Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، فارس نوشت: «تقی دژاکام» فعال رسانه‌ای و از خبرنگاران پیشکسوت روزنامه کیهان در پاسخ به این پرسش که «چطور اصحاب قدرت، اهالی رسانه را ابزار خود می‌کنند؟» گفت: قطعا موضوع هدیه دادن از جمله موارد وابسته کردن خبرنگاران است. مسأله هدیه دادن به خبرنگاران طی سال‌های اخیر به نوع بسیار افتضاحی حالت ابتذال پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در سال‌های گذشته هم بود ولی درجه ابتذال آن نسبت به امروز بسیار کمتر بوده است.

وی افزود: چون من خبرنگار دهه ۶۰ هستم، از این دوره مثال می‌زنم که ما هدیه‌ای به این شکل و شمایل نداشتیم. آن زمان یعنی اواخر دهه‌های ۶۰ و ۷۰ هدیه‌ها مانند امروز نبود. فقط هدیه نوروزی مرسوم بود که روابط  عمومی‌ها به دفاتر روزنامه‌ها ارسال می‌کردند و چیزی حضوری اتفاق نمی‌افتاد.

دژاکام تاکید کرد: در دوره ما بیش‌تر سررسید و خودکار و هدایایی که وجه مالی بالایی نداشتند، برای ما ارسال می‌شد که خبرنگاران با خجالت آن را دریافت می‌کردند و همان هم برایشان چیزی بیشتر از یک هدیه تلقی می‌شد که مطالباتی در پی دارد. اما در این سال‌ها هدیه‌های ویژه خبرنگاران به شدت رواج پیدا کرده و گاهی به اندازه نیمی از حقوق و یا به اندازه یک حقوق است.

وی افزود: کاملا مشخص است که این هدیه به نوعی شبیه به رشوه است که خبرنگار هوای آن حوزه خبری یا مسئول آن حوزه خبری را داشته باشد و یا در قالب خبرهایی که می‌رود، رپرتاژ آگهی برود. برخی خبرها را که شما می‌خوانید فقط ارائه عملکرد است و خبرنگار هیچ پرسش جدی در این حوزه مطرح نکرده است. وقتی شما می‌پرسید بهترین تولیداتتان در سال جاری چه بوده و یا چه برنامه‌هایی برای رشد تولیداتتان در سال آینده دارید، چگونه به این موفقیت‌ها رسیده‌اید و... هیچگونه چالش و پرسشی مطرح نمی‌شود. یا سوال و چالشی مطرح می‌شود که جواب آن از قبل برنامه‌ریزی شده باشد، حکایت‌گر همان محدود کردن‌هاست.

این روزنامه‌نگار پیشکسوت در ادامه به فارس گفت: الان دادن هدیه به خبرنگارها عرف شده و روابط عمومی‌ها هم آن را جزو وظایف خود تلقی می‌کنند؛ در حالی که این هدیه دادن و هدیه گرفتن از لحاظ شرعی محل بحث است. چون خوف آن می‌رود که خبرنگار به واسطه دریافت آن هدیه وظیفه خبرنگاری خود را به بهترین نحو انجام نداده و یا از بدی‌ها چشم‌پوشی کرده است. همین کار، رسالت و حریت خبرنگار را زیر سوال می‌برد و مخاطب و شنونده و بیننده را نسبت به آن خبرنگار و رسانه بدبین و یا بی‌اعتماد کند. 

دژاکام تصریح کرد: شنیدم که خبرنگاران خبرگزاری فارس، تصمیم دارند دیگر هیچ هدیه‌ای را نپذیرند. این کار باعث می‌شود که خبرنگار آزادگی خود را حفظ کند. پیشنهاد خوبی است که اگر انجام شود، به عنوان الگو در سایر رسانه‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

وی در پایان گفت: اگر همه خبرنگارها این بزرگ‌منشی را از خود نشان بدهند که هیچ وقت چنین هدایایی را نگیرند این موضوع برای روابط عمومی‌ها هم جا می‌افتد که خبرنگاران خریدنی نیستند. 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۸۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است

با وجود اعلام برخی از رسانه ها در فضای مجازی در بررسی به عمل آمده و گزارش خبر نگار ما از داروخانه های شهر هشتگرد انسولین به اندازه کافی در داروخانه ها موجود است و بیماران دیابتی می توانند نیاز خود را تامین کنند.

بعضی از نام هاي تجاری که اغلب وارداتی هستند در یه بازه زمانی توزیع آن به تعویق افتاد که مشکلاتی را برای مصرف کنندگان ایجاد کرد ولی هم اکنون انسولین در اکثر دارو خانه های ساوجبلاغ یافت می شود.

یکی از پزشکان دارو ساز گفت: بعضی از بیماران دیابتی می توانند جایگزین کنند انسولین های ایرانی را ولی به لحاظ بعد روانی حاضر به تغییر نیستند.

وی گفت: بسیاری از شر کت های بیمه گر هم به تعهدات خود در قبال نسخ بیمه ای متعد نیستند و داروخانه های توان خرید انسولین و نگهداری آن را ندارند که باید این موضوع توسط مسئولین این حوزه درست شود.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • کمیسیون اصل ۹۰، مرجع رسیدگی به شکایت‌های مردم
  • «دیکتاتوری با اخلاق سگی» به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • جواد خیابانی: هیچ کدام از تیم های بالای جدول شایسته قهرمانی نیستند / فیلم
  • نگاهی به بی‌بدن|متهمان ردیف اول قتل که قاتل نیستند!
  • «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند»
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است
  • کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد
  • عنایتی: از این صحبت‌ها خسته شدم!
  • حریت، آزادگی و تضارب آرا لازمه دانشگاه‌هاست
  • حریت، آزادگی و تضارب آرا لازمه دانشگاهاست