Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@10:42:46 GMT

جستجوگران طلای شیطان

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۰۰۴۳۵

در ایجن، کارگران معادن مجبورند برای پس انداز پول تحصیل فرزندانش و خورد و خوراک خانواده سخت کار کنند. البته آن‌ها می‌گویند می‌خواهند آخرین نسلی باشند که این کار را برای فرزندانشان به ارث می‌گذارند. آفتاب‌‌نیوز : آتش فشان "کوهو ایجن" در اندونزی پیش از آنکه برای شعله‌های آبی رنگش معروف باشد این روزها به خاطر استخراج گوگرد یا همان "طلای شیطان" به دست بومی‌های منطقه بر سر زبان‌ها افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کوه ایجن در شرق جاوه اندونزی قرار دارد که در شب سوختن گوگردهایی که در اعماق آن وجود دارد رنگ آبی زیبا و چشم نوازی را به وجود می‌آورد. توریست‌هایی که به این منطقه می‌آیند همیشه در تلاش بودند تا بتوانند این منظره را ببینند. اما جای معروف‌تر این کوه کمی تیره‌تر است.
عکاس و خبرنگار" آرلی مریر" که این کوه را دیده است می‌گوید" تعداد کمی از مردم راجع به این کوه و مشکلات و جانبازی‌هایی که در اطراف آن اتفاق افتاده است می‌دانند. " گوگرد که عنصر اصلی آتش و سوختن است علاوه بر خلق آتش باعث رشد و شکوفایی صنعت در این منطقه شده است. گوگرد ماده‌ای ارزشمند است که در یک مسیر خوب و فوق العاده تولید بسیاری از مواد مورد نیاز مردم آسان می‌کند.
در جاوا از آن برای درست کردن کبریت، تولید شکر سفید و… استفاده می‌کنند. گوگرد مذاب از طریق لوله‌هایی که در کنار صخره‌ها وجود دارد به پای کوه ریخته می‌شود و به این ترتیب جامد و به رنگ زرد درمی‌آید. ایجن یکی از چند مکان دنیا است که همچنان به صورت دستی از آن گوگرد استخراج می‌کنند.
معدنچیان شبانه شروع به کار می‌کنند. آن‌ها با موتور یا دوچرخه به سمت دهانه آتش‌فشان حرکت می‌کنند و چیزی در حدود ۲۸۰۰ متر بالا می‌آیند، سپس به سمت دهانه سرازیر می‌شوند و احتیاط می‌کنند تا روی سنگ‌ها و صخره‌های لغزنده نایستند.
آن‌ها گوگرد جامد را از صخره‌ها جدا و به تکه‌های کوچک‌تری تقسیم می‌کنند و در سبدهایی که روی شانه‌هایشان برای حمل کردن قرار دارد می‌ریزند و گاهی وزن این سبدها چندین برابر وزن خودشان است. معدنچیان نه تنها از جهت مفاصل و استخوان‌ها به خاطر سنگینی بار گوگرد در خطر هستند و مشکلاتی دارند بلکه از نظر تنفسی هم دچار مشکل می‌شوند. واکنش شیمیایی گاز گوگرد با هوا و اکسیژن برای بدن بسیار خطرناک است. محیط کار آن‌ها بسیار سمی است.
زمانی که معدنچی در حال استخراج گوگرد است باید از ماسک استفاده کنند. اما اکثریتشان نمی‌توانند کار کنند و به گذاشتن یک پارچه مربوط روی دهان یا بینی خود اکتفا می‌کنند. در نتیجه خیلی از آن‌ها به بیماری " فارنژیت" - التهاب گلو- مبتلا هستند و برخی از آن‌ها نیز آسیب‌هایی در ستون فقرات خود دارند.
کار استخراج گوگرد از کوه ایجن در این منطقه یک شغل آبا و اجدادی به شمار می‌آید. زمانی که پدران خانواده به دلیل سنگینی کار و آسیب‌های وارد شده به ریه و مفاصلشان و یا به دلیل کهولت سن، از این کار کناره گیری می‌کنند، پسران بار این مسئولیت را به دوش می‌کشند و جایگزین پدر می‌شوند.
در یک روز خوب کاری کارگران می‌توانند چیزی در حدود ۱۴۵ هزار تا ۲۲۰ هزار روپیه معادل ۱۵ دلار کاسبی کنند. غیر از این کار، گزینه‌های کمی برای اشتغال در منطقه جاوا وجود دارد. در اغلب کشورهای دنیا، استخراج گوگرد به این شیوه صورت نمی‌گیرد، بلکه در کنار سایر محصولات نفتی تولید می‌شود. روند این تولید هم بسیار مکانیزه و محافظت شده و ایمن است.
اما در ایجن اینچنین نیست. کارگران معادن مجبورند برای پس انداز پول تحصیل فرزندانش و خورد و خوراک خانواده سخت کار کنند. البته آن‌ها می‌گویند می‌خواهند آخرین نسلی باشند که این کار را برای فرزندانشان به ارث می‌گذارند. سخت کار می‌کنند تا بتوانند گزینه‌های بهتری برای شغل و منبع درآمد در جاوه ایجاد کنند.
فرادید 

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کارگران معدن گنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۰۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

فرارو - حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، بدون توجه به شایعه خلوص و عیار سکه دولتی ادامه دارد.

به گزارش فرارو؛ شایعه کیفیت پایین سکه می‌تواند تلاش گروهی از فعالان بازار سکه، به‌خصوص آن‌هایی باشد که کار و کاسبی‌شان کساد شده وگرنه سکه‌های عرضه شده در حراج مرکز مبادله ارز و طلای ایران، همگی توسط بانک مرکزی ضرب شده‌اند و استاندارد عیار ۹۰۰ را رعایت می‌کنند. مواردی ازاین‌دست هنگام عرضه لاستیک دولتی، فروش گوشت وارداتی و عرضه مرغ منجمد تکرار می‌شود.

جریان عیار سکه حراجی چیست؟

حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، زیر نظر بانک مرکزی انجام می‌شود و استاندار‌ها همان استاندارهاست. مرکز مبادله ارز و طلای ایران به‌محض انتشار شایعه درباره خلوص و عیار سکه‌ها بیانیه‌ای رسمی منتشر کرد و در آن توضیح داد، عیار سکه حراجی مرکز مبادله ۹۰۰ در هزار است.

سکه طلای بهارآزادی موجود در بازار آزاد از همین کیفیت و عیار برخوردار است و کسی جز بانک مرکزی نمی‌تواند سکه ضرب کند. می‌ماند آن پلمب و وکیوم که از چند سال پیش به این‌طرف یک گزینه پیشنهادی است تا خدای‌نکرده تقلبی صورت نگیرد.

سکه بهارآزادی پلمب به‌ تنهایی امتیاز ویژه‌ای ندارد. حتی توصیه شده موقع خرید سکه به وکیوم دقت کنید، مهر و امضا و آدرس و نام طلافروشی که عامل پلمب بوده را بررسی کنید و اگر مورد مشکوکی دیدید، از خرید سکه انصراف دهید.

سکه بهارآزادی تقلبی را با پلمب و وکیوم راحت‌تر می‌توانند به خلق‌الله قالب کنند. برای همین بعضی طلافروشی‌ها موقع خرید سکه پلمب را می‌شکنند و از نزدیک صحت و سلامت سکه را بررسی کنند.

شایعه عیار سکه حراجی از کجا آمده؟

شایعه عیار سکه حراجی دهان‌به‌دهان چرخیده است؛ فروشندگان می‌گویند از یکی شنیده‌اند سکه طلای بهارآزادی که به حاضران در حراج مرکز مبادله ارز و طلای ایران تحویل داده شده، کم‌رنگ است؛ اما وقتی بگویید درباره موضوع کمی توضیح بدهند نمی‌توانند.

شایعه ناخالصی سکه طلا عرضه شده در حراج مرکز مبادله به بهانه رنگ متفاوت آن‌ها مطرح شده است. بعضی‌ها سکه را مقابل مصنوعات طلا می‌گذارند و می‌گویند ببین! کم‌رنگ است. احتمالا خودتان می‌توانید حدس بزنید ماجرا از کجا سرچشمه می‌گیرد؛ اما محض اطمینان خاطر بقیه، باید بگوییم عیار ۹۰۰ در طلای سکه‌های حراجی مرکز مبادله ارز و طلا، باعث می‌شود نسبت به طلای مورداستفاده در مصنوعاتی رایج، ظاهری متفاوتی پیدا کند. رنگ کدر سکه نسبت به طلاجات کاملا طبیعی است.

شایعه ناخالصی به بهانه رنگ سکه حراجی در مرکز مبادله و ارز به‌اصطلاح برای زدن توی سر مال و ارزان خریدن سکه‌ها مطرح شده است. دقیقا مثل رفتاری که چند سال پیش با سکه بدون پلمب بانک کارگشایی در پیش گرفتند.

بیشتر بدانید | حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود. در این عرضه انواع سکه تمام، نیم‌سکه و ربع‌سکه بهار آزادی طی فرآیند حراجی به متقاضیان فروخته خواهد شد. حراج سکه در مرکز مبادله به‌صورت آنلاین است

چرا درباره عیار سکه شایعه ساختند؟

حراج سکه طلا در مرکز مبادله پس از ۱۰ دوره حراج باعث شده بازار آزاد دچار سرخوردگی شود. افزایش قیمت سکه هم قطعا موثر است و به کسادی بازار می‌انجامد؛ چون کسی حاضر نیست با این عدد‌ها دنبال خرید سکه باشد.

بازار سکه به‌این‌ترتیب قفل شده و ازیک‌طرف با فریز شدن قیمت روبرو است و از طرف دیگر به زمین سفت رکود برخورد کرده است. سرمایه‌گذاران در چنین شرایطی حاضر نیستند ریسک کنند و دارایی خود را بفروشند. قیمت سکه در نتیجه این اتفاق پایین نمی‌آید و خریدوفروش راکد می‌شود. در موردی مثل این، رنگ و لعاب سکه را بهانه کرد‌ه‌اند و به خیال خودشان می‌خواهند تقاضای خرید را سمت خودشان بکشند.

مرکز مبادله ارز و طلای ایران در اطلاعیه خود به این مسئله اشاره کرده است و سعی دارد بگوید ادعای مطرح شده درباره کیفیت ربع‌سکه و سکه نیم‌بهار آزادی و طرح مسائلی مثل کدر بودن رنگ آن‌ها تنها یک تلاش مذبوحانه است.

توصیه به خریداران سکه از مرکز مبادله ارز و طلا

حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران از سال گذشته به‌منظور ساماندهی بازار طلا آغاز شد. تاکنون ۱۰ مرحله حراج سکه انجام گرفت. ابتدا فقط امکان خرید ربع‌سکه وجود داشت، اما کم‌کم خرید نیم سکه و تمام سکه هم در فهرست قرار گرفت.

خریداران سکه از مرکز مبادله ارز و طلای ایران طبق برنامه برای تحویل سکه اقدام می‌کنند؛ ولی گزارش‌ها نشان می‌دهد وقتی سکه را به بازار آزاد می‌برند تا بفروشند، برایشان طاقچه بالا می‌گذارند. به‌ظاهر می‌گویند سکه مشکل دارد تا آن را مفت بخرند. بعد خودشان پلمب می‌کنند و می‌فروشند!

اگر شما هم سکه از حراجی خریده‌اید یا می‌خواهید این سکه را در بازار بخرید این را بدانید که تمامی سکه‌های ضرب‌شدن توسط بانک مرکزی از سال ۱۳۰۸ به بعد، دارای عیار ۹۰۰ در هزار هستند و ناخالصی سکه‌ دولتی در بهترین حالت شایعه و در صورت تکرار و اصرار خباثت است.

بیشتر بدانید | سکه تمام بهارآزادی عرضه‌شده در مرکز مبادله ایران، ۸.۱۳۶ گرم وزن دارد. روی سکه تمام بهارآزادی، تصویر امام خمینی و در طرف دیگر بارگاه امام رضا را می‌بینیم. طرح دو طرف ربع‌سکه و سکه نیم‌بهار آزادی نام مبارک امام علی و بارگاه امام رضا است. نیم‌سکه ۴.۰۶۸ گرم و ربع‌سکه ۲.۰۳۴ گرم وزن دارند

دیگر خبرها

  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۲ اردیبهشت ماه
  • ۳ تن شمش طلا حراج شد
  • خشکه مقدس هایی که تیرهای کمان شیطان هستند؛ خوارج امروز کیستند؟ (فیلم)
  • پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟
  • ببینید | اعتصاب و تعطیلی بازار طلای تهران صحت دارد؟
  • اولین تصویر از درب طلای حرم امام رضا (ع)
  • با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهید
  • کاهشی شدن قیمت سکه و طلا
  • دستگاه قضا با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهد
  • فروش ۲.۹ تن طلا در ۲۱ حراج در ایران