Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، مراسم اختتامیه سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم طلاب علوم دینی با تلاوت اصل غوابش، نفر اول رشته قرائت این دوره از مسابقات آغاز شد.

آیت‌الله مکارم شیرازی در بخشی از این مراسم طی سخنانی گفت: یکی از ویژگی‌های نور سرعت فوق‌العاده آن است، زیرا در هر ثانیه 300 هزار کیلومتر راه را طی می‌کند؛ قرآن هم در پیشرفت سرعت عجیبی داشت؛ یکی از مسائلی که مورخان شرق و غرب در مورد آن بحث کرده و معما دانسته‌اند سرعت تحولاتی است که قرآن در جامعه بشری ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امروز ارزش‌های اخلاقی و انسانی و بین‌المللی فدای دلار می‌شود، تصریح کرد: چنین حیاتی نیاز به نور قرآن دارد تا بشر امروز را از ظلمت جهل برهاند و این وظیفه ما هست تا پیام قرآن را به دنیا برسانیم؛ اگر هیچ کاری جز این نکنیم که پیام قرآن را به  دیگران برسانیم جاذبه قرآن آنقدر است که همه به دین خدا وارد می‌شوند و سبب می شود تا مفاسد از دنیا برچیده شود.

این مرجع تقلید تصریح کرد: دشمنان دست به دست هم داده‌اند تا با شبهات پایه این کتاب آسمانی را متزلزل کنند؛ اینها جدا قرآن را نفهمیده و از قرآن بی خبرند و وظیفه ما هست تا از طریق رسانه‌ها پاسخ این شبهات را بدهیم.

وی تاکید کرد: دشمنان درصدد هستند تا میان خود مسلمین ایجاد اختلاف کنند؛ در میان اهل سنت می‌گویند که شیعه قائل به تحریف است و هر چه ما می‌گوئیم که در کتب ما بررسی کنید و ببینید که چقدر با ادله‌های قوی تحریف را رد کرده‌ایم تاثیری ندارد زیرا اینها وسوسه های شیطانی دشمن است.

حضور پررنگ قرآن در مراکز علمی

این مفسر قرآن بیان کرد: در میان شیعه و سنی اقلیت بسیار ناچیزند که گاهی حرف از تحریف می‌زنند که این اقلیت ناچیز ملاک قضاوت نیستند بلکه قاطبه نزدیک به همه عالمان و بزرگان معتقد به عدم تحریف هستند و خود قرآن فرموده که خود خدا حافظ این کلام است لذا اجازه ندهیم میان ما مسلمین این شبهات القاء شود.

صاحب تفسیر نمونه گفت: سعی کنیم قرآن در مدارس نفوذ داشته باشد و از برنامه‌های قرآنی مدارس کم نکنند و در دانشگاه‌ها و دادگاه‌ها و مجلس قانونگذاری ما قرآن حضور عملی داشته باشد.

سیاست کاهش هزینه‌ها

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز در سخنانی با بیان اینکه مسابقه با موضوع قرآن فاخرترین نوع مسابقه است گفت: این مسابقات رفیع‌ترین مسابقه‌ای است که بین طلاب جهان اسلام در این کره خاکی برگزار شده‌است و مفتخریم که میزبان سومین دوره مسابقات بین‌المللی قران کریم طلاب علوم دینی بودیم.

وی با بیان اینکه در مسابقات سال گذشته، قریب به سه میلیون نفر در حفظ جزء 30 شرکت کردند، و به نشانه این است که همه آحاد مردم در حفظ قرآن کریم از یکدیگر سبقت می‌گیرند تصریح کرد: برگزاری دوره سوم مسابقات بین‌المللی قرآن کریم طلاب علوم دینی به میزبانی قم، به جهانیان ثابت کرد که توسعه فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی در جهان اسلام مطالبه‌گر بسیاری دارد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اظهار کرد: امسال تلاش بر این بود که در مسابقات اوقاف، هزینه‌ها را کاهش و کیفیت را ارتقا دهیم.

تجلیل از نفرات برتر

در ادامه از نفرات برتر این دوره از مسابقات تجلیل شد؛ براین اساس در رشته حفظ کل قرآن، محمد خاکپور طلبه ایرانی به مقام اول این دوره از مسابقات دست یافت، احمدمحمد طاهر از چاد به مقام دوم رسید و  محمد به الدین از الجزایر رتبه سوم را به دست آورد.

در رشته پایان‌نامه نویسی، عبدالهاشم میرزا اف از تاجیکستان، سیدعیسی مسترحمی، سیدحمید جزایری و حمیدرضا طوسی از ایران موفق به کسب رتبه‌های برتر شدند.

در رشته تحقیق، صدیق ملیانا از اندونزی، سوم، محمدکریم محسنی از افغانستان، دوم و اصل غوابش از ایران موفق به کسب رتبه اول شد. همچنین در رشته خطابه‌خوانی، محمدعلی الانباری از عراق رتبه سوم را به دست آورد و عبدالله کمال از روسیه دوم شد.

در رشته ترتیل محمدالسید موسی از لبنان رتبه سوم، سیدمهدی مشرف از افغانستان رتبه دوم و آقایی از ایران رتبه اول این دوره از مسابقات را به دست آوردند.

بازگشت به قرآن راه رهایی از مصیبت‌ها

همچنین آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه هم در سخنانی گفت: این مسابقات باید بتواند ظرفیت فکری حوزه را در قلمرو فعالیت‌های قرآنی را توسعه ببخشد.

وی تاکید کرد: اگر امت اسلام بخواهد از همه مصیبت‌ها رهایی یابد راهنمای او قرآن است؛ اگر امروز می‌بینیم که سراسر عالم اسلام دچار فتنه و مشکل و غوغا است چون از قرآن فاصله گرفته‌ایم.

مدیر حوزه‌های علمیه بیان کرد: هر چه از سعادت و هدایت می‌خواهیم باید از محضر قرآن فرا بگیریم؛ سخن مولا امام علی(ع) این است که برای نجات امت باید به قرآن پناه برد و امروز هم امت اسلام بیش از هر دوره نیازمند بازگشت به قرآن است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا مکارم اعرافی خاموشی اختتامیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۴۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان

رییس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه جایگاه پزشکان در کشور ما ریشه فرهنگی و تاریخی دارد و این جایگاه قابل خدشه‌دار شدن نخواهد بود، گفت: تامین نیروی تخصصی در بازه هفت ساله عملی نیست؛ سیاست‌گذاران باید نسبت به سیاست‌های تثبیت و تشویقی و انگیزه ماندگاری توجه کنند؛ در غیر این صورت

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نظام پزشکی، محمد رییس‌زاده در چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران اظهار کرد: درباره جایگاه پزشک در ایران باید گفت زمانی که از نقش پزشک صحبت می‌کنیم، منظورمان تنها نقش درمانگر در بیمارستان و اتاق عمل نیست، بلکه طبیبان حافظان تار و پود سلامت مردم و جامعه هستند. جایگاه پزشکی در کشور و سرزمین ما با تار و پود سرزمین مان به شکل جدایی‌ناپذیر تنیده است.

وی با تاکید بر لزوم حفظ حرمت جامعه پزشکی افزود: جامعه پزشکی در نیم قرن اخیر رشد بسیار درخشان و زبان‌زدی داشته است و به قول استاد ایرج فاضل این درخت تنومند حسودان و دشمنانی هم دارد. حفط جایگاه، شأن و عظمت جایگاه پزشک نیازمند تلاش پیوسته و توجه عمیق همگان است. جامعه پزشکی باید متولی حفظ و حراست و شأن رشته خود باشد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: سیاست‌گذاران و مجریان نیز باید متوجه اعمال و رفتار و کنش خود با جامعه پزشکی باشند. با این جامعه فرهیخته و وظیفه خطیر آن نمی‌توان کشتی گرفت و شوخی کرد. بعضی از شوخی‌ها و ندانم کاری‌ها با جامعه پزشکی جدی جدی سلامت مردم را دستخوش تغییر خواهد کرد.

وی ادامه داد: اعتقاد و اعتماد راسخ مردم به جراحان ایرانی ابدی نخواهد بود اگر مدیریت نکنیم. در حال حاضر در مخیله هیچ ایرانی وجود ندارد که برای عمل پیچیده قلب و تومور مغزی و اطفال در اروپا یا آمریکا خدمت بهتری می‌گیرم اما این همیشگی نخواهد بود و نیازمند حراست و حفاظت است. متأسفانه فعالیت عامدانه و غیرعامدانه در جهت تخریب جامعه پزشکی در جریان است. ایجاد دو قطبی جعلی با هدف رو در رو قرار دادن پزشک و مردم در کنار خلاف عرف عده معدودی از جامعه پرشکی منجر به ایجاد ذهنیت‌های نادرست شده است.

رئیس‌زاده خاطرنشان کرد: جایگاه پزشکان در کشور ما ریشه فرهنگی و تاریخی دارد و این جایگاه قابل خدشه‌دار شدن نخواهد بود. روند حرکات جهانی به سمت کمبود نیروی تخصص در افق ۲۰۳۰ دنیا است؛ در کشور ما شاید چالش اساسی پیش روی ما نباشد اما زمانی که در کشور توسعه یافته کمبود نیرو اتفاق می‌افتد، این جبران از کشورهای در حال توسعه صورت می‌گیرد. تأمین نیروی تخصصی در بازه هفت ساله عملی نیست؛ سیاست گذاران باید نسبت به سیاست‌های تثبیت و تشویقی و انگیزه ماندگاری توجه کنند؛ وگرنه سیاست افزایش ظرفیت راه به جایی نخواهد برد و تبدیل به کشت فراسرزمینی برای کشورهای دیگر خواهد کرد.

وی اضافه کرد: کاهش اقبال به رشته‌های علوم پزشکی در کشور ما و جهان و برخی کشورهای توسعه یافته قابل توجه است؛ برخی تخمین‌ها در سال ۲۰۳۰ حکایت از این دارد جهان با ۱۸ میلیون کمبود کادر درمان مواجه خواهد شد. در آمریکا کمبود بیش از ۳۰۰ هزار متخصص پزشکی وجود خواهد داشت. در این کشورها تمایل به رشته‌های پیچیده به طرز معناداری کاهش پیدا کرده است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: چالش درون پزشکی ما ضعیف شدن اخلاق حرفه‌ای و اخلاق پزشکی است که نگرانی بسیار جدی است که اخلاق حرفه‌ای در هیاهوی نابسامانی‌های اقتصادی و مدیریتی خودش را نشان می‌دهد. وظیفه ما و انجمن‌های علمی این است که نسبت به تقویت اخلاق حرفه‌ای تاکید کنند ما در این زمینه سابقه تاریخی درخشان و اساتید بزرگ و الگو داریم.

وی با بیان اینکه در وضعیت نابسامانی در اقتصاد سلامت در رشته‌های مختلف پزشکی مواجه هستیم و این نابسامانی در عدالت بین رشته‌ای روز به روز تشدید می‌شود که باید مدیریت کنیم. تعارضات بین رشته‌ای در کشور ما به بدترین شکل مدیریت می‌شود. وزارت بهداشت کمیسیون تعیین حدود صلاحیت‌های حرفه‌ای را علیرغم قانون مجلس شورای اسلامی در سازمان نظام پزشکی تعطیل کرده است.

رئیس‌زاده افزود: اساتید اذعان دارند کیفیت آموزش در حوزه علوم پایه و رزیدنتی و تخصصی و فوق تخصصی به سمت مطلوب حرکت نمی‌کند. انگیزه دانشجویان و تمرکز برای یادگیری دچار روند منفی شده است. دخالت نابجا در حوزه سلامت امروز از هر زمان دیگری گسیخته شده و از دست متولی سلامت یعنی وزارت بهداشت خارج شده است. مداخلات غیر مجاز در جامعه پزشکی چالش جدی دیگری است. برخی از همکاران ما تکنسین پرور هستند از آن سو قانون ضعیف و غیر بازدارنده ورود سونامی گونه تکنسین‌ها را در امر مداخلات غیر مجاز تسهیل کرده است؛ ما دو سال است با تمام توان در مجلس به دنبال تغییر این قانون هستیم. ورود مداخلات غیر آکادمیک که به اسم طب سنتی رایج شده است و قوانین پوشش بیمه‌ای درست می‌کنند مورد تأیید جامعه پزشکی نیست و خطر جدی برای سلامت مردم است.

وی ادامه داد: بیش از پنج هزار سایت در حوزه زیبایی تبلیغ می‌کنند. قوانین بازدارنده برای برخورد وجود ندارد. تعرفه دستوری مالیات ندارد. وقتی تعرفه‌ها را با فرسنگ‌ها فاصله از قیمت واقعی تعیین می‌کنید یعنی مالیات را پیشاپیش گرفتید. بعد از آن همین تعرفه را وارد طرح پلکان و قاصدک می‌کنید و بعد مالیات اخذ می‌کنید و چند ماه بعد نیز پرداخت می‌کنید؛ این موضوع در هیچ صنف دیگری وجود ندارد و چالش اصلی حتماً متوجه سلامت مردم خواهد بود.

کد خبر 751468

دیگر خبرها

  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی شرکت کردند
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • دور سوم مسابقات فضایی در قرن بیست و یکم آغاز می‌شود
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • راه سعادت دنیا و آخرت انس با قرآن و مفاهیم واقعی دینی است
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟