Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@06:12:40 GMT

چرا نوزادان به زردی مبتلا میشوند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۸۴۴۲۰

یک فوق تخصص طب نوزادی گفت: از کودک چند ساعته تا فرد صد ساله مستعد ابتلا به بیماری زردی هستند، نوزادان در روزهای اولیه زندگی خود ممکن است به زردی مبتلا شوند. ناطقان: هادی سماعی فوق تخصص طب نوزادی و پیرامون تولد درباره علت زردی در نوزادان اظهار کرد: هنگام بیماری، پوست بیمار و سفیدی چشم رنگ زرد به خود می‌گیرد به بیماری نیز زردی گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با بالا رفتن ماده‌ای به نام بیلی‌روبین در خون فرد بیماری زردی ایجاد می‌شود. این بیماری در هر سنی با علت و مقدار متفاوتی بروز خواهد کرد، که عوارض متفاوتی نیز به همراه دارد.

وی ادامه داد: از کودک چند ساعته تا فرد صد ساله مستعد ابتلا به بیماری زردی هستند، زردی در هر سنی علل متفاوتی دارد؛ نوزادان در ساعات و روزهای اولیه زندگی خود ممکن است به زردی مبتلا شوند، اکثرا این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که گروه خونی نوزاد با گروه خونی مادر یکسان نباشد؛ به طور مثال اگر گروه خونی مادر O باشد  و نوزاد گروه خونیA یا B داشته باشد؛ احتمال اینکه نوزاد به زردی مبتلا شود بسیار زیاد است.

ناسازگاری گروه خونی، علت زردی نوزادان

سماعی با اشاره به ناسازگاری گروه خونی مادر و نوزاد تصریح کرد: این ناسازگاری می‌تواند براثر ناسازگاری RH گروه خونی باشد؛ مادر با گروه خونی RH منفی، اگر نوزاد RH مثبت متولد کند، ممکن است نوزاد دچار زردی شود, همچنین در مناطق شمالی و جنوبی ایران کمبود یک نوع باکتری در خون افراد  که به آن فاویسم می‌گویند و به شکل مادرزادی نیز است،  در نوزادان باعث ابتلا به زردی می‌شود.

وی افزود: همچنین نخوردن و ناکافی بودن شیرمادر در روزهای اول تولد نوزاد را  به زردی مبتلا خواهد کرد؛ در بعضی از موارد نیز در شیرمادر ماده‌ای وجود دارد که باعث ایجاد زردی در نوزاد می‌شود؛ با این اوصاف خطر ابتلای نوزادان به بیماری زردی باید مورد توجه قرار گیرد،  نوزاد باید در بدو تولد معاینه و در صورت بالا بودن مقدار بیلی روبین خون، اقدامات درمانی آغاز شود.

سماعی درباره پیشگیری از این بیماری بیان کرد:  مادر و پدر قبل از اقدام به بارداری باید از این اختلاف گروه خونی مطلع و از خطر ابتلا به این بیماری آگاهی کافی داشته باشند؛ متخصص زنان و زایمان نیز باید با مشخص کردن گروه خونی مادر و پدر نوزاد همچینین RH خون مقدار ریسک ابتلای نوزادشان به زردی را به آنها اطلاع دهد؛ همچنین درباره بیماری فاویسم و احتمال ابتلا به این بیماری نیز باید آزمایشات لازم انجام شود.

ناسازگاری گروه خونی، علت زردی نوزادان

این فوق تخصص طب نوزادی و پیرامون تولد درباره درمان بیماری زردی در نوزادان نیز توضیح داد: در اولین اقدام باید برای  پیشگیری از بالا رفتن میزان زردی در نوزاد آزمایشات لازم انجام شود و برای درمان آن با پزشک مشورت کرد، پزشک با توجه به میزان زردی نوزاد روش درمان را انتخاب می‌کند و اقدامات لازم را انجام خواهد داد؛ خواباندن نوزاد زیر چراغ‌های مخصوص یکی از راه‌های درمان است،  این چراغ‌ها خاص بوده و با مهتابی‌های عادی تفاوت دارد. اگر زردی نوزاد بالا باشد برای جلوگیری از آسیب‌های مغزی خون نوزاد تعویض می‎‌شودغ پدر و مادرها باید بدانند خوراندن گیاه‌های مختلف به نوزاد یا مادر و ارتباط دادن این بیماری به طبع گرم و سرد مواد غذایی، انجام حجامت و دیگر اقدامات بدون اطلاع پزشک نوزاد، نادرست است و تاثیر چندانی در روند درمان نوزاد نخواهد داشت. برچسب ها: نوزادان ، زردی ، مبتلا

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نوزادان زردی مبتلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۴۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، وضعیتی که موجب نگرانی است چون بسیاری از کارشناسان تأکید می‌کنند که در این روند افزایشی، هم شانس عوارض شدیدتر می‌شود و هم احتمال مرگ افزایش خواهد یافت؛ ضمن آنکه برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت بیماری مالاریا در کشور

عبدالرضا میراولیایی، کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت، با اشاره به این موضوع می‌گوید: «در شرایطی که با افزایش ابتلا به مالاریا به دلایلی ازجمله رطوبت، سیل پاکستان و ورود جمعیت زیاد مبتلا از مرزها به داخل کشور مواجهیم، کار کمی سخت‌تر می‌شود، اما در کشور امکان تشخیص سریع و درمان کامل بیماری را داریم و این مهم‌ترین امتیاز ما در کنترل مالاریاست. تا زمانی هم که موارد ابتلا از یک فرد آلوده به فرد غیرآلوده در داخل کشور نداشته باشیم، مشکلی درباره گواهینامه نخواهیم داشت.» او به چند نکته دیگر هم درباره شیوع این بیماری اشاره می‌کندکه در ادامه آمده است.

۳عامل افزایش ابتلا

میراولیایی درباره دلایل افزایش موارد ابتلا به مالاریا در کشور می‌گوید: «نکته اول اینکه در کل دنیا به‌دلیل تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن زمین موارد ابتلا از طریق ناقلان در حال افزایش است. نکته دوم هم تأثیرپذیری ایران درباره مالاریا از پاکستان است. سال گذشته با سیل پاکستان مواجه شدیم و با افزایش موارد ابتلا در کشور، روند بیماری افزایشی شد. طی این مدت تعداد زیادی از افرادی که وارد ایران شدند، پاکستانی و افغانستانی و مبتلا بودند. نکته سوم هم تجارت سوخت و تبادلات مرزی بسیار زیاد در مرزهای جنوب‌شرقی کشور است که در نتیجه آن، افراد آلوده بیشتری می‌توانند وارد کشور شوند.»‌

کنترل بیماری در کشور

کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت درباره کنترل بیماری در کشور عنوان می‌کند: «با اینکه آمار ورود افراد مبتلا به کشور بالاست، با توجه به ایجاد آمادگی و ارائه آموزش‌هایی که از پیش در مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها صورت گرفته است، این افراد در زمان کوتاهی شناسایی می‌شوند. هنر ما این است که این بیماران را به‌سرعت شناسایی کنیم تا چرخه انتقال برقرار نشود.»

شیـــوع بیماری در این مناطق

مناطق اندمیک برای مالاریا در ایران استان‌های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان‌اند. در مرکز کشور هم مواردی از مالاریا وجود دارد؛ ازجمله در همدان و چهارمحال و بختیاری که موارد بیماری در آنها همان‌هایی بودند که از مرزهای جنوب‌شرقی کشور وارد شدند و به استان‌های مرکزی مسافرت داشتند.

علائم مشخص بیماری

علائم تیپیک مالاریا تب، لرز و تعریق است که در گذشته به آن تب نوبه می‌گفتند. تب و تعریق با فواصل مشخص در بیماران بروز می‌کند، اما هر تب‌ولرزی را مالاریا نمی‌گویند چون این علائم بین بیماری‌های ویروسی و میکروبی مشترکند. فرد مبتلا به مالاریا باید سابقه سفر به یک منطقه آلوده را از نظر مالاریا در داخل یا خارج از کشور داشته باشد.

شرایط سرایت بیماری

میراولیایی درباره سرایت این بیماری می‌گوید: «راه اصلی انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل است، اما از طریق پیوند عضو، انتقال خون و همچنین از مادر به جنین (درموارد بسیار نادر) امکان انتقال وجود دارد. همین حالا هم در اکثر نقاط کشور ازجمله اطراف تهران این پشه وجود دارد، اما چون مخزن بیماری (فرد مبتلا) وجود ندارد، خطری نیست. البته زمانی که افراد بیمار زیادی وارد کشور می‌شوند و به مناطق مختلف سفر می‌کنند، بیماری از طریق گزش فرد آلوده و سپس گزش فرد دیگر منتقل می‌شود.»

منبع: روزنامه همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1229037 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • قتل دختر اصفهانی مبتلا به اتیسم به دست مادرش
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس