Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@01:03:54 GMT

فرصت طلایی برای نپویستن در FATF

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۸۶۱۳۳

فرصت طلایی برای نپویستن در FATF

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ابوالفضل ظهره‌وند، سفیر پیشین ایران در کشورهای ایتالیا و افغانستان با اشاره به قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی وزارت خارجه آمریکا درباره تاثیر این موضوع بر فرآیند بررسی لوایح مرتبط با FATF، ب گفت: «واضح است که در شرایط کنونی پیوستن به کنوانسیون‌های پالرمو و CFT امری غیرمنطقی و خلاف منافع ملی بوده و اساس آن زیر سوال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

بیشتربخوانید : رمزگشایی از هشدار سردار سلیمانی به طراحان برجام ۲

وی افزود: «در مجمع عمومی FATF که 35 کشور حضور دارند، تصمیمات به‌صورت اجماعی گرفته می‌شوند و ایران با پیوستن به کنوانسیون‌های FATF در فضایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز حضوری پررنگ و تعیین‌کننده دارند، تعهدی را می‌پذیرد که نمی‌تواند از مزایای آن بهره ببرد و به آنها دست یابد.»

ظهره‌وند با بیان آنکه ایالات متحده با این اقدام نشان داد به هیچ‌یک از قواعد بین‌المللی پایبندی ندارد، خاطرنشان کرد: «با این وصف هیچ تضمینی وجود ندارد که به‌رغم پذیرش تعهدات باقی‌مانده به واسطه الحاق به کنوانسیون‌های یادشده، این موضوع آورده  خاصی را برای ایران به دنبال داشته باشد، لذا منطق سیاسی حکم می‌کند وقتی شما به محدودیتی مشخص تن دادید، باید در ازای آن از مزایایی مشخص بهره ببرید و اگر غیر از این بود، باید از آن خودداری کنید.»

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه بیشترین آسیب اکنون ناشی از تحریم‌های ثانویه است، خاطرنشان کرد: «وقتی سپاه در ردیف سازمان‌های تروریستی قرار می‌گیرد، تحریم‌ها عمیق‌تر می‌شوند.»

وی در توضیح این مساله گفت: «اگرچه پیش از این نیز تحریم‌هایی علیه سپاه وجود داشت، دور زدن آنها امکان‌پذیر بود. اما در شرایطی که این مجموعه، تروریستی اعلام می‌شود هر نوع تعاملی با آن چه در داخل و چه در خارج، مشمول سیاست‌های تحریمی گسترده‌ای می‌شود و این یعنی تعمیق تحریم‌ها.»

ظهره‌وند با اشاره به برخی تحلیل‌ها مبنی‌بر تمایز‌گذاری میان اقدام اخیر آمریکا و FATF ادامه داد: «رئیس FATF معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا – به‌عنوان کانون طراحی تحریم‌ها علیه ایران- است و همین مساله به اندازه کافی ارتباط میان این دو مقوله را به اثبات می‌رساند.»

سفیر اسبق ایران در ایتالیا ریشه فشارها بر ایران برای الحاق به CFT و کنوانسیون پالرمو را نیز تحمیل قانونمند محدودیت‌ها بر ایران آن‌هم بدون ارائه تضمینی روشن برای خروج از لیست کشورهای پرریسک دانست و اضافه کرد: «در چنین شرایطی عقل و منطق حکم می‌کند در شرایطی که مزایای خاصی برای آن مترتب نیست، پیوستن به این کنوانسیون‌ها را منتفی بدانیم.»

وی ادامه داد: «با تروریستی خواندن سپاه از این به بعد شرایط در FATF برای ایران کاملا تیره و تار خواهد بود و در این فضا در نظر گرفتن حق شرط نیز اساسا موضوعیت نخواهد داشت.»

ظهره‌وند افزود: «یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در مسیر تصویب این لوایح مساله حق‌الشرط بود و حامیان الحاق ایران به کنوانسیون‌های پالرمو و CFT عمدتا حق‌شرط‌های ایران را امری مصونیت‌بخش برای تضمین ارتباطات مالی با گروه‌های مقاومت – به‌عنوان مصادیق تروریسم از نگاه FATF - تلقی می‌کردند، اما جدا از آنکه اساسا حق‌شرط نمی‌تواند در تضاد با روح معاهده و اهداف اصلی کنوانسیون باشد، حالا بخشی از حاکمیت رسما در ردیف سازمان‌های تروریستی قرار گرفته و این یعنی - با توجه به تعریف مصادیق تروریسم از سوی آمریکایی‌ها- هم نفس حق‌شرط و هم استفاده از آن برای مبادلات مالی با سپاه فاقد موضوعیت است.»

 وی این توجیه را نوعی خودفریبی دانست و گفت: «نتیجه قطعی و بدیهی آن تحمیل اراده بیگانه بر کشور خواهد بود؛ موضوعی که متأسفانه همچنان نسبت به آن مقاومت وجود دارد و برخی درباره آن اصرار به دادن آدرس غلط دارند.»

این کارشناس مسائل بین‌الملل یادآور شد: «امروز بهانه‌ای طلایی و محکمه‌پسند برای نپیوستن به کنوانسیون‌های پالرمو و CFT در اختیار ایران قرار گرفته که باید آن را غنیمت شمرد و حداکثر استفاده را از آن برد و با این وصف ایران باید مطالعه‌گر باشد و تن به پذیرش محدودیت‌های جدید ندهد.»

منبع: روزنامه فرهیختگان

انتهای پیام/

بررسی تاثیر تحریم سپاه بر موضوع بر فرآیند بررسی لوایح مرتبط با FATF

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سپاه پاسداران آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۶۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی نخستین طلایی ایران در المپیک را پیش‌بینی کرد | پادشاه ایرانی کشتی جهان باز هم طلا می‌گیرد

به گزارش هشمهری آنلاین به نقل از ایرنا، رقابت‌های کسب سهمیه المپیک همچنان ادامه دارد و کاروان ایران برای رقابت‌های ۲۰۲۴ پاریس تاکنون موفق به کسب ۱+۳۱ سهمیه شده است.

کشتی ۱۱ سهمیه (آزاد ۵ و فرنگی ۶)، تیراندازی ۴ سهمیه (هانیه رستمیان، شرمینه چهل‌امیرانی، فاطمه امینی، محمد بیرانوند)، تکواندو ۴ سهمیه (مهران برخورداری، ناهید کیانی، مبینا نعمت‌زاده، آرین سلیمی)، دوچرخه‌سواری جاده (رنکینگ اتحادیه جهانی)، شمشیربازی ۱+۳ سهمیه (پاکدامن، رهبری، فتوحی، باهر که سه شمشیرباز در بخش تیمی هم شرکت خواهند کرد و به محض رقابت نفر چهارم شمشیربازی ایران در پاریس، نام او در لیست سهمیه‌ها خواهند نشست)، وزنه‌برداری ۲ سهمیه (مصطفی جوادی در دسته ۸۹ و علی داودی در دسته ۱۰۲+ کیلوگرم)، قایقرانی ۵ سهمیه (۲ سهمیه در روئینگ و ۲ سهمیه در آب‌های آزاد و حضور ۵ ورزشکار) و سهمیه تاریخی ژیمناستیک (مهدی الفتی) ۸ رشته‌ای هستند که فعلا برای کاروان ایران موفق به کسب سهمیه شده‌اند و البته این تعداد بیشتر نیز خواهد شد.

از طرفی پیش‌بینی برخی مسئولان این است که کاروان المپیک کشورمان با ۳۵ سهمیه در ۱۶ رشته در بازی‌های المپیک شرکت خواهد کرد.

در این بین اما گفته می‌شود طبق پیش‌بینی‌ها با توجه به شرایط کنونی، کاروان ایران تنها ۲ طلا و یک برنز در پاریس خواهد گرفت؛ پیش‌بینی که سخت‌گیرانه به نظر می‌رسد. با این حال آن‌چه از زبان مسئولان در برخی جلسات مطرح شده، قطعی بودن کسب یک طلا برای کاروان کشورمان در پاریس است که این پیش‌بینی نیز بیش از حد محافظه‌کارانه است.

این درحالی است که پیش‌بینی هوش مصنوعی از مدال‌های احتمالی ایران در المپیک پاریس نقطه مقابل این پیش‌بینی‌ها است.

وقتی از هوش مصنوعی می‌خواهیم عملکرد کاروان ایران در پاریس ۲۰۲۴ را با توجه به شرایط کنونی از جمله مصدومیت حسن یزدانی نابغه جویباری کشتی آزاد، ناکامی فروغی در کسب سهمیه المپیک تیراندازی و تلاش تیم ملی والیبال برای اوکی کردن بلیت پاریس از مسیر لیگ ملت‌های والیبال پیش‌بینی کند، نتیجه جالب توجه و غافلگیرانه‌ای پیش‌روی‌مان قرار می‌دهد.

هوش مصنوعی معتقد است مسیر والیبال برای کسب سهمیه المپیک از طریق لیگ ملت‌های ۲۰۲۴ سخت است. با این حال این ابراز دیجیتال که غیبت فروغی در المپیک پیش‌رو را متاثرکننده می‌داند، پیش‌بینی می‌کند که کشتی، وزنه‌برداری، تکواندو و حتی تیراندازی و دوچرخه‌سواری ایران هم شانس کسب مدال در پاریس هستند.

هوش مصنوعی در پاسخ به این سوال که شانس‌های طلایی کاروان ایران در المپیک کدام رشته و ورزشکاران هستند، پاسخ می‌دهد: کشتی و وزنه‌برداری.

وزنه‌برداری درحالی از سوی هوش مصنوعی در زمره رشته‌های شانس طلا محسوب می‌شود که مسئولان ورزش کشور امید چندانی به مدالیست شدن این رشته در پاریس ندارند؛ چه رسد به کسب مدال طلا!

اما پیش‌بینی هوش مصنوعی درخصوص نتایج احتمالی کشتی آزاد در المپیک پاریس کاملا غافلگیرانه است.

این ابزار دیجیتال با ابراز تاسف از مصدومیت حسن یزدانی، کامران قاسمپور را یکی از شانس‌های کسب مدال در پاریس می‌داند و با قاطعیت معتقد است که امیرحسین زارع پادشاه سنگین وزن کشتی جهان نخستین مدال طلای ایران در المپیک پاریس را به نام خود ثبت خواهد کرد. در کشتی فرنگی هم پیش‌بینی کسب مدال از سوی ساروی و میرزازاده را دارد.

ضمن این که پیش‌بینی هوش مصنوعی این است که کاروان ایران بین ۳۰ تا ۳۵ سهمیه خواهد گرفت و بین ۵ تا ۹ مدال در این دوره از بازی‌های المپیک کسب خواهد کرد.

حال باید تا اواخر مرداد منتظر ماند و دید در نهایت پیش‌بینی هوش مصنوعی از عملکرد کاروان ایران درست از آب درمی‌آید یا خیر.

کد خبر 848109 برچسب‌ها ویژه ورزشی المپیک کشتی

دیگر خبرها

  • شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود ما نیست | وقتی می پرسم آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه پاسداران
  • مخالفت وزیر خارجه انگلیس با اقدام علیه سپاه
  • مخالفت کامرون با شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی
  • کامرون: شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود انگلیس نیست
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • کارگران مقابل جنگ، تحریم، فتنه، تکفیر و ترور، شرافتمندانه ایستاده‌اند
  • واکنش عرب‌ها با دیدن نیسان طلایی ایرانی (فیلم)
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • هوش مصنوعی نخستین طلایی ایران در المپیک را پیش‌بینی کرد | پادشاه ایرانی کشتی جهان باز هم طلا می‌گیرد