Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@17:21:35 GMT

صادرات از خراسان جنوبی به افغانستان کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۶۹۴۷۳

صادرات از خراسان جنوبی به افغانستان کاهش یافت

بیرجند - ایرنا - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان جنوبی گفت: صادرات از خراسان جنوبی به کشور افغانستان در سال گذشته 13 درصد کاهش یافت.

به گزارش ایرنا داود شهرکی شامگاه سه شنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات استان خراسان جنوبی که با حضور سفیر ایران در افغانستان برگزار شد، افزود: ممنوعیت صادرات برخی کالاهای اساسی نظیر صادرات خوراک طیور - مرغ و تخم مرغ و سایر توسط کشورمان به جهت اولویت تامین نیاز داخل، ممنوعیت صادرات چهار قلم کالای عمده صادراتی استان از جانب افغانستان در دو مقطع زمانی حدود چهار ماهه از جمله دلایل کاهش صادرات از مرز افغانستان در سال گذشته بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: مشکلات ناشی از نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی و ابهام در زمینه مبادلات ریالی با افغانستان، استمرار تعطیلی بازارچه های مرزی استان و فعال بودن تنها یک معبر میل 78، اصلاح ارزش گمرکی بسیاری از اقلام صادراتی با توجه به نوسانات نرخ ارز و عدم ارائه مشوق های هدفمند صادراتی به صورت بلندمدت و مستمر از دیگر دلایل کاهش صادرات است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار داشت: برای به حداقل رسیدن محدودیت و ممنوعیت صادرات بین دو کشور ایران و افغانستان نیاز است توافق نامه های 2 طرفه انجام شود.
وی با اشاره به ظرفیت های صادراتی در خراسان جنوبی افزود: کل صادرات غیرنفتی کشور در 11 ماه سال 1397 به میزان 40 میلیارد دلار بوده که حدود 7.2 میلیارد دلار آن به افغانستان صادر شده است.
شهرکی بیان کرد: به عبارت دیگر 8.6 درصد صادرات کشور به افغانستان انجام شده که از این مقدار حدود 21 درصد از مرزهای خراسان جنوبی خارج شده است.
وی بر فراهم کردن زمینه برگزاری نمایشگاه های تخصصی صادراتی در استان های مستعد افغانستان تاکید کرد و گفت: از طرف خراسان جنوبی برگزاری نمایشگاه در هر محلی از کشور افغانستان محدودیت وجود دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین می توان از ظرفیت بخش خصوصی و تجار خوشنام استان های شرقی کشور به عنوان رایزن بازرگانی در کشور افغانستان استفاده کرد.
وی استقرار کنسولگری افغانستان در بیرجند و همچنین کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در ولایت فراه را برای تسهیل امور روادید و ویزای تجار ضروری دانست و گفت: فراهم کردن امکان ورود دانشجوی افغان به صورت گسترده با توجه به ظرفیت های مناسب دانشگاهی استان در رشته های مختلف در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز از درخواست های استان خراسان جنوبی است.
شهرکی با اشاره به زیرساخت های مناسب در حوزه توریسم درمانی خراسان جنوبی بیان کرد: توسعه توریسم درمانی و پذیرش اتباع افغان در مرز (درمان سرپایی) و همچنین ارجاع به مراکز درمانی مجهز مرکز استان برای سایر اقدامات درمانی نیز باید پیگیری شود.
وی لزوم تکمیل زیرساخت های تجارت خارجی استان را یادآور شد و افزود: رایزنی با مقامات افغانستان برای تکمیل زیرساخت های مرتبط با مرز ماهیرود در خاک افغانستان و متقابل در ایران و رایزنی برای فعال سازی بازارچه های مرزی (میل 73، دوکوهانه و یزدان) و استفاده از ظرفیت های ایجاد شده در نقطه صفر مرزهای استان با کشور افغانستان نیز در این مسیر می تواند مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: انجام مقدمات برقراری تعرفه های ترجیحی گسترده تر با افغانستان و استفاده از ظرفیت های تولیدات دو طرف با اعمال معافیت در حقوق گمرکی و تبادل موافقت نامه در سطح سران دو کشور نیز مورد انتظار است که امید می رود با سفر سفیر ایران در افغانستان به خراسان جنوبی این مهم در دستور کار قرار گیرد.
وی یادآور شد: هم اکنون جمهوری اسلامی ایران با کشورهای ترکیه، پاکستان، ازبکستان، تونس، کوبا، بوسنی و هرزگوین و سوریه تعرفه ترجیحی برقرار کرده است.

** بی ثباتی در قوانین و مقررات از مهمترین مشکلات صادرکنندگان است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند نیز گفت: مهمترین مسایل و مشکلاتی که فراروی صادرکنندگان وجود دارد، بی ثباتی در قوانین و مقررات برای ورود کالا به افغانستان است.
محسن احتشام با اشاره به نبود اشتیاق افغان ها برای فعال شدن پایانه های صادراتی بازارچه های مرزی اظهار داشت: این درحالی است که بازگشایی بازارچه برای مردم دو طرف مزیت های نسبی دارد.
وی راه اندازی صرافی برای انجام بهتر مبادلات پولی و توجه به برگزاری نمایشگاه ها در استان های مختلف افغانستان را از دیگر درخواست های تجار خراسان جنوبی مطرح کرد.
روسای دانشگاه های بیرجند و علوم پزشکی نیز در این جلسه ظرفیت های موجود در بخش آموزش عالی خراسان جنوبی برای جذب دانشجو از کشور افغانستان را مطرح کردند و خواستار ایجاد زمینه های ارتباط بیشتر در این خصوص شدند.
9893*3028

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد تجارت مرز افغانستان توسعه صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۹۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوباره آزمون سراسری در خراسان جنوبی 

‌ رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: علیرغم تلاش‌های انجام شده، ۵۰ نفر از داوطلبان از شهرستان زیرکوه و حاجی آباد از توابع خراسان جنوبی به‌دلیل سیل از آزمون جا ماندند و این نوید را به داوطلبان استان خراسان جنوبی و حاجی‌آباد می‌دهم که آزمون اختصاصی فرهنگیان و سراسری را ظرف ۲ هفته آینده برگزار می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عبدالرسول پورعباس امروز_جمعه هفتم اردیبهشت_ با حضور در دانشگاه امیرکبیر ضمن نظارت بر بررسی نحوه برگزاری آزمون سراسری اظهار کرد: امروز حدود ۵۰۱۰۰۰ نفر داوطلب در سراسر کشور آزمون تجربی شرکت کردند و دانشگاه امیرکبیر نیز به‌عنوان یکی از حوزه‌های آزمون سراسری میزبان ۵۷۰۰ داوطلب پسر و دختر است.

وی افزود: آزمون دیروز با موفقیت برگزار شد، با وجود تلاش ارتش و نیروهای مسلح برای ایجاد شرایط به منظور حضور داوطلبان در حوزه آزمون، حدود ۵۰ نفر از داوطلبان از شهرستان زیرکوه و حاجی‌آباد از توابع خراسان جنوبی به دلیل سیل از آزمون جا ماندند اما این نوید را به داوطلبان استان خراسان جنوبی و حاجی‌آباد خواهم داد که آزمون اختصاصی فرهنگیان و سراسری را ظرف دو هفته آینده برگزار خواهیم کرد.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور بیان کرد: روز گذشته ۴ آزمون در سراسر کشور برگزار شد و ۴ مورد تخلف و دستگیری ثبت شده که این موضوع نشان از اعتماد مردم به سیستم سنجش دارد، از این ۴ مورد ۲ نفر به دنبال عکس گرفتن از سوالات بودند و ۲ نفر نیز در استان‌های جنوبی به دنبال استفاده از تجهیزات برای تقلب بودند که با آن‌ها مطابق بخشنامه برخورد شد.

وی ادامه داد: ثبت ۴ تخلف در آزمون سراسری امسال نسبت به حدود ۱۰۰۰ نفر سال گذشته بی‌نظیر است، رشته تجربی به دلیل تعداد بالای شرکت کنندگان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، مخازن سوالات امروز از ۵ لایه امنیتی تشکیل شده است، برای اولین بار زمانی که مخازن قفل و پلمب شد، کلید سوالات در جای دیگری نگهداری شد.

پورعباس بیان کرد: امیدوارم امروز شاهد تخلف و تقلبی نباشیم؛ اما با حمایت پلیس، پلیس فنا و قوه قضائیه تمامی توان حفاظتی سازمان و کشور آمادگی مناسبی برای برگزاری آزمون وجود دارد و در صورت تخلف همان ثانیه با آن برخورد می‌شود.

کد خبر 748057

دیگر خبرها

  • خراسان جنوبی به لحاظ افزایش ولادت چهارمین استان کشور است
  • اعلام خسارات اولیه سیل در ۴ استان کشور
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • برگزاری دوباره آزمون سراسری در خراسان جنوبی 
  • بازگشت مرزبانان ایرانی از افغانستان
  • پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • بازگشت ۶ مرزبان خراسان جنوبی به کشور
  • اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای ۶ مرزبان در مرز افغانستان
  • علت انتقال ۶ نیروی مرزبانی به خاک افغانستان چه بود؟
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور