Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیقلی ایمانی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره میزان خسارت وارد شده بر تولید گندم در سالجاری بر اثر سیل، اظهارداشت: در حال حاضر هیچ چیز قابل پیش بینی نیست.

وی با بیان اینکه بخش‌های اعظمی از استان‌های سیل زده زیر آب هستند، افزود: بنابراین پیش بینی‌ها بیشتر در حد حدس و گمان است. چرا که حرکت و رصد تنها با هلی کوپتر ممکن است و بعد از اینکه آب‌ها فروکش کرد می‌توان برآورد درست انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه به طور کلی بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزارهکتار در بخش زراعت استان‌های سیل زده خسارت دیده و از بین رفته است، گفت: این میزان شامل محصولات مختلف است و در مجموع می‌توان گفت که خسارت سنگینی به بخش کشاورزی در زیر مجموعه‌های مختلف از جمله دام، طیور، زراعت و … وارد شده است.

ایمانی افزود: به عنوان مثال در استان گلستان حدود ۲۰ روز است که اراضی استان زیر آب است و این مساله در سرنوشت کشت تأثیر به سزایی دارد اما تعیین خسارت در حال حاضر کار بسیار سختی است و باید منتظر بهبود اوضاع بمانیم.

وی اضافه کرد: نکته قابل توجه این است که در کنار خسارات وارده، بارندگی‌های انجام شده، شرایط خوبی را در دیم‌زارها ایجاد کرده که ما فکر می‌کنیم بخشی از خسارت‌ها از این طریق جبران شود.

ایمانی درباره اینکه آیا پیش بینی تولید ۱۴ میلیون تن گندم در سالجاری محقق خواهد شد؟، گفت: امیدوار هستیم با این شرایط، تولید و خرید گندم به زیر ۱۰ میلیون تن نرسد.

وی با اشاره به حوادث اخیر در استان خوزستان گفت: در خوزستان باید کم کم برداشت گندم آغاز می‌شد.

ایمانی آغاز برداشت گندم در جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان را مورد اشاره قرار داد و افزود: در این استان‌ها برداشت تقریباً انجام شده و مقدار آن چندان چشمگیر نبوده است بعد از این استان‌ها، کم کم برداشت در خوزستان آغاز می‌شد که متأسفانه با سیل مواجه شدیم.

به گفته این مقام مسئول، استان‌های خوزستان، کردستان، گلستان و لرستان از جمله قطب‌های اصلی تولید گندم کشور هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بارندگی‌های متعدد، افزود: این مساله باعث می‌شود میزان رطوبت بالا باشد در نتیجه رشد قارچ‌ها نیز بالا می‌رود و احتمال دارد مزارع گندم آلوده به انواع بیماری‌ها شود. اگر شرایط عادی نشود نمی‌توان سمپاشی انجام داد و این امر نیز باعث شیوع آفت و کاهش عملکرد می‌شود.

ایمانی با اشاره به اینکه امسال سال سختی برای کشاورزی کشور خواهد بود، تصریح کرد: فقط در استان گلستان حدود ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی ۱۰۰ درصد خسارت دیده‌اند و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی بین ۲۰ تا ۵۰ درصد دچار خسارت شده‌اند. همین مساله زندگی کشاورز را دو سال عقب می‌اندازد. بنابراین دولت باید تدابیر و راهکار ویژه برای حل چالش‌های ایجاد شده، بیندیشد.

کد خبر 4583194 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: استان گلستان گلستان خرید تضمینی گندم گندم سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۳۳۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی

آهنگری گفت: گندم به عنوان یک محصول عمده از زراعت در شهرستان ارزوئیه است و در سال زراعی جاری بیش از ۱۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت این محصول رفته و پیش بینی می‌شود، بیش از ۸۰ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

وی افزود: بیش از ۷۰ درصد از کشت گندم در این شهرستان به گندم دوروم با کیفیت عالی برای کارخانجات ماکارونی کشور اختصاص دارد.

مدیر زراعت استان کرمان بیان داشت: برای افزایش عملکرد و نفوذ بذر رسمی به چرخه تولید در مزارع گندم در این شهرستان، ۱۸ هکتار مزارع بذری پرورشی، ۹۵ هکتار مزارع مادری و ۹۳۰ هکتار مزارع گواهی شده که ظرفیت تولید به ترتیب ۳۲ و ۳۸۰ و ۴ هزار ۷۰۰ تن را دارند، وجود دارد و محصول تولیدی به شهرستان‌های استان و حتی خارج از استان ارسال می‌شود.

 وی در ادامه گفت: شهرستان ارزوئیه با دارا بودن ۴۶ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی قابل کشت و قریب به ۵ هزار بهره بردار، اقلیم مناسب و خاک زراعی مطلوب، سالانه بیش از ۵۰۴ هزار تن انواع محصولات کشاورزی و ۴۸۷ هزار تن محصولات زراعی، قطب مهم کشاورزی در شمال استان می‌باشد.

آهنگری گفت: بخش عمده تولیدات این شهرستان مربوط به محصولات زراعی است و در سال‌های اخیر در مجموع بیش از ۴۸۷ هزار تن انواع محصولات زراعی تولید شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • خسارت سیل به مزارع زعفران آبیز 
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران