Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@03:11:16 GMT

راه ایجاد انگیزه تولید

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۲۵۷۲۵

راه ایجاد انگیزه تولید

رسیدن به رشد هشت درصدی در برنامه ششم توسعه نیازمند رقم 780 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری سالانه است که بخشی از آن می‌بایست از طریق فاینانس خارجی تا رقم 50 میلیارد دلار تأمین می‌شد که به دلایل مختلف و تحریم، چنین امکانی برای سرمایه‌گذاری فراهم نشد. بخشی از سرمایه‌گذاری مورد نظر تولید نیز باید از طریق بخش خصوصی و بورس جذب شود، قطعاً این مهم زمانی محقق می‌شود که سود حاصل از سرمایه‌گذاری بخصوص سرمایه‌گذاری بلند مدت از درجه ریسک‌پذیری پایینی برخوردار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین محمودی اصل / کارشناس اقتصاد
رسیدن به رشد هشت درصدی در برنامه ششم توسعه نیازمند رقم 780 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری سالانه است که بخشی از آن می‌بایست از طریق فاینانس خارجی تا رقم 50 میلیارد دلار تأمین می‌شد که به دلایل مختلف و تحریم، چنین امکانی برای سرمایه‌گذاری فراهم نشد. بخشی از سرمایه‌گذاری مورد نظر تولید نیز باید از طریق بخش خصوصی و بورس جذب شود، قطعاً این مهم زمانی محقق می‌شود که سود حاصل از سرمایه‌گذاری بخصوص سرمایه‌گذاری بلند مدت از درجه ریسک‌پذیری پایینی برخوردار باشد.
سودی که از طریق سرمایه‌گذاری بلند مدت اتفاق می‌افتد باید بیشتر از سود همه بازارها بخصوص در کوتاه مدت افزایش قابل توجهی داشته باشد، به عبارتی اگر یک سرمایه‌گذاری بلند مدت سود 40 درصدی داشته باشد، حتماً سرمایه‌گذاری‌های کوتاه مدت یا دلالی و سوداگری باید سودهای بسیار کمتری مثلاً 10 درصدی داشته باشند. در این حالت است که میزان توجه به سرمایه‌گذاری بلند مدت بیشتر می‌شود و شاهد افزایش سرمایه‌گذاری بلند مدت در بخش تولید خواهیم بود که این موضوع منجر به افزایش تولید ناخالص کشور هم می‌شود.
یکی از بزرگ‌ترین مشکلات در بخش تولید سرمایه‌گذاری مستقیم مردم و تولیدکنندگان و کار آفرینان، ایجاد مخاطرات و قوانینی است که مانع حضور پر رنگ‌تر در بخش تولید می‌شود، متأسفانه رتبه ایران در بهبود فضای کسب و کار افزون بر عدد 120 است و در سایر شاخص‌های اقتصادی و کارآفرینی جهان نیز رتبه مناسبی نداریم، بنابراین در این حالت ریسک‌ها و هزینه‌های بخش تولید افزایش می‌یابد و انگیزه ورود در بخش تولید و ماندن در حوزه تولید کاهش می‌یابد.
کاهش انگیزه در تولید منجر به از بین رفتن رونق تولید می‌شود؛ بنابراین ایجاد انگیزه در این بخش بسیار الزامی است، به عبارت دیگر هدایت نقدینگی با ایجاد انگیزه به سمت و سوی تولید بسیار ضروری است، هدایت نقدینگی باید همراه با مشوق یا سوددهی باشد، کسانی که در بخش تولید سرمایه‌گذاری می‌کنند باید سودی به مراتب بیشتر از سود دلالی و واسطه گری داشته باشند، قطعاً مشوق‌های دولتی در توجیه پذیری سرمایه‌گذاری در بخش تولید بسیار الزامی است چرا که کسانی در این بخش ورود می‌کنند که نسبت به حفظ اصل سرمایه، سودآور بودن آن و کاهش قوانین و مقررات دست و پاگیر مطمئن باشند. 
در سال 98 که سال رونق تولید نامیده شده انتظار می‌رود دولت و مجلس با شتاب و سرعت عمل بیشتری نسبت به سال‌های گذشته در این بخش ورود کنند تا با هدایت نقدینگی به سمت تولید موجبات رونق تولید، کاهش تورم و کاهش رکود تورمی را شاهد باشیم. قطعاً تدوین قوانین تسهیل کننده کسب و کار و ایجاد شرایط و چشم‌اندازهای اقتصادی مطلوب برای سرمایه‌گذاران داخلی و امنیت اقتصادی و روانی برای سرمایه‌گذاران خار جی در بلند مدت بسیار الزامی است و منجر به رونق تولید و خروج ایران از دایره بسته تحریم‌هایی می‌شود که اقتصاد ایران را نشانه گرفته است، این مسئله با همت دولت، مجلس و مردم ثمرات قابل توجهی در سال 98 خواهد داشت.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد اقتصاد مقاومتی رشد اقتصادی رونق تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۲۵۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت گلتاش با تشریح برنامه ها و اهداف این شرکت در سال ۱۴۰۳ گفت: افزایش سرمایه ١٣١ درصدی از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران در سال ۱۴۰۳ انجام خواهد شد. - اخبار بازار -

مهرداد فیض پور مدیر عامل شرکت گلتاش در گفتگوی اختصاصی با بیدنا، مهمترین برنامه های این شرکت در سال 1403 را تشریح کرد وگفت: با توجه به رویکرد مدیرعامل شرکت توسعه صنایع بهشهر مبنی بر دستیابی به تولید، فروش و سود حداکثری، شرکت گلتاش در سال 1403 تولید و فروش 60 هزار تن محصول نهایی را در دستور کار قرار داده است که پیش بینی می شود سود خالص 230ئمیلیارد تومانی را کسب کند.

وی توسعه صادرات را از برنامه های دیگر این شرکت در سال پیش رو ارزیابی کرد و گفت: افزایش صادرات باتناژ 6500 تن محصول نهایی جز اهداف صادراتی شرکت گلتاش خواهد بود.

فیض پور با بیان اینکه کاهش قیمت تمام شده، افزایش سود آوری و افزایش کیفیت از برنامه های شرکت است ادامه داد: سرمایه گذاری در پروژه های سرمایه ای بالغ بر 100 میلیارد تومان شامل بهسازی سالن‌ها و ساختمان اداری و تولیدی، نصب و راه‌اندازی سیستم اعلان و اطفای حریق، تکمیل سایت گلبو، خرید دستگاه تیوپ خمیردندان، خرید دستگاه بادکن بطری و گالن‌های 10 و 20 لیتری، خرید دستگاه‌های تزریق، خرید دستگاه یو آی دی لیبل زن شامپو شبنم و خرید دستگاه ساشه برای محصولات هتلی و کرم از مهمترین اقدامات برای دستیابی به تولید و فروش حداکثری خواهد بود.

وی در مورد  ری‌برندینگ برخی از محصولات نیز گفت: بسته بندی خمیردندان ها و شامپوهای سیو تغییر و طراحی آن متناسب با بازار روز خواهد شد.

 

دیگر خبرها

  • زلفی گل: در فرهنگ ایرانی به علم توجه شده است
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند
  • دولت سیزدهم بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان متمرکز شده است
  • تمرکز دولت بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان
  • ظرفیت‌های استان بوشهر برای مشارکت مردم در جهش تولید پای کار بیاید
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • ۶ روش برای مردمی‌سازی تولید