Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی با اشاره به اینکه یک دوره خشک‌سالی بسیار شدید را طی کردیم و امسال هم داریم یک سال بارشی با بارش‌های خیلی سنگین را تجربه می‌کنیم گفت: این‌ها بر خواسته از نوسانات آب و هوایی است که کشور و استان مرکزی با آن درگیر هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آرش بهاروند مدیرکل هواشناسی استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ در خصوص وضعیت بارش‌ها در سال زراعی جاری و بالأخص در دو موج بارش اخیر گفت: از ابتدای فروردین‌ماه تاکنون دو سامانه بارشی سنگین را تجربه کردیم که درمجموع دو سامانه، در برخی از نقاط استان بیش از ۲۲۰ میلی‌متر بارش را شاهد بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهاروند افزود: در موج اول بارش‌ها که در ۵ و ۶ فروردین صورت گرفت تا ۱۲۰ میلی‌متر بارش را در مناطق مختلف استان تجربه کردیم و همراهی این بارش‌ها با یک بارش سنگین و ۴۰ سانتی‌متری برف در استان به‌خصوص در شهرستان اراک موجب شد که در موج دوم بارش‌ها با توجه به ذخیره آب و برفی که در مناطق بود  تشدید پدیده سیلاب را در مناطق مختلف استان داشته باشیم.

وی ضمن بیان اینکه در شهرستان اراک در موج اول و دوم بارش‌ها به ترتیب ۸۰ و ۹۵ میلی‌متر بارش را شاهد بودیم، عنوان کرد: ازنظر درصد تغییر بارش از ابتدای سال زراعی آبی تاکنون پنجمین استان کشور هستیم که بیشترین افزایش را نسبت به دوره بلندمدت داشتیم و همچنین در این دو سامانه بارشی نیز نسبت به بلندمدت چهارمین استان کشور هستیم.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی با اشاره به اینکه بیشتر شهرستان‌های استان مرکزی بارش یک سال آبی را تا این مدت دریافت کرده‌اند بیان کرد: می‌توان گفت تا دو برابر بارشی که باید در یک سالی آبی دریافت کنیم را تا این بازه از سال زراعی دریافت کردیم.

وی بارش‌های استان از ابتدای سال زراعی تابه‌حال را به‌طور میانگین ۴۳۱ میلی‌متر عنوان کرد و افزود: بارش‌ها از ابتدای سال آبی تقریباً ۲ برابر میانگین بلندمدت هست و نسبت به میانگین سال گذشته استان، ۵ برابر بارش دریافت کردیم که در بعضی از شهرستان‌های استان این عدد تا ۱۰ برابر نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

بهاروند ضمن بیان اینکه در شهرستان اراک تقریباً در دوره بلندمدت دو روز بارش‌های بیش‌تر از ۲۰ میلی‌متر داریم تصریح کرد: در سال زراعی جاری تعداد روزهای دارای بیش از بارش ماکزیمم به ۲۰ روز در شهرستان شازند و ۱۰ روز در شهرستان اراک رسیده و در سایر شهرستان‌ها نیز به همین شکل ماکزیمم بارش‌های ۲۴ ساعته به‌شدت افزایش پیداکرده است.

نوسانات آب و هوایی دلیل خشک‌سالی سال‌های گذشته و بارش‌های سنگین امسال

وی با تأکید بر اینکه در یک دوره ۱۵ الی ۲۰ ساله مساحت زیادی از استان مرکزی مانند سایر مناطق کشور دچار خشک‌سالی شدید بوده است تشریح کرد: بارش‌های شدید امسال را بعد از یک دوره ۱۵ ساله خشک‌سالی شدید تجربه می‌کنیم و نتیجه‌گیری‌ای که می‌توان از این قضیه داشت این است که استان مرکزی هم مانند برخی از مناطق کشور درگیر نوسانات آب و هوایی است.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی ادامه داد: ما یک دوره خشک‌سالی بسیار شدید را طی کردیم و امسال هم داریم یک سال بارشی با بارش‌های خیلی سنگین را تجربه می‌کنیم. باید گفت نه خشک‌سالی‌هایی که اتفاق افتاده است دلیلی بر این هست که ما دوره طولانی خشک‌سالی خواهیم داشت و نه بارش سنگینی که امسال اتفاق افتاده است دلیل بر حل مشکل کم‌آبی خواهد بود. این‌ها بر خواسته از نوسانات آب و هوایی است که کشور و استان مرکزی با آن درگیر هستند.

نوروز بی‌سابقه در طول ۶۵ سال گذشته

وی عنوان کرد: در ایام نوروز سال ۹۸ در طول ۶۵ سال دوره آماری استان مرکزی و شهرستان اراک نوروز بی‌سابقه‌ای را تجربه کردیم.

بهاروند خاطرنشان کرد: پیش‌بینی‌ای که برای شرایط بارندگی استان مرکزی تا پایان اردیبهشت‌ماه داریم این است که بارش‌ها همچنان بیشتر از نرمال خواهد بود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۵۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مسمومیت با قارچ‌های سمی؛ ۱۴نفر بستری شدند

بابک یکتاپرست با بیان اینکه آمار مسمومیت با قارچ‌های وحشی در سال جاری نسبت به سال گذشته ۳۰۰ درصد رشد داشته است، اظهار کرد: «در سال‌جاری به‌دلیل افزایش حجم بارش‌ها، شاهد رویش انواع قارچ‌ها در طبیعت هستیم و متأسفانه گروه‌های مختلف طبیعت‌گرد این قارچ‌های خودرو را به‌عنوان قارچ خوراکی مصرف می‌کنند در حالی که این کار، عوارض مرگباری به‌همراه دارد.»

به گزارش تسنیم، وی افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تعداد ۵۳ نفر براثر مصرف قارچ‌های سمی و وحشی دچار مسمومیت شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: از این تعداد ۱۴ نفر بستری و ۳۹ نفر درمان و ترخیص شده‌اند و خوشبختانه تا این لحظه فوتی ثبت نشده است.

یکتاپرست با اشاره به رشد ۳ برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: بیشترین مسمومیت با قارچ‌های سمی در استان‌های فارس (۱۶ نفر)، لرستان (۱۲ نفر) و کرمانشاه (۱۰ نفر) رخ داده است.

دیگر خبرها

  • دمای زراعی آذربایجان غربی نسبت به بلند مدت ۲.۶ درجه سانتی گراد افزایش دارد
  • افزایش مسمومیت با قارچ‌ های سمی؛ ۱۴ نفر بستری شدند
  • افزایش مسمومیت با قارچ‌های سمی؛ ۱۴نفر بستری شدند
  • کشت زعفران در استان مرکزی ۱۵ درصد افزایش یافت
  • افزایش ۲۶ درصدی بارش در اردستان نسبت به سال آبی جاری
  • بهار پربارش امسال با افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • اعزام هوایی نوزاد دلیجانی
  • افزایش ۳.۶ برابری سرانه بودجه شهرداری استان
  • نگاهی به سیلابی شدن روستای دره گزان بر اثر بارش باران + فیلم
  • پیش‌بینی نگران کننده: امسال رشد اقتصادی نداریم؛ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم هم نباشید