Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@17:21:50 GMT

«امید» شتاب دهنده ایرانی برای درمان بیماران سرطانی

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۸۵۵۰۶

«امید» شتاب دهنده ایرانی برای درمان بیماران سرطانی

به گزارش خبرنگار مهر، دستگاه شتاب دهنده خطی پزشکی امید برای پرتو درمانی بیماران سرطانی با حضور دکتر حسن روحانی رئیس جمهور روز ۲۰ فروردین ۹۸ در مراسم سالروز ملی فناوری هسته‌ای رونمایی شد.

دکتر طاهره چنگیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ویژگی‌های این دستگاه گفت: رادیوتراپی و پرتودرمانی یکی از روش‌های اصلی درمان سرطان به خصوص سرطان بافت‌های جامد بدن مانند پوست، کلیه، استخوان، مغز، احشاء و کبد غیر از سرطان خون کاربرد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اهمیت به میزانی است که بر اساس برخی استانداردهای بین المللی، کشورها برای هر یک میلیون نفر باید سه دستگاه رادیوتراپی داشته باشند.

وی افزود: دستگاه‌های رادیوتراپی و شتاب دهنده الکترون خطی که نمونه ایرانی آن رونمایی شد دستگاه‌های اصلی برای درمان با اشعه و پرتودرمانی سرطان هستند و تکنولوژی بالایی برای تولید آنها نیاز است. این فناوری هم برای ساخت سخت افزار و هم نرم افزارهایی که روی دستگاه باید پیاده شود نیاز است. زیرا این نرم افزارها برای تعیین محل پرتودهی، هدایت اشعه و بازخوردهایی که می‌گیرد، همه را باید کنترل کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یادآور شد: این تکنولوژی در دنیا در اختیار کشورهای محدودی است. تولید دستگاه شتاب دهنده الکترون خطی در انحصار سه کشور آمریکا، انگلیس و چین بوده است و ایران چهارمین کشور جهان است که به جمع کشورهای تولیدکننده این دستگاه‌ها پیوست.

وی گفت: ساخت دستگاه شتاب دهنده خطی الکترون «امید» از زمان شروع ساخت، نصب و انجام آزمایش‌های دقت و ایمنی ۵ سال طول کشیده است. این دستگاه توسط یک شرکت دانش بنیان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان ساخته شده است. این شرکت دانش بنیان یک مجموعه غیردولتی است و جوانان علاقمند، پیگیر، مستعد و مجرب در آن فعالیت می‌کنند این پروژه را با پیگیری زیاد به انجام رساندند.

چنگیز تاکید کرد: انتظار این است که با تولید انبوه شتاب دهنده الکترون خطی ایرانی دیگر بتوانیم واردات دستگاه‌های با انرژی کم را متوقف کنیم و نیاز به واردات نداشته باشیم. قیمت تمام شده ساخت این دستگاه یک سوم مشابه خارجی است.

وی گفت: نکته مورد توجه در تولید دستگاه شتاب دهنده خطی الکترون ایرانی این است که با دستیابی به فناوری تولید این دستگاه، محققان ایرانی به مجموعه‌ای از فناوری‌های این حوزه دست یافته اند و مهارت‌هایی که ایجاد شده امکان ساخت تجهیزات دیگر و هسته‌های مهم فناوری را به آنها می‌دهد که هم در صنایع پزشکی و هم در صنایع غیر پزشکی کاربرد دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره وضعیت درمان بیماران سرطانی با وجود این دستگاه، گفت: معمولاً نوبت دهی و وقت دهی پرتودرمانی به بیماران سرطانی در یک فرآیندی صورت می‌گیرد. در سطح استان اصفهان ما ۷ دستگاه فعال داریم و حداقل به ۱۵ دستگاه نیاز داریم همین کمبود دستگاه موجب شده که صف نوبت دهی به بیماران طولانی شود و بیماران ناچار شوند به شهرهای دیگر مراجعه کنند که در آن شهرها هم در صف نوبت قرار خواهند گرفت.

وی افزود: با توجه به اینکه جلسات پرتو درمانی متعدد و باید سر ساعت انجام شود با افزایش تعداد دستگاه‌ها در نتیجه صف نوبت کم می‌شود و رضایتمندی بیماران و اثربخشی درمان هم افزایش می‌یابد. ضمن اینکه هزینه‌های تحمیل شده به بیماران که مجبور هستند مسافرت‌هایی انجام دهند. می‌تواند به بیماران سرطانی به صورت اثربخشی کمک کند.

چنگیز درباره مجوز تولید انبوه دستگاه شتاب دهنده خطی الکترون گفت: تولید انبوه یک دستگاه رادیوتراپی نیازمند مجوز سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت است. مراحل بررسی مجوز ساخت انبوه این دستگاه انجام شده است و یکسال است تست‌های فنی و ایمنی و استانداردهای فنی توسط یک تیم از طرف سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در حال انجام است و آخرین تاییدیه را را تیم مربوطه اخذ کرده است و یکی دو آزمایش دیگر باقی مانده است تا پس از آن مجوز ساخت انبوه بر اساس نامه و مجوز مربوطه داده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: پس از دریافت مجوز تولید انبوه بر اساس درخواست‌هایی که چه در بخش دولتی و چه در بخش غیر دولتی برای سفارش دستگاه، تولید دستگاه انجام خواهد شد و در بازه زمانی دو الی سه ساله دستگاه‌های مورد نیاز در حد ۱۰۰ دستگاه برای کل کشور می‌توانند تهیه کنند و تحویل دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: آنچه که برای دستگاه‌های رادیوتراپی و هر دستگاه مرتبط با پزشکی مهم است خدمات پزشکی توأم با تحقیق است. طبیعی است که این دستگاه هم کاربرد تحقیقاتی دارد. شاید ضرورتی ترین کاربرد پژوهشی آن پیگیری کردن بیماران و اخذ نحوه پاسخ دهی بیمار به درمان رادیوتراپی است و در این مرکز هم قابل انجام است.

به گزارش مهر، پروژه دستگاه شتاب دهنده الکترون خطی پزشکی به نام امید با انرژی ۶ مگا الکترون ولت با همکاری مشترک سازمان انرژی اتمی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت بهداشت و شرکت دانش بنیان بهیار صنعت سپاهان انجام شده است.

کد خبر 4586898

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سرطان پرتو درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۵۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل

فناوران یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت دستگاه قابل حمل مؤثر در تسریع روند التیام زخم پای دیابتی با بهبود گردش خون در محل ضایعه و با مکانیزم تحریک الکتریکی شدند.

جلال ردادی، رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اعلام این خبر درباره مکانیزم عملکرد این دستگاه الکتریکی توضیح داد: این سیستم بهبود گردش خون، دستگاه الکتریکی قابل حملی است که جهت تحریک الکتریکی عضلانی و استفاده در منزل توسط خود فرد، طراحی شده است.

وی با بیان این‌که این دستگاه تحریک الکتریکی واحدی را از طریق ۴ پد متصل به پوست به گروهی از عضلات زیرین منتقل می‌کند، افزود: این محرک الکتریکی منحصر به‌فرد در یک موج پریستالتیک از امتداد عضلات دیستال تا پروگزیمال ادامه پیدا می‌کند و سبب فشردگی رگ‌ها و بهبود گردش خون و در نتیجه افزایش آن(جریان خون) در مناطق پروگزیمال و دیستال می‌شود که دی‌اکسید خون را حذف و خون را اکسیژن‌دار می‌کند.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان با تأکید بر این‌که کارکرد دیگر این دستگاه الکتریکی بهبود خون‌رسانی به سایر اندام‌ها(غیر از زخم پای دیابتی) است، ادامه داد: با این مکانیزم خون غنی‌شده از اکسیژن به اندام‌ها بازمی‌گردد و جریان خون را در بیماران مبتلا به افت جریان خون در شریان‌ها و وریدها و مناطق آتروفیک(بافت‌های ماهیچه‌ای تحلیل رفته)، پارستزیا (مور مور و گِز گِز شدن اندام) افزایش می‌دهد.

ردادی با بیان این‌که این دستگاه سه مُد کاری بر اساس مشکلات شریانی، وریدی و نوروپاتی محیطی دارد که پس از تشخیص مشکل بیمار توسط پزشک متخصص، فرد به استفاده از دستگاه برای کمک به تسریع درمان اقدام می‌کند، خاطرنشان کرد: این دستگاه یک دستگاه کمک درمانی است و در کنار سایر اقدامات درمانی باید روزانه استفاده شود تا روند بهبود بیمار تسریع بخشیده شود.

وی افزود: به‌عنوان مثال در زخم پای دیابتی استفاده از دستگاه ما سبب می‌شود روند بهبود زخم به نصف زمان عادی کاهش یابد و استفاده از این دستگاه به افزایش جریان خون(پرفیوژن) در محل زخم منجر می‌شود و بهبود زخم را تسریع می‌بخشد.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اشاره به شمار محدود این دستگاه در دنیا با مکانیزم عملکردی تحریک الکتریکی، تصریح کرد: اغلب دستگاه‌های بهبوددهنده گردش خون مکانیزمی مکانیکی دارند، به این نحو که دستگاه از طریق بستن یک کاف دور ساق پا اقدام به پر و خالی کردن آن کاف می‌کند و از این طریق، گردش خون بهبود می‌یابد.

ردادی با بیان این‌که در حال‌حاضر تنها یک دستگاه آمریکایی در بازار تجهیزات پزشکی با مکانیزم تحریک الکتریکی در بهبود گردش خون در پا کمک می‌کند، گفت: دستگاه تولید ما همه ویژگی‌ها و مشخصات آن دستگاه را دارد و با یک تکنولوژی ارزان‌قیمت، همه ویژگی‌های دستگاه را پیاده‌سازی کرده است. همچنین دستگاه به‌علت استفاده از پدهای جدا شدنی از کابل، از نظر هزینه تمام شده برای بیمار در زمان تعویض لوازم مصرفی برتری دارد.

قیمت دستگاه ایران‌ساخت یک چهارم نمونه خارجی آن است

وی، درباره مقایسه قیمتی هم گفت: قیمت دستگاه ساخت ما یک چهارم نمونه خارجی آن است. همچنین از نظر خدمات پس از فروش و تأمین لوازم مصرفی، دستگاه ما برتری کامل را دارد و شرکت قادر است همه اقلام مورد نیاز برای این دستگاه را تهیه و تأمین کند.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان با بیان این‌که دستگاه ما به‌علت ماهیت آن نیاز به استفاده طولانی مدت توسط بیمار دارد، افزود: باتری دستگاه یکی از اقلامی است که در گذر زمان دچار آسیب می‌شود، شرکت با در نظر گرفتن این بحث و هزینه زیاد تعویض باتری، طراحی محصول را به‌نحوی قرار داده که بتواند با باتری کتابی کار کند. برای این منظور جریان مصرفی برای ایجاد ولتاژ تحریک به‌نحو مناسبی مدیریت می‌شود.

به گزارش ایسنا، دیابت یکی از بیماری‌های مهم غیرواگیر در کشور است که طبق اعلام دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال به آن مبتلا هستند.

زخم پای دیابتی یکی از عوارض شناخته شده این بیماری است که طبق اعلام پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، تقریباً از هر ۴ نفر یک نفر به این عارضه مبتلا می‌شود.

بحث درمان کم‌هزینه و با حداقل عوارض جانبی بیمار در صنعت تجهیزات پزشکی اهمیت فراوانی دارد. در این طرح هم چندین هدف از جمله درمان از راه دور بیمار و کم کردن نیاز بیمار به حضور در محیط کلینیکی، کاهش هزینه‌های سیستم درمان از طریق تسریع در روند بهبود زخم، تسکین و درمان دردهای ناشی از پای دیابتی و عوارض جانبی ناشی از آن (گِزگِز پا، بی‌خوابی و ...) و کاستن هزینه‌های ناشی از مراجعه بیمار به صنعت بیمه دنبال شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • مهرو موم محل غیرمجاز مامایی در اردبیل
  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • پرداخت هزینه‌های خدماتی و درمانی بیماران سرطانی توسط دولت، به زودی
  • اضافه شدن سه بیمار دیگر به جمعیت بیماران سرطانی در استان
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک