Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@13:31:19 GMT

اجلاس IPU اقدام آمریکا درمورد جولان را محکوم کرد

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۸۳۲۷۷

اجلاس IPU اقدام آمریکا درمورد جولان را محکوم کرد

در روز پایانی اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی IPU و با تلاش‌های هیأت پارلمانی ایران، بیانیه‌ای در خصوص محکومیت اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن الحاق بلندی‌های جولان به رژیم صهیونیستی از سوی هیأت رئیسه IPU قرائت شد.

به گزارش «تابناک» به نقل از خانه ملت، خانم گابریلا کوئوا بارون، رئیس اتحادیه بین المجالس، در آخرین روز برگزاری صد و چهلمین نشست اجلاسیه بین المجالس در شهر دوحه، به نمایندگی از این اتحادیه و پارلمان های عضو با انتشار بیانیه ریاستی، اقدام اخیر آمریکا در به رسمیت شناختن بلندی های اشغالی جولان به عنوان اراضی رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه محمدجواد جمالی نوبندگانی رئیس هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در قطر، تنظیم این بیانیه را یک موفقیت بزرگ برای کشورهای اسلامی و جبهه مقاومت دانست و یادآور شد: صدور این بیانیه شکست رژیم صهیونیستی و انزوای بیشتر آمریکا در مجامع بین المللی را در پی خواهد داشت.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: این بیانیه با رایزنی و تلاش‌های هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در روز پایانی اجلاس صادر شد.

متن این بیانیه که از سوی پارلمان های بیش از 160 کشور جهان به تایید رسیده است، بدین شرح است:

«اتحادیه بین المجالس با سابقه ای 130 ساله ابتنا بر بنیان‌های صلح و عدم استفاده از قوه قهریه در روابط بین‌الملل دارد و هرگونه دستیابی به اراضی از طریق جنگ را مردود می شمارد. بر این اساس، اتحادیه بین المجالس اقدام اخیر ایالات متحده آمریکا در به رسمیت شناختن بلندی های جولان به عنوان بخشی را سرزمین اسرائیل را محکوم می کند. اتحادیه بر این باور است که این اقدام آمریکا باعث ایجاد فاصله بیشتر در نیل به صلح پایدار و برابر در خاورمیانه خواهد شد. اقدام آمریکا در قبال بلندی های جولان مغایر با قطعنامه 497 شورای امنیت بین الملل بوده که اشعار دارد حاکمیت اسرائیل بر بلندی های اشغال شده سوریه مردود بوده و هرگونه تلاشی در این راستا فاقد تاثیر بین المللی است. بر این اساس، از جانب اتحادیه بین المجالس، اینجانب از تمامی طرف های منازعه در خاورمیانه مجددانه درخواست داریم تا از اتخاذ هرگونه اقدام یکجانبه که می تواند بر شعله های منازعه در منطقه بیافزاید، اجتناب نمایند. ما به عنوان پارلمان ها و نمایندگان پارلمان باید با انسجام بیشتری در راستای مشارکت در تحقق صلح از طریق گفتگوی اصیل اقدام نماییم.»

 

بیانیه اتحادیه بین المجالس در محکومیت اعمال تحریم های سیاسی علیه نمایندگان پارلمان

 

همچنین بیانیه دیگری از سوی خانم گابریلا کوئوا بارون، رئیس اتحادیه بین المجالس در محکومیت اعمال تحریم های سیاسی علیه نمایندگان پارلمان قرائت شد که متن کامل این بیانیه در ادامه آمده است:

«اتحادیه بین المجالس بر اساس اهمیت دیپلماسی پارلمانی و گفتگو بنا شده است. دیپلماسی پارلمانی بخش ضروری همکاری بین المللی بوده و به ایجاد پل بین کشورها و مردم کمک کرده و در نهایت درصدد مشارکت در حکمرانی جهانی و ترویج صلح از منظر رویکردهای پارلمانی است. استفاده از تحریم های سیاسی علیه پارلمان ها که به طور قانونی نمایندگی پارلمان و همچنین مردمان خود را بر عهده دارند، غیرقابل پذیرش است. ما معتقد بر ارزش گفتگوهای باز و بدون محدودیت بین نمایندگان در سرتاسر جهان هستیم. اجلاسیه ها و نشست های رسمی اتحادیه بین المجالس به عنوان مجامعی ضروری در خل اختلافات از طریق تبادلات معنادار به شمار می آید. تمامی نمایندگان از پارلمان های عضو اتحادیه بین المجالس باید بتوانند در اجلاسیه های اتحادیه و دیگر مجامع بین پارلمانی شرکت نمایند و در این مسیر با هیچ مانع یا تحریمی رو به رو نباشند. هدف غایی اتحادیه بین المجالس دستیابی به صلح است.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی IPU بلندی های جولان رژیم صهیونیستی دوحه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۳۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران


 

به گزارش تابناک، نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنج‌شنبه «ششم اردیبهشت ماه»، در قطعنامه‌ای، خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند.

 پارلمان اروپا در حمایت از مسائل حقوق بشری، قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» محکوم شده است.

نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنج‌شنبه  «ششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳»، در قطعنامه‌ای، حمله موشکی و پهپادی اخیر ایران به اسرائیل را محکوم کرده و خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند.

نمایندگان اروپا همچنین با اظهار نگرانی از تشدید اوضاع در منطقه، بر حمایت کامل از امنیت اسرائیل تاکید کردند.

آن‌ها همچنین در این قطعنامه، صرفا به اظهار تاسف در خصوص حمله به بخش کنسولی ایران در دمشق بسنده کردند.

قانون‌گذاران در پارلمان اروپا در این قطعنامه همچنین، درخواست افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا و همچنین تحریم رئیس جمهوری ایران را تکرار کرده‌اند.

در این قطعنامه که با ۵۱۶ رای موافق، چهار رای مخالف و ۲۷ رای ممتنع به تصویب رسید، آنچه «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» نامیده شده، محکوم شده و از اتحادیه اروپا خواسته شده که یک راهبرد مشترک را برای مقابله با این سیاست ادعایی از طریق تشکیل یک گروه ضربت اتخاذ کند.

در این قطعنامه بر لزوم آزادی بی‌قید و شرط «کامران قادری» و «مسعود مصاحب» نیز تاکید کرده است که خرداد ماه گذشته به دلایل انسان‌دوستانه آزاد شدند.

گفتنی است که تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب می‌شود و اتخاذ تصمیم‌ نهایی با شورای اروپاست. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت، تصمیم‌گیری می‌کند. در واقع قطعنامه‌های پارلمان اروپا سندی غیر الزام‌آور است و نمی‌تواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند

این در حالی است که طبق منشور ملل متحد، کنوانسیون‌های بین‌المللی به ویژه کنوانسیون روابط دیپلماتیک 1961 وین و کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص مورد حمایت بین‌المللی از جمله ماموران و سازمان‌های بین‌المللی حمله اسرائیل به سفارت ایران محکوم بوده و ایران از لحاظ حقوقی و طبق ماده 51 منشور ملل متحد می‌توانسته پاسخ دهد.

نمایندگان پارلمان اروپا در ادامه، مدعی نقش بی‌ثبات‌کننده‌ ایران در خاورمیانه شدند.

پارلمان اروپا همچنین از تصمیم اتحادیه برای افزایش تحریم‌های فعلی خود علیه ایران، از جمله تحریم عرضه و تولید هواپیماهای بدون سرنشین و موشک‌ استقبال کردند.

در بخشی از این قطعنامه، در خصوص توافق هسته‌ای ایران نیز صحبت شده و بدون توجه به عدم اجرای تعهدات آمریکا و خروج یکجانبه این کشور از برجام و همچنین عدم اجرای تعهدات طرف‌های اروپایی ادعا شده است که ایران به تعهدات پادمان و حقوقی خود در توافق هسته‌ای عمل نمی‌کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • حضور هیات ایران در کنفرانس سالانه بین المجالس برای قدس در استانبول
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • جنبش انصارالله سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی غزه را محکوم کرد
  • انصار الله سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی غزه را محکوم کرد
  • جنبش انصار الله سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی غزه را محکوم کرد
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران