Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی شکوهی مدیرکل آموزش ابتدایی در برنامه تلویزیونی پرسشگر درباره وضعیت تحصیلی دانش آموزان اظهار کرد: سواد در طول سال‌های مختلف تغییرات متعددی داشته است در برهه‌ای از زمان صرفا خواندن و نوشتن سواد محسوب می‌شد، اما اکنون توانایی استفاده از فناوری‌های جدید برای باسواد بودن معیار است؛ در واقع سواد ابعاد گسترده‌تری پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در آموزش و پرورش سعی می‌کنیم آموزش با کیفیت برای دانش آموزان داشته باشیم و یادگیری کیفی به دنبال فعالیت‌ها وجود داشته باشد به همین دلیل در دوره ابتدایی فعالیت‌هایی برای ارتقای مهارت‌های دانش آموزان وجود دارد که از جمله آن می‌توان به ارزشیابی کیفی توصیفی، توجه به تکالیف مهارت محور، اجرای طرح عید و داستان، طرح بازی یادگیری و طرح کتابخوانی اشاره کرد.

شکوهی با اشاره به اجرای ارزشیابی توصیفی در مدارس ابتدایی گفت: این طرح با تأکید بر روش‌های سنجش فرآیندی به دنبال شناخت توانایی‌های دانش آموز و سنجش آن است؛ بر همین اساس امتحان و روش ثابت برگزار نمی‌شود و معلم آزمون‌های عملکردی مناسب شرایط را در نظر می‌گیرد.

مدیرکل آموزش ابتدایی ادامه داد: در آزمون‌های مداد و کاغذی که قبلا برگزار می‌شد معلم بخشی از آموزه‌های خود را در قالب آزمون‌های مداد و کاغذی مورد سنجش قرار می‌داد که در این روش صرفا معلومات دانش آموز سنجیده می‌شد و به توانمندی‌های کسب شده حاصل از مطالب درسی توجهی نمی‌شد اما امروزه در ارزشیابی کیفی به تلاش دانش آموز بها داده می شود و در جریان این ارزشیابی دانش آموزان با محدودیت‌ها و کاستی‌های خود آشنا می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه از سال ۸۲ ارزشیابی تحصیلی آغاز شده است، گفت: به تدریج این طرح پیش رفت و اکنون در تمامی پایه‌های مقطع ابتدایی اجرا می‌شود و فقط در پایه ششم و امتحانات نوبت دوم یک آزمون هماهنگ منطقه‌‌ای برگزار می‌شود.

شکوهی درباره اینکه آیا ارزشیابی توصیفی باعث کم سواد شدن دانش آموزان شده است یا خیر، بیان کرد: پژوهشی در سال ۹۵ درباره عملکرد این ارزشیابی انجام شد و نتایج آن افت تحصیلی دانش آموزان نبود بلکه حتی عملکرد درسی آنها ارتقا یافته بود و باید به این موضوع توجه داشته باشیم که در فرآیند ارزشیابی توصیفی با وضع مطلوب فاصله داریم ولی همین که در ارزشیابی دانش آموزان تغییر ایجاد کرده‌ایم، ارزشمند است.

ممنوعیت برگزاری آزمون سنتی برای دانش آموزان 

مدیرکل آموزش ابتدایی به چگونگی برگزاری این گونه آزمون اشاره کرد و گفت: در ارزشیابی توصیفی دو نمونه برگ توصیفی و کارنامه داریم که علمکرد دانش آموز برای خانواده تبیین می‌شود و در این مسیر معلمان نمی توانند به هیچ وجه آزمون سنتی برگزار کنند و نمرات آن را به صورت توصیفی به خانواد‌ه‌ها ارائه دهند زیرا  این کار ممنوع است.

وی اظهار کرد: به طور کلی باید شرایطی به دور از اصراف برای دانش‌آموزان فراهم کنیم تا یادگیری آنها با کیفیت باشد که در این میان ارزشیابی توصیفی یکی از عوامل مهم عملکرد دانش آموزان محسوب می‌شود و صرفا تمامی مسائل به این طرح بستگی ندارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار مدارس آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۳۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان

علی محمدبیگی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه ثبت نام دانش آموزان متقاضی جهش تحصیلی شروع شده، گفت : متقاضیان تا ۳۱ خرداد مهلت دارند، متقاضی جهش تحصیلی شوند و باید تا این تاریخ تقاضای خود را برای جهش تحصیلی به اطلاع مسئولین مدرسه برسانند.

 محمدبیگی با بیان اینکه درخواست والدین و دانش آموزان برای جهش تحصیلی در وهله اول از سوی شورای معلمان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، گفت: شورای معلمان با توجه به مدارک تحصیلی سنوات گذشته دانش آموز و مستندات مربوط به هوش او در مورد صلاحیت داشتن یا نداشتن دانش‌آموز متقاضی جهش تحصیلی تصمیم گیری و اعلام نظر می‌کنند و در صورت داشتن صلاحیت، دانش‌آموز باید ابتدا در آزمون سنجش هوش شرکت کرده تا در صورت قبولی در این آزمون برای شرکت در آزمون تحصیلی به مناطق مربوطه ارجاع شود.

به گفته رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، جهش تحصیلی از پایه‌های اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم امکانپذیر است.

وی ادامه داد: جهش تحصیلی در مقطع متوسطه اول و دوم هم اتفاق می‌افتد که معاونت آموزش متوسطه عهده دار انجام آن است.

 محمدبیگی با تاکید بر اینکه جهش تحصیلی مورد تایید اساتید و صاحبنظران حوزه روانشناسی تربیتی و تحصیلی نیست، گفت: جهش تحصیلی دانش‌آموزان از نظر علمی توصیه نمی‌شود، چون ممکن است سن هوشی دانش‌آموزی بالاتر از همسن و سال‌های خودش باشد، اما از نظر سن عاطفی و تربیتی قطعا از دانش آموزان بزرگتر از خودش عقب‌تر است، لذا درصورت جهش تحصیلی ممکن است از نظر عاطفی و روحی آسیب ببیند.

محمدبیگی با بیان اینکه تجربه نشان داده که بیشترین درخواست‌ها برای جهشی درس خواندن دانش آموزان ریشه در چشم و هم چشم بین خانواده‌ها دارد، گفت: خانواده‌ها دقت داشته باشند جهشی درس خواندن در اکثر موارد خروجی خوبی نداشته و مورد تایید کارشناسان آموزشی نیست. بهتر است خانواده‌ها فرزندان خود را برای جهشی درس خواندن تحت فشار قرار ندهند و بگذارند دانش‌آموزان فرآیند عادی تحصیلی خود را سپری کنند.

وی با بیان اینکه سال تحصیلی گذشته ۳۷۰ دانش آموز در استان کرمانشاه متقاضی جهش تحصیلی شده بودند، گفت: در نهایت ۱۴۲ نفر از این دانش آموزان واجد شرایط شرکت در آزمون جهش تحصیلی شناخته شدند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت نام کلاس اولی ها از فردا
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند