Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@00:39:26 GMT

عدم حضور قلب؛ از موانع استجابت دعا

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۰۳۴۱۴

عدم حضور قلب؛ از موانع استجابت دعا

حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌الله زمانی نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: دعا در تبیین لغوی به معنی خواندن است و در اصطلاح فرهنگ علوم اسلامی، خواندن دعا به معنی خواستن از خدا همراه با اصرار و عجز و التماس و با صدق و خلوص نیت است که به ویژه در لحظات نیاز انسان، نشانگر عشق الهی و پرستش پروردگار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به جایگاه دعا در قرآن کریم، تصریح کرد: آیات فراوانی به اهمیت دعا و ذکر خدا اشاره دارند که هر کدام به بیان گوشه‌ای از فضیلت‌های این عمل نیکو می‌پردازند، چنان‌که در آیه ۶۰ سوره مبارکه غافر خداوند می‌فرماید «وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ، بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را و هر کسی از عبادت من سرباز زند به زودی در دوزخ وارد می‌شود».
این کارشناس مسائل مذهبی در استان ادامه داد: با توجه به اشاره صریح این آیه، هیچ دعایی از استجابت محروم نمی‌ماند و در حدیثی از امام صادق(ع) داریم که فرمودند چهار چیز در دنیا از سوی خدا بی‌پاسخ نمی‌ماند استغفار، شکرگزاری، صبر و دعا، پس دعای کسی که دعا می‌کند، قطعاً مستجاب می‌شود.
موانع استجابت دعا
وی با اشاره به موانع استجابت دعا، یادآوری کرد: استجابت دعا شرایطی داشته و موانعی نیز برای مستجاب شدن دعا وجود دارد که احادیث و روایات فراوانی در این خصوص وجود دارد از جمله تأکید شده که دعای روزه‌دار و یا دعا در مسجد و به هنگام نزول باران، به استجابت نزدیک‌تر است.
حجت‌الاسلام زمانی با بیان حدیث قدسی «منْكَ اَلدُّعَاءُ وَ مِنِّي اَلْإِجَابَةُ، از تو دعا و از من اجابت»، یادآوری کرد: الفاظ و واژگان نقشی در اجابت یا عدم اجابت دعا ندارد بلکه خداوند ناظر صداقت و راستی دعاکننده است همچنان که مولانا در داستان معروف موسی و شبان سروده است: «ما زبان را ننگريم و قال را، ما درون را بنگريم و حال را، ناظر قلبيم اگر خاشع بود، گرچه گفت لفظ ناخاضع رود»
وی اضافه کرد: یکی دیگر از موانع عدم حضور قلب و کسب روزی از راه حرام است و دیگر اینکه برای نزدیک کردن دعا به استجابت، باید همواره شاکر نعمت‌های الهی باشیم چرا که شکر الهی ضامن و پشتوانه خشنودی خداوند است.
یاد خدا انسان را از اضطراب و تشویش می‌رهاند
نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به رسیدن جامعه مدرن امروزی به سمت مادیات و رفاه‌طلبی، گفت: در شرایطی که شکوفایی علم و صنعت و رایانه و ارتباطات ممکن است سبب دور شدن قلب‌ها از یاد خدا شود، ذکر و دعا می‌تواند آرامش‌بخش باشد و انسان را از اضطراب و تشویش کنونی برهاند.
وی افزود: یاد خداوند و خواندن او که در قالب دعا و نیایش جلوه‌گر شده و سبب آسان شدن بلایا و سختی‌ها و مصیبت‌ها و دست یافتن انسان به آرامش و توکل به قدرت لایزال احدی می‌شود و رهایی او از بلایا می‌شود، همچنان که حضرت یونس(ع) را به لطف دعاهای صادقانه‌اش در ظلمات، از شکم ماهی نجات داد.
حجت‌الاسلام زمانی با نقل حدیثی از امام علی(ع)، گفت: امیرالمؤمنین در خصوص فضیلت دعا فرمود «الدُّعَاءُ تُرْسُ الْمُؤْمِنِ وَ مَتَى تُكْثِرْ قَرْعَ الْبَابِ يُفْتَحْ لَك، دعا سپر مؤمن است و هرگاه دری را بسیار بکوبی به روی تو باز می‌شود»، بنابراین دعا می‌تواند تقدیرات حتمی الهی را نیز تغییر دهد.
وی در خصوص آداب دعا کردن، بیان کرد: از توصیه‌های مکرر قرآن و آموزه‌های دینی در خصوص دعا این است که در دعا بلند همت باشیم و برای همه خیر بخواهیم، همچنان که در دعای ماه رجب «أعطنی جمیع خیرالدنیا و جمیع خیر الآخره» تمام خیر دنیا و آخرت را از خداوند مسئلت می‌کنیم.
حجت‌الاسلام زمانی خاطرنشان کرد: دعا در حق دیگران نیز بسیار توصیه شده و در حدیثی از حضرت فاطمه(س) داریم که فرمود: «الجار ثم الدار، اول همسایه سپس خانه» بنابراین توصیه شده که دیگران در دعای ما مقدم هستند و نخست باید برای دیگران دعا کرد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا چهارمحال و بختیاری دعا آرامش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۳۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟

تین نیوز

گزارش ها حاکی است که ایران برای رشد ۱۰ برابری تجارت با آفریقا هدف گذاری کرده، اما عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل و نقل ارزان، مستمر و فراگیر و همچنین وجود مانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از جمله موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقاست که باید برطرف شود.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، امسال همزمان با اکسپو ۲۰۲۴، دومین اجلاس همکاری های ایران و آفریقا برگزار شد که پیش بینی شده بود بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور پیدا کنند.

طی سال های اخیر بارها بر اهمیت و ظرفیت های قاره آفریقایی برای تجار ایرانی تاکید شده است. با این حال به نظر می رسد ایران و کشورهای آفریقایی از ظرفیت های یکدیگر مطلع نیستند.

به طور کلی تجارت ایران با آفریقا سالانه ۱.۲ میلیارد دلار است که ۱.۱ میلیارد دلار آن صادرات است. بیشترین میزان تجارت خارجی بین ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد که تجارت خارجی با آفریقا به حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید. اما این عدد در مقایسه با تجارت کشورهای دیگر با قاره آفریقا قابل توجه نیست و به همین دلیل سازمان توسعه تجارت اعلام کرده که برای تصاحب سهم بیشتر از بازار این قاره برنامه ریزی هایی در نظر گرفته است.

البته با توجه به اینکه حجم تبادلات تجاری آفریقا در سال گذشته حدود ۱۲۰۰ میلیارد دلار بوده، سهم ایران از این تبادلات ناچیز بوده است. همچنین باید به این نکته توجه کرد که در بازارهای آفریقا کشورهایی مثل چین و هند نفوذ قوی دارند که رقابت با آنها برای ایران تا حدودی سخت است.

با این حال رئیس جمهور در اجلاس ایران و آفریقا که روز جمعه برگزار شد، تاکید کرد که هدف گذاری یک میلیارد دلاری برای همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا در یک سال آینده به هیچ وجه متناسب با ظرفیت های موجود نیست و حتما باید به سمت هدف ۱۰ برابری حجم همکاری های اقتصادی و تجاری فیمابین حرکت کنیم.

آنطور که یکی از مسئولان سازمان توسعه تجارت اخیرا توضیح داده، آمار تجارت با آفریقا بیشتر از عددهای اعلامی است، اما ایران به دلیل محدودیت های ناشی از اعمال تحریم ها، صادرات مستقیم به این کشورها ندارد و محصولات ایرانی از طریق کشور دوم مانند امارات، ترکیه، قطر و عمان به کشورها صادر می شود.

جزئیات تجارت ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۲

آنطور که اخیرا سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت توضیح داده، در سال گذشته ۳۹ کشور از قاره آفریقا، مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم بودند. همچنین با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال های گذشته، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال ۱۴۰۲ بودیم.

در این میان هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا در سال ۱۴۰۲، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار به صورت مستقیم بودند.

در رابطه با محصولات صادراتی به این قاره نیز باید گفت ۵۱ درصد صادرات ایران، مشتقات نفتی شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات ایران را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. همچنین مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف پوش، شوینده ها و لوازم بهداشتی ، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.

در این میان ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار، غنا ۱۲ میلیون دلار، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار، کنیا ۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

حدود ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی مانند چای، ذرت، قهوه، توتون، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز، سنگ و خاک روی، کنسانتره گروم و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس، انواع تسمه، ماشین آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بوده است.

قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است. با این حال به گفته دست اندکاران حوزه تجارت، عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان و مستمر و فراگیر و همچنین موانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • شناسایی ورفع موانع ومشکلات قبل سرمایه گذاری
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • عرضه «صفات الهی» در کتابفروشی‌ها
  • موانع تامین مسکن ایثارگران در شهر جدید سهند بررسی شد
  • راهکار اصلاح رابطه با خدا چیست؟
  • خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد
  • خداوند در حادثه صحرای طبس نصرت خود را آشکار کرد
  • ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال
  • رفع موانع تولید در ۱۷ طرح صنعتی چهارمحال و بختیاری