Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@00:10:56 GMT

توپ های جنگی جامانده از گمبرون قدیمی در معرض نابودی+تصویر

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۶۹۰۸۹

توپ های جنگی جامانده از گمبرون قدیمی در معرض نابودی+تصویر

شهرستان بندرعباس با وجود تاریخ طولانی فاقد موزه ای خاص و استاندارد در بخش تاریخ می باشد از این رو بسیاری از کشفیات تاریخی استان در وضعیت نامساعدی به سر می برند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  هرمز؛سراسر خطه خلیج فارس سرشار از تاریخ دور و دراز یاست که آثار تاریخی موجود حکایتگر اصالت نسل ها بر تارک هرمزگان است و سرتاسر خاک این استان میراث دار گذشتگانی است که با ذوق و فرهنگ بندوالای خود هنری خلق و در گذر زمان برای نسل های آینده به جاگذاشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهم ترین آثار به جا مانده از تاریخ حضور استعمارگران در هرمزگان توپ های جنگی پیدا شده از دوران گامبرون قدیم است که در اوج انزوی تاریخی در قسمت پشتی موزه مردم شناسی در فضای آزاد رها شده که در معرض پوسیدگی و نابودی قرار گرفته است.

دو لوله توپ جنگی سال ها پیش هنگام حفاری طرح فاضلاب مقابل در ورودی اسکله قدیمی شهر بندرعباس و عمارت کلاه فرنگی توسط کارگران شرکت برق بندر کشف شد که براساس بررسی ها این لوله های توپ های جنگی مربوط به دوران صفوی است و بعد از آزاد سازی بنادر توسط شاه عباس، این امتیاز به پرتغالیها داده شد تا با استفاده از سواحل در جهت حمل و نقل تجاری و پرداخت هزینه ای به خزانه دربار، کسب درآمدی برای دولت شود.

لوله های توپهای جنگی کشف شده متعلق به ۴۰۰ سال قبل است و یکی از لوله ها در زمان خودش قابل نیز استفاده نبوده و از کار افتاده بوده است.

توپهای جنگی بدلیل سنگینی بیش از حد بر روی ارابه های چهار چرخ قابل حمل و جابجایی بود، از این نوع توپها بر روی کشتی های جنگی و حتی تجاری مورد استفاده قرار می گرفته است.

کلان شهر بندرعباس با وجود ظرفیت های بیشمار اقتصادی و درآمدزا که حدود ۶۰درصد از اعتبارات ملی را تامین می کند با ضعف زیرساختی و تجهیزاتی فراوانی دست به گریبا است که کاستی های حوزه میراث فرهنگی و گردشگری بیش از سایر ابعاد اجتماعی به چشم می آید.

شهرستان بندرعباس با وجود سابقه تاریخی طولانی و نقش بسزای این شهر بندری در ادوار گذشته فاقد موزه ای خاص و استاندارد در بخش تاریخ می باشد از این رو بسیاری از کشفیات تاریخی استان در وضعیت نامساعدی به سر می برند.

بناهای تاریخی شهری نیز در اثر تخریب و عدم اختصاص بودجه در اوج انزوای فکری یکی پس از دیگری در حال نابودی هستند این در حالی است که با توسعه موزه های تاریخی علاوه بر درآمدزایی ،هویت یک شهر برای نسل ها و جوامع مختلف به نمایش گذاشته می شود.

ادامه روند کنونی و به عزلت کشاندن آثار تاریخی و باستانی استان مرزی هرمزگان در اوج تهاجمات فرهنگی بی هویتی آیندگان را به دنبال دارد که می طلبد نگاه مسئولان امر نسبت به این موضوع تغییر کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۹۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: ۲۵۰ برنامه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث فرهنگی بهترین فرصت برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی تاریخی استان گیلان به منظور حفاظت بهتر و گسترده‌تر از آن‌ها است.

وی با بیان اینکه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها ۲۵۰ برنامه طراحی و برنامه‌ریزی شده است، افزود: افتتاح و بهره‌برداری از بناهای تاریخی که طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ مورد مرمت قرار گرفته از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان خاطرنشان کرد: بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی استان، افتتاح پروژه‌های مرمت و احیای بناهای تاریخی در سطح استان، تقدیر از میراث‌بانان و برگزاری رویداد تخصصی افتتاح موزه مردم‌شناسی رودبار بخشی از برنامه‌های پیش‌بینی شده در این هفته میراث فرهنگی است.

جهانی اضافه کرد: افتتاح دفاتر خدمات مسافرتی، نمایشگاه باستان‌شناسی و نمایش اشیای شاخص و کمتر دیده شده، برگزاری جشنواره بهار نارنج ثبت ملی استان و دیدار با چهره‌های شاخص فرهنگی و مذهبی از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.‌

وی تصریح کرد: برنامه‌هایی ویژه این هفته از جمله پاکسازی آثار و محوطه‌های تاریخی سطح استان، برگزاری نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آنلاین و حضوری آموزشی، نمایشگاه‌ها، تجلیل از مفاخر و میراث‌بانان حوزه میراث فرهنگی، تورهای آشناسازی برای دانش‌آموزان، دانشجویان، مدیران و سازمان‌های مردم نهاد انجام خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با قدردانی از مقام عالی دولت در گیلان گفت: استانداری و دستگاه‌های اجرایی استان تعامل خوبی با حوزه میراث فرهنگی دارند و اعتبار خوبی برای سه حوزه تخصصی تخصیص داده شده که بخش عمده این تخصیص مربوط به مرمت و بازسازی بناهای تاریخی است.

کد خبر 748691

دیگر خبرها

  • نمایش نوزده نقشه قدیمی خلیج فارس در شهر کاریز کیش
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم