Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@03:32:46 GMT

مساجد آموزه‌های مهدوی را در جامعه فراگیر کنند

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۷۲۴۲۳

مساجد آموزه‌های مهدوی را در جامعه فراگیر کنند

هاشمی علیا گفت: مساجد باید در طول سال به ویژه در مناسبت‌های منسوب به حضرت ولی عصر (عج) آموزه‌های مهدوی و فرهنگ انتظار را در جامعه گسترش دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین «سید علی اصغر هاشمی علیا» در گفت‌و‌گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه دوران انتظار زمان امتحان سخت منتظران ظهور است، گفت: کسانی که در این دوران امید و انگیزه خود را از دست ندهند و همچنان پایبند به احکام شرعی باشند قطعا نقش مهمی در تقویت دین در جامعه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

امام جماعت مسجد سید قائم (عج) افزود: مساجد به عنوان پایگاه های دین داری در جامعه بیش از هر نهادی می توانند مروج آموزه های قرآن کریم در جامعه باشند و ائمه جماعات مهم ترین نقش را در هدایت این ترویج ایفا می کنند.

 

وی با بیان اینکه ماه شعبان که به وجود مقدس پیامبر اکرم اسلام (ص) منسوب است، فرصتی است برای ترویج مکارم اخلاق در جامعه و بازنگری در عملکرد اخلاقی ما، اظهار کرد: بعضی تصور می کنند همین که نام خود را مسلمان گذاشتند کار تمام است درحالی که تازه آغاز راه است و باید به وظایف مسلمانی خود عمل کرد.

 

هاشمی علیا در ادامه ماه شعبان را ظرفیتی برای ترویج مفاهیم انتظار و مهدویت دانست و گفت: مساجد باید در طول سال به ویژه در مناسبت های منسوب به حضرت ولی عصر (عج) آموزه های مهدوی و فرهنگ انتظار را در جامعه گسترش دهند.

 

وی اضافه کرد: نمی توان خود را شیعه امیرالمومنین علی (ع) نامید ولی نسبت به دردها و رنج های سایر مسلمانان به ویژه همسایگان خود بی توجه بود، این درحالی است که اگر ما همین موضوع را زندگی خود رعایت می کردیم دیگر شاهد این همه فقیر و گرفتار در جامعه نبودیم. گرفتاری فقط از منظر اقتصادی منظور من نیست بلکه کسی که از نظر اعتقادی و اجتماعی ضعف دارد بر دیگران واجب است که دست او را بگیرند و از این وضعیت نجاتش دهند.

 

این استاد خارج فقه خاطرنشان کرد: الحمدالله ملت ایران در همه صحنه ها و بحران ها حضور خوبی داشته اند موضوعی که این روزها به وضوح در کمک رسانی مساجد به سیل زدگان شاهد آن هستیم. این حمایت های مادی و معنوی بسیار قابل تحسین است اما چرا وقتی فردی از نظر فرهنگی و اعتقادی فقیر است کمتر کسی پیدا می شود تا به او کمک کند.

 

وی افزود: مساجد و ائمه جماعات آنها باید در رفع این گونه گرفتاری های اقتصادی پیشگام باشند و اجازه ندهند فقر معنوی، فرهنگی و اعتقادی در جامعه گسترش یابد؛ هرچند با تاسف باید گفت با فراموش شدن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، نمی توان شاهد رونق ثروت اعتقادی و فرهنگی در جامعه بود.

 

هاشمی علیا خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام الگوی اخلاق همه جهانیان و نه صرفا مسلمانان است و اعیاد اسلامی از جمله مناسبت های شعبانیه فرصتی برای گسترش محاسن و مکارم اخلاقی در گستره ایران است و با موفقیت در این زمینه، می توان کشورمان را به الگوی سایر کشورها در این زمینه تبدیل کرد.

 

 

وی اضافه کرد: اگر این باور در مردم ما به ویژه در میان تصمیم گیران کشورمان فراگیر شود که مساجد مهم ترین پایگاه دین داری، نشر مکارم اخلاق و گسترش سبک زندگی ایرانی اسلامی هستند آنگاه به سرعت شاهد کاهش آسیب های اجتماعی و معضلات فرهنگی در جامعه خواهیم بود.

 

 

 

پایان پیام/397

منبع: شبستان

کلیدواژه: خسارت سیل کمک به سیل زدگان سیل سپاه پاسداران سپاه بارندگی و سیلاب خبرگزاری شبستان خوزستان خسارت سیلاب لرستان انتظار مهدویت مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۲۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر

حامد معینی معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا درخصوص تنظیم دستورالعمل رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر گفت: صیانت از جریان تولید و انتشار محتوای ایرانی- اسلامی، حمایت از حقوق فعالان و تولیدکنندگان محتوای سالم، ایمن و مفید و همچنین پیشگیری از وقوع تخلفات و رفع بستر‌های بروز تخلفات و تضمین اجرای صحیح مقررات و دستورالعمل‌های ساترا یکی از اهداف و مأموریت‌های مهم معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی است. 

وی ادامه داد: با توجه به تثبیت اجرای مأموریت تنظیم مقررات، صدور مجوز و نظارت سازمان صداوسیما در حوزه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی مطابق با دستور صریح مقام معظم رهبری (مدظله العالی) ۲۲/۰۶/۱۳۹۴، قوانین بالادستی و همچنین تصویب ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۲، پیش بینی ضمانت اجرایی برای برخورد با سکو‌هایی که مقررات و دستورالعمل‌هایی که در حوزه تنظیم‌گری ساترا تدوین شده را نقض می‌نمایند، به عنوان یکی از دغدغه‌های جدی معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا بوده که از طرق مختلف هم پیگیری شده است.

معینی خاطرنشان کرد: با توجه به این مسئله، مطالعات زیادی در این زمینه انجام و همزمان، مقررات و اسناد به همراه گردش کار رسیدگی نهاد‌های تنظیم گر کشور‌های دیگر مورد بررسی و تحلیل واقع شد. حاصل کار تنظیم یک دستورالعمل برای رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی بود در دستور کار قرار گرفت.

معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا تصریح کرد: این دستورالعمل با استناد به قانون اداره و اساسنامه سازمان صدا و سیما و مطابق تکالیف سازمان در تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و نظارت بر آن، پس از تدوین به نظرخواهی تخصصی از جامعه نخبگانی و فعالان و نمایندگان رسانه‌های دارای مجوز صوت و تصویر فراگیر گذاشته شد و موارد و ملاحظات افراد نامبرده و سایر بخش‌های مرتبط نیز در چندین جلسه کارشناسی دریافت و مورد اعمال قرار گرفت.

وی افزود: درنهایت دستورالعمل برای تشخیص عدم مغایرت با سایر قوانین و مقررات بالادستی به کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور در مرکز ملی فضای مجازی ارسال و مورد تأیید قرار گرفت؛ در ادامه با تصویب رئیس سازمان صداوسیما و تمهید فرایند‌های اجرایی برای اجرا ابلاغ شد.

معینی عنوان کرد: فرایند نظارت ساترا برای جلوگیری از وقوع تخلف همزمان با اجرای این دستورالعمل اعمال می‌شود؛ به این ترتیب که کشف و اعلام تخلف از هر روش اعم از گزارش واحد‌های تخصصی و ناظران ساترا، گزارش‌های مردمی و نظارت‌های مبتنی بر سیستم‌های ماشینی هوشمند، بررسی و در صورت احراز آن و عدم رفع آن، موضوع حسب مورد به کمیته‌های مندرج در این دستورالعمل و سایر مراجع ذیربط مانند کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، دادسرای عمومی و انقلاب و. اعلام و پیگیری می‌شود.

معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا با تاکید گفت: براساس ساختار این دستورالعمل، دبیرخانه در ذیل معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی و همچنین کمیته‌های بدوی و تجدیدنظر برای رسیدگی به تخلفات و شکایات تشکیل شده است و در این دستورالعمل آمده که پس از دریافت گزارش‌ها و شکایات، با تکمیل کاربرگ مربوطه، موضوع را به رئیس کمیته بدوی اعلام خواهد شد و در صورتی که رئیس کمیته انجام تحقیقات بیشتر و یا جمع آوری دلایل و مستندات و ارزیابی فنی و تخصصی را ضروری تشخیص دهد می‌تواند موضوع را برای انجام موارد مذکور به کارشناس تحقیق ارجاع دهد. کارشناس تحقیق نیز تحقیقات مقدماتی و تکمیلی را انجام داده و گزارش خود را به رئیس کمیته اعلام می‌کند و حسب تشخیص با دریافت دفاعیات مکتوب رسانه موضوع در دستور کار کمیته برای رسیدگی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تخلفات حوزه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی از جمله نقض ضوابط و مقررات و عدم رعایت فهرست مصادیق محتوای مجرمانه ابلاغی دادستانی کل کشور و برخی از مصادیق عمومی آن از جمله پخش زنده بدون مجوز، تولید و انتشار محتوا بدون مجوز، تولید و انتشار محتوا مغایر با ضوابط و مقررات ساترا، نقض حقوق کاربران، ارائه اطلاعات گمراه کننده و نادرست به کاربران، تبلیغات مغایر با مقررات و ضوابط ساترا، عدم رعایت الزامات نظیر ایجاد دسترسی، تفکیک و جداسازی محتوا برای اطفال و نوجوانان، خدمات کنترل والدینی، رده‌بندی سنی محتوا و خدمت، ارائه خدمات انتشار محتوا در رسانه‌های کاربرمحور بدون رعایت الزامات نظیر سازکار پایش انسانی و سامانه هوشمند ماشینی پالایش و کشف تخلفات، در این دستورالعمل پیش‌بینی شده است. 

معینی در پایان گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته در برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران که مراحل نهایی تصویب و ابلاغ را طی می‌کند، سازمان صداوسیما مکلف شده است به تخلفات اشخاص و موضوعات مالی در حوزه صوت و تصویر فراگیر رسیدگی کند که این حکم به‌عنوان مقوم و تکمیل‌کننده دستورالعمل رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی خواهد بود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • تأکید سازمان همکاری اسلامی بر حق تحصیل دختران در افغانستان
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • اعلام نتایج آزمون استخدامی دانشگاه فرهنگیان
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • برگزاری همایش حکمت مطهر با حضور نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان