Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید احسن علوی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا،  درباره آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده کردستان بیان کرد: توپوگرافی‌ها از منطقه کردستان نشان می‌دهد زمین‌های این منطقه شیب‌دار هستند بنابراین آب کمتری را در خود نگه می‌دارد.

نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در بازدیدی که دیروز از مناطق کردستان داشتم به دلیل سیلاب و طغیان رودخانه‌ها آب کم کم درحال نزدیک شدن به باند فرودگاه سنندج است و از سوی دیگر از ۹ سدی که در این استان وجود دارد، ۶ سد سرریز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: باتوجه به سرریز شدن سدها مسئولان استان ناگزیر شدند برای اینکه بخش عمده‌ای از آب سد تخلیه شود، دریچه‌های این سدها را باز کنند که همین امر باعث شده طغیان رودخانه‌ها بیشتر شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به دلیل ساخت و سازها در حاشیه‌ رودخانه‌ها ظرفیت آن‌ها کاهش پیدا کرده است که همین اتفاق باعث فاجعه در استان‌های کشور شد و ما متاسفانه تعدادی از هموطنان خود را از دست دادیم. 

وی با تاکید بر اینکه اگر سیل به درستی مدیریت می‌شد شاید ما با خسارت‌های کمتری روبه‌رو می‌شدیم، بیان کرد: درست است که نمی‌توان با بلایای طبیعی مقابله کرد اما باید آن‌ها را مدیریت کرد. 

علوی یادآور شد: باید مجاری رودخانه و سیلاب‌ها را پاکسازی کرد و مواردی که مانع روند خروج آب می‌شود را از میان برداریم. 

وی افزود: مشاهده می‌کنیم در مناطقی ما پل می‌سازیم بدون اینکه کارشناسی شده باشد آیا این پل در مسیر سیلاب می‌تواند دوام داشته باشد؟ مانع از خروج آب نمی‌شود؟ گل و لای جمع نمی‌کند؟ این‌ها اشکالات بزرگی است که متاسفانه به وجود آمده است.

نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی درباره اینکه گفته می‌شود موج جدیدی از بارش‌ها در راه است و مناطق کردستان بیشتر در معرض خطر قرار دارند و آیا تدابیری اندیشیده است یا خیر بیان کرد:‌ بر اساس پیش‌بینی صورت گرفته گفته می‌شود تا خرداد ماه بارندگی‌ها در کردستان ادامه دارد و بی‌تردید دولت باید یک فکر اساسی نسبت به این موضوع داشته باشد.

وی با بیان اینکه مشکلی که امروز گربیان ما را گرفته است و در آینده هم مشکل خواهیم داشت، نبود یک مدیریت واحد در برخورد با بحران است، عنوان کرد:‌ خوشبختانه همه امروز از نیروهای امدادی و نظامی گرفته تا مردم حضور دارند اما این بودن بدون مدیریت و برنامه‌ریزی به درد نمی‌خورد.

علوی تاکید کرد: باید یک مدیریت واحد و منسجم وجود داشته باشد و یک نفر  فرماندهی را بر عهده بگیرد تا بتواند کارها را برنامه‌ریزی شده و دقیق  پیش ببرد و الا اینکه هرکسی در این بحران فرمانده شود، بی‌تردید می‌تواند گرفتاری ایجاد کند؛ کما اینکه این اتفاق در مناطق سیل‌زده در حال رخ دادن است.

وی خاطرنشان کرد: هواشناسی باید با پیش‌بینی دقیق اطلاعات لازم را می‌داد تا قبل از این حادثه سدها تا حدودی خالی می‌شدند و از ظرفیت‌شان کاسته می‌شد و حداقل بخشی از بارندگی درون سدها قرار می‌گرفت اما اینگونه نشد.

نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بی‌برنامگی ضررهای وسیعی به ما زده است،‌ یکی می‌آید و می‌‌گوید ۳۰ سال خشکسالی در کشور وجود دارد بعد هم با بارش‌های اخیر می‌گویند ترسالی آغاز شده است، خب اینگونه رفتار کردن بسیار غلط است زیرا شرایط جوی هیچ چیز را مشخص نمی‌کند، شاید سال آینده ما خشکسالی داشتیم بنابراین باید بر اساس شرایطی که پیش‌بینی می‌کنیم آمادگی داشته باشیم.

وی تاکید کرد:‌ اگر ۱۰ روز قبل از این بارندگی‌ها سدها را تا حدودی تخلیه می‌کردیم نه باعث طغیان رودخانه‌ها می‌شدیم و نه سرریزی داشتیم. 

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد:‌ می‌توانستیم کارهای بسیاری را انجام دهیم که خسارت‌ها به حداقل برسد اما متاسفانه کسی مسئول و دلسوز نیست که اجازه ندهند در مسیر رودخانه ساخت و ساز و کشاورزی کنند.

وی درباره اقداماتی درخصوص پیشگیری از حوادث بعدی در این استان بیان کرد:‌ مدیریت بحران کردستان فعال است و باید مسیر سیلاب را به‌گونه‌ای تغییر دهیم که خسارت‌ها را به حداقل برسانیم و از سوی دیگر باید زیرساخت‌ها را به گونه‌ای تعبیه کنیم که خسارت‌ها را به حداقل برسانیم.

علوی در خاتمه تاکید کرد: باید یک مدیر، بحران را مدیریت کند نه اینکه بحران ما را مدیریت کند. تصمیم‌گیران باید با برنامه‌ریزی دقیق مشکلات را برطرف کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۲۹۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ هشدار هواشناسی در هرمزگان صادر شد

ایسنا/هرمزگان مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان از صدور یک هشدار سطح نارنجی و یک هشدار سطح زرد هواشناسی در سطح استان خبرداد.

مهرداد حسن‌زاده شامگاه ۱۰ اردیبهشت در جمع خبرنگاران با اشاره به هشدارهای هواشناسی گفت: در روزهای آینده شرایط ناپایدار جوی و دریایی استان ناپایدار است و شاهد تشدید فعالیت سامانه بارشی در روزهای چهارشنبه تا پنج‌شنبه این هفته خواهیم بود.

وی عنوان کرد: این سامانه با رگبار شدید باران، رعد و برق، تگرگ و تندباد لحظه‌ای همراه خواهد بود و چهارشنبه در شهرستان‌های بستک، پارسیان، جزیره کیش، جزیره لاوان، جزیره سیری، ابوموسی، بندرلنگه، حاجی آباد و تنب بزرگ بیشترین فعالیت را خواهد داشت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان اضافه کرد: روز پنج‌شنبه نیز این سامانه بارشی در بندرعباس، بستک، خمیر، سیریک، بندرلنگه، پارسیان، تنب بزرگ، جاسک، ابوموسی، جزیره سیری حاجی آباد، رودان، بشاگرد، قشم، کیش، جزیره لاوان، میناب و هشتبندی فعالیت دارد.

وی تصریح کرد: این سامانه سبب سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، احتمال خسارت در اثر تندباد لحظه‌ای و خسارت به محصولات کشاورزی می‌شود.

این مسئول گفت: همچنین بر این اساس هشدار سطح زرد هواشناسی شاهد فعالیت سامانه بارشی در پاره‌ای از نقاط استان از صبح چهارشنبه تا آخر وقت جمعه هفته جاری خواهیم بود.

وی گفت: بر اساس این سامانه رگبار باران و رعدوبرق گاهی تندباد لحظه‌ای با احتمال تگرگ با تاکید بر سراسر استان از جمله در شهرستان‌های بندرعباس، خمیر، سیریک، جاسک، میناب، رودان، قشم، بشاگرد، حاجی‌آباد، بندرلنگه، ابوموسی، جزیره سیری، جزیره کیش، جزیره لاوان، بستک، پارسیان، تنب‌بزرگ، هشتبندی سواحل و ارتفاعات را شاهد خواهیم بود.

حسن‌زاده تصریح کرد: در نتیجه فعالیت این سامانه، آبگرفتگی معابر عمومی، احتمال طغیان رودخانه‎‌های فصلی، بالا آمدن آب رودخانه‌ها و احتمال آسیب به محصولات کشاورزی وجود دارد.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود از تردد و اسکان در حاشیه رودخانه‌های فصلی، صعود به ارتفاعات و چرای دام در مناطق مرتفع خود داری شود و از استحکام سازه‌های سبک، احتیاط در ترددهای جاده‌ای، محافظت از محصولات کشاورزی اطمینان حاصل شود

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان و شهرستان‌های تابعه ضمن آمادگی کامل، هماهنگی لازم را به‌منظور فراهم‌ کردن تمهیدات لازم از جمله اطلاع‌رسانی و هشدار به‌موقع از طریق رسانه‌های محلی و رعایت نکات ایمنی به‌عمل آورند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • توصیه‌های ایمنی برای هشدار نارنجی بارندگی
  • میدان ۱۲ فرودین، نماد ناکارآمدی مدیریت شهری در سنندج + گزارش پیگیری
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • فرودگاه کرمانشاه تعطیل نیست
  • ۲ هشدار هواشناسی در هرمزگان صادر شد
  • تمساح سرگردان در فرودگاه/ عکس
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج