Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که لایه‌های یخ و یخچال‌های طبیعی تحت تاثیر گرمایش زمین با سرعت بیشتری از آنچه تصور می‌شد در حال ذوب شدن هستند.

هر سال حدود ۳۷۰ میلیارد تن برف و یخ ذوب می‌شوند و بیش از نیمی از آن در آمریکای شمالی روی می‌دهد.

نتایج همه جانبه‌ترین اندازه‌گیری نشان می‌دهد حجم یخچال‌های طبیعی جهان ۱۸ درصد سریع‌تر از آنچه که یک گروه بین‌المللی از دانشمندان در سال ۲۰۱۳ محاسبه کرده بود در حال ذوب شدن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لایه‌های یخ و یخچال‌های طبیعی جهان به نسبت دهه ۶۰ میلادی پنج برابر سریع‌تر ذوب می‌شوند. دلیل اصلی آن گرمایش زمین است و تحت تاثیر آن به دریاهای جهان که سطح آنها در حال بالا آمدن است آب بیشتری سرازیر می‌شود.

مایکل زمپ، رئیس بخش بررسی لایه‌های یخ در دانشگاه زوریخ و مسئول این پژوهش گفت: «طی سی سال گذشته ناگهان ذوب شدن لایه‌های یخ در تمامی بخش‌های کره زمین به طور همزمان شروع شد. اگر به این پدیده به شکل همه جانبه بنگریم می‌بینیم دلیل آن گرمایش زمین است».

سرعت ذوب شدن لایه‌های یخ و یخچال‌های طبیعی در اروپای مرکزی، قفقاز، کانادا، اکثر ایالت‌های آمریکا و نیوزیلند بیشتر است. براساس نتایج این پژوهش که روز دوشنبه ۲۰ فروردین در مجله علمی «نیچر» منتشر شد لایه‌های یخ و یخچال‌ها در این مناطق هر سال بیش از یک درصد از حجم خود را از دست می‌دهند.

مایکل زمپ گفت: «اگر با همین سرعت ادامه یابد در بسیای از این مناطق لایه‌های یخ قبل از پایان قرن میلادی از بین خواهند رفت».

بر اساس یافته‌های این پژوهش، از سال ۱۹۶۱ تاکنون ۱۰.۶ تریلیون تن از برف و لایه‌های یخ کره زمین ذوب شده است. آب ناشی از ذوب شدن این حجم از لایه‌های یخ و برف می‌تواند تمامی سطح ایالات متحده را با حدود ۱۲۰ سانتی‌متر آب بپوشاند.

دانشمندان از مدت‌ها پیش می‌دانستند که گرمایش زمین در نتیجه فعالیت‌های انسان دلیل اصلی ذوب شدن برف و لایه‌های یخ است. لایه‌های یخ در گرینلند و قطب جنوب بیش از نقطه دیگری جای نگرانی دارند.

رئیس اداره جمع‌آوری اطلاعات در مورد برف و لایه‌های یخ در آمریکا گفت: «نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که ماجرا جدی‌تر است و تاثیر ذوب شدن لایه‌های یخ بر بالا آمدن سطح آب دریاها بیشتر از آن است که تاکنون تصور می‌شد».

بالا آمدن سطح آب دریاهای جهان عوامل گوناگونی دارد ولی دلیل اصلی آن افزایش دمای آب و در نتیجه انبساط حجم آن است.

به گفته مایک زمپ، پژوهش جدید نشان می‌دهد که نقش ذوب شدن لایه‌های یخ بیشتر از آن است که تاکنون تصور می‌شد و عامل افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصد از سطح آب دریاهاست.

معمولا تصور می‌شود که وقتی از لایه‌های یخ صحبت می‌کنیم منظور فقط نواحی نزدیک به دو قطب کره زمین است. ولی ذوب شدن برف و یخچال‌های طبیعی در سایر مناطق که به خط استوا نزدیکترند می‌تواند روی زندگی مردمانی که به آن وابسته‌اند تاثیر زیادی بگذارد.

ساکنان بسیاری از مناطق کوهپایه‌ای و کوهستانی برای آب آشامیدنی و کشاورزی به آب این یخچال‌ها وابسته‌اند.

پژوهش دیگری که روز دوشنبه در مجله پژوهش‌های زیست محیطی منتشر شد نیز سرعت بیشتر ذوب شدن لایه‌های یخبندان و سایر تغییرات در قطب شمال را تایید کرد.

این پژوهش نشان می‌دهد که گرمایش قطب شمال به نسبت سایر مناطق نیمکره شمالی ۲.۸ برابر سریع‌تر است. در مجموع این منطقه به نسبت گذشته مرطوب‌تر، ابری‌تر و بارانی‌تر شده است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۱۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان

یک پژوهشگر مسائل نظامی در ویدئویی تحلیلی اظهار داشت عملیات وعده صادق توانست سامانه پدافندی و رادرای مشترکی میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی را به چالش بکشد و با عبور از چهار لایه پدافندی به اهداف موردنظر خود اصابت کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  «سید پژمان امین مدنی»، کارشناس مسائل نظامی در ویدئویی تحلیلی به تشریح دلایل ناکارآمدی سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی در خلال عملیات «وعده صادق» و ابتکاری که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جریان این عملیات به کار بست، پرداخت.

 

.

 


امین مدنی ضمن اشاره به روند در حال شکل گیری پدافند مشترک میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی به رهبری آمریکا در منطقه، به  تبیین دلایل شکست سامانه های پرهیاهوی  پدافندی رژیم صهیونیستی در خلال عملیات وعده صادق پرداخت و گفت: آمریکا سعی کرد سیستم پدافندی مطلوب خود در منطقه را ایجاد نماید. سامانه پدافندی مدنظر آمریکایی ها چندین لایه داشت اما ایران توانست تا در جریان عملیات وعده صادق، از تور پدافندی این سامانه های راداری قدرتمند عبور کند.

این کارشناس مسائل نظامی به تشریح لایه های مختلف پدافند مستقر در آسمان سرزمین های اشغالی پرداخت و در تبیین نحوه عملکرد لایه های مختلف پدافندی رژیم صهیونیستی گفت: سیستم پدافندی صهیونیست ها از چهار لایه تشکیل شده است که عبارتند از:
نخست؛ پدافند برد بلند: که برای موشک های بالستیک تهیه شده است و خارج از جو با استفاده از نیروی جنبشی با کلاهک موشک بالستیک درگیر می شود؛

دوم؛ پدافند آرو 2 و 3: که در لایه ی دو و سه هزار کیلومتری با مهاجمین برخورد می کند که تکنولوژی آن از آمریکا گرفته شده و رژیم صهیونیستی آنها را ارتقاء داده است؛

سوم؛ فلاخن داوود: که در بردهای کوتاه تری نسبت به آرو 2 و 3 استفاده می شوند؛

و چهارم یا مرحله ی نهایی گنبد آهنین است که برای موشک های برد کوتاه بهره برداری می شود که در عملیات فعلی از این سامانه بهره گیری نشد و تنها ممکن است که این سامانه با کلاهک های بارشی موشک های سپاه برخورد کرده باشند.

امین مدنی با اشاره به اذعان رسانه های صهیونیستی به اصابت پهپادها و موشک های ایرانی به پایگاه های نظامی ارتش رژیم صهیونیستی از جمله نواتیم گفت: در شب عملیات وعده صادق، چتر پدافند هوایی آمریکا و متحدان غربی بر روی سرزمین های اشغالی و به ویژه مناطق حفاظت شده مانند پایگاه نواتیم به شکل چشمگیر و گسترده ای فعال بود، با این حال اصابت موفق پهپادها و موشک های ایرانی به این پایگاه نشان از موفقیت آمیز بودن عملیات 14 آوریل دارد.
 

فیلم| اگر جنگ فراگیر شود پدافند اسرائیل از کار می‌افتدموشک‌های سپاه از 5 لایه سامانه پدافندی اسرائیل عبور کرد




وی در ادامه افزود: در منطقه ما سیستم های راداری مختلفی وجود داشت که در این عملیات به آزمایش گذاشته شد و با استفاده از اطلاعات راداری مشترک سعی کردند با پهپادها مقابله کنند. ما در جریان عملیات وعده صادق نشان دادیم که می توانیم حتی بعد از این عملیات، عملیات های وسیع تری که به نابودی سامانه های راداری بینجامد دست بزنیم اما در برهه کنونی از این اقدام صرف نظر کردیم.

سید پژمان امین مدنی در بخش پایانی این ویدئوی تحلیلی اظهار داشت: ایران هیچگاه روی سیستم پدافندی خود مانور نداده است، چرا که ما به سبب وسعت بالای جغرافیایی و ویژگی های توپوگرافی کشورمان همچون وجود کوه ها و مناطق مرتفع، مزیت خود را بر روی حوزه های آفندی متمرکز کرده ایم و این مسئله به وضوح در راهبردهای نظامی جمهوری اسلامی ایران با هدف ایجاد بازدارندگی نمایان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یخبندان و سرما در راه خراسان جنوبی/ صدور هشدار سطح زرد
  • اشتباه‌ترین تصور برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند | این فیلم را حتما ببینید
  • امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • نگرانی در اردوی بایرن: مصدوم‌ها بیشتر شدند!
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • (ویدئو) مرگ جوجه‌ پنگوئن‌های امپراتور در پی ذوب بی‌سابقه یخ در قطب جنوب
  • شعبه پیگیری دریافت رشوه در شهرداری تهران ایجاد شد | پرونده ها در این زمینه با سرعت بیشتر پیگیری می شود
  • عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ
  • کلهر: در صورت حضور بیرانوند نتیجه بازی با آلومینیوم برعکس می‌شد/ اوسمار تصور می کرد بازی تمام شده است