Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به هشدارهای هواشناسی خراسان رضوی مبنی بر شدت بارندگی‌ها، برخی از شهرستان‌های استان مانند گناباد نیازمند تمهیدات بیشتری هستند. ۱۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۵ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، از ابتدای سال 98 کلمه سیل به سین‌های سفره هفت سین هموطنانمان در کشور اضافه شده و هر روز شاهد اخباری از خسارت‌های بجا مانده از سیل در کشور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان گناباد در مسیر رودخانه است و ممکن است برخی از روستاهای آن دچار سیل شوند که در این گزارش به بررسی آن پرداختهایم.

4 رودخانه گناباد را محاصره کرده‌اند

شاهرخی؛ کارشناس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: 22 سد خاکی در بخش براکوه با گنجایش یک میلیون و 400 هزار مترمکعب است که اکنون بیش از 50 درصد ظرفیت آن تکمیل است. همچنین در مسیر رودخانه‌های منتهی به گناباد که به 4 رودخانه اصلی با نام‌های «کال بهاباد»، کال «ناصر خسرو»، کال معروف به خرکُش و کال شش انگشتی تبدیل می‌شود؛ بیش از 70 بند سنتی خاکی موجود است؛ در نتیجه 4 رودخانه شهر گناباد و روستاهای اقماری را تهدید می‌کند.

ابتدا کال بهاباد که توسط سیل بند مسیر آن تغییر می‌کند اما به دلیل خاک نرم کلوت‌ها امکان دارد در صورت حجم وسیع آب بخش‌هایی (مسکونی، کشاورزی و دامداری) از منطقه کوی شرقی( قصبه شهر ) و روستای بهاباد دچار خسارات جدی شود.

کال ناصرخسرو در صورت وقوع سیل و عدم بهره‌مندی از دیوار ساحلی در نقاطی از مسیر رودخانه منطقه مسکونی خیابان غفاری، ناصر خسرو و سعدی به ویژه حاشیه رودخانه بدون شک تخریب خواهند شد.

مسدود شدن راه‌های ارتباطی بیمارستان بهلول که البته با اسقرار هلیکوپتر اورژانس نگرانی برای دسترسی به تنها بیمارستان مجهز شهرستان نیست اما عبور کال ناصر خسرو از نزدیکی این بیمارستان و عدم وجود دیوار ساحلی می‌تواند ساختمان بیمارستان را به علت هجوم سیل مورد تهدید قرار دهد.

سدهای خوزستان 2000 برابر دریاچه چیتگر سیلاب مهار کردندشهردار اهواز از تداوم خدمات شهری همزمان با مدیریت سیلاب‌ها خبر داداستاندار زنجان: جلوی ساخت و ساز واحدهای روستایی در مسیر سیلاب گرفته شود

اما در انتهای کال ناصرخسرو شهرک توحید بیشترین آسیب را خواهد دید، ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانه به کلی نابود خواهد شد و در ادامه سیلاب روستاهای مند و بخش کشاورزی روستای دلویی را تهدید می‌کند.

آب از وسط شهرک سعدی، بخشی از خیابان جانبازان و شهدا، خیابان عدالت، سلمان فارسی و حتی بخشی از بلوار طالقانی در ادامه، بلوار معلم، آیت الله هاشمی رفسنجانی، مالک اشتر، فاز 3 فرهنگیان به سمت زیرگذر که در اصل زیرگذر پل احداثی در مسیر این رودخانه است و در انتها بخش‌های کشاورزی روستاهای بیلند و باغ آسیا عبور می‌کند!

 اما در همان ابتدا دیوار ساحلی و سیل بند واقع در شهرک سعدی می‌تواند از هجوم سیلاب البته سیلاب نه چندان وسیع به سمت داخل شهر جلوگیری کند.

کال شش انگشتی به مراتب کم خطرتر از مابقی رودخانه‌هاست چرا که حاشیه شهر گناباد عبور می‌کند و در مسیر جاده ارتباطی گناباد بجستان، روستای قنبرآباد و مزارع کشاورزی را مورد تهدید قرار می‌دهند. هرچند که ادغام کال خرکش با این رودخانه می‌تواند خسارات سنگین‌تری را به همراه داشته باشد.

آماده‌باش تمامی دستگاه‌های شهرستان گناباد

حامد قربانی فرماندار گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زمینه آمادگی برای مقابله با سیل اظهار کرد: با توجه به افزایش بارش‌ها تمامی مدیران ستادی شهرستان گناباد در آمادگی کامل قرار دارند.

وی اضافه کرد: مسئولان ستاد مدیریت بحران باید مکان‌های اسکان اضطراری را پیش بینی کنند و در زمان وقوع هر نوع خسارت‌های احتمالی آمادگی اسکان سریع آسیب‌دیدگان را داشته باشند و همه ماشین‌آلات سنگین هم باید در خدمات این ستاد قرار گیرد.روسای همه دستگاه‌های اجرایی باید از مرخصی بازگشته و به صورت 48 ساعته در محل خدمت خود حضور داشته باشند.

فرماندار گناباد خاطرنشان کرد: با پیش بینی‌های صورت گرفته تمامی تمهیدات لازم دیده شده و در شرایط مناسبی برای مقابله با سیل احتمالی قرار داریم.

شهرداری گناباد در آماده باش کامل

مهران حسین زاده شهردار گناباد نیز درباره وضعیت شهر برای مقابله با سیل و اقدامات صورت گرفته اظهار کرد: پیرو هشدارهای اخیر کارشناسان هواشناسی و احتمال وقوع سیل در منطقه، شهرداری گناباد در جهت مقابله با سیل احتمالی و وقوع خسارات به حالت آماده باش درآمد است.

وی افزود: پیرو مصوبات جلسه ستاد بحران شهرستان سریعا سه اکیپ از دوایر ماشین آلات و خدمات شهری عملیات بازگشایی رودخانه‌های محدوده شهر گناباد را آغاز کردند.خوشبختانه با توجه به اقدامات پیشگیرانه انجام شده وضعیت رودخانه‌های فصلی به جهت هدایت سیلاب‌ها و جلوگیری از ورود سیلاب به داخل شهر مطلوب است.حفاظت از جان و مال مردم از سوی شهرداری گناباد در اولویت قرار دارد.

انتهای پیام/ن

R41347/P/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۵۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به پرکردن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان گفت: ۱۳۵ حلقه از این چاه‌ها در مجاورت چاه‌های آب‌ شرب و در شعاع یک‌ کیلومتری بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، رسول فرهادی امروز _ یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با اشاره به لایروبی رودخانه‌های استان، اظهار کرد: علاوه بر شناسایی نقاط حادثه‌خیز در محدوده رودخانه‌ها با توجه به محدودیت زمانی، امکانات و اعتبارات، ۳۰ کیلومتر به صورت مستقیم، گلوگاه‌ها و نقاط آسیب‌پذیر در سیلاب‌های گذشته شناسایی شد و بیش از یک میلیون مترمکعب لایروبی خاکبرداری، نخاله‌برداری، زباله‌برداری و بازگشایی مسیر در این محدوده انجام گرفت.

وی افزود: ساماندهی لازم برای رودخانه‌های آبشوران، قره‌سو و تنگ کنشت به‌طول یک‌کیلومتر انجام شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به عملیات ترمیمی طرح تغذیه مصنوعی کیلانبر، خاطرنشان کرد: سد تغذیه مصنوعی کیلانبر دارای سه بند است که پایین‌ترین بند آن در سیلاب ۹۸ دچار آسیب شد و در آستانه تخریب قرار داشت، به نحوی که بر اثر تخریب آن خسارت مالی و جانی دور از انتظار نبود، بر این اساس با مدیریت جهادی بلافاصله طراحی رفع نواقص موجود در دستور کار قرار گرفت و این سازه به چرخه کار برگشت.

فرهادی با اشاره به تدوین برنامه جامع برای لایروبی رودخانه‌های استان، تصریح کرد: ساماندهی و لایروبی رودخانه الوند در قالب این برنامه به عنوان یکی از رودخانه‌هایی که در سیلاب‌های گذشته به واسطه شرایط خاصی که در شهر قصرشیرین وجود دارد آسیب‌زا بوده است، از محل اعتبارات ملی تأمین اعتبار و پیمانکار نیز انتخاب شد و یکی از برنامه‌های آب‌منطقه‌ای در سال‌جاری خواهد بود.

وی با اشاره به پر کردن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان، گفت: ۱۳۵ حلقه از چاه‌های مذکور در مجاورت چاه‌های آب‌شرب در شعاع یک‌کیلومتر بود که تنها برای نجات چاه‌های آب شرب استان اتفاق افتاد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه از اتمام تعمیرات دو دستگاه شیر غلافی سد گاوشان خبر داد و گفت: پس از ۱۰ سال بهره‌برداری از سد و تأسیسات وابسته تعداد دو دستگاه شیر غلافی به طول ۱۵۰۰ و ۷۵۰ میلی‌متر و حوضچه‌های مربوطه با هزینه هفت میلیارد ریال تعمیر شد و در حال حاضر بیش از ۹۰۰ لیتر در ثانیه آب از سد گاوشان به تصفیه‌خانه شهید نظری شهر کرمانشاه منتقل می‌شود.

کد خبر 748733

دیگر خبرها

  • خسارت هزار و ۴۷۰ میلیارد ریالی بارش‌های بهاری در خراسان رضوی
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن
  • بسته شدن مسیر رودخانه قره سو بر اثر سیلاب در روستای دوست بیگلو + فیلم
  • بزرگترین سایت طرح نهضت ملی مسکن خراسان رضوی در گناباد است
  • بازگشایی جاده‌های سیلابی ۶ روستا در خراسان رضوی
  • نجات «سحر» در جدال با سیلاب
  • خسارت بارش تگرگ به ۲ روستای ششتمد خراسان رضوی
  • لحظه غرق شدن یک کودک در سیلاب رودخانه‌ای در بم+ فیلم