Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاهرود- ایرنا - عضو هیات مدیره جمعیت دیده بان طبیعت گفت : فعالیت معدن بوکسیت و دخل و تصرف در حاشیه و بستر رودخانه تاش ، روستاهای پایین دست را تهدید می کند.

حنیف رضا گلزار یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه مختصات جغرافیایی که معدن بوکسیت تاش در آن واقع شده بخشی از حوزه آبخیز تاش – مجن است، افزود: این بخش مساحتی بالغ بر 68 هزار هکتار از ارتفاعات جنوبی البرز شرقی در استان های گلستان و سمنان را در بر می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به دبی 325 لیتر در ثانیه رودخانه مجن به عنوان زهکش بخش غربی این حوضه، افزود: زهکش ارتفاعات شمالی این حوضه که معدن بوکسیت تاش نیز در آن واقع شده، رودخانه تاش است که از به هم پیوستن سه رودخانه دیگر با میانگین دبی 555 لیتر در ثانیه ایجاد می شود.
این کارشناس خاک و آب تأکید کرد: اگرچه آورد طبیعی این 2 رود به دلیل خشکسالی های گذشته کاهش چشمگیر داشته ولی امسال به دلیل تغییرات ناگهانی اقلیمی و وقوع بارندگی های با دوره بازگشت طولانی مدت در بخش های مختلف کشور این احتمال وجود دارد که بارندگی های غیرطبیعی در این حوضه آبخیز رخ داده و نگرانی اصلی در این زمینه مربوط به زیر حوضه رود تاش است.
گلزار با بیان اینکه پهنه های گسترده ای از عرصه های طبیعی بالادست به دلیل فعالیت 6 سال گذشته معدن بوکسیت تاش دستخوش تغییرات شدیدی شده، اظهار داشت: هزاران تن خاک حاصلخیز که نقش اساسی و محوری در جذب و نگهداری آب باران دارد از سطح زمین حذف شده و پهنه های گسترده ای از شیب ها پوشش گیاهی خود را از دست داده است.
وی ادامه داد: تلفیق این 2 عامل یعنی نابودی و حذف خاک و پوشش گیاهی در دیگر عوامل موثر بر ایجاد رواناب سطحی از جمله شیب های تند منطقه، میانگین ارتفاع بالا در زیرحوضه تاش و احتمال بالای وقوع بارندگی های غیر طبیعی با دوره بازگشت طولانی مدت و حتی طبیعی می تواند خطر آفرین باشد چرا که عرصه از حالت اصلی خود خارج شده است.
*** دخل و تصرف در بستر و حاشیه رودخانه تاش
این فعال محیط زیست دخل و تصرف های انجام شده در حاشیه بستر رودخانه تاش بویژه در محدوده بالادست فرحزاد به سمت روستای تاش و ایجاد باغ ها و زمین های کشاورزی را از دیگر چالش های پیش رو دانست و ابراز داشت: بعید است این کارها بدون مجوز رسمی انجام شده باشد چرا که این باغ ها از اعتبارات دولتی برای ایجاد سیستم های نوین آبیاری استفاده کرده اند ولی باید دید که چند درصد آن ها بر اساس آمایش سرزمین و رعایت حریم رودخانه ایجاد شده اند؟
گلزار اضافه کرد: اگر تخریب های بالادست سبب ایجاد سیل شود بسیاری از باغ ها در حاشیه رودخانه از بین رفته و باید از محل اعتبارات ملی برای جبران خسارت ها هزینه کرد؛ یعنی اعتبارات ملی را یک بار صرف به رسمیت شناختن تصرف حریم رودخانه کرده و بار دیگر باید صرف جبران خسارت وارد شده ناشی از جریان آب در رودخانه شود.
وی یادآور شد: روش بهتر جانمایی درست برای ایجاد زیرساخت های تولید در بخش کشاورزی و باغی و دامی بود که متاسفانه مورد غفلت واقع شده و از باغدار و کشاورز نمی توان انتظار نگاه برآوردی بلند مدت داشت.
به گزارش ایرنا، رودخانه تاش از به هم پیوستن سه رودخانه دیگر به نام های فرحزاد، میشی و سنگ سله ایجاد می شود.
روستای تاش در 30 کیلومتری شاهرود و در مسیر راه شاهرود به گرگان قرار دارد.
در پی بارش های نیمه نخست فروردین، سیلاب بخشی از روستای تاش را فراگرفته و به برخی از تأسیسات آن خسارت وارد کرد.
7359/6167

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي تاش معدن بوكسيت شاهرود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۰۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مظهری، رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، گفت: نسخه پیچی و فروش دارو همچنان تحت کنترل مسئول فنی داروخانه هاست و فقط حمل دارو با ابلاغ این آیین نامه با استفاده از سکوهای اینترنتی انجام میشود.
وی افزود: این آیین نامه با رعایت اصول حفظ سلامت بیماران، موجب سهولت دسترسی بیماران به داروهای مورد نیاز میشود.
مظهری ادامه داد: توزیع دارو بر بستر اینترنت بزودی به صورت آزمایشی در چند شهر با دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز می شود و بعد از ۶ ماه در سراسر کشور پوشش داده می شود.
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در پایان گفت: بیماران با استفاده از سکوهای اینترنتی برای انتخاب نزدیکترین داروخانه به محل سکونت میتوانند داروی خود را سریع تر دریافت کنند .

دیگر خبرها

  • کرمان/ فوت پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ ها
  • فراهم کردن بستر رشد مهارتی و انگیزشی کارگران از اولویت‌های ما است
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • استمرار اقداماتی در راستای ساماندهی کشف رود
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • حضور و اراده مردم در سرنوشت کشور بزرگترین پدیده انقلاب اسلامی
  • رفع تصرف ۵ هزار متر مربع از زمینهای ملی خواف
  • شوراها از ارکان مردم‌سالاری دینی هستند
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد