Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-06@10:43:19 GMT

به دنبال بازار برای یانکی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۷۲۴۲۶

با افزایش تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا به عنوان دو کشور اصلی اوپک، میزان صادرات نفت این کشور افزایش یافت تا منتفع اصلی تحریم‌های آمریکا، تولیدکنندگان نفت این کشور باشند.

دونالد ترامپ که در روزهای انتخاباتی آمریکا شرکت‌های نفتی را به پشتیبانی خود دعوت کرده بود، حساب ویژه‌ای روی کمک‌های این بخش مهم از اقتصاد ایالات متحده باز کرده بود و شرکت‌های نفتی نیز برای افزایش تولید و صادرات خود، منتظر پیروزی وی در انتخابات بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گرچه هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ هر دو بر مساله امنیت انرژی آمریکا و لزوم کاهش وابستگی به واردات نفت تاکید داشتند اما راهکارهای دو رقیب کاملا با یکدیگر متفاوت بود. کلینتون و دمکرات‌ها بر مساله بهره وری مصرف انرژی و استفاده از انرژی‌های جایگزین متمرکز بودند تا میزان مصرف نفت و در نهایت واردات طلای سیاه را کاهش دهند درست بر عکس ترامپ که معتقد است برای تامین امنیت انرژی واشنگتن باید محدودیت‌های داخلی را برای تولید شرکـت‌های نفتی برطرف کرد.

در دولت اوباما با وجود اینکه تسهیلات خوبی برای تولیدکنندگان شیل نفت اعطا شد اما رویکرد اصلی دولت سابق بر این عقیده استوار بود که محدودیت‌های صادراتی نفت این کشور باید پابرجا مانده هرچند که در اواخر دوره باراک اوباما امتیازاتی برای شرکـت‌های مستقل نفتی در نظر گرفته شد ولی برای این شرکت‌ها کافی نبود.

ترامپ از همان روز نخست انتخابات بر آزادسازی همه ظرفیت‌های تولیدی نفتی این کشور تکیه کرد و شرکت‌های نفتی نیز که از دیرباز، متحد اقتصادی جمهوری خواهان بودند به حمایت از او برخواستند. رئیس جمهور آمریکا اغلب محدودیت‌ها را پس زد تا آمریکا به مرور به صادرکننده نفت و گاز تبدیل شود و امروز جایگزین نفت کشورهایی مثل ایران و ونزوئلا شود و حتی برای نفوذ ویژه به اروپا برنامه ریزی‌هایی جدی دارد.
 
*سناریوی آمریکایی
آمریکا همواره مصرف کننده اول نفت دنیا بوده و به دلیل کاهش تولید طی چند دهه اخیر، بخش اعظمی از نفت مورد نیاز خود را وارد می‌‌کرده است. همین موضوع موجب شد تا راهبردهای مختلفی در این کشور بکار گرفته شود تا میزان واردات آن برایش دردسرساز نشود.

در برهه‌ای از تاریخ تصمیم گرفته شد برای واردات از هر کشوری میزان واردات مشخص شود و طی سال نباید بیشتر از آن وارد شود. برای هر کشوری رقمی تخصیص داده شد، از ونزوئلا گرفته تا عراق و عربستان و کویت.

با توجه به افزایش تولید آمریکا بخشی از نفت این کشور برای صادرات در نظر گرفته شد اما به دلیل ممنوعیت صادرات نفت این مشکل به طور ویژه‌ای توسط ترامپ برطرف شد و هم اکنون آمریکا به بازیگر جدید صادرات نفت تبدیل شده است.

بازار نفت ، تولید کنندگان و مصرف کنندگان محدود و شناخته شدند؛ به همین دلیل ورود به هر بازاری نیازمند حذف رقبای دیکر است که آمریکا نیز با ابزار تحریم، سعی دارد جای خود را باز کند. به همین دلیل است که الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه از تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا به دلیل اثر منفی‌ای که بر بازار نفت داشته، انتقاد کرد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، نوواک همچنین گفت تحریم‌ها برنامه‌ریزی بلند در مورد بازار را دشوار کرده و باعث سردرگمی سرمایه‌گذاران شده است. وی به مجمع صادرکنندگان نفت (اوپک) توصیه کرد در برنامه‌ریزی‌های خود آثار تحریم‌ها بر بازار را در نظر بگیرند.

«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته در نشست انرژی «سراویک» به صراحت از کشورهای اروپایی و آسیای شرقی خواست به جای واردات انرژی از کشورهایی چون ایران، ونزوئلا و روسیه، انرژی مورد نیاز خود را از آمریکا وارد کنند.
 
*بازار گاز روسیه
تامین گاز قاره سبز با تحریم‌های آمریکا علیه روسیه، یکی دیگر از برنامه‌های ترامپ برای خدمت به متحدان نفتی و سیاسی خود است. ترامپ طی دو سال اخیر با تشدید فشار به کشورهای اروپایی به ویژه اروپا خواستار کاهش میزان صادرات گاز خود از روسیه شده است بطوری که توئیت‌ها و اظهارات وی حالت «دستور» به خود گرفته است.

وی مخالف جدی ساخت خط لوله نورد استریم 2 است که میان روسیه و آلمان در حال اجراست و شرکت‌های حاضر در این پروژه و همچنین آلمان را به اعمال تحریم تهدید کرده است.

این خط لوله که برای آلمان و روسیه از اهمیت بسیاری برخوردار است قدرت نفوذ مسکو را در بازار انرژی اروپا افزایش می‌دهد و از آنجا که آمریکا برای صادرات ال ان جی ( گاز مایع شده) قصد بازاریابی دارد، این بهترین فرصت برای آمریکاست تا با کاهش نفوذ روسیه در اروپا، برای خود بازارسازی کند مانند کاری که در نفت کرده است..
 

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000DIu برچسب ها: بانکی ها ، تحریم ، ونزوئلا

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بانکی ها تحریم ونزوئلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۲۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی

مدیرکل کسب‌وکار سازمانی همراه اول «عدم وجود نهاد مستقل و متشکل از همه بازیگران در حوزه‌های تصمیم‌گیری و اجرا» را حلقه مفقوده در مقوله هوشمندسازی انرژی است. - اخبار بازار -

به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، «بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی شبکه های توزیع نیروی برق» از 11 تا 13 اردیبهشت 1403به میزبانی شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان و با حمایت همراه اول در دانشگاه زنجان برگزار شد.

 

در حالیکه امید می رود برگزاری چنین رویدادهایی فراهم کننده بستری مناسب برای تبادل دانش و تجربیات خبرگان علمی و صنعتی باشد، «معرفی اهمیت هوشمندسازی در حوزه توزیع نیروی برق» و «توسعه همکاری های علمی و صنعتی با سایر مراکز علمی جهان» از جمله برخی اهداف مهم آن بود.

 

در همین راستا و طی آخرین روز برگزاری رویداد، پنل «مدیریت مصرف هوشمند» با حضور مصطفی درجزی مدیرکل کسب و کار سازمانی همراه اول و نمایندگانی از توانیر و دانشگاه های خواجه نصیرالدین طوسی و شهید باهنر برگزار شد.

 

درجزی در این نشست، ارائه خود را با محوریت سه موضوع «ضرورت حضور اپراتورهای تلفن همراه در حوزه انرژی»، «جزییات همکاری همراه اول در پروژه فهام و هوشمندسازی موتورهای کشاورزی و صنعتی» و «ایجاد راهکارهای متنوع برای مدیریت مصرف بخش خانگی و تجاری» داشت و به جایگاه رقابتی همراه اول در منطقه پرداخت.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 57 درصد از سهم درآمدی بازار ارتباطات سیار در اختیار همراه اول است، اظهار کرد: 53 درصد سهم بازار مشترکان فعال نیز در اختیار اپراتور اول تلفن همراه است کما اینکه بیش از 80 درصد کانال ارتباطی مشترکان با صنعت برق از طریق سیمکارت های همراه اول است.

 

مدیرکل کسب و کار سازمانی همراه اول با اشاره به سه لایه کسب و کاری این اپراتور عنوان کرد: طی سالیان اخیر با توجه به ترسیم ماموریت «تحقق رویای دیجیتال» با چشم انداز تبدیل شدن به یکی از رهبران بازار ICT منطقه با ارائه خدمات و راهکارهای هوشمند، اقدام به سرمایه گذاری های هوشمندانه مطابق با این رسالت خطیر در سه لایه کسب و کاری خود اعم از Core به عنوان کسب و کار اصلی،Near core به عنوان نزدیک به کسب و کار اصلی و Beyond core به عنوان فراتر از لایه اصلی کرده ایم.

 

درجزی ورود همراه اول به حوزه های «سلامت»، «انرژی»، «کشاورزی»، «خدمات عمومی و شهری»، «لجستیک و حمل و نقل» و «سبک زندگی» را نیز در قالب مگاپروژه های سازمانی تشریح کرد و گفت: به عنوان مثال در مگاپروژه انرژی با هدف پیاده سازی ساختار «انرژی هوشمند»، در بخش های هوشمندسازی کنتورهای برق و گاز به عنوان اپراتور انرژی شناخته می شویم، ضمن اینکه تفکیک هوشمند مصرف انرژی اعم از آب، برق و گاز را نیز به سرانجام رسانده ایم.

 

وی ادامه داد: ما پیش از هر چیز، مکلف به انجام و آزمون پروژه ها در شبکه گسترده ارتباطی خودمان هستیم و در این راستا به «هوشمندسازی کنتور برق سایت های همراه اول» اقدام کرده ایم.

 

مدیرکل کسب و کار سازمانی شرکت ارتباطات سیار ایران اشاره ای به بنچمارک کردن بازارهای آمریکا و آسیا در حوزه انرژی، اذعان کرد: مطابق تحلیل و پیش بینی های Researchandmarkets «بازار جهانی انرژی» با نرخ رشد سالیانه 6.8 درصد، از 6416 به 8315 میلیارد دلار در سال 2027 خواهد رسید و ارزش «بازار جهانی کنتورهای هوشمند» تا سال 2030 با نرخ رشد سالیانه 7.7 درصد به 25.3 میلیارد دلار دست خواهد یافت.

 

درجزی در میان صحبت های خود گزارشی از GSMA در سال 2021 نیز ارائه کرد که در آن پر درآمدترین حوزه های خدماتی در سبد درآمدی اپراتورهای بین المللی مشخص و گفته شده که به ترتیب سهم تولید 56 درصد، مالی 31 درصد، تجارت الکترونیکی 27 درصد، سلامت الکترونیکی 22 درصد، انرژی 14 درصد و کشاورزی نیز 14 درصد است.

 

وی بازیگران اصلی حوزه هوشمندسازی انرژی در کشور را «مجلس»، «دولت»، «تأمین کنندگان اتصال نظیر اپراتورهای تلفن همراه» و «تأمین کنندگان بخش خصوصی» دانست و خاطر نشان کرد: در حال حاضر حلقه مفقوده در مقوله هوشمندسازی، عدم وجود نهاد مستقل و متشکل از همه بازیگران در حوزه های تصمیم گیری و اجرا است.

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • وزارت دادگستری آمریکا به دنبال تحریم گوگل است
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه