Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@06:36:44 GMT

مراقب قارچ‌های سمی باشید

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۰۶۵۵

مراقب قارچ‌های سمی باشید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: 50 نوع قارچ سمی مختلف در کردستان موجود است که هر کدام با علائم خاص مشکلاتی را به وجود می‌آورند.

فرزام بیدارپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بارش فراوان باران موجب شده در استان کردستان انواع قارچ‌های سمی رویش کنند که هر کدام از آنها خصوصیات ویژه‌ای را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قارچ‌های سمی می‌توانند بر روی سیستم عروقی، مغزی، کبدی، مشکلات تنفسی و فشار عصبی تاثیر بگذارند، اما بیشتر مشکلات گوارشی و نیز مرگ را به دنبال دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه 50 نوع قارچ سمی در استان موجود است، تصریح کرد: تعداد زیادی از آنها خوارکی و بسیار شبیه به قارچ سمی است اما به دلیل اینکه تشخیص آن صرفا از طریق آزمایشگاه امکانپذیر است توصیه می‌شود به هیچ عنوان از این نوع قارچ‌ها استفاده نشود و از خوردن آنها جلوگیری شود.

بیدارپور با اشاره به اینکه بسیاری از قارچ‌های سمی، کشنده هستند، افزود: این نوع قارچ‌ها خودرو هستند و هیچ گونه پاد زهری ندارند و هر کدام از آنها دارای علائم خاص هستند.

وی در ادامه بیان کرد: قارچ‌هایی که در کنار درخت‌ها روییده شده درجه سم بیشتری دارند و همچنین کشنده هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: قارچ سمی پس از مصرف یک سری علائم‌های زودرس از جمله اسهال، استفراغ، شکم درد و خواب آلودگی را به دنبال دارد چنانچه در 24 ساعت اول مصرف کننده این علائم‌ها را داشت باید به مراکز بیمارستانی مراجعه کند، چرا که با توجه به نوع مصرف قارچ سمی و به دستور پزشک معالج نیاز به شستشو معده و در برخی مواقع نیاز به دیالیز دارد پس در این شرایط افراد نباید به مطب‌های خصوصی مراجعه کنند.

بیدارپور با اشاره به اینکه در سال گذشته سم " آمانیتا " در قارچ خودرو تشخیص داده شد، بیان کرد: قارچ‌های سمی انواع مختلفی دارد که علامت‌های آن عمدتا بعد از یک تا سه روز شروع می‌شود که در صورت تشدید این علامت‌ها ممکن است بیمار هایی از جمله مشکلات گوارشی، کبد، کلیه و مواردی از این قبیل به خطر بیندازد.

وی عنوان کرد: افراد در صورت علائم‌های ذکر شده، سریعا باید به بیمارستان‌ها مراجعه کنند چرا که درمان مسمومیت قارچ سمی یک درمان تخصصی است و با وجود زمان کم باید پزشکان متخصص به وسیله دارو درمانی و موارد دیگر سم را از بدن خارج ‌کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه سم قارچ خودرو با پخته شدن از بین نمی‌رود، اعلام کرد: برخی افراد بر این باور هستند که در این زمینه تجربه دارند و انواع قارچ‌ها را از نوع رنگ و ساقه آنها می‌شناسند و به این نوع قارچ‌ها دست می‌زنند که متاسفانه دچار بیمارهای پوستی می‌شوند.

بیدارپور با اشاره به اینکه به دلیل مصرف قارچ سمی، هفت نفر در شهرستان سقز مسموم شدند، خاطرنشان کرد: در پنج منطقه کردستان مسمومیت داشته‌ایم که خوشبختانه زود مراجعه کردند و به عوارض بستری و اختلالات کلیوی دچار نشده‌اند.

وی در پایان با بیان اینکه افراد از قارچ‌های خودرو به هیچ عنوان نباید استفاده نکند، توصیه کرد: افراد از قارچ‌های دارای مجوز و بسته بندی شده در فروشگاه‌ها و مراکز مورد تائید و پرورش داده شده خریداری و مصرف کنند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قارچ سمی منطقه کردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۰۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ نفر از اعضای یک خانواده با قارچ مسموم شدند


به گزارش تابناک به نقل از ایلنا، محمدجواد مرادیان اظهار کرد: اعضای یک خانواده در روستای کوهمره سرخی شیراز بعد از مصرف قارچ دچار علائم تاری دید، لرز، تعریق، تهوع و استفراغ و سردرد شدند.

وی ادامه داد: ۷ نفر از اعضای این خانواده به بیمارستان علی اصغر شیراز و یک کودک نیز به بیمارستان نمازی شیراز مراجعه کرده و تحت درمان قرار گرفته‌اند.

سم موجود در قارچ‌های خود رو با هیچ یک از روش‌های طبخ شامل پختن، سرخ کردن و یا کباب کردن از بین نمی‌رود، بنابراین توصیه می‌شود شهروندان فقط از قارچ‌هایی که به صورت صنعتی و بهداشتی تولید و در فروشگاه‌های معتبر عرضه می‌شوند، استفاده کنند.

دیگر خبرها

  • قارچ خور در دنیای واقعی! (فیلم)
  • گفته بودم مراقب بازیکن لالیگایی باشید / مسئولان هم به ورزشگاه بیایند
  • ۸ نفر از اعضای یک خانواده با قارچ مسموم شدند
  • هنگام خرید از فروشندگان دور گرد مراقب کپی اطلاعات کارت بانکی خود باشید
  • (ویدیو) هشدار مهم سردار رادان به رؤسای پلیس؛ مراقب باشید!
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • مراقب نیش ها باشید!
  • هشدار به مشتریان طلا؛ مراقب این حقه باشید
  • مراقب برق گرفتگی در هوای بارانی باشید
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین