Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، «عادل عبدالمهدی»، نخست وزیر عراق، در همایش فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران و عراق گفت: در ابتدا اجازه می‌خواهم تا به مردم نجیب و شجاع ایران به دلیل وقوع سیل و طغیان آب که باعث قربانی شدن افراد زیادی شد، تسلیت بگویم.

او افزود: سخنرانی رسمی را رها می‌کنم چون نکات مهم توسط برادرانم مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سفرم به ایران دستاوردهای زیادی صورت گرفت مانند صدور ویزا، راه آهن شلمچه و خط لوله شرکت‌ها اما در حقیقت چیز مهمی که از بین رفت، ترس بود. به دوستان و همکارانم گفتم که برای پیگیری امور با هیئتی بزرگ آن هم در کمتر از  یک ماه به ایران سفر کنیم تا بر این ارتباط تأکید داشته باشیم.

او ادامه داد: حدود 30 سال دو کشور ایران و عراق در حال جنگ بودند اما امروز آقای رئیس جمهور به عراق سفر می‌کند و ما به ایران سفر می‌کنیم. هر هفته و هر روز سفرهایی توسط مسئولین بلند پایه خواهیم داشت. این حجم از گردشگری بین ایران و عراق نعمت بزرگی است. ایران در زمینه‌های مختلفی پیشرفت کرده است و دانشگاه‌های ایران در لیست دانشگاه‌های برتر جهان قرار دارند. امیدواریم بتوانیم از تجارب ایران استفاده کنیم.

او در خصوص دیدارش با مقام معظم رهبری بیان کرد: در دیدار با رهبری ایشان به موضوع اساسی اشاره کردند. ایشان فرمودند به علم توجه ویژه‌ای باید داشت که این دیدگاه، نافذ و درستی است. کشورهای ما در حال پیشرفت هستند اما این پیشرفت‌ها راضی‌کننده نیست چون هنوز در صف اول حضور نداریم. نباید فقط همراه غافله باشیم بلکه باید از آن پیشی بگیرم.

نخست وزیر عراق بیان کرد: جنگی که به آن اشاره  کردم سرمایه‌های بسیاری از ما گرفت که این زیان‌ها به چیزی حدود تریلیون‌ها دلار می‌رسد. عراق بیش از نیم قرن است که در  حال جنگ‌های داخلی و خارجی است. جنگ‌هایی که هیچ گاه متوقف نشد هر یک از آنها در سطح جنگ جهانی اول بوده است. ایران هم آسیب‌های زیادی دیده است. دو کشور در زمان تحریم‌ها زندگی مسالمت‌آمیزی داشتند. ایران مدت زیادی است که تحریم شده است. عراق هم مدتی تحریم شد که این تحریم ها به نوعی همچنان ادامه دارد. قبل از جنگ نحس دو کشور ایران و عراق تقریبا 10 میلیون بشکه نفت روزانه تولید می‌شد اما در حال حاضر نصف این تولید صورت می‌‌گیرد که این به دلیل کوتاهی دو کشور نیست بلکه کسانی هستند که نمی خواهند ایران و عراق پیشرفت کنند.

عادل المهدی اضافه کرد: نمی‌شود پیشرفت کرد آن هم بدون امنیت؛ اگر امنیت در منطقه نباشد پیشرفت سخت است و دستاوردها در یک جنگ از بین می‌رود. عراق به فضای امن و مناسب اهمیت می‌دهد. اقتصاد ترانزیت از عراق به ایران و از ایران به عراق بدون فضای امن و اجتماعی صورت  نمی‌گیرد. باید در کارهای خود بازنگری داشته باشیم. مسائل اداری و دیجیتال پیشرفت کرده است اگر نجنبیم دیگری پیشی می‌گیرد. ایران و عراق مهد تمدن‌ها هستند از همه می‌خواهم البته از خودم شروع می‌کنم که ترس‌ها را کنار بگذاریم تا پروژه ها را  پشت سر بگذاریم این تفاهمات و پروژه‌ها گام اول است. نیاز به ارتباطات پیشرفته داریم. گمرکات دو کشور پیشرفته نیستند و پسرفته هستند. ورود و خروج ما پیشرفته نیست معاملات بانکی از روش‌ های مدیریتی جهان عقب است چطور می‌توانیم از دیگران پیشی بگیریم در حالی که در میدان‌های اصلی با آنها مبارزه نمی‌کنیم. باید افق‌های خود را  گسترده تر کنیم تا بتوانیم با دیگران مبارزه کنیم.

نخست وزیر عراق در پایان تاکید کرد: از استقبال و پذیرایی و حضور پررنگ تجار و فعالان اقتصادی که نشان دهنده توجه و اهتمام به روابط ایران و عراق است، تشکر می‌کنم و انگیزه ها باید ادامه داشته باشد. اگر  بخواهیم به پیشرفت برسیم باید به عددها و پروژه‌های بیشتری برسیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران و عراق جنگ سرمایه عراق نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۳۹۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط» عراق مهیا است

علیرضا فخاری بعد از ظهر شنبه در نشست با «محمدجمیل المیاحی» استاندار «واسط عراق» که در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران و در حاشیه افتتاحیه ششمین دوره نمایشگاه «ایران اکسپو ۱۴۰۳» برگزار شد، با اشاره به اینکه تهران به عنوان مرکز جمهوری اسلامی ایران نزدیک به ۱۰ میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده است، اظهار کرد: تهران یکی فشرده‌ترین و خاص‌ترین پایتخت‌های دنیا محسوب می‌شود.

استاندار تهران با بیان اینکه ۳۰ درصد از درآ مد ملی کشور بدون یافته‌های حوزه نفت و انرژی در اختیار پایتخت قرار دارد و ۵۰ درصد از شرکت ها‌ی دانش بنیان ایران در تهران مستقر هستند، گفت: در استان تهران علاوه بر خدمت رسانی به مردم ایران، میزبان اتباع نیز هستیم و نزدیک به ۵۲ درصد از مالیات کشور در تهران وصول می‌شود.

فخاری وجه تمایز استان تهران با سایر استان‌ها را به لحاظ ساختاری و نظام برنامه ریزی، فشردگی جمعیت این استان دانست و افزود: تأمین زیرساخت‌ها و رفع نیازمندی‌ها با توجه به فشردگی جمعیتی در این استان کار آسانی نیست.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده فعالیت‌های استان تهران مربوط به کارخانه‌ها و مراکز تولیدی با ظرفیت ملی است که در این استان مستقر شده اند، عنوان کرد: از صنایع «هایتک» تا خودرو سازی و موضوعات فراگیر همگی سبب شده اند که تهران به عنوان ام القرای کشور مطرح باشد.

فخاری به مقام برتر استان تهران در بخش کشاورزی و حوزه محصولات باغی اشاره کرد و گفت: استان تهران در حوزه تولید محصولات گلخانه‌ای رتبه نخست را دارد.

وی حوزه لبنیات استان تهران را شاخص دانست و افزود: موضوع مهم در تبادلات اقتصادی، شناخت کافی استان‌ها از ظرفیت‌های یکدیگر می‌باشد و در این راستا اگر ما پتانسیل‌ها و نیازمندی‌های استان «واسط» در عراق را بدانیم، بهتر می‌توانیم در این زمینه محاورات طرفین را مورد بررسی قرار داده و پروژه‌ها و برنامه‌های جدید را خلق کنیم.

استاندار تهران ضمن اعلام آمادگی پایتخت برای همکاری در حوزه تعاملات اقتصادی و رفع نیازمندی‌های استان «واسط» عراق گفت: لازم به ذکر است که استان ایلام نیز می‌تواند به عنوان یک استان واسط ظرفیت‌های لازم را میان تهران و «واسط» فراهم کند.

فخاری بر ضرورت ایجاد یک کارگروه مشترک میان استان تهران و استان «واسط» تاکید کرد و گفت: با استفاده از این کارگروه می‌توانیم موضوعات را مورد بررسی قرار داده و موقعیت‌های کاری جدید را احصا کنیم.

استاندار تهران در خصوص درخواست استاندار «واسط» مبنی بر استفاده از تجربیات و ظرفیت‌های استان تهران در خصوص موضوعات شهری «واسط» اظهار کرد: این موضوع بستگی به جغرافیا و شرایط اقلیمی دارد، چرا که «دشت استان واسط» به عنوان یک دشت وسیع با ظرفیت‌های اقلیمی خود قابل توجه بوده و ما مشابه این وضعیت را در استان ایلام و «دشت عباس» و مناطق شمال استان خوزستان داریم و مهم‌ترین موضوع منطقه تأمین آب است که در صورت مدیریت صحیح در تأمین آب، ظرفیت‌های جدیدی را در حوزه کشاورزی خواهیم داشت.

فخاری یکی از زمینه‌های ایجاد اشتغال در استان «واسط» را ایجاد کارخانه‌هایی در حوزه تولید برق اعلام و بیان کرد: تولید سلول‌های خورشیدی یکی از حوزه‌هایی است که می‌تواند ظرفیت‌های لازم را برای برق مورد نیاز تأمین کند.

استاندار تهران با تاکید بر نقش مهم کشاورزی در توسعه اقتصادی، گفت: بر اساس تجربه جهانی صنایع پایین دستی حوزه کشاورزی عنوان نقطه عطفی در حوزه تولیدات و سرمایه گذاری محسوب می‌شوند.

وی همکاری تهران و واسط را یک جریان تاریخ ساز جدید عنوان کرد و افزود: با وجود تمایل دشمنان برای اختلاف اندازی میان دو ملت ایران و عراق باید تلاش کنیم ضمن تداوم اتحاد میان دو کشور دوست و همسایه، شاهد همکاری‌های روز افزون نیز باشیم.

استاندار تهران حفظ استقلال اقتصادی عراق را مهم دانست و عنوان کرد: امیدوار هستیم که در آینده شاهد رفع ظلم آمریکایی‌ها در عراق باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • ظرفیت‌های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط» عراق مهیا است
  • کیفیت و بی‌توجهی: دست اندازی در جاده پیشرفت راهسازی ایران
  • مخبر: تهران علاقه‌مند به گسترش مناسبات خود با بورکینافاسو است
  • رسانه‌های جبهه مقاومت روز به روز قدرت بیشتری می‌گیرند
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح