Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- گرو‌های مدافع حقوق بشر از اقدام تهدید آمیز دولت آمریکا در رابطه با پرونده تحقیقات پیرامون جنایات تروریست‎های آمریکا در افغانستان که در دیوان بین‌المللی کیفری موسوم به لاهه تشکیل شده بود انتقاد کردند. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، گرو‌های مدافع حقوق بشر مخالفت خود را با تصمیم دادگاه کیفری بین المللی لاهه در رابطه با جنگ طولانی افغانستان که ۱۸ سال به طول انجامید و هزاران قربانی به جای گذاشت ابراز کردند و هشدار داده‎اند که اینگونه تصمیم‌ها باعث می‌شود تا سایر کشور‌های متجاوز در سراسر جهان به خود اجازه گستاخی و تجاوز به حقوق بشر را بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روز جمعه گذشته دادگاه کیفری لاهه درخواست بررسی جنایت جنگی آمریکا در افغانستان را رد کرد. دولت آمریکا خود را در این جنگ پیروز خواند و همچنین روادید دادستان ارشد دادگاه لاهه «فاتو بنسودا» را لغو کرد.
دولت آمریکا هرگز به دیوان کیفری بین المللی ملحق نشده و اعتبار آن را بر شهروندان آمریکایی به رسمیت نشناخته چرا که دیوان کیفری را تهدیدی برای حاکمیت ملی خود به شمار می‌آورد.   در حالی که باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا همکاری محدودی با دادگاه لاهه داشت اما دولت ترامپ همیشه دیدگاه خصمانه داشته و تهدید به گرفتن وجوه و تعقیب هر قاضی و دادستانی کرده که آمریکا و متحدانش را هدف قرار بگیرد.
در خصوص جنایت جنگی در افغانستان قضات دادگاه لاهه  روز جمعه گفتند که ۶۹۹ متقاضی به عنوان نماینده میلیون‌ها نفر قربانی این جنگ درخواست داده‎اند.
پارام پریت مدیر مرتبط با عدالت بین المللی ناظر حقوق بشر می‎گوید: جنگ افغانستان ضربه‌ ویرانگر به قربانیان این کشور به حساب می‌آید که هیچ غرامتی هم برای جبران این خسارات سنگین دریافت نکرده‎اند.
اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا اعلام کرده که دولت ترامپ بازی خطرناکی را انجام داده است.
مدیر برنامه گروه‌های حقوق بشری بر این مطلب اشاره دارد، اگرچه مستندات محکمی دال بر این جنایات وجود دارد، اما عدالت برای قربانیان جنایات جنگی به ندرت اجرا می‌شود. علت اصلی آن را می‌توان تلاش‌های اقدامات دولت ترامپ دانست که انجام تحقیقات دادگاه لایه را قبل از آنکه حتی آغاز شود در نطفه خفه کرده است.
گاردین نوشت: در یکی از بند‌های این درخواست به بدرفتاری سازمان سیا آمریکا با بازداشت شدگان جنگ افغانستان اشاره می‌کند. بر اساس پیگرد قانونی دادگاه، از ماه می ۲۰۰۳ نیرو‌های نظامی آمریکا و سازمان سیا، جنایات جنگی که در آن‌ها شکنجه، رفتار خشونت آمیز، تجاوز و سایر اشکال خشونت جنسی طبق قانون مصوب مقامات آمریکا صورت گرفته است انجام داده‌اند.

 
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: جنایت جنگی افغانستان آمریکا دادگاه لاهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۳۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد

دفتر ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که نخستین پرواز انتقال پناهجویان به روآندا هماهنگ شده است. این پرواز ظرف ۱۰ تا ۱۲ هفته دیگر انجام خواهد شد و به دنبال آن، چندین پرواز دیگر برنامه‌ریزی خواهد شد.

طرح جنجالی اخراج پناهجویان از خاک انگلیس دوشنبه گذشته پس از ماه‌ها بحث و بررسی، در پارلمان انگلیس تائید شد و راه را به گفته کارشناسان، برای ایجاد «سابقه‌ای خطرناک در نقض قوانین حقوق بشری» باز کرد.

با قانونی شدن این طرح، پناهجویانی که از یکم ژانویه ۲۰۲۲ به صورت غیرقانونی از یک کشور امن مانند فرانسه وارد انگلیس شده‌اند، به رواندا منتقل می‌شوند تا پرونده آنها توسط وزارت کشور انگلیس بررسی شود. آنها ظرف ۲۸ روز از انگلیس اخراج می‌شوند؛ حق اعتراض ندارند و از بازگشت به این کشور در آینده منع خواهند شد.

اگر پرونده این افراد پذیرفته شد، به انگلیس منتقل می‌شوند؛ در غیر اینصورت می‌توانند برای اقامت در رواندا یا هر کشور دیگری به‌غیر از انگلیس درخواست پناهندگی کنند. دولت انگلیس معتقد است که این طرح پناهجویان را از ورود غیرقانونی به خاک این کشور منصرف می‌کند.

سخنگوی نخست وزیر انگلیس به خبرنگاران گفت؛ نخستین گروه پناهجویان برای انتقال به روآندا انتخاب شده‌اند. وی افزود که دولت سرگرم پیگیری مقدمات حقوقی انتقال این افراد است.

این درحالیست که موسسات خیریه هشدار داده‌اند که «تصمیم ظالمانه و ناپسند» دولت برای انتقال پناهجویان به هزاران کیلومتر دورتر، نه تنها در پاسخ به معضل مهاجرت ناکام خواهد بود، بلکه «به هرج و مرج بیشتر انسانی منجر خواهد شد».

آنها قصد دارند تا از ظرفیت دادگاه اروپایی حقوق بشر برای توقف انتقال پناهجویان استفاده کنند. نهاد‌های حقوق بشری دو سال پیش هم با ارجاع این پرونده به دادگاه اروپایی حقوق بشر، مانع اخراج پناهجویان شدند.

از سویی ۱۶۰ موسسه خیریه و فعال حقوق بشری در نامه‌ای سرگشاده به نخست وزیر انگلیس طرح دولت در این زمینه را محکوم کرده و آن را ظالمانه و شرم‌آور خواندند.

سازمان ملل متحد هم هشدار داده است که این طرح، بر خلاف کنوانسیون پناهندگان است و سابقه‌ای خطرناک در سطح جهانی ایجاد می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • رضا نصری: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو از طرف دادگاه کیفری بین المللی / برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد
  • بررسی مخفیانه قرار بازداشت تتانیاهو توسط دادگاه لاهه
  • ایران حکم دادگاه کیفری فدرال آرژانتین درباره پرونده آمیا را محکوم کرد
  • عفو بین‌الملل: آلمان ارسال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند
  • احتمال صدور حکم بازداشت مقامات تل آویو در دادگاه کیفری بین‌المللی
  • نگرانی تل آویو از احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو
  • غرب فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکند
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم