Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@02:32:14 GMT

وضعیت ۳ استان سیل‌زده به روایت وزیر کشور

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۵۸۰۸۰

وضعیت ۳ استان سیل‌زده به روایت وزیر کشور

وزیر کشور گفت: بیش از ۹۰ روستا در خوزستان، تخلیه و در جای دیگری مستقر شدند که همکاری‌ها در جهت استقرار و اسکان موقت و هم در مدیریت سیل توسط مردم انجام می‌شد و واقعا سپاسگزار این مردم هستیم.

به گزارش مشرق، عبدالرضا رحمانی فضلی شامگاه ۱۹ فروردین در یک گفت‌وگوی مستقیم با مردم گفت: شب گذشته در یکی از کانال‌های فرعی که برای کشاورزی استفاده می‌شود، آب سرزیر کرد و به سمت اهواز آمد و برخی از خیابان‌های حاشیه‌ای شهر اهواز دچار آبگرفتگی شد، اما بحمدلله به هیچ‌کدام از منازل و مساکن مردم در اهواز آب نفوذ نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از همان شب گذشته، نیروها مستقر شدند و کار می‌کنند و در آخرین گزارش اعلام شد که ۸۰درصد این انحراف از کانال مسدود شده و تا امشب کاملاً بسته خواهد شد. بیشتر بخوانید: وزیر کشور: هیچ دغدغه‌ امنیتی و اجتماعی در مناطق سیل‌زده وجود ندارد وزیر کشور ادامه داد:در کل استان خوزستان در حوزه دشت آزادگان، دز و کارون با موضوع احتمال سیل مواجه هستیم.

 رحمانی فضلی اشاره کرد: امروز جلسه‌ای با وزیر نیرو داشتیم که برای مدیریت مناسب باید در بالا دست در حوزه خروجی سدها تصمیماتی اتخاذ می‌شد که این اقدامات از نظر فنی و کارشناسی حتما توام با ریسک‌هایی است که می‌بایست تصمیم گیری می‌کردیم.تصمیم گیری خوبی شد و در خروجی رودها هم در کارون و هم در کرخه و دز حجم زیادی از خروجی سدها و ورودی به دشت را کم می‌کند و به ما فرصت می‌دهد تا ظرف سه روز با مدیریت بهتر، جلوی خسارت‌های احتمالی آینده را بگیریم.

وی افزود: بعد از سه روز مجدداً با اطلاعات و پیش بینی هواشناسی و تحلیل درست آنها، تصمیم گیری جدیدی می‌کنیم، اگر هوا رو به بهبود باشد کماکمان می‌توانیم حجم را کمترین کنیم و اگر شرایط خاصی پیش آمد می‌توانیم متناسب با آن شرایط تصمیم‌گیری کنیم.

وزیر کشور ضمن قدردانی از مردم خوزستان، گفت: بیش از ۹۰ روستا تخلیه و جمعیت در جای دیگری مستقر شدند که همکاری‌ها در جهت استقرار و اسکان موقت و هم در مدیریت سیل توسط مردم انجام می‌شد و واقعا سپاسگزار این مردم هستیم. همه مردم باهم توانستند، دریای وسیع آب را مدیریت کنند.
وی ادامه داد: مردم سراسر کشور هم به کمک استان‌های سیلزده آمده اند. استان‌های معین خوزستان، تعیین شده و امکانات، منابع و تجهیزات کاملاً منظم و مرتب و با انسجام ارسال می‌شود. بخش‌های مربوط به هرکدام از استان‌های معین ۵گانه مشخص شده است وبا به فرماندهی واحد استاندار محترم امکانات و منابع سامان می‌یابد.

وزیر کشور اضافه کرد: از دیگر تصمیمات گرفته شده، استفاده از ستادهای اربعین و مواکب است که جریان فرهنگی بسیار خوبی ایجاد کرده است و امروز در حدود ۵۵ هزار غذا از این طریق توزیع شد که همه را مردم از سراسر کشور کمک می‌کنند.

قائم مقام شورای عالی مدیریت بحران اظهارکرد: همه دستگاه‌های اجرایی از جمله دستگاه‌های نظامی، انتظامی، صداوسیما، وزارت راه، وزارت نیرو، هواشناسی و به خصوص هلال احمر در هماهنگی کامل عمل می‌کنند و شاهد مدیریت، انسجام و هماهنگی بین همه نیروها هستیم.

وزیر کشور با اشاره به اینکه امروز سه جلسه شورای تامین، جلسه کارشناسی با وزیر نیرو و جلسه‌ای با مدیران بحران را در شهر اهواز داشتیم، افزود: تصمیماتی که امروز اتخاذ شد می‌تواند در پایین آوردن حجم آب و جلوگیری از خسارت‌ها نقش به سزایی داشته باشد.

قائم مقام شورای عالی هماهنگی مدیریت بحران کشور با بیان اینکه مردم ایران تا امروز کمک کردند و با سیل محبت و لطف و ایثاری که مردم به نمایش گذاشتند توانستیم در حوزه امنیت، تامین امکانات و کالاها و مشارکت در اقدام به خوبی عمل کنیم، گفت: خوب است این فضایی که در کشور ایجاد شده و نشانی از وحدت و همدلی است را همگی ادامه دهیم.

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ۱۱ سد در استان خوزستان وجود دارد که به جز سد عباسپور و سد دز، مابقی بعد از انقلاب ساخته شده اند و این سدها بیش از ۱۸ میلیارد متر مکعب آب ذخیره کرده‌اند که اگر نبودند خوزستان به دریاچه‌ای تبدیل شده بود و با زحماتی که برای ساخت این سدها کشیده شده است میتواند در کنترل سیلاب، کمک به جلوگیری از خسارات و مهمتر اینکه می‌تواند در وضعیت توسعه منطقه‌ای کمک کند.

وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم که قدردان مردم باشیم و شرمنده آن‌ها نشویم و هرکاری که از دستمان برمی‌آید، انجام دهیم.

وزیر کشور با بیان اینکه گزارش نهایی خسارت‌های سیل‌های اخیر امروز به رییس جمهور محترم ارائه شد، افزود: نهایتا تا ۴شنبه همه خسارت‌ها در دولت مطرح و نحوه جبران تصویب می‌شود چراکه یکی از نگرانی‌های بحق مردم، بحث تامین خسارت‌ها است.

رئیس شورای امنیت کشور گفت: وقتی می‌گویم مردم در آرامش هستند و حمایت می‌کنند به معنای نادیده گرفتن نگرانی‌ها، ناراحتی‌ها و شرایط روحی‌ای که اکنون دچارش هستند، نیست. ما باید بدانیم مردمی که تا دیروز در خانه و کاشانه خود بودند، اکنون مجبور به ترک شده‌اند و در چادرها و مساکن موقت زندگی کنند که قطعا خدماتی که آنجا می‌گیرد، اصلا قابل مقایسه با خانه‌شان نیست که آنها را نگران و شرایط‌شان را سخت‌تر می‌کند و ما مایل بر سختی و نگرانی مردم نیستیم. اما در کنار این سختی‌ها مردم همکاری و کمک میکنند که واقعا باید قدردان باشیم.

وزیر کشور گفت: بیش از ۲۰۰ روستا در استان خوزستان دچار خسارت و آبگرفتگی شده است که کمتر از نیمی از این روستاها شرایط ویژه‌ای دارد. در شهرهای بستان، سوسنگرد، حمیدیه، رفیع و اهواز آبگرفتگی در داخل شهرها نداریم، اما کماکان در حاشیه این شهرها و نزدیکی شهرها، برخی محدوده‌ها دچار آبگرفتگی شده اند که باید رسیدگی شود.

وی اشاره کرد: در جلسه پیشین شورای ستاد مدیریت بحران مقرر شد مبلغ مطالبات خسارت‌های سیل ۹۵ تا وصول از سازمان برنامه و بودجه از محل استان پرداخت شود و امروز در جلسه مدیریت بحران استاندار گزارش داد که همه این ارقام پرداخت شده البته بخشی به دست مردم نرسیده که فردا انجام می‌شود و بخشی هم از خسارت‌های سیل ۹۷ مانده بود که پرداخت می‌شود.

قائم مقام شورای عالی مدیریت بحران اظهار کرد: مقاومت مردم برای تخلیه به معنای لجبازی نیست، هشدار تخلیه عموما ۲۴ساعت قبل یا بیشتر به مردم داده می‌شود که همین موجب می‌شود مردم احتمال خطر را دور بدانند و باور نکنند، ولی وقتی وقوع حادثه نزدیک‌تر می‌شود سریعاً اقدام می‌کنند. این درصورتی است که با اعلام هشدار، مردم باید به موقع اقدام کنند تا دچار مشکل نشوند و نقل و انتقالات به راحتی انجام شود.

وزیر کشور افزود: وقتی آب وارد شهر می‌شود نمی‌توان کاری کرد پس وقتی توصیه و دستورالعملی از مدیران استانی ابلاغ می‌شود حتما در موعد زمانی انجام دهند تا دچار مشکل نشوند. البته مردم به صورت خودجوش پیشگیری‌هایی را برای مقابله با سیل و جلگیری از ورود آب به خانه‌ها کرده اند و آموزش‌های تلویزیون هم بسیار موثر است که البته نباید معطوف به مواقع بحران شود.

وی با اشاره به اینکه برخی مردم به دلیل نگرانی از سرقت‌ها منازل را تخلیه نمی‌کنند، اضافه کرد: در شورای تامین امروز این موضوع مطرح شد و براساس گزارش‌های نیروهای انتظامی و بسیج هیچ‌گونه سرقتی انجام نشده است و حتی میزان سرقت‌ها به نسبت ماه‌های قبل بسیار کاهش یافته است و این نشان از همدردی مردم است و حضور منسجم در صحنه مانع از این کار می‌شود.

 رحمانی فضلی در فراز دیگری به اقدامات وزارت نیرو در سد سیمره اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو در تهران و در منطقه کارشناسان زیده خود را در حوزه‌های آب، اقلیم شناسی، هواشناسی و مهندسی ذیل ستاد بحران سامان داده و تمام پروژه‌هایی که در کوتاه مدت و میان مدت می‌تواند موضوع آب را مدیریت کند، بررسی می‌کنند. یک سری کارها در پایین دست سد مانند پخش سیلاب، ایجاد دایک‌ها و انحراف آب، در حال انجام است و برخی در بالادست سدهایی مانند کارون، کرخه و دز انجام می‌شود وی عنوان کرد: سد کرخه در مسیری است که خروجی سیمره به آن می‌ریزد؛ لذا در تلاش هستند حجم سد سیمره در کوتاه مدت را افزایش دهند که وزیر نیرو امروز از پیشرفت این طرح نیز گزارش دادند که می‌تواند ۴۰۰ تا۵۰۰ مترمکعب دبی در آنجا ذخیره شود که قطعا در خروجی سیمره و و پس از آن سد کرخه موثر خواهد بود. همه روش‌های کارشناسی در گروه‌های مطالعاتی بررسی و اقدام می‌شود.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه در خوزستان کارهای خوبی انجام شده است، گفت: چند روز پیش نگران آبگرفتگی شدید در شهرهای دشت آزادگان از جمله سوسنگرد، بستان، رفیعه بودیم. اما اکنون پیک آب را گذراندیم. اکنون کارون در اهواز حجم آب ۳۲۰۰ متر بر ثانیه را تجربه می‌کند. کنار کارون دایک و دیواره‌های شنی ایجاد می‌شود و همه توسط مردم انجام می‌شود. امروز آبگرفتگی‌ای در هیچ شهری در مناطق مسکونی نداریم و امیدواریم با برنامه ریزی تا چندوز دیگر شرایط بهتر شود.

رحمانی فضلی تاکید کرد: موضوع مهم دیگر، تامین تجهیزات، امکانات و ماشین آلات است که استان‌های معین و دستگاه‌های اجرایی همه امکانات را آورده اند و از بخش خصوصی میخواهیم آن‌ها هم امکانات خود را برای کمک به مردم بیاورند.

وی اضافه کرد: کار اصلی دستگاه‌های اجرایی بعد از سیل است؛ تخلیه آب و لایروبی و بازسازی و ایمن سازی منازل و پرداخت خسارت‌ها پس از سیل آغاز خواهد شد.

وزیر کشور گفت: هوا گرم می‌شود و آبگرفتگی بستری برای شیوع بیماری‌ها است که هلال احمر و وزارت بهداشت و بهزیستی باید با جدیت بیشتری وارد عمل شوند.

وی ادامه داد: مصوب کردیم افرادی که میتوانند ۳تا۴ ماه خانه اجاره کنند و دولت اجاره بها را پرداخت می‌کند. همچنین کسانی که مکان مناسب و منزل دارند، در اختیار مردم سیل زده قرار دهند تا در جای مطمئنی زندگی کنند و در غیر این صورت باید امکانات سرمایشی و رفاهی در چادرها ایجاد شود.

رحمانی فضلی گفت: امروز گزارش خسارت‌های استان‌ها به رییس جمهور محترم ارائه شد و دولت بر این موضوع تاکید دارد. در سه جلسه هیئت دولت مصوبه‌هایی برای پرداخت خسارت‌های سیلزدگان داشتیم و پرداخت خسارت‌های بخش کشاورزی از دیروز شروع شد. پس از جلسه با رهبر انقلاب و تاکید رییس جمهور، جلسه‌ای در وزارت گشور برگزار شد و تمام دستگاه‌ها موظف به برآورد دقیق خسارت‌ها و تعیین محدوده خسارت‌ها و ماموریت‌ها با زمانبندی‌ها دقیق شدند و یقینا این خسارت‌ها تامین می‌شود. وی بیان داشت: البته در مرحله اول باید بخشی را از تسهیلات بانک‌ها استفاده کنیم و رییس جمهور به وزارت اقتصاد و بانک مرکزی ماموریت دادند تا این رقم را پیش بینی کنند. همچنین دستگاه‌های متولی باید منابع بودجه‌ای را مطابق با اولویت این مناطق تخصیص دهند. همچنین از ظرفیت ماده ۱۰ و۱۲ که تحت عنوان مدیریت بحران در بودجه حدود ۵درصد مشخص شده است که رقم قابل توجهی است، استفاده خواهد شد، البته قطعا همه این‌ها کفاف نخواهد داد و روزی که در محضر مقام معظم رهبری بودیم معاون اول گزارشی ارائه کردند و توصیه این بود که بتوانیم با توجه به اینکه شرایط اضطرار است از صندوق توسعه به عنوان یکی از منابعی که در زمان اضطرار می‌شود، استفاده کرد، کمک بگیریم که ان شاءا... با مساعدت رهبری انجام خواهد شد.

وزیر کشور در بخش بعدی سخنان خود به اولویت‌ها و مسائل موجود در استان لرستان پس از سیل اشاره کرد و گفت: اولویت اصلی کل منطقه لرستان راه و مواصلات است. سیل برخی مقاطع جاده‌ها را از بین برده است و احداث راه جدید زمانبر است. بسیاری از پل‌ها از بین رفته است. به سپاه و وزارت راه ماموریت دادیم که پل‌های موقت و متحرک بسازند و البته امکان ارتباط موقت ایجاد کرده ایم وگرنه خدمات رسانی سخت‌تر می‌شود.
وی ادامه داد: مسئله دوم بحث لایروبی و رسوب زدایی از مساکن و منازل است، خیابان‌ها تاحدودی تمیز شده، اما در خانه‌ها حتی تا ۱ونیم متر گل و لای است. نقش مردم در این زمینه و برای اصلاح آن بسیار موثر است، اما با این حال این کار زمان زیادی می‌برد.
وی افزود: مسئله سوم خدمات زیربنایی و زیرساختی است. مشکل قطعی آب، برق و مخابرات کاملا حل شد. در بحث آبرسانی به جز مناطق محدودی آبرسانی صورت گرفته هرچند به صورت آب بسته بندی و بهداشتی هم ارائه می‌شود. در امکان اسکان هیچ مشکلی نداریم و اسکان موقت و چادرهای متمرکز خیلی استقبال نشد و تصمیم گرفتیم چادر به مردم بدهیم تا در داخل محوطه خانه‌های خود مستقر شوند. در لرستان هم مجوز دادیم که مردم خانه‌هایی را اجاره کنند اجاره آن‌ها را پرداخت می‌کنیم.

وزیر کشور اضافه کرد: مسئله بعد غذا و تغذیه است که با همراهی موکب‌های اربعین و برنامه ریزی هلال احمر، خیرین و سمن‌ها کار می‌کنند و مشکلی در خدمات رسانی و تغذیه نداریم.

وی تاکید کرد: وقتی می‌گویم مشکل نداریم دلیل بر این نیست که مردم در شرایط رضایتمندی زندگی می‌کنند، مردم سیلزده در سختی و مشکلات هستند، ولی قطعا با بزرگواری آن‌ها قابل تحمل می‌شود و خداوند هم لطف خواهد کرد و به خاطر صبرشان عنایت خدا نصیب آن‌ها خواهد شد. همه نیروها و مسئولان به فکر هستند تا به مردم کمک کنند تا مشکلاتشان حل شود.

وزیر کشور در بخش پایانی اظهارات خود، در خصوص استان گلستان گفت: در منطقه گمیشان و آق‌قلا و روستاهای آنجا، به دلیل اینکه حجم ورودی آب درآنجا چند برابر حجم عبوری رودخانه بود و تمام دشت را آب گرفت و مجبور به پخش سیلاب شدیم. اما در آنجا شاهد صحنه مجاهدت، تلاش و مقاومت مردم و همه نیروها برای تخلیه آب بودیم. رحمانی فضلی عنوان کرد: در این خصوص تصمیم گرفته شد مسیر گرگانرود که رسوبات فراوان شده بود بازگشایی شود لایروبی شود و حتی مجبور شدیم حواشی دریا را لایروبی کنیم و کانال‌های انحرافی ایجاد کنیم. این منطقه شیب ۲دهم درصد دارد یعنی شیبی ندارد. بیش از ۷۰ بیل مکانیکی در منطقه کار می‌کنند. سازمان بنادر و ارتش لایروب‌های قوی آوردند. در ظرف دوهفته اندازه یک سال کار فنی انجام شده است.

وی افزود: سطح آب در گمیشان و آق قلا پایین آمده است، اما باید بدانیم بارندگی هنوز هست و آب شدن برف‌ها وجود دارد، ولی امیدواریم که تا چند روز دیگر با تسریع خروج آب، آبگرفتگی از خانه‌ها برطرف شود.

وزیر کشور در پایان از مردم گلستان خواست: به دلیل اینکه خانه‌های مردم در گمیشان و آق قلا بیش از ۲۰روز آب گرفته اند، نباید بدون بررسی فنی در این مکان‌ها مستقر شوند به همین منظور کمیته فنی تشکیل شده است که استحکام بنا را بررسی خواهد کرد. بنیاد مسکن هم ارزیابی و هم ساخت مسکن را شروع کرده است و به سرعت برای بازسازی خانه‌های آسیب دیده اقدام خواهد شد.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید گام دوم انقلاب وعده های روحانی اخبار سیل اخبار حوادث پلدختر خوزستان رحمانی فضلی سیل سیل گلستان لرستان وزیر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۸۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟

دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی سفره مردم را کوچک کردند و دهه ۹۰ را به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار با میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به پایان رساندند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه ایران در گزارشی در این‌باره نوشت: دهه ۹۰ به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار دولت موسوم به تدبیر و امید از رشد اقتصادی محروم شد و میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به ثبت رسید. جهش‌های شدید نرخ ارز و تورم‌های مستمر بالا و تحقق تورم ۶۰درصدی، عدم تأمین واکسن در دوره کرونا، تشدید بیکاری در کشور، افت سرمایه‌گذاری خارجی، رشد فزاینده حجم نقدینگی و ثبت نرخ رشد نقدینگی ۴۰درصدی، تورم عدم ساخت مسکن و جهش‌های قیمتی بخش ساختمان در دوره روحانی و کاهش درآمد سرانه ایرانیان در این دوره زمانی تنها لیست کوتاهی از خسارت‌های دولت حسن روحانی است که این روزها وی از آنها به عنوان هدایایی برای دولت سیزدهم یاد می‌کند(!) وضعیت دولت تحویل داده شده توسط روحانی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با وضعیت پایان دولت دهم در سال ۹۲ نشان می‌دهد که روحانی میراثی از مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌ها را برجای گذاشته است. در دولت احمدی‌نژاد تورم ۳۸درصد، نرخ رشد نقدینگی ۲۹درصد و میانگین رشد اقتصادی ۲.۰۵درصدی تجربه شد که در مقایسه با وضعیت تحویل دولت روحانی به دولت سیزدهم، به‌مراتب وضعیت بهتری بوده است. همچنین به لحاظ نابرابری، دولت روحانی کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار داد؛ ضریب‌جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری در دولت روحانی و عدم اتخاذ سیاست‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد روندی صعودی را طی کرد. در حالی که در دولت احمدی‌نژاد به دلیل اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها شاخص نابرابری به‌شدت در کشور کاهش یافت و توزیع درآمد نیز نسبتاً بهبود یافت.

بی‌توجهی دولت روحانی به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد، کاهش تصنعی تورم با جرقه بازگشت تحریم‌های آمریکا از بین رفته و دولت روحانی را رکورددار بزرگ‌ترین تورم دو دهه اخیر کند و باعث کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

در یک دهه گذشته تشکیل سرمایه و تولید ناخالص داخلی کشور با رشدهای پایین و بعضاً منفی روبه‌رو بوده است. نتایج عدم ثبات در شرایط اقتصاد کلان به دلیل ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت گذشته در کاهش سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین ترغیب فعالان اقتصادی به فعالیت‌های سفته‌بازانه در دهه ۹۰ قابل مشاهده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد یک دهه اخیر تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، ماشین‌آلات و ساختمان طی دوره ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ به‌ترتیب معادل ۶.۹-، ۹.۱- و ۵.۲- درصد بوده است. البته بر اساس آمار بانک مرکزی سال ۱۴۰۱ میزان سرمایه‌گذاری یا همان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با رشد ۶.۷درصدی، رکورد این شاخص را زده است. موردی که روحانی همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود، اما فارغ از کارنامه سیاسی که مشخص شد بلد بودن زبان دنیا، تنها بلوف بود، دولت در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایه‌گذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریم‌های نفتی و هسته‌ای بیش از ۴میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روندی نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳میلیارد و ۲۲۳میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار رسید. این عدد سال ۹۶ به رقم ناامیدکننده یک‌میلیارد دلار هم رسید.

شاخص درآمد ملی سرانه، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای نشان دادن وضعیت اقتصادی یک کشور به کار می‌رود و بهبود این شاخص بیانگر وضعیت مناسب خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف است. درآمد سرانه در یک دهه اخیر از ۹.۲میلیون تومان در سال ۹۰ به ازای هر نفر در سال ۹۸ به ۸/۴ میلیون تومان (به قیمت ثابت سال ۹۰) کاهش یافته است. این یعنی درآمد مردم در یک دهه اخیر نه‌تنها افزایش نداشته که کاهش هم یافته است. مرکز آمار در حالی این ارقام را اعلام کرده که اصلی‌ترین دلیل این بحران، تورم فزاینده سال‌های اخیر بوده است.

دیگر خبرها

  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • توضیحات وزیر کشور درباره وضعیت کشتی توقیف شده
  • حماس: روابط ما با قطر در وضعیت عادی است
  • وزیر کشور: مسئول رسیدگی به پرونده کشتی پرتغالی توقیف شده قوه قضاییه است
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در بانجول دیدار کردند: تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور
  • (ویدیو) صحنه‌هایی دردناک از وضعیت مردم پس از آتش‌سوزی در امام‌زاده ابراهیم شفت
  • صحنه‌هایی دردناک از ‌وضعیت مردم پس از آتش‌سوزی در امام‌زاده ابراهیم شفت‌ + ویدئو
  • صحنه‌هایی دردناک از ‌وضعیت مردم پس از آتش‌سوزی گیلان | فیلم