Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسد، اردوغان و سیسی رییس‌جمهوری مصر هر چند کماکان در قدرت مانده‌اند اما احتمالا از تحولات در الجزایر و سودان ناراضی و عصبانی هستند اما ما نمی‌دانیم پس از برکناری بشیر چه روی خواهد داد. اگر دیکتاتوری نظامی دیگری در سودان حاکم شود اسد، سیسی و سایر رهبران اقتدارگرا در منطقه خرسند و راضی از نتیجه خواهند بود".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین الملل- "عمر البشیر" قدرتمندترین فرد در سودان، اخیرا توسط ارتش سودان به دبنال اعتراضات مردمی از قدرت برکنار شد. در ماه‌های اخیر ناآرامی علاوه بر سودان در الجزایر نیز در جریان بوده است. در این میان رهبران منطقه و جهان عرب به خصوص "بشار اسد" رییس جمهوری سوریه احتمالا با دقت به چگونگی روند انتقال قدرت و گذار سیاسی در آن کشورها نگاه خواهند کرد. 
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ سایت تحلیلی "المانیتور" با اشاره به رویدادهای سیاسی اخیر در منطقه می‌نویسد: "نظامیان در سودان گفته‌اند که "عمر البشیر" تحت بازداشت خانگی قرار دارد و قانون اساسی را به حالت تعلیق درآورده و کشور را برای یک دوره گذار دو ساله با برگزاری انتخابات آماده کرده‌اند. در ماه دسامبر گذشته، بشیر نخستین رهبر جهان عرب بود که از زمان آغاز منازعه سوریه در سال 2011 میلادی به این سو به دمشق سفر کرد و با اسد دیدار داشت. این دیدار به عنوان تمایل بخشی از جهان عرب برای بازگشت دوباره سوریه به میان کشورهای عربی قلمداد شد. سوریه از نوامبر سال 2011 میلادی، عضویت‌اش در اتحادیه عرب به حالت تعلیق درآمده است. اتحادیه عرب اعلام کرده که به دلیل نوع برخورد دولت سوریه با مخالفان و معترضان این کار را انجام داده است. با این حال، اسد در قدرت باقی ماند و به این زودی از قدرت کناره‌گیری نخواهد کرد. اردن کشوری که دستکم 1.4 میلیون پناهجوی سوری را در خود جا داده بی سر و صدا به سوی دمشق سوق پیدا کرد. در ماه دسامبر، امارات متحده عربی نیز اولین کشور عربی در خلیج فارس بود که دفاتر سفارت خود در دمشق را بازگشایی کرد. بحرین نیز یک روز پس از آن اقدام مشابهی را انجام داد. بشیر در این راستا به سوریه سفر کرد". 

این سایت در ادامه می نویسد: "دوست دشمن من می‌تواند دوست من باشد. ممکن است اسد از ارتباطات بشیر با اخوان المسلمین ناراضی بوده باشد با این حال، او را برای دیدار پذیرفت. گروه‌های وابسته به جریان اخوان مورد حمایت ترکیه و قطر قرار دارند. اما چه شد که بشیر به سوریه سفر کرد؟ به نظر می‌رسد او از ایده "پول را دنبال کن" پیروی کرده است و این روسیه بوده که با حمایت از سودان، بشیر را متقاعد به سفر به پایتخت سوریه کرده بود. گفته می‌شود که روس‌ها وعده سرمایه‌گذاری در بخش‌های معدن و انرژی سودان را داده بودند. افزایش قیمت‌ها نیز یکی از اصلی‌ترین انگیزه‌های معترضان علیه بشیر و یکی از مهمترین عوامل سرنگونی او بودند. مسکو تلاش می‌کرد تا از اهرم فشار و مشوق‌های خود برای سوق دادن بشیر به منظور کمک کردن به اسد برای بازگشت به نهادهای جهان عرب استفاده کند". 
"المانیتور" می‌نویسد: "احتمالا "رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری ترکیه یکی دیگر از دوستان بشیر از این رفتار او عصبانی و نگران شده است. در حدود 200 شرکت ترک در سودان فعالیت می‌کنند و مجموع سرمایه‌گذاری‌شان به ارزش 650 میلیون دلار بوده است. در سال 2018 میلادی، شرکت نفت دولی ترکیه قرارداد 100 میلیون دلاری برای تولید مشترک را با دولت سودان امضا کرد. در همان زمان گفته شده بود که در جزیره "سواکین" سودان تعدادی از نیروهای ترکیه حضور داشته‌اند. آن منطقه نقطه‌ای استراتژیک در دریای سرخ به شمار می‌رود. ترکیه به دنبال گسترش حضور نظامی خود در فراتر از مرزهای خاورمیانه است. افزایش قیمت‌ها که در سودان منجر به سرنگونی حکومت بشیر شد در ترکیه نیز سبب شد تا اردوغان در انتخابات شهرداری در تاریخ 31 مارس در شهرهای بزرگ مانند آنکارا و استانبول با شکست مواجه شود". 
این سایت در بخش پایانی گزارش خود می‌نویسد: "پس از این چه روی خواهد داد؟ معترضان طرفدار دموکراسی در سودان هنوز سقوط بشیر را جشن نمی‌گیرند چرا که مشخص نیست پس از آن برنامه ارتش آن کشور چیست؛ هر چند که فرماندهان ارتش گفته‌اند قصد قبضه قدرت سیاسی را ندارند. با این حال، اسد، اردوغان و سیسی رییس‌جمهوری مصر هر چند کماکان در قدرت مانده‌اند اما احتمالا از تحولات در الجزایر و سودان ناراضی و عصبانی هستند اما ما نمی‌دانیم پس از برکناری بشیر چه روی خواهد داد. اگر دیکتاتوری نظامی دیگری در سودان حاکم شود اسد، سیسی و سایر رهبران اقتدارگرا در منطقه خرسند و راضی از نتیجه خواهند بود".

منبع: آفتاب

کلیدواژه: عمر البشیر سودان رهبران خاورمیانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۷۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان

گزارش‌ها حاکی از آن است که اختلاف بین امارات و انگلیس بر سر سودان تشدید شده و در این راستا مقام‌های اماراتی نشست‌های برنامه‌ریزی شده خود با چند وزیر دولت لندن را لغو کرده‌اند.

به گزارش مشرق، پایگاه «میدل ایست آی» گزارش داد، امارات متحده عربی بعد از متهم شدن در یک نشست درخواست شده توسط لندن در شورای امنیت سازمان ملل از بابت کمک به یک گروه شبه‌نظامی دخیل در جنگ در سودان، اقدام به لغو نشست‌هایی با چند وزیر کابینه لندن کرده است.

شورای امنیت سازمان ملل اوایل ماه جاری میلادی به درخواست انگلیس نشستی را درباره جنگ داخلی سودان که حدود یک سال پیش بالا گرفت برگزار کرد.

از اواسط آوریل ۲۰۲۳، ارتش سودان به رهبری عبدالفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به رهبری محمد حمدان دقلو (حمیدتی) جنگی را آغاز کرده‌اند که حدود ۱۵ هزار کشته و بیش از هشت میلیون آواره بر جای گذاشته است.

در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل نماینده سودان، امارات را متهم به پشتیبانی از گروه شبه‌نظامی «نیروهای واکنش سریع» کرد در حالی که ابوظبی این اتهام را رد کرد.

روزنامه تایمز در گزارشی که روز یکشنبه منتشر کرد نوشت اماراتی‌ها از بابت حمایت نکردن انگلیس از کشورشان در شورای امنیت چهار نشست با وزیران انگلیسی را لغو کرده‌اند.

این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که روزنامه «گاردین» گزارش کرد لندن به نوبه خود مذاکرات محرمانه‌ای با شبه‌نظامیان نیروهای واکنش سریع داشته است.

یک اندیشکده کانادایی به نام «مرکز رائول والنبرگ» در اواسط آوریل گزارشی را منتشر و در آن نتیجه‌گیری کرد در منطقه دارفور در سودان یک نسل‌کشی علیه گروه‌های غیر عرب توسط نیروهای واکنش سریع و شبه‌نظامیان متحد با آن در حال اجرا است.

خبرگزاری فرانسه روز شنبه گزارش داد خارطوم خواستار برگزاری یک نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل از بابت حمایت‌های امارات از نیروهای واکنش سریع شد.

«کامرون هادسون»، یک تحلیلگر سابق سازمان سیا و عضو «برنامه آفریقا» در «مرکز مطالعات بین‌المللی و راهبردی» به میدل ایست آی گفت: «اگر امارات متحده عربی انقدر بر تکذیب حمایتش از نیروهای واکنش سریع اصرار دارد چرا انقدر سرمایه دیپلماتیک را برای جلوگیری از این مذاکرات صرف می‌کند؟»

هادسون خاطرنشان کرد منابع مطلعی به او گفته‌اند امارات در حال فشار وارد کردن به آمریکا، انگلیس و دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل به منظور لغو این نشست اضطراری است.

او ادامه داد: «در واشنگتن مناقشات میان آفریقاگرایان که می‌خواهند نسبت به رفتار امارات در سودان سخت‌گیری کنند و تیم سیاست‌گذاری خاورمیانه‌ای دولت جو بایدن تحت رهبری برت مک‌گورک که از استفاده از اهرم خود بر امارات در رابطه با سودان امتناع کرده‌اند بالا گرفته است.»

پایگاه میدل ایست آی اخیرا گزارشی را درباره شبکه‌ای که سلاح‌ها و اقلام دیگر را از امارات و از طریق گروه‌های متحده و دولت‌های لیبی، چاد و جمهوری آفریقای مرکزی به سودان منتقل می‌کند، منتشر کرد.

این گزارش امارات را به عنوان پشتیبان اصلی این گروه شبه‌نظامی سودانی معرفی کرده در حالی که با استفاده از عواملی همچون خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» و از طریق خاک چاد و جمهوری آفریقای مرکزی و همین طور از طریق پایگاه‌های هوایی در اوگاندا تسلیحات را به دست نیروهای واکنش سریع در سودان می‌رساند.

ابوظبی در پاسخ به اتهامات سودان در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «امارات متحده عربی صراحتا ادعاهای بی اساس مطرح شده توسط نماینده دائم سودان که ضد روابط برادرانه دیرینه میان دو کشور هستند رد می‌کند. ادعاهایی که به طرزی تاسف برانگیز به نظر می‌رسد چیزی بیش از تلاشی برای منحرف کردن توجهات از خود جنگ و وضعیت انسانی وخیم ایجاد شده از سمت این درگیری جاری نیستند.»

سودان در ماه دسامبر تقاضا کرده بود ۱۵ دیپلمات اماراتی خاک این کشور را بعد از آنکه فرمانده ارتش سودان اماراتی‌ها را متهم به حمایت از نیروهای واکنش سریع کرد، ترک کنند.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • گفتمان «شهر زندگی» نظام معنایی را منظم می‌کند
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • ویرانی، آوارگی و فاجعه؛ سودان یک سال پس از جنگ
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • نبرد دیپلماتیک میان سودان و امارات
  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه