Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»، ناهید تاج الدین در خصوص چگونگی رسیدن به رونق تولید، اظهار کرد: سال گذشته سال " حمایت از کالای ایرانی " بود و امسال سال " رونق تولید " است، این دو یعنی حمایت از کالای ایرانی و رونق تولید را باید در طول یکدیگر دید. در واقع رونق تولید صورت جهش یافته و تکمیل شده حمایت از کالای ایرانی است، چون کالای ایرانی در واقع تولید ایرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از سوی دیگر منظور از اقتصاد مقاومتی به مفهوم اقتصاد درون گرا نیست بلکه اقتصاد مقاومتی به اقتصادی درون زا اطلاق می شود که از درون زایش و رویش دارد و رونق تولید در همین بستر معنا می‌یابد، رونق تولید کمک می‌کند که اقتصاد مقاومتی درون زا رشد کند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نگاه به رونق تولید باید نگاه مسئله محور باشد. یعنی نگاهی که مسائل و موانع تولید و رونق تولید را در نظر می‌گیرد و به دنبال حل آنهاست. مثلاً یکی از موانع همیشگی رونق تولید، مقرون به صرفه نبودن تولید در مقایسه با واردات بوده که در شرایط کنونی و با توجه به افزایش قیمت ارز به رغم برخی تهدیدات فرصتی ناخواسته و اجباری برای رونق تولید به وجود آمده است، یکی دیگر از موانع تولید، پدیده قاچاق کالا بوده است، آمار غیر رسمی می‌گوید حجم کالای قاچاق در حال حاضر سالانه حدود ۱۵ میلیارد دلار است که این رقم چیزی حدود یک پنجم بودجه کشور محسوب می‌شود و تا زمانی که حجم قاچاق کالا در کشور این میزان باشد نباید انتظار رونق تولید داشت. اینکه برابر آمار بیش از ۶۲ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق از مبادی رسمی وارد کشور می شود علامت آن است که رونق تولید تا اینجا جدی گرفته نشده است.

تاج الدین تصریح کرد: از طرف دیگر رونق تولید نیازمند فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ تولید است، تا فرهنگ تولید وجود نداشته باشد و جامعه مولد نداشته باشیم رونق تولید ایجاد نمی‌شود، در همین راستا و برای ترویج فرهنگ تولید به نظرم باید نهادهایی مثل اتاق های بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی به همراه نهادهای مدنی ورود کرده و از طرف دولت نیز برای همین امر حمایت شوند، در بازدیدهایی که در این چند سال از برخی کارخانه‌های ورشکست شده انجام شده از قضا کارگران توانسته بودند یک سوم تولید گذشته را احیا کنند و به تدریج کارگران دیگر را به کار فراخوان کنند، اما با کمال تاسف مالکان این کارخانه‌ها درصدد فروش کارخانه و به نوعی فرار از تولید بودند که این موضوع نیاز به آسیب شناسی دارد، اینکه تولید کننده از تولید فرار کند و به جای آن واسطه‌گری و سوداگری در اقتصاد ترویج پیدا کند نشانه خوبی نیست.

وی اضافه کرد: برای رونق تولید در شرایط کنونی باید بر روی دو عنصر حساب ویژه باز کرد، ابتدا دولت باید کسب و کارهای خُرد و کوچک و واحدهای تولیدی کوچک و متوسط را حمایت کند و دوم باید بر روی اقتصاد اجتماعی و کارآفرینی اجتماعی متمرکز شد و به نوعی جامعه را در رونق تولید شریک کرد. یعنی رونق تولید را از بالا به پایین پیش نبرد بلکه از پایین به بالا پیش برد و در رونق تولید باید همه مشارکت داشته باشند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این زمینه طرح‌هایی وجود داشته از جمله طرح رونق تولید که برای اولین بار در نیمه ابتدایی سال ۱۳۹۵ کلید خورد، طرحی که یکی از پروژه‌های اقتصادی کشور به شمار می‌آمد و از سوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در کنار 6 برنامه دیگر برای وزارت صنعت، معدن و تجارت تعریف شده بود و مجلس نیز در راستای رونق تولید طرح هایی را قبلاً تصویب کرده و طرح‌هایی را نیز در دست بررسی دارد. به عنوان مثال اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در کمیسیون اقتصادی به تصویب رسیده و در این طرح به جای تولید کننده بار مالیات بر مصرف متمرکز است همچنین در این کمیسیون اصلاحیه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به تصویب رسیده، ضمن آنکه قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار نیز قانون خوبی است که متاسفانه ۲۰ درصد آن تا امروز بیشتر اجرا نشده است.

منبع: نماینده

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی رونق تولید کمیسیون اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۶۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده

 احسان جهانبخش  در دوره منطقه‌ای آموزش و توانمندسازی تسهیل گران اقتصاد مقاومتی که در سالن همایش هتل کوثر ارتش برگزار شد، با اشاره به اینکه از ابتدای کرونا تاکنون ۸۰ کیلومتر کانال کشاورزی توسط بسیج سازندگی احداث شده است، اظهار کرد: در حالی که قرار بود ۲۰ کیلومتر کانال کشاورزی احداث شود، اما با مشارکت مردم با ۲۰ میلیارد تومان توانستیم ۸۰ کیلومتر کانال کشاورزی احداث کنیم.
وی تاکید کرد: تمام اهداف و اقدامات سپاه و بسیج سازندگی در راستای تولید و تحقق فرامین مقام معظم رهبری است.
مسئول بسیج سازندگی لرستان با اشاره به فعالیت صندوق قرض الحسنه بسیج سازندگی، گفت: ۸۱۲ صندوق قرض‌الحسنه و ۱۴ تعاونی در استان فعالیت دارند که پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ و ۱۸ را به جامعه هدف انجام می‌دهند.
 جهانبخش با اشاره به اینکه یک گلخانه ۳ هزار و ۲۰۰ متر در قالب دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی در حال احداث است، گفت: این گلخانه که یک کارگاه آموزشی و تولیدی است ظرف شش ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
وی بیان کرد: همچنین یک واحد کارگاه اسانس گیری ۴۰۰ متری که مربوط به خوشه گیاهان دارویی است توسط بسیج سازندگی استان در حال احداث است.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است
  • توانمندسازی تسهیل‌گران اقتصاد مقاومتی در لرستان + فیلم
  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح