Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@09:20:07 GMT

موزه مردم شناسی و سنگ در خمینی شهر راه اندازی می شود

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۷۲۹۸۸

موزه مردم شناسی و سنگ در خمینی شهر راه اندازی می شود

سید علی صالح درخشان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه خمینی شهر یکی از قطب های صنعت سنگ در استان اصفهان و کشور است مقرر شد با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، شهرداری خمینی شهر و اتحادیه سنگبری داران اصفهان موزه سنگ در این شهر تاسیس شود.
وی با اشاره به اینکه تعدادی سنگ تاریخی از جمله سنگ های قبر به قدمت یکهزار سال در شهرستان خمینی شهر وجود دارد، اظهار داشت: حدود یکهزار کارگاه سنگبری متعلق به مردم خمینی شهر در استان اصفهان فعال است و ظرفیت های خوبی برای ایجاد چنین موزه ای در این خطه وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


درخشان اضافه کرد: علاوه بر سنگ های تاریخی، انواع سنگ ها مانند تزیینی و ساختمانی نیز در این موزه در معرض دید علاقه مندان قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین مقرر شد با همکاری انجمن موزه داران، شهرداری خمینی شهر و پس از مطالعات و کارهای فنی و کارشناسی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، موزه مردم شناسی نیز در این شهر راه اندازی شود.
معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی اصفهان گفت: شهرداری خمینی شهر تامین مکان این موزه ها را متقبل شد و امید است در سال جاری شاهد افتتاح موزه های مذکور باشیم.
وی توسعه زیرساخت های گردشگری از جمله ایجاد اقامتگاه های بومگردی و سنتی را یکی از برنامه های اداره کل میراث فرهنگی اصفهان برای خمینی شهر عنوان و اضافه کرد: در زمان حاضر 2 واحد بومگردی در این شهرستان در حال اخذ مجوز و در آستانه بهره برداری هستند.
شهرستان خمینی شهر با حدود 300 هزار نفر جمعیت در 16 کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
از جاذبه ‌های تاریخی خمینی شهر می‌توان به خانه سرتیپ سدهی، خانه تاریخی زهتاب خوزان، عصارخانه صفوی، مجموعه حمام‌ها، مجموعه مساجد، برج کبوتر بوستان مهر، خانه تاریخی خلیلی‌ها، آرامگاه ابن مردویه و همچنین جاذبه‌های طبیعی مانند غار دستکند قهرمان به قدمت دوران عیلامی، چشمه بژن، دره مویی، چشمه لادر و پارک جنگلی اشاره کرد.
6022/ 3011
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 جاذبه های طبیعی سرمایه گذاری شهرداری کارشناسی موزه 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۲۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر چهارشنبه در اولین کنفرانس بین المللی موزه ها در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: موزه ها موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و در ایران و اردبیل این موزه ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.

وی با اشاره به قدمت موزه و ارتباط آن با تاریخ تمدن بشر خاطرنشان کرد: موزه‌ها در واقع موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و ریشه بسیاری از علوم، صنایع و هنرها همچون ابداع چرخ ارابه، تیر و کمان و کشف آتش که منشا توسعه بوده، از تمدن‌های شرقی نشات گرفته و سپس به غرب راه یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: نخستین شکل از موزه در هزاره اول قبل از میلاد در بین النهرین متجلی شده است و در دو سده آخر قرن بیستم مکان‌هایی متاثر از اسطوره‌های رومی و یونانی و به عنوان موزه وجود داشته است.

محمدی ادیب تصریح کرد: همزمان با قرن ۱۶ و به روز عصر صفویه در ایران موزه تجلی بیشتری یافته است و احداث مکان‌هایی برای نشان دادن اشیاء تاریخی و نفیس در فرانسه رایج بوده است.

وی به دوره قاجاریه و پهلوی اشاره کرد و افزود: از دوره قاجاریه و پهلوی واژه موزه در ایران رواج یافته و بررسی سابقه موزه در ایران، ما را به عصر صفوی بر می‌گرداند و در دوره شاه عباس، نسخ خطی و تاریخی در موزه ای در اصفهان به نمایش گذاشته شده و شاه عباس با علاقه به اردبیل به عنوان پایتخت فکری و عقیدتی صفویان و زادگاه اجدادش، تصمیم گرفته عمارتی بی نظیر در جوار مرقد نیاکانش به دست مهندسی سرشناس بسازد که همان چینی خانه امروز بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به قدمت تاریخی موزه چینی خانه شیخ صفی الدین اردبیلی گفت: صحبت از موزه در ایران، بدون اشاره به اردبیل حق مطلب را ادا نمی‌کند و موزه چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده است و آن را به عنوان موزه فرهنگی هنری و قدیمی ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم و امیدواریم امانتداری امین برای هویت و میراث فرهنگی کشور باشیم.

کد خبر 6087771

دیگر خبرها

  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • «مردم سلام» طرحی برای استفاده از نظرات شهروندان در اداره شهر است
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور