Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24 -دور سازی مجلس از تصمیم گیری های کلان در دستورکار برخی نهادها است

حشمت الله فلاحت پیشه رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی  درباره سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم اقدامات جدی تر مجلس در قبال آمریکا از طریق تصویب طرح و لایحه  گفت :واقعیت قضیه در این خصوص این است که درباره قطعنامه های کنگره آمریکا باید نگاه مقایسه ای به نقش کنگره امریکا در سیاست خارجی این کشور و نقش مجلس در سیاست خارجی ایران داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس  ادامه داد : فارغ از میزان نقش و حضور کنگره آمریکا در تصمیم های گیری های کلان سیاست خارجی این کشور ،  قابل قیاس با میزان و نقش و رسالت و حقانیت مجلس شورای اسلامی در عرصه سیاست خارجی ایران نیست و به مراتب این شاخص در مورد ایران بیشتر و پررنگ تر است.

مجلس شورای اسلامی در سیاست خارجی  ایران در حاشیه قرار گرفته است

فلاحت پیسه در این خصوص تاکید کرد : واقعیت این است که مجلس شورای اسلامی در سیاست خارجی  ایران در حاشیه قرار گرفته است این موضوع در عمل نیز اثبات شده کما این که مجلس شورای اسلامی در حال حاضر عضو کمیته نظارت بر برجام نیست .

وی ادامه داد :مجلس در شرایط فعلی  در مسائل اساسی سیاست خارجی حضوری ندارد و حتی از دو توان مجلس مبنی بر مقابله با خنثی سازی توطئه ها و دیپلماسی پارلمانی نیز استفاده نمی شود.

دور سازی مجلس از تصمیم گیری های کلان در دستورکار برخی نهادها است

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گلایه رهبری  نیز تاکید کرد : کسانی که روز به روز مجلس را از تصمیم گیری های کلان دور می کنند ، باید پاسخگوی گلایه مقام معظم رهبری باشند

فلاحت پیشه در تشریح جایگاه مجلس در گذشته در عرصه سیاست خارجی گفت : من به یاد دارم در مجلس هفتم و هشتم خود بنده به عنوان نماینده ای از مجلس و به طور کلی تر مجلس با تدوین چند قانون از قبیل الزام دولت به تکمیل چرخه سوخت هسته ای ، قانون الزام دولت به پایان دادن به اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت و سه گانه قانون در مجلس هشتم تحت عناوین الزام دولت به احقاق حقوق 10 هزار قربانی ترور ، احقاق حقوق ایرانیان نقض حقوق بشر توسط آمریکا و غیره و قانون الزام دولت به پیگیری ایرانیان قربانی جنگ شیمیایی ، نقش پررنگی در عرصه سیاست خارجی داشتیم.

وی افزود : در اکثر این موارد جایگاه مجلس در شورای عالی امنیت ملی مشخص بود ، در مجلس هفتم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با رییس جمهور وقت آقای احمدی نژاد دیدار کرد و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم توانست با مقام معظم رهبری دیدار داشته باشد.

فلاحت پیشه در ادامه این موضوع گفت : به نظر می رسد دور سازی مجلس از تصمیم گیری های کلان در دستورکار برخی نهادها است .

بسیاری از کسانی که در مقام تصمیم گیری هستند به مجلس نگاه نامحرم دارند

وی ادامه داد : درست است که بیانیه های متعددی از جانب مجلس صادر شده و این بیانیه ها هم شان قطعنامه هایی است که در کنگره آمریکا داده می شود اما واقعیت این است که مجلس در سیاست خارجی در حاشیه است و بسیاری از کسانی که در مقام تصمیم گیری هستند به مجلس نگاه نامحرم دارند.

وی تاکید کرد: در شرایط فعلی بهترین رابطه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با وزارت خارجه در دولت است اما در سطح کلان شورای عالی امنیت ملی و دستگاه های مختلف دیگر این ارتباط به شکل نیست و به طور مثال هنوز کمیسیون امنیت ملی نتوانسته است با سپاه قدس و فرمانده آن جلسه ای در ارتباط با مسائل سوریه داشته باشد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد:  این ها مواردی است که باید جایگاه مجلس در آن تعریف کنیم.

فلاحت پیشه همچنین گفت : در دیداری که با مقامات ترکیه داشتیم آن ها به جایگاه مجلس شورای اسلامی قبطه می خوردند و در آخرین قانون مبنی بر تخصیص منابع مالی برای تقویت توان موشکی و فعالیت های سپاه قدس در این خصوص کار اساسی بود .

وی با اشاره مجدد به هشدار رهبری به مجلس در این خصوص گفت :واقعیتی وجود دارد که با این گلایه رهبری  باید هم مجلس به خود بیاید و هم دستگاه هایی که باعث ایجاد جای خالی پارلمان در عرصه سیاست خارجی شده اند.

آمریکا بسیاری از تصمیمات خود علیه ایران را با عبور از کنگره رنگ مردمی می دهد

نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس همچنین گفت : آمریکایی ها برای این که به بسیاری از سیاست های ضدایرانی خود جنبه مردمی به آن بدهند از کانال کنگره و کمیته روابط خارجی سنای آمریکا آن ها را مطرح می کنند ، اما در ایران در بسیاری از موارد می بینیم که مجلس نامحرم تلقی می شود و این به ضرر ما است .

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این خصوص خاطر نشان کرد : در مجلس شورای اسلامی جریان های سیاسی هستند که می توانند باعث هماهنگی های های قوی در عرصه سیاست خارجی شوند.

بر اساس این گزارش رهبر انقلاب در بیانیات خود در حرم رضوی در ابتدای سال جاری با اشاره به شرارت های آمریکا علیه ایران تاکید کردند : یک نمونه از شرارت‌های آمریکا این است که کنگره در دو سال گذشته، ۲۲۶ طرح و لایحه علیه جمهوری اسلامی ارائه و یا تصویب کرده است که البته باید از مجلس خودمان هم گلایه و سؤال بکنیم که مجلس شورای اسلامی تاکنون چند طرح و یا لایحه علیه خباثت‌های آمریکا ارائه یا تصویب کرده است؟

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۳۲۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه‌ها برای برنامه‌های خود باید سند اسلامی شدن را ملاک عمل قرار دهند و براساس آن عمل کنند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) حاضر شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، با تأکید بر ظرفیت اندیشه‌ورزانه دانشگاه امام صادق (ع) اظهار کرد: امسال شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد چهلمین سال تشکیل خود می‌شود و در این دوران دبیران متعددی داشته و این شورا کار‌های بزرگی را انجام داده است.

وی افزود: در حوزه علم و فناوری اسناد خوبی مصوب شده است. کار قرارگاهی و راهبردی در حوزه علم و فناوری تا حد زیادی موفق بوده است در این مسیر فقط سندبسندگی مدّنظر نبوده است بلکه مثلاً نقشه جامع علمی کشور را هدایت کرده است. سند هوا فضا، سند گیاهان دارویی و اسناد دیگر علم و فناوری از اقدامات خوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فناوری بوده است.

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگ نیز اسناد خوبی از جمله نقشه مهندسی فرهنگی و سند دانشگاه اسلامی نوشته شده است و برش‌های استانی نقشه مهندسی فرهنگی تدوین شده است، در گذشته برش‌های استانی پروژه‌محور نبودند بلکه راهبرد‌های کلی را مطرح کرده بودند، به همین خاطر در دوره جدید این برش‌های استانی تکمیل‌تر شد و به زودی برش‌های استانی در همه استان‌ها تدوین خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این شورا با چند کاستی مواجه است که نخبگان می‌توانند در برطرف کردن آن‌ها به شورا یاری رسانند، گفت: انتظار مهم مقام معظم رهبری از شورای عالی انقلاب فرهنگی، قرارگاهی شدن آن است، این قرارگاه باید توانمند شود تا بتواند بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی را محقق کند.

استاد خسروپناه با طرح این سوال که قرارگاه یعنی چه؟ بیان کرد: جلسات متعددی با کسانی که تجربه کار قرارگاهی داشتند برگزار شد، هم‌اکنون می‌توانیم اعلام کنیم که الگوی کار قرارگاهی استخراج شده و به زودی به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌شود.

به زودی سیاست‌های کلان فرهنگی بر مبنای منظومه فکری مقام معظم رهبری تدوین می‌شود

وی با تأکید بر اینکه برای تدوین اسناد باید نظریه‌های مربوطه استخراج و مشخص شود، گفت: اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی یاری برسانند. همچنین با هماهنگی که با مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت گرفته به زودی سیاست‌های کلان فرهنگی بر مبنای منظومه فکری مقام معظم رهبری تدوین خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نبود الگوی حکمرانی در حوزه‌های مختلف را یکی از نقصیه‌های دیگر خواند و ادامه داد: اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.

استاد خسروپناه بیان کرد: همچنین اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در استخراج منظومه فکری مقام معظم رهبری برای تدوین اسناد به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.

وی با تأکید بر توجه به حلقه‌های میانی گفت: ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های مختلف وجود دارد که باید زمینه ارتباط این افراد با شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم شود. همچنین باید برای چالش‌ها چاره‌اندیشی شود تا الگوی مناسبی برای مواجهه با آن‌ها تعیین شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه همچنین به نظارت هوشمند نیاز داریم که در الگوی حکمرانی تعریف شود، دانشگاه‌ها نیز برای برنامه‌های خود باید سند اسلامی شدن ملاک عمل قرار دهند و براساس آن عمل کنند.

دیگر خبرها

  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • نسبت به تنش‌زایی آمریکا علیه امنیت و ثبات یمن هشدار می‌دهیم
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • وزیر کار: تعیین دستمزد توسط مجلس گلایه‌ها را کاهش می‌دهد