگر والدین هر شب، خودشان کودکان را بخوابانند، او یاد نمی‌گیرد که خودش به‌تن‌هایی بخوابد و ممکن است برای به تخت خواب رفتن و جلب‌توجه والدین، گریه کند. او را هنگامی‌که هنوز نیمه‌خواب است و کامل نخوابیده در تخت خواب بگذارید. با این روش می‌آموزد که برای خوابیدن به خود متکی باشد، حتی اگر نیمه‌های شب از خواب بیدار شود.

- کودکان نوپا و پیش‌دبستانی، اگر به میزان کافی نخوابند، می‌توانند تحریک‌پذیر باشند و این باعث می‌شود برخی از کودکان حتی، بیشتر از قبل در برابر خوابیدن، مقاومت کنند. کودکان نوپا و پیش‌دبستانی، نیاز به ۱۱ تا ۱۴ ساعت خواب در هر ۲۴ ساعت دارند. مقداری از این زمان نیز صرف چرت زدن می‌شود. در این سنین داشتن یک برنامه منظم و دقیق برای خوابیدن، بیدار شدن، چرت زدن و همچنین وعده‌های غذایی و زمان بازی مناسب برای کودکان، امری بسیار مهم و اساسی است.

- اضطراب جدایی نیز می‌تواند مشکلات خواب را افزایش دهد. صحبت کردن، آواز خواندن، تکان‌های گهواره و یا پرخوری، به‌نوبه خود ممکن است این مرحله را به عادت بد شب‌بیدار شدن، تبدیل نماید. در حدود ۶ ماهگی می‌توانید او را برای تنها خوابیدن آماده کنید. در صورت بیدار شدن، اگر کودک.

علائم بیماری ندارد، برایش به‌آرامی لالایی گفته و پشتش را بمالید؛ اما بلندش نکنید یا به او غذا ندهید. برای کودکان نوپایی که از تاریکی شب می‌ترسند، یک چراغ‌خواب کوچک می‌تواند باعث آرامش شود.

- هر شب انجام کار‌های یکسان قبل از خواب، به کودک کمک می‌کند که فرق بین زمان بیداری و خواب را بفهمد. یک برنامه‌ی خواب منظم که شامل کار‌هایی مانند حمام کردن، داستان گفتن، غذای سبک و پس‌ازآن چراغ‌های خاموش باشد، به او در درک زمان خواب کمک می‌کند. این برنامه باید هر شب به‌طور یکسان اجرا شود و همیشه به اتاق‌خواب کودک منتهی شود. متخصصین پیشنهاد می‌دهند که این برنامه را از ۴ ماهگی برای کودک اجرا کنید.

- خواه به دلیل اضطراب جدایی باشد یا نبود یک برنامه‌ی دقیق خواب، یا به هر بهانه دیگر، بعضی از کودکان برای بیدار ماندن پافشاری و بهانه‌تراشی می‌کنند. ممکن است بخواهند داستان دیگری برایشان بخوانید یا نوشیدنی دیگری بنوشند و یا دوباره به حمام بروند؛ اما شما کوتاه نیایید، هر چند دقیقه یک‌بار به اتاق کودک بروید و او را با مهربانی به خوابیدن تشویق کنید؛ مدت‌زمان این سر زدن‌ها، هر بار باید کوتاه‌تر شود.

اگر فرزندتان در طول روز از خواب کافی برخوردار نباشد، خواه‌ناخواه هنگام شب، در خوابیدن، دچار مشکل می‌شود. بیشتر نوزادان به دو یا سه وعده خواب کوتاه در روز نیاز دارند. کودکان نوپا نیاز به حداقل یک‌بار چرت زدن در روز و کودکان کوچک‌تر اغلب به دو بار چرت زدن نیاز دارند. بیشتر کودکان تا سن ۵ سالگی عصر‌ها می‌خوابند. به خلق‌وخوی فرزندتان توجه کنید، اگر بداخلاق و خواب‌آلود است، اجازه دهید چرت بزند؛ اما مانع خوابیدن او تا وقت خواب شبانه و یا خواب‌های مقطع بشوید.

منبع: فردا

کلیدواژه: خواب کودکان مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۴۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • عادت عجیب زرافه‌ها در خوابیدن؛ زرافه چطور می‌خوابد؟
  • جنبش دانشجویی آمریکا خواب را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده است
  • بهترین زمان نوشیدن شیر برای کاهش وزن
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • ببینید | لحظه منفجر شدن سربازان روسی هنگام خنثی کردن مین؛ حاوی تصاویری که برای کودکان مناسب نیست
  • هنگام خرید از فروشندگان دور گرد مراقب کپی اطلاعات کارت بانکی خود باشید
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد