Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@20:39:04 GMT

چرا صادرات نفت ايران در ماه مارس بيشتر شد؟

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۲۳۱۰

چرا صادرات نفت ايران در ماه مارس بيشتر شد؟

خبرگزاري آريا - تهران-ايرنا- با وجود تحريم‌هاي آمريکا براي خريد نفت از ايران، صادرات نفت در ماه گذشته ميلادي 12 درصد بيشتر شده و خريداران آسيايي نفت بيشتري خريده‌اند.

به گزارش ايرنا، تحريم هاي آمريکا عليه فروش نفت ايران و تلاش اين کشور براي به صفر رساندن صادرات از ماه اکتبر، باعث شد تا حجم صادرات نفت ايران کاهش پيدا کند و برخي از مشتريان مانند اروپايي‌ها، به طور کامل خريد نفت از ايران را به صفر برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين اتفاق زمينه را براي کاهش بيش از يک ميليون بشکه‌اي توليد نفت ايران فراهم کرد تا نفت بدون مشتري روي دست ايران نماند و از سوي ديگر نفتي نيز روي آب ذخيره نشود.
**توليد پايين آمد
بر اساس آخرين گزارش اوپک، توليد نفت ايران که در تابستان سال گذشته، سه ميليون و 603 هزار بشکه در روز بود که بعد از تحريم‌هاي آمريکا، در آبان ماه با 500 هزار بشکه کاهش به 2.982 ميليون بشکه در روز رسيد.
روند کاهش توليد و صادرات نفت ايران تا ماه‌هاي پاياني سال 97 ادامه داشت اما ناگهان ورق برگشت. در حالي که توليد نفت ايران همچنان رو به کاهش است اما در اسفند ماه ( ماه مارس ميلادي) و با وجود توليد 2 ميليون و 698 ميليون بشکه اي نفت در اين ماه، صادرات ايران افزايش چشمگيري را ثبت کرده است.
تا آنجا که منابع ثانويه ميزان صادرات نفت ايران در ماه مارس را حدود 1.7 ميليون بشکه در روز اعلام کرده‌اند که با رشدي 12 درصدي، بالاترين رقم صادراتي از زمان آغاز تحريم‌هاي آمريکا به شمار مي‌آيد.
**استفاده حداکثري از معافيت‌ها
در اينجا نيز همانند تحريم‌هاي يکجانبه، پاي آمريکا در ميان است. در واقع مشتريان آسيايي نفت ايران که نگران عدم تمديد معافيت خريد نفت ايران توسط آمريکا هستند، در تلاشند تا در ماه‌هاي باقي مانده از اين معافيت استفاده کنند تا زمان بيشتري براي هماهنگ کردن پالايشگاه‌هاي خود با نفتي به جز نفت ايران داشته باشند.
بنابراين اگر آمريکا اين معافيت را لغو کرده و يا آن را محدودتر کند، احتمال پايين آمدن دوباره صادرات نفت ايران بيشتر خواهد شد.
**سايه خلاء نفت ايران و ونزوئلا در بازار
دليل ديگري که باعث افزايش صادرات نفت ايران در ماه گذشته ميلادي شده، کمبود نفت ترش در بازار است که به دليل بحران در توليد نفت ونزوئلا و تحريم‌ها عليه صادرات نفت ايران بوجود آمده است.
اين کمبود زمينه را براي رشد قيمت‌ها فراهم کرده است؛ تا آنجا که اوپک در آخرين گزارش خود، اختلاف قيمت نفت‌خام سنگين ايران را در ماه فوريه نسبت به ماه ژانويه پنج دلار و 10 سنت اعلام کرد که حکايت از افزايش 9 درصدي دارد.
در مجموع با وجود اظهار نظر مقامات آمريکايي مبني بر عدم تمديد معافيت اما شواهد از بازار نشان مي‌دهد که خريداران آسيايي نفت ايران شامل چين، هند، ترکيه و کره جنوبي و حتي ژاپن همچنان مي‌توانند خريدار نفت ايران باقي بمانند زيرا آمريکا به دنبال نفت ارزان است و خروج کامل نفت ايران از بازار به کاهش عرضه و افزايش قيمت‌ها دامن مي‌زند.
اقتصام**4018**9189
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۲۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد

وزارت امور خارجه ایران در راستای اجرای قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه، تعدادی از اشخاص و نهادهای آمریکایی را تحریم کرد.

به گزارش مهر، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تأمین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می‌دهد.

بر اساس این گزارش اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تأمین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله‌های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه‌های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی: (Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای به دلیل طرح ایده‌های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسرائیل؛

۶. براد کوپر (Brad Cooper): فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes): مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تأمین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا، تحریم‌های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می‌نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • اعلام آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی به آفریقا
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند
  • کاهش درآمد استارباکس به دنبال تحریم‌های ضدصهیونیستی
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • کارگران در خنثی‌سازی تحریم‌ها مشارکت داشته‌اند
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک