Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر؛ گروه جامعه: کارشناسان حوزه خانواده معتقد اند، با توجه به تحولات ناشی از مدرنیته، سن بلوغ دختران و پسران با کاهش محسوسی روبه‌رو شده است. از این رو امروزه شاهد رابطه میان این دو جنس در قالب دوستی آن هم در سنین نوجوانی هستیم. این روند به شکلی است که سن بلوغ در پسران و دختران ۱.۵ سال کاهش یافته و در دختران به ۱۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ و در پسران به ۱۳.۵ سال رسیده است.

نتایج تحقیقات در این زمینه نشان می‌دهد، ۴۰ درصد از دختران پیش از ورود به دانشگاه با پسری ارتباط داشته و ۲۰ درصد دیگر قطع ارتباط کرده‌اند. بنابراین ۶۰ درصد آنها ارتباط با جنس مخالف را پیش از سن ۱۸ سالگی تجربه کرده‌اند. همچنین مشخص شده که حدود ۴۰ درصد این افراد در زمانی ارتباط خود را در سن کم‌تر از ۱۴ سالگی یعنی در دوران راهنمایی شروع کرده‌اند.

ثریا علوی‌نژاد، کارشناس مشاوره در این خصوص معتقد است: «در دوران بلوغ دختران و پسران شاهد تغییرات فیزیکی و جسمی در بدن خود هستند به طوری که این تغییرات در دختران بین ۱۰ تا ۱۲ سالگی و در پسران در سنین ۱۲ تا ۱۵ سالگی شروع می‌شود».

امان الله قرابی مقدم آسیب‌شناس اجتماعی نیز در خصوص افزایش روابط دختران و پسران، گفت: «شخصا در چند سال قبل مطالعه‌ای را روی ۱۵۰ دختر دبیرستانی داشتم که نشان می‌داد اکثر دختران مورد مطالعه رابطه جنسی با دوست پسر در دوران دبیرستان داشته اند».

افزایش سن ازدواج، روابط دختران با جنس مخالف را دامن می‌زند

طبق‌نظر کارشناسان مسائل اجتماعی، افزایش سن ازدواج به عاملی برای ترویج روابط آزاد دختران و پسران تبدیل شده است که اگر جوانان در سنین احساس نیاز به جنس مخالف ازدواج نکنند؛ قطعاً به سمت این روابط خواهند رفت.

امروزه تقریباً یک فاصله زمانی ۱۰ سال از سن بلوغ تا ازدواج وجود دارد و جوان این خلأ زمانی را ممکن است با ارتباطات قبل از ازدواج پر کند. از سوی دیگر به دلایل اقتصادی و اجتماعی سن ازدواج نیز بالا رفته و این فاصله می‌تواند هرگونه خلائی را در انسان به وجود آورد.

سید محمود گلزاری، معاون سابق ساماندهی امور جوانان وزیر ورزش و جوانان می‌گوید: «ارتباط دختران و پسران نسبت به ۳۰ سال گذشته سه برابر شده و زمان شروع رابطه به دوران تحصیلی راهنمایی و نوع رابطه از عاطفی به جنسی رسیده و ارتباط هم‌زمان با چند نفر زیاد شده است.»

آسیب‌های اجتماعی کودک انگاری افراد بالغ

با وجود کاهش سن بلوغ در ایران در صورتی که ممنوعیت قانونی از ازدواج افراد جلوگیری کند، رابطه دختران و پسران به‌دلیل احساس نیاز عاطفی آنها اجتناب‌ناپذیر خواهد بود و همین عامل زمینه ساز گسترش فساد و روابط نامشروع در جامعه خواهد شد.

اخبار محلی از روستاها و شهرهای کوچک حاکی از آن است که در صورت تعیین محدودیت قانونی برای ازدواج، تنها بر محرومیت بیشتر این دختران افزوده می‌شود. محدودیتی که با توجه به پایین آمدن سن بلوغ و احساس نیاز دختران می‌تواند منجر به حوادث ناگواری نظیر قتل و خشونت خانوادگی شود.

با این وجود، نمی‌توان منکر تبعات افزایش حداقل سن ازدواج و غفلت از تبعات کودک انگاری شد. چراکه بسیاری از دختران و پسران زیر ۱۸ سال کشور که توانایی ازدواج و پذیرش مسئولیت را دارند، تنها با تصویب یک قانون، از ازدواج که راه‌کار صحیح و عقلانی دختران و پسران است، منع شده و به روابط پنهانی یا نامشروع روی خواهند آورد.

کد خبر 4569552

منبع: مهر

کلیدواژه: سن ازدواج ازدواج جوانان افزایش سن ازدواج آسیبهای اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۹۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکومیت هزار و ۲۳۹ میلیارد ریالی برای عرضه خارج از شبکه لاستیک خودرو

شهرام محسنی مدیرکل روابط عمومی تعزیرات حکومتی گفت : پرونده عرضه خارج از شبکه ۹ هزار و ۴۷۱ حلقه لاستیک یارانه‌ای به ارزش ۶۱۹ میلیارد و ۴۹۵ میلیون ریال در شعبه ششم ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی کرمانشاه رسیدگی شد.

مدیرکل روابط عمومی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: شعبه با توجه به مدارک موجود در پرونده، اتهام انتسابی را محرز و متهم را به پرداخت ۶۱۹ میلیارد و ۴۹۵ میلیون ریال جزای نقدی برابر ارزش تخلف محکوم کرد.

طبق اعلام اداره کل روابط عمومی سازمان تعزیرات حکومتی، محسنی گفت: شعبه همچنین متهم را به پرداخت ۶۱۹ میلیارد و ۴۹۵ میلیون ریال جریمه برای برای بهای مال از دست رفته و در مجموع به پرداخت هزار و ۲۳۸ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم کرد.

مدیرکل روابط عمومی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: بازرسان صنعت، معدن و تجارت در بازرسی از انبار لاستیک فروشی، این تخلف را کشف و پرونده آن را برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کردند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • محکومیت هزار و ۲۳۹ میلیارد ریالی برای عرضه خارج از شبکه لاستیک خودرو
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • تقویت ارتباط هنرمندان صنایع‌دستی با پلتفرم‌های معروف چین
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • برخورد سازمان تعزیرات با عرضه خارج از شبکه لاستیک
  • برخورد قاطع با عرضه خارج از شبکه لاستیک
  • محکومیت هزار میلیاردی برای عرضه خارج از شبکه لاستیک یارانه‌ای
  • تاکید وزیر خارجه مصر بر تقویت روابط مردمی و گردشگری با ایران
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟