Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@23:02:39 GMT

بحث رشد جمعیت، دغدغه‌ای جدی و ملی است

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۱۸۶۸۲

بحث رشد جمعیت، دغدغه‌ای جدی و ملی است

وزیر بهداشت با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص رشد جمعیت، گفت: باید گروه‌های هدف برای رشد جمعیت و فرزندآوری را باز تعریف و تسهیلاتی برای آنها ایجاد کرد تا در سنین مطمئن باروری، تشویق به فرزندآوری شوند.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در جمع اعضای هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: اخیرا به همراه معاون اول رییس جمهور و برخی اعضای دولت ملاقاتی با حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب داشتیم، در پایان این دیدار ایشان بنده را صدا کردند و بحث و دغدغه راهبردی خود در مورد رشد جمعیت را مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز بحث رشد جمعیت یک دغدغه جدی و ملی است.

وی در نشست اعضای هیات رییسه و مدیران دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان این مطلب، اظهار داشت: ترکیب جمعیتی کشور به سمت  سالمند شدن و حتی منفی شدن رشد جمعیت، سیر می‌کند، در این رابطه البته مولفه‌های متعدد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از مولفه‌های بهداشتی تاثیرگذاری بیشتری دارند.

وی با بیان اینکه جهت مرتفع شدن این دغدغه باید برنامه محور حرکت کرد و از ظرفیت‌های بین بخشی و هم افزایی بخش‌های مختلف حاکمیت و جامعه بهره گرفت، گفت: باید گروه‌های هدف برای رشد جمعیت و فرزندآوری را باز تعریف کرد و روی گروه‌هایی مانند زوج‌هایی که فرزند می‌خواهند اما بعلت ناباروری این امر محقق نشده است ( با ارتقای دسترسی و تسهیل درمان‌های ناباروری)، افرادی که ازدواج کرده‌اند اما به هردلیل فرزند نمی‌خواهند و فرزندآوری را به تاخیر می‌اندازند و نیز خانواده‌های تک فرزند، برای رشد جمعیت، تمرکز بیشتری کنیم و تسهیلاتی برای آنها ایجاد کنیم تا در سنین مطمئن باروری، تشویق به فرزندآوری شوند.

وزیر بهداشت یادآور شد: بحث رشد جمعیت، دغدغه جدی ما و رهبر معظم انقلاب اسلامی است؛ چون شاخص‌های جمعیتی به سمت منفی شدن و سالمندشدن جامعه سیر می‌کنند و این برای آینده کشور، خطرآفرین و مشکل‌ساز خواهد بود.

نمکی با اشاره به تغییر ترکیب جمعیتی به سمت سالمندی، گفت: انتظار این است که در دانشگاه‌های علوم پزشکی، جمعیت سالمند در کشور را دریابیم، چون سالمندان آینده ما، چه بسا جوانی نکرده پیر شده‌اند و احساس سرباری می‌کنند و افسرده هستند، سالمند افسرده برای نظام سلامت و کشور به مراتب پر هزینه‌تر خواهد بود.

هدف دانشگاه علوم پزشکی ایلام جلب مشارکت بین بخشی باشد

وزیر بهداشت با اشاره به تاثیرگذاری بیشتر مولفه‌های اقتصادی و اجتماعی نسبت به مولفه‌های بهداشتی، گفت: شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی در استان ایلام هنوز معیوب هستند و باید وقت بیشتری روی آن بگذاریم. بنابراین اولین هدف دانشگاه علوم پزشکی ایلام باید جلب مشارکت بین بخشی و تاثیرگذاری در سیاستگذاری و پایش برنامه‌های ملی و منطقه‌ای باشد.

به گزارش وبدا، نمکی در نشست اعضای هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی ایلام، اظهار داشت: سبک زندگی و رفتارهای نابهنجار تغذیه‌ای، بهداشت روان و رفتار ترافیکی باید تغییر پیدا کند.

وی تصریح کرد: در حوزه بهداشت در کشور باید اولویت را به کنترل بیماری‌های غیر واگیر بدهیم، اما در استان ایلام با توجه به تنوع اقلیمی نباید از بیماری‌های واگیردار و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نیز غافل شویم.

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت توجه به سلامت روان در استان ایلام، خاطرنشان کرد: در ایلام فقط فقر، عامل روان پریشی نیست، بلکه افرادی که وضعیت مالی مناسبی نیز دارند گرفتار بیماری‌های روان و روان پریشی می‌شوند. البته آستانه فروپاشی مردم در این منطقه بسیار پایین است که با تقویت مشارکت بین بخشی می‌توان بسیاری از مشکلات سلامت روان را کاهش داد.

نمکی با بیان اینکه اولویت ما در حوزه درمان، تقدم درمان سرپایی نسبت به بستری است، افزود: در کشور 20 هزار تخت بیمارستانی ضریب اشغال کمتر از 50 درصد دارند و از سوی دیگر با هزینه ساخت 3 تخت بیمارستانی می‌توان یک کلینیک ویژه راه‌اندازی کرد که بیماری مردم را در مراحل اولیه تشخیص داد و از تحمیل هزینه و عوارض بر مردم پیشگیری کرد.

وی تاکید کرد: بخش خصوصی باید در کنار ما بماند و نباید نگاه رقابتی به بخش خصوصی داشته باشیم، بلکه باید برای حضور و ماندگاری بخش خصوصی فرمولی تعریف کنیم که باعث تشویق و ایجاد انگیزه برای حضور در مناطق کمتر برخوردار شود.

وزیر بهداشت تصریح کرد: در حوزه آموزش، پژوهش و مسائل فرهنگی در حوزه سلامت باید تجدید نظر کنیم؛ چون پژوهش‌ها هنوز مساله محور نیستند و نمی‌توانند راهکاری برای حل مشکلات نظام ارائه خدمت ارائه کنند و در حوزه آموزش پزشکی نیز سوالات زیادی وجود دارد که دانشگاه‌های علوم پزشکی باید با تجدید نظر در این حوزه، به آنها پاسخ دهند.

اولین درس شهدا به ما عاشقی و صبوری بود

وزیر بهداشت در سفر دو روزه خود به استان ایلام همچنین با حضور در گلزار شهدای ایلام به مقام شهدا و شهدای گمنام ایلام ادای احترام کرد.

به گزارش وبدا، نمکی در مراسم تجدید میثاق با شهدا و آغاز رسمی فعالیت ادارات ایلام، گفت: چندی پیش کتابی در مورد شهدای وزارت بهداشت به بنده دادند و گفتند که مقدمه‌ای بر آن بنویسم که گفتم مگر می‌توان برای عظمت شهدا، مقدمه نوشت؟

وی با بیان اینکه شهدا درس‌های بسیاری به ما آموختند، افزود: اولین درس شهدا به ما، عاشقی و صبوری بود. از حضرت زینب (س) بعد از رنج‌های فراوان و روز سخت عاشورا پرسیدند که چه دیدی که ایشان گفتند به خدا، به خدا، به خدا به جز زیبایی چیزی ندیدم. در جبهه در زمان جنگ تحمیلی نیز صحنه‌هایی می‌دیدیم که سرشار از عشق و عاشقی بود.

وزیر بهداشت یادآور شد: دومین درس شهدا به ما عزت و ایستادگی بود و اینکه تسلیم در برابر دشمنان، ننگ تاریخی خواهد بود و امروز برای مدیران و مردم، گذر از عرصه سخت تحریم با درس شهدا، میسر خواهد شد.

نمکی تاکید کرد: اعتقاد دارم تا زمانی که شهدا سرمایه‌های کشور هستند و دعای پدران و مادران شهدا و نفس جانبازان در کشور جاری است، نظام جمهوری اسلامی ایران رو به زوال نخواهد رفت.

نمکی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از دلگرمی‌های مدیران جمهوری اسلامی ایران، پشتوانه شهدا و خانواده‌های معظم آنها است که باید قدر این سرمایه را به خوبی بدانیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: باروري جمعیت ناباروري وزارت بهداشت وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۸۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان

آنچه در ادامه می‌خوانید انتشار گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص «سبک زندگی اسلامی در بخش خانواده» است که در شماره های مختلف تقدیم علاقه‌مندان می‌شود.

بخش حقیقی تمدن نوین اسلامی، آن چیزهائی است که متن زندگی ما را تشکیل می‌دهد که همان سبک زندگی است. این، بخش حقیقی و اصلی تمدن است، مثل مسئله‌ی خانواده، سبک ازدواج، نوع مسکن، نوع لباس، الگوی مصرف، نوع خوراک، نوع آشپزی، تفریحات، مسئله‌ی خط، مسئله‌ی زبان، مسئله‌ی کسب و کار، رفتار ما در محل کار، رفتار ما در دانشگاه، رفتار ما در مدرسه، رفتار ما در فعالیت سیاسی، رفتار ما در ورزش، رفتار ما در رسانه‌ای که در اختیار ماست، رفتار ما با پدر و مادر، رفتار ما با همسر، رفتار ما با فرزند، رفتار ما با رئیس، رفتار ما با مرئوس، رفتار ما با پلیس، رفتار ما با مأمور دولت، سفرهای ما، نظافت و طهارت ما، رفتار ما با دوست، رفتار ما با دشمن، رفتار ما با بیگانه.

همه اینها آن بخشهای اصلی تمدن است، که متن زندگی انسان است. «بیانات در دیدار جوانان استان خراسان شمالی، ۱۳۹۱/۰۷/۲۳»

مسئله‌ی فرزندآوری خیلی مسئله‌ی مهمی است. چند سال ما این مسئله را مطرح کردیم و گفتیم؛ خب یک عده از دخترخانم‌های خوب، خانمهای جوان قبول کردند و عمل کردند لکن در محیط عمومی جامعه اثری از این قضیه نیست. الان آمار فرزندآوری ما به قدر جانشینی هم نیست، یعنی کمتر از جانشینی است، الان این‌جوری است. این معنایش این است که ما تا سی سال دیگر یک جامعه‌ی پیر داشته باشیم.

خطر بزرگی است، این از همه‌ی خطرات بزرگتر است. این خیلی مهم است. این احتیاج به تلاش و کار دارد. مسلّماً راه‌هایی هم وجود دارد برای اینکه بشود این را درست کرد؛ باید بنشینید این راه‌ها را پیدا کنید.


یک [مسئله] هم ازدواج مجرّدان است. «وَ أَنْکِحُوا الْأَیامی‌ مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ»(۱) این الان واقعاً [لازم است.] گاهی دخترهایی بدون آوردن نام یا گاهی هم با نام، به من نامه می‌نویسند که طالب ازدواجند و برایشان فراهم نمی شود. یکی از دعاهایی که بنده دائم میکنم برای ازدواج دخترها و پسرهایی است که مایل به ازدواجند و امکان ازدواج ندارند. فکر کنید ببینید چه کار باید کرد؟ همه‌ی اینها قابل علاج است. بایستی این را [علاج کرد].


در مسائل خانواده به نظر من روی این چند موضوع بخصوص باید تکیه کرد و باید راه‌های عملی پیدا کرد. یکی از کارهای بسیار اساسی در این زمینه فرهنگ‌سازی است؛ باید فرهنگ‌سازی کنید. ببینید چگونه می‌شود فرهنگ‌سازی کرد؛ بالاخره بروید افکار عمومی را درست کنید، یعنی یک کار بزرگ این است.

کار مردمی هم -که اشاره شد کارهای مردمی و اینها- کاملاً درست است. باید کار از دست مردم گرفته نشود، اگر چه دستگاه حکومت مسئولیت دارد، ما هم مسئولیت [داریم]، در مورد مسائل خانواده ما مسئولیت داریم، دولتها مسئولیت دارند، همه‌ی دستگاههای مختلف حکومتی مسئولیت دارند و باید به وظایفشان عمل کنند لکن این پویش مردمی و حرکت عمومی مردمی نبایستی متوقف بشود؛ کار اساسی را این می‌کند و دولتها بایستی کمک کنند. «بیانات در دیدار با فعالان و کارشناسان خانواده، ۱۳۹۸/۰۵/۲۴»

دیگر خبرها

  • دشمنان نظام و ملت ایران مرعوب تربیت یافتگان مکتب شهدا هستند
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • عصبانیت سرمربی لیگ برتری؛ از جیب شهر ما ۱۰۰ میلیارد برای خرید پرسپولیس دادند
  • راهپیمایی تکریم حجاب و عفاف در شاهرود برگزار می‌شود
  • دغدغه اهالی هرمز درباره گلزار شهدا چه زمانی رفع می‌شود؟
  • تقویت ساختار «مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس» در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • حل گره‌های ترافیکی شهرکرد، دغدغه شورای ششم است
  • شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد