Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهندسان زیستی ادعا کردند که یک گام دیگر به ساخت رگ‌های خونی مصنوعی نزدیک‌تر شده‌اند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان اعلام کردند که در آزمایش‌های بالینی، توانسته‌اند عروق خونی را به دستان چندین بیمار دیالیزی پیوند بزنند. این رگ‌های خونی با موفقیت به رگ‌های دیگر متصل شده و در سیستم گردش خون به صورت یکپارچه کار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است که این رگ‌های خونی جدید بعد از کاشت در بدن بیمار، از سلول‌های خود بیمار میزبانی می‌کند و حتی ایمن‌تر و موثرتر از رگ‌های مصنوعی امروزی کار می‌کند. رگ‌های مصنوعی معمولی از پلیمر‌های مصنوعی یا بافت‌های اهدا شده ساخته می‌شوند و معمولا باعث التهاب و توسط سیستم ایمنی بدن پس زده می‌شوند.     تخمین زده می‌شود که صد‌ها هزار نفر در آمریکا نیاز به کاشت رگ خونی مصنوعی برای دیالیز دارند و این رگ‌های مهندسی شده زیستی نه تنها می‌توانند به این بیماران کمک کنند، بلکه می‌توانند برای بیمارانی که به دلیل حذف تومور یا جراحی رگ‌های خونی‌شان آسیب دیده‌اند، کاربرد داشته باشند.
محققان هر کدام از این رگ‌های خونی را با کاشت یک لوله پلیمری زیست تخریب‌پذیر در سلول‌های عروقی اهدا شده یک فرد فوت شده به وجود آوردند. سپس آن را در یک مخزن بیورآکتور (رآکتور زیستی) قرار دادند که سلول‌های عروقی را با کمک مواد مغذی و همچنین پروتئین‌هایی که شبکه بین سلولی را تشکیل می‌دهند، تولید می‌کند.
بعد از هشت هفته، محققان داربست پلیمری را شکستند و سلول‌های اهدا شده را از لوله پروتئینی باقیمانده بیرون کشیدند، به شکلی که هیچ ماده زنده‌ای در آن محیط باقی نماند. این رگ که حدود ۶ میلی‌متر است، به بدن بیمار پیوند زده شد؛ در حالی که سلول‌های بدن خود بیمار در لوله پروتئینی کشت داده شده بود.
گفتنی است که این تیم تحقیقاتی رگ‌های خونی خود را در ۶۰ بیمار دیالیزی پیوند زدند. این فرآیند نیاز به کاشت یک رگ بسیار بزرگ در دست داشت که خون بتواند درون آن به گردش درآید که این کار با موفقیت انجام شد و این رگ‌ها توسط سیستم ایمنی بدن این بیماران پس زده نشد

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دیالیز بیماران دیالیزی رگ های خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۲۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس مسجدی، در جلسه شورای معاونین سازمان که با حضور سیدرضا مظهری رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشتبرگزار شد، گفت: امکان دسترسی برخط به پرونده‌های بیمارستانی افرادی که برای تعیین خسارت به مراکز پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند یکی از درخواست‌های جدی سازمان در سال‌های گذشته بود که خوشبختانه با همکاری مناسب وزارت بهداشت این امکان به تازگی محقق شده است.

وی افزود: درخواست پرونده‌های بیمارستانی از برخی مراجعین پزشکی قانونی که برای اعلام نظر کارشناسی نیاز به تکمیل پرونده دارند وقت زیادی از مردم تلف می‌کند اما خوشبختانه با فراهم شدن امکان تبادل الکترونیک این پرونده‌ها، ضمن عدم نیاز به مراجعه حضوری مراجعین به مراکز درمانی برای دریافت تصاویر پرونده‌های بالینی، از اطاله دادرسی جلوگیری و سرعت در اظهار نظر کارشناسی افزایش خواهد یافت.

مسجدی با اظهار امیدواری در خصوص ادامه دار بودن اجرای این طرح، خاطرنشان کرد: فراهم شدن این امکان برای کارشناسان سازمان در راستای پاسخ‌دهی سریع‌تر به مراجعین و تسهیل ارائه خدمت به آنان بسیار مهم است و مراجعین سازمان نیز که عمدتاً افراد متألم و آسیب دیده هستند، از آن منتفع خواهند شد لذا امیدواریم زین پس همکاری‌های بین وزارت بهداشت و سازمان پزشکی قانونی کشور برای خدمت رسانی هرچه بهتر به مردم تداوم داشته باشد.

پیگیری‌های پزشکی قانونی برای تسهیل امور مراجعین قابل تقدیر است

در ادامه این جلسه سید رضا مظهری رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، گفت: پیگیری و مطالبه پزشکی قانونی برای راه اندازی و فعال شدن سامانه دسترسی به پرونده‌های بیمارستانی مراجعین به منظور تسهیل امور مردم قابل تقدیر و قدردانی است.

وی افزود: موضوع تبادل اسناد بین وزارت بهداشت و سازمان پزشکی قانونی یکی از اهداف برنامه رگلاتور-اپراتور وزارت بهداشت در قالب برنامه پنج ساله هفتم است که به صورت پروژه‌ای مشترک با پزشکی قانونی اجرا خواهد شد.

مظهری اظهار داشت: در حال حاضر تمام زیر ساخت‌های لازم برای برقراری این تبادل فراهم شده است و پیش بینی می‌شود تا پایان ماه جاری (اردیبهشت ۱۴۰۳) امکان این دسترسی در مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور فراهم شود.

به گفته رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در قالب این اقدام و از طریق این سامانه کارشناسان پزشکی قانونی که در خصوص میزان و نوع خسارت و آسیب‌های وارد شده به مراجعین اظهار نظر کارشناسی می‌کنند، می‌توانند به جزئیات پرونده‌های بیمارستانی و مراحل درمان او دسترسی داشته باشند و به این واسطه، پاسخ‌دهی در زمان سریع‌تری به مردم صورت گیرد.

گفتنی است در این جلسه معاونین و جمعی از مدیران کل سازمان پزشکی قانونی کشور و حسن واعظی رئیس مرکز مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز حضور داشتند.

کد خبر 6092106

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • اضافه شدن چهارمین دستگاه دیالیز، به تجهیزات بیمارستان دارالشفاءمیرجاوه