Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به نارضايتي رؤساي مجالس اتحاديه بين المجالس جهاني از کارشکني آمريکا در ارسال کمک‌ها به سيل‌زدگان ايراني، گفت: رؤساي مجالس اعلام کردند براي ارسال اين کمک‌ها از طرق مختلف همکاري خواهند کرد.

به گزارش ايرنا به نقل از خانه ملت، علي لاريجاني بامداد سه شنبه پس از سفر سه روزه به قطر، در بدو ورود به تهران گفت: سفر قطر سفر فشرده اي بود که به منظور حضور در اجلاس بين المجالس جهاني انجام و بحث هاي مهمي راجع به ساختارها به خصوص در حوزه آموزش، پايداري امنيت و نظام هاي قانوني مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


** مذاکره در حوزه توسعه روابط اقتصادي با رؤساي مجالس 13 کشور در حاشيه اجلاس اتحاديه بين المجالس جهاني
رئيس مجلس شوراي اسلامي بر همين اساس تصريح کرد: کميته هايي که در اين دوره از اجلاس بين المجالس جهاني حضور داشتند، گزارش هايي ارائه کردند و فرصتي دست داد تا با رؤساي مجالس کشورهاي مختلف درباره همکاري هاي اقتصادي صحبت شود که موضوعات آن بر حسب موقعيت کشورها و درگيري هايي که در حوزه منطقه اي و امنيتي داشتند، متفاوت بود.
وي در ادامه با بيان اينکه در حاشيه برگزاري اين اجلاس با 13 رئيس مجلس مذاکره شد، کرد: کشورهاي آسيايي و عربي غالباً به ضرورت گسترش همکاري با يکديگر در حوزه توسعه روابط اقتصادي و مسائل مهم اذعان داشتند.
** تقبيح رفتار آمريکايي‌ها درباره دخالت آنها در امور داخلي کشورها از سوي رؤساي مجالس
لاريجاني در ادامه در خصوص برخي حوادث در حوزه روابط دوجانبه، عنوان کرد: رؤساي مجالس روي نوع دخالت هايي که در کشورها از سوي برخي کشورهاي ديگر صورت مي گرفت، طبعاً حساسيت هايي داشتند و نگاه اکثر قريب به اتفاق رؤساي مجالس در اين کنفرانس، تقبيح رفتاري است که آمريکايي ها چه در بخش جولان و چه فلسطين و قدس شريف داشتند و همچنين نسبت به هياهوي مجدد نتانياهو در حوزه کرانه باختري که به خاطر انتخابات رژيم اشغالگر قدس است، واکنش نشان دادند.
رئيس نهاد قانونگذاري کشورمان ادامه داد: همچنين رؤساي مجالس کشورها درباره مسائل مربوط به هسته اي ايران نيز حساسيت نشان دادند و گفتند؛ رفتار ايران از پختگي سياسي برخوردار بوده و در مجموع، اين جمع بندي را داشتند که ايران در شرايط مختلف با همه مسائلي که اتفاق افتاد، بسيار متين عمل کرده است.
** ابراز نارضايتي رؤساي مجالس بين المجالس جهاني از اقدام آمريکا براي نرسيدن کمک‌هاي جهاني به سيل‌زدگان ايراني
وي افزود: همچنين کشورهاي حاضر در اين اجلاس، در مسأله سيل با ايرانيان ابراز همدردي کرده و از رفتار آمريکايي ها نيز در اين حوزه ابراز نارضايتي کرده و اعلام داشتند که کمک ها را از طرق مختلف براي ايران ارسال مي کنند.
«بنابر اين، بخشي از بحث هاي ما با کشورهاي مختلف اعم از همسايگان مثل ترکيه و پاکستان و برخي کشورهاي حوزه خليج فارس و روسيه از اين جنس صحبت ها بود و درباره موضوعات منطقه اي نيز صحبت شد همچنين بخش وقت گيري نيز درباره مسائل قطر بود که درباره موضوعات مختلف با آنها رايزني داريم و در اين حوزه بحث هاي مفصلي با امير قطر به ويژه در حوزه اقتصادي، نخست وزير قطر، رئيس مجلس و وزير خارجه نيز مبسوط تر گفت وگو کرديم.»
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پايان با بيان اينکه برخي نمايندگان در قطر ماندند؛ چرا که اجلاس همچنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: اميدواريم نتيجه بحث ها مفيد واقع شود و نقش آفريني بهتر و موفق تري در منطقه به خصوص با سر وصداهاي بلاوجهي که آمريکايي ها به راه انداخته اند، داشته باشيم و گفت وگوهايي که با مسؤولان کشورهاي مختلف داشته ايم، بتواند مؤثر باشد.
شبس**1504
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۶۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم

کارشناس مسائل آفریقا با اشاره به برگزاری دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا گفت: این همایش فرصتی برای اندیشیدن، فکر کردن و بررسی عملکردها در حوزه آفریقاست تا در ادامه گام‌هایی برای جبران عقب ماندگی‌های عملکردی در این قاره برداشته شود.

 به گزارش ایسنا، روز جمعه دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با حضور مقامات عالی اقتصادی بیش از ۲۰ کشور آفریقایی و با سخنرانی «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

رئیس‌جمهور در سخنانی در این همایش با اشاره به ضرورت شناخت دقیق ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود در کشورهای آفریقایی، وجود معادن و منابع گسترده در این کشورها و فناوری و دانش لازم برای بهره‌برداری و فرآوری این معادن در جمهوری اسلامی ایران را ظرفیت‌های متقابل و مکمل توصیف و اضافه کرد: کشت فراسرزمینی و تامین منابع اولیه برای مراکز تولیدی و صنعتی با قیمت مناسب از دیگر زمینه‌های همکاری با آفریقا هستند.

رئیس‌جمهور، گام بعدی در زمینه گسترش روابط دوطرف را شناخت موانع پیش‌رو و تلاش برای رفع آن‌ها دانست و خاطرنشان کرد: تمهید زیرساخت‌های لازم برای گسترش روابط از جمله توسعه و تقویت خطوط کشیرانی، خطوط هوایی و رفع مشکلات نقل و انتقالات مالی و پولی از زمینه‌های ضروری برای گسترش روابط و همکاری‌ها میان ۲ طرف است.

رئیسی ادامه داد: طبیعتاً هر کدام از کشورهای آفریقایی شرایط خاص خود را دارند و لذا برای توسعه روابط با این کشورها لازم است برنامه متناسب با وضعیت هر کدام از کشورها تهیه و عملیاتی شود.

حضور رئیسی در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا

«عباس علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این اجلاس بر ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در این وزارتخانه و پیگیری مسائل مهم در جهت توسعه روابط برد برد با کشورهای آفریقایی تاکید کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که در این اجلاس فرصت بسیار خوبی فراهم شده است تا نهادهای مالی مهم و پشتیبان صادرات و سرمایه‌گذاری با یکدیگر مذاکره و ملاقات داشته باشند تا نتیجه آن در تعمیق روابط بانکی طرفین را مشاهده کنیم، اظهار کرد: آمادگی بر تشکیل اتاق‌های بازرگانی و افزایش تعداد مراکز تجاری از ۱۰ مرکز به حداقل ۱۵ مرکز و افزایش تعداد رایزنان به ۱۲ رایزن در یک افق کوتاه مدت، تسهیل در دسترسی متقابل رایزن‌ها در قالب هیات‌های تجاری و حضور در نمایشگاه‌ها و عرضه محصولات ایران در افریقا به صورت متقابل را داریم.

علی‌آبادی به توسعه زیرساخت های فیزیکی بین ایران و آفریقا اشاره کرد و گفت: ایران درصدد است تا با توسعه خطوط کشتی رانی به غرب و جنوب آفریقا و سرویس دهی منظم و خطوط هوایی با اولویت یک یا دو کشور در هر منطقه با استفاده از ظرفیت خطوط حمل و نقل مبادلات تجاری را توسعه بخشد.

سخنرانی وزیر صمت در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا

«جعفر قناد باشی» کارشناس مسائل آفریقا در گفت‌وگو با ایسنا در مورد همکاری های ایران و آفریقا، با بیان اینکه تعامل با آفریقا همواره جزو سیاست‌های اعلامی ایران در عرصه تعاملات خارجی بوده ولی در عرصه عمل در این حوزه کار چندانی نشده است، گفت: به نظرم این‌گونه اجلاس‌ها می‌تواند به دور از تشریفات، این زمینه را فراهم کند که بر عملکرد گذشته مرور شده، کاستی‌ها برطرف شده و برای آینده برنامه‌ریزی شود.

این کارشناس مسائل آفریقا با بیان اینکه متاسفانه به‌رغم صحبت‌ها و شعارهایی که مطرح می‌شود، ما در طی این سال‌ها راهبرد مشخص و معینی در حوزه آفریقا نداشته‌ایم، اظهار کرد: در واقع هنوز اولویت ما در آفریقا به صورت دقیق مشخص نیست که آیا می‌خواهیم روی کشت فراسرزمینی کار کنیم یا صادرات داشته باشیم یا اینکه فقط سرمایه گذاری مشترک؟ در واقع اولویت ما در حوزه آفریقا متناسب با ظرفیت هر کدام از کشورهای آفریقایی دقیق مشخص نیست.

قنادباشی با بیان اینکه در قاره آفریقا ۵۴ کشور حضور دارند، ادامه داد: باید به این موضوع توجه داشت که همه آن‌ها قابلیت همکاری ندارند و باید برای همکاری با این کشورها نیز اولویت‌بندی کنیم. در این سال‌ها نگاه ما به آفریقا کلی بوده و این بعضا باعث شده که انرژی‌ها در این حوزه هدر برود، درحالی‌که همان‌طور که اشاره شد برخی از کشورهای آفریقایی از نظر اقتصادی و سیاسی این آمادگی را ندارند که با ما همکاری کنند ولی به‌خاطر عدم توجه به این موضوع انرژی و نیروی ما بعضا هدر رفته است.

دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا

«لیلا باغبان» مدیر کل دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران چند روز پیش در گفت‌وگو با بخش اقتصادی ایسنا، با بیان اینکه بیشترین میزان تجارت خارجی بین ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد، گفت: تجارت خارجی با آفریقا به حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید؛ اما این عدد در مقایسه با تجارت کشورهای دیگر با قاره آفریقا قابل توجه نیست، از این‌رو سازمان توسعه تجارت ایران برای تصاحب سهم بیشتر از بازار این قاره برنامه‌ریزی‌هایی را در نظر گرفته است.

به گفته این مقام مسئول آمار تجارت با آفریقا بیشتر از عددهای اعلامی است، اما به دلیل محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم‌ها، صادرات مستقیم به این کشورها نداریم و محصولات ایرانی از طریق کشور دوم مانند امارات، ترکیه، قطر و عمان به کشورها صادر می‌شود.

قنادباشی، کارشناس مسائل آفریقا در ادامه گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در دوران رؤسای‌جمهور پیشین اقداماتی برای گسترش همکاری با آفریقا انجام شد ولی متاسفانه این اقدامات دنبال و پیگیری نشد، افزود: در هشت سال دولت آقای روحانی که ما چندان به آفریقا توجهی نداشتیم، مثلا روابط اقتصادی ترکیه با آفریقا پنج برابر شد و حتی برخی از کشورها این را به رقم هشت برابر رساندند.

او  با بیان اینکه از نظر سیاسی عمده افکار عمومی کشورهای آفریقایی با ماست و آن‌ها در موضوعاتی همچون مقابله با نژادپرستی، استعمار و مقابله با جنایت‌های اسرائیل همسو با ایران هستند، خاطرنشان کرد: این‌ها امتیازات مثبت ما در آفریقا هستند ولی متاسفانه از آن به خوبی استفاده نکرده‌ایم.

دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا

این کارشناس مسائل آفریقا با بیان اینکه برگزاری اجلاس‌هایی چون اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا فرصت‌های خوبی برای برداشتن گام‌هایی جهت جبران عقب ماندگی‌های گذشته است، گفت: این‌گونه اجلاس‌ها نباید به تشریفات و چند تا خبر خلاصه شود و باید اقدام عملی برای رفع عقب ماندگی‌ها صورت بگیرد.

قنادباشی با بیان اینکه در آفریقا کشورهای ثروتمندی از نظر منابع طبیعی و معادن وجود دارند و ما در حوزه خدمات فنی مهندسی، سدسازی، انتقال برق، ساخت پالایشگاه و ... می‌توانیم در آفریقا فعالیت‌های خوبی داشته باشیم و درآمد ارزی برای کشور به دست آوریم، گفت: یکی از مسئولان اعلام کرده که آفریقا اقیانوس فرصت‌هاست ولی ما متاسفانه به اندازه یک استخر نیز از این فرصت‌ها استفاده نکرده‌ایم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای عضو ACD-اصفهان
  • بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است
  • موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود
  • بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند
  • خیزش دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی ظرفیت جهانی شدن دارد
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌ کشورهای اکو برگزار می‌شود 
  • اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه
  • به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم
  • نامه رئیس دانشگاه میبد به رؤسای تعدادی از دانشگاه‌های آمریکا