Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-05@21:54:56 GMT

واردات خودرو به کیش آزاد می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۹۵۴۶۶

ساعت 24-مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش در آخرین روزهای سال ۱۳۹۷ ضمن ابراز امیدواری نسبت به رفع ممنوعیت واردات بدون تعرفه خودرو در این منطقه، از انجام مذاکراتی برای توسعه گردشگری سلامت و افزایش اختیارات بانک‌های بین‌المللی خبر داد.

 غلامحسین مظفری با بیان اینکه کیش ظرفیت‌ها و امکانات خوبی دارد، اظهار کرد: در حال حاضر جزیره کیش بیش از ۵۴ هتل فعال و ۵۰ هتل در حال ساخت دارد و ۱۰ تا ۱۵ هتل با کاربری خاص در حوزه گردشگری و خدمات مجوز دریافت کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه کیش در حوزه دارویی و بهداشتی ارزش افزوده بالایی ایجاد کرده است، گفت: استراتژی منطقه آزاد کیش این است که پروژه‌های خاص با کارکردهای خاص انجام دهد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه قوانین منطقه آزاد یکی از مترقی‌ترین قوانین کشور است که باعث رشد توسعه این مناطق شده، ابراز امیدواری کرد که مدودیت‌هایی که اخیراً به دلیل شرایط اقتصادی تحمیل شده و کشور مناطق آزاد را تحت تأثیر قرار داده است، به زودی رفع شود و به مناطق آزاد به عنوان پلی به اقتصاد جهان نگریسته شود.

مسافران کشورهای خارجی به کیش می‌آیند

مظفری با اشاره به اینکه کیش یکی از چهار نقطه جهان است که بیشترین اکسیژن خالص را دارد، اظهار کرد: در مقاطعی تب و تاب رفتن به کشورهای خارجی زیاد بود اما در حال حاضر بیشتر کسانی که به این کشورها سفر می‌کردند، به کیش می آیند. البته دلیل افزایش سفرها به کیش تنها بالارفتن نرخ ارز نیست، بلکه به این دلیل است که هیچ یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس و سایر کشورها آرامش جزیره کیش را ندارند.

وی افزود: در تعطیلات ۲۲ بهمن سال ۱۳۹۷ روزانه بیش از ۱۲۵ پرواز به جزیره کیش ورود و خروج داشت و از راه دریا نیز مسافرانی به این جزیره وارد شدند، بنابراین باعث شد که آمادگی خود را برای تعطیلات نوروز بیشتر کنیم که در این راستا از مدت‌ها قبل کمیته‌هایی شکل گرفته است.

کیش در بحث گردشگری سلامت ظرفیت‌های بالایی دارد

مظفری با اشاره به اینکه جزیره کیش ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری سلامت دارد، گفت: در حال حاضر ظرفیت جزیره کیش در بحث گردشگری سلامت محدود است و تنها یک بیمارستان ۶۴ تختخوابی در منطقه وجود دارد، اما یک بیمارستان بزرگ نیمه کاره نیز در این منطقه وجود دارد که برای واگذاری آن مذاکرات خوبی با مجموعه‌های پزشکی توانمند در کشور انجام شده است.
وی افزود: موقعیت جغرافیایی، آب و هوا و مقبولیت نظام درمانی ایران بین کشورهای عربی همسایه، کیش را با تقاضای رو به رشد عراقی‌ها و عمانی‌ها در زمینه گردشگری سلامت روبه رو کرده است.

کیش محل مناسبی برای تبدیل شدن به قطب خودروسازی نیست

او همچنین با بیان اینکه جزیره کیش محل مناسبی برای تبدیل شدن به قطب خودروسازی کشور نیست، اظهار کرد: محدودیت‌های سرزمینی و زیست محیطی باعث شده که بیشتر فعالیت‌ها در این جزیره در حوزه‌های گردشگری که شامل شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها است، اجرا شود.

محدودیت واردات کالای همراه مسافر در نوروز برطرف شد

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۵ درصد کاربری کیش مربوط به ظرفیت گردشگری این منطقه است، گفت: در حال حاضر بیش از ۳۰۰۰ واحد تجاری در این جزیره فعال هستند که کارکرد آنها فروش کالای همراه مسافر است؛ بنابراین محدودیت‌هایی که برای واردات کالاهای گروه ۴ و کالای همراه مسافر ایجاد شده، اثرات منفی در این منطقه داشته است که با توضیحات مدیران منطقه آزاد به مسئولان، این محدودیت برای تعطیلات نوروز برطرف شد.
وی افزود: ارزی که برای کالای همراه مسافر از کشور خارج می‌شود، نسبت به کل ارز مورد نیاز زیاد نیست، اما باید مدیریت درست انجام شود تا تولیدکنندگان داخلی آسیب نبینند.

قاچاق کالا در کیش موضوعیت ندارد

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه مناطق آزاد می‌توانند ورود کالا به کشور را کنترل و مدیریت کنند، تصریح کرد: به جرأت می گویم که قاچاق در کیش صفر است و اصلاً موضوعیت ندارد، چراکه از سال‌ها قبل گمرک در این منطقه مستقر بوده و سیستم پنجره واحد گمرکی در همه مناطق آزاد اعمال شده است.

ممنوعیت واردات خودرو بدون تعرفه به کیش

مظفری همچنین با اشاره به اینکه ممنوعیت واردات خودرو بدون تعرفه از ابتدای سال ۱۳۹۷ با هدف کنترل تقاضای ارز در این منطقه برقرار شده است، ابراز امیدواری کرد که این محدودیت در سال ۱۳۹۸ برطرف شود.

وی در پایان گفت: خودروها در جزیره کیش بعد از ۱۰ سال جایگزین می‌شوند اما با اجرای این محدودیت مجبور می‌شویم عمر خودروها را افزایش دهیم که خود یک امتیاز منفی برای این منطقه محسوب می‌شود.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۵۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟

تین نیوز

قرار است امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه برای اولین بار خودروهای وارداتی برقی در سامانه یکپارچه عرضه شود، خودروهایی که بالاخره بعد از چالش ها و انتقادات فراوان به مرحله عرضه رسیده؛ اما سوالی که مطرح می شود این است که مشتری خودروهای وارداتی برقی چه کسانی هستند؟

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، حدود یک سال از حضور عباس علی آبادی در راس وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت می گذرد و در این مدت عبارت خودرو برقی پرتکرارترین موضوع در صحبت های او بوده است. علی آبادی حتی با این اظهار نظر جنجالی که «ماشین بنده برقی است و خودم آن را ساختم و تمامی تکنولوژی ساخت موتور آن بومی است» نظرها را به خود جلب کرد.

وزیر صمت بر برقی سازی ناوگان حمل و نقل متمرکز شده و می گوید تا زمانی که موفق به تولید انبوه خودروی برقی شویم، برای این که مردم معطل نشوند، می توانیم خودرو برقی وارد کنیم.

او حتی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا ممکن است واردات خودروهای نو و کارکرده و به واردات خودروهای برقی محدود شود نیز گفته است که اولویت ما واردات خودروهای برقی است و به دنبال ایجاد شرایط ساده و مناسب برای واردات این خودرو هستیم.

در راستای تسهیل واردات خودروهای برقی هم بود که تعرفه خودروهای برقی درصد پایینی تعیین شد، به طوری که تعرفه واردات خودروهای برقی با قیمت کمتر از ۲۰ هزار یورو صرفا یک درصد و خودروهای برقی ۲۰ تا ۳۰ هزار یورویی ۱۱ درصد است.

آخرین آمار واردات خودروهای برقی طبق گفته مهدی ضیغمی، مجری طرح واردات خودرو وزارت صمت ۵۵۰۰ دستگاه خودرو است.

بعد از صحبت های فراوان درباره خودروهای برقی قرار است در چند روز آینده اولین عرضه خودروهای وارداتی برقی انجام شود.

در همین زمینه مهدی ضیغمی، رییس سازمان توسعه تجارت به خبرنگار اقتصاد آنلاین گفت: عرضه انواع خودرو وارداتی اعم از خودروهای برقی و بنزینی روز یکشنبه هفته آینده آغاز می شود.

ضیغمی افزود: خودروهای برقی فعلا در سامانه عمومی عرضه خواهد شد و سپس در سامانه مخصوص خودروهای برقی عرضه خواهد شد.

وی در مورد این که چرا خودروهای برقی در سامانه ای جدا عرضه خواهد شد هم گفت: برای این که بتوان تبلیغات بیشتری درباره این خودروها انجام داد و مشخصات و ویژگی این خودروها را بیشتر و بهتر توضیح داد و در این زمینه فرهنگ سازی شود.

رییس سازمان توسعه تجارت همچنین از رایزنی با شورای رقابت برای تسهیل واردات و عرضه خودروهای برقی خبر داد و اعلام کرد: درخواست کرده ایم که برای خودروهای برقی بحث بلوکه کردن پول و داشتن پلاک فعال حذف شود که در حال بررسی است.

همچنین مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو در مورد این که آیا ثبت نام جدید برای خودروهای وارداتی انجام خواهد شد یا خیر، به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: در این دوره از عرضه خودروهای وارداتی ثبت نام جدید نخواهیم داشت و عرضه در روز یکشنبه مختص نفرات قبلی است.

تقدسی همچنین درباره تقاضا برای خودروهای برقی گفت: خودروهای برقی و بنزینی عرضه خواهد شد و ثبت نامی های قبلی می توانند انتخاب کنند.

بنابراین در حالی قرار است که روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت برای اولین بار خودروهای برقی عرضه شود که خبری از ثبت نام جدید برای خودروهایی وارداتی در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی نیست و معلوم نیست که آیا ثبت نام کنندگان قبلی در سامانه علاقه ای به خرید خودرو برقی داشته باشند یا نه؛ چرا که اولین مرحله از ثبت نامی های سامانه که هنوز ۱۵ هزار نفر از آنها خودرو دریافت نکرده اند متعلق به اسفند ۱۴۰۱ است و در آن زمان نه علی آبادی وزیر صمت بود و نه صحبتی از واردات و عرضه خودروی برقی مطرح بود.

همین موضوع و همچنین انتقادهای بسیاری که راجع به برقی سازی خودرو توسط وزارت صمت در شرایطی که به اذعان کارشناسان زیرساخت های آن در کشور مهیا نیست، ابهاماتی را در مورد میزان تقاضای خودروهای وارداتی برقی در سامانه در روز یکشنبه ایجاد کرده است.

باید منتظر ماند و دید افرادی که هفته آینده مجاز به انتخاب خودروی وارداتی هستند کدام نوع خودروها را انتخاب خواهند کرد و چگونه از خودروی برقی که برای آن ثبت نام نکرده اند، استقبال خواهند کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به منطقه آزاد قشم رسید
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به قشم رسید
  • ورود نخستین محموله خودروهای هیبریدی به قشم
  • ورود نخستین محموله خودرو‌های هیبریدی واردات قطعی به قشم
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟
  • جزیره قشم در نگاه سازمان مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد