Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@09:28:34 GMT

ایران و عمان به دنبال توسعه همکاری در حوزه شیلات

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۵۸۵۳

ایران و عمان به دنبال توسعه همکاری در حوزه شیلات

ایران توانسته است در حوزه آبزی پروری و شیلات به عنوان یکی از کشورهای مطرح در جهان باشد و این امر باعث علاقمندی سایر کشورها برای سرمایه گذاری و همکاری در این بخش است که در این زمینه امروز هیئتی از عمان سفری به کشورمان داشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، کشورمان با داشتن آب های آزاد شرایط مناسبی برای پرورش و تولید انواع محصولات دریایی را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس ایران توانسته است در حوزه آبزی پروری و شیلات به عنوان یکی از کشورهای مطرح در جهان باشد تا جایی که بر اساس آمار سال 2015 فائو ایران در مجموع تولیدات شیلاتی در رتبه 27 جهان، در تولید آبزی‌پروری رتبه 19، در بخش صید رتبه 29 و در تجارت آبزیان به لحاظ مقدار و ارزش رتبه 71 جهانی را کسب کرده است. طی سال گذشته یک میلیون و 170 هزار تن انواع محصولات شیلاتی در کشور تولید شده است که ارزش صادراتی آن 507 میلیون دلار بود. ایران در حال حاضر به بیش از 40 کشور دنیا محصولات کشاورزی و شیلات صادر می کند. محصولات شیلات ایران اکنون به ژاپن، کره جنوبی، بریتانیا و فرانسه و دیگر کشورها صادر می شود.

 

بنابراین گزارش، ۱.۲ میلیون تن انواع آبزیان دریایی و پرورشی در کشور تولید می شود و از این میزان تولید، حدود ۳۵۰ هزار تن آبزی در کشور فرآوری می شود. از ۳۵۰ هزار تن آبزی فرآوری شده ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تن فقط مربوط به تن ماهیان صنعتی است که در صنایع کنسرو استفاده می شود، بخشی مربوط به ماهیان ریز شمال و جنوب کشور مانند کیلکا و ساردین است که قسمتی از آن به صورت کنسرو در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد و سایر آن هم به صورت ساده، خشک شده و یا برای تولید پودر ماهی استفاده می شود.

 

ظرفیت های ایران در این حوزه باعث شده است کشورهای مختلفی علاقمند به همکاری با ایران و سرمایه گذاری در این بخش باشند. بر این اساس امروز (یکشنبه 25 فروردین ماه) هیئتی از کشور عمان به ایران آمد تا زمینه توسعه همکاری‌های میان ۲ کشور در زمینه‌های تحقیقاتی، پرورش آبزیان و تجارت فراهم شود.

 

رئیس سازمان شیلات کشور در دیدار با این هیئت گفته است: «ما از اینکه قرار است تجربیات اجرایی و دستاورد‌های تحقیقاتی را در اختیار کشور پادشاهی عمان قرار دهیم، استقبال می‌کنیم و همچنین علاقه‌مند هستیم از ظرفیت‌های استعداد عمان برای صید فراساحل استفاده کنیم.»

 

باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از «نبی‌الله خون میرزایی» آورده است: «برای سرمایه گذاری مشترک در این زمینه اعلام آمادگی می‌کنیم. هیئت عمانی آمده‌اند از توانمندی‌های بخش تحقیقات، اجرا و زیرساخت‌های آماده در ایران بازدید کنند از این رو بازدید‌های مختلفی از ظرفیت کشور انجام خواهند داد و قرار است همکاری‌های بیشتری میان ۲ کشور از فعالیت‌های آبزی پروری، فرآوری، صادرات و انتقال تجربیات با یکدیگر صورت گیرد.»

 

«العوفی»، معاون وزیر کشاورزی کشور عمان و رئیس شیلات کشور عمان نیز در این دیدار گفت: «همکاری ایران و عمان با سازمان فائو و دیگر سازمان‌ها به نفع دو کشور است و فرصت‌هایی برای سرمایه گذاری وجود دارد و نیاز است که بخش خصوصی  ۲کشور با هم همکاری نزدیک داشته باشند و شرکت‌های مشترکی برای فعالیت‌های آینده باید تشکیل دهند.»

 

معاون وزیر کشاورزی کشور عمان با اشاره به اینکه توجه به صنایع تبدیلی جزء برنامه‌های ما به شمار می‌رود، بیان کرد: «فکر می‌کنم فرصت خوبی است تا با بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران مشارکت‌هایی در این زمینه داشته باشیم. اکثر همکاری‌ها با کشور ایران در بخش صید و صیادی متمرکز است، گفت: بر این اساس در بخش صید و صیادی سرمایه گذاری‌های مشترکی صورت خواهد گرفت و همچنین قرار است از کشتی‌های صید و صیادی جمهوری اسلامی ایران استفاده کنیم.»

 

یادآور می شود: سالانه یک میلیون و 200 هزار تن ماهی و میگو در کشور پرورش و استحصال می شود. 725 هزار تن از این تولیدات از طریق صید و مابقی با پرورش آبزی به دست می آید. طبق برنامه ریزی قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه میزان تولید و صید آبزیان کشور به یک میلیون و 500 هزار تن برسد./

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم مسابقات قرآن سیل سپاه پاسداران خسارت سیل سپاه سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم خبرگزاری شبستان قرآن کریم مسابقات قرآن کریم شیلات عمان ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۵۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله

به گزارش خبرگزاری مهر، مالک رحمتی در جلسه مشترک با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء که با موضوع پروژه محور جلفا- کلاله برگزار شد، افزود: از روزی که قرار شد این پروژه شروع شود، قرارگاه عاشورا به بهترین شکل ممکن کار را آغاز کردند، هرچند که انتظار بیش از اینهاست.

وی ادامه داد: همه باید با تسهیل‌گری و همراهی با این پروژه نقش خود را ایفا کنند تا به هدف بزرگی که نظام به دنبال آن است با کمک همدیگر برسیم.

رحمتی افزود: آن‌چه که در این پروژه اتفاق افتاده یک پیگیری بسیار مهم و دیپلماسی موفقی بود که در دولت سیزدهم رقم خورد، چرا که در ترانزیت بین‌المللی به دنبال یک شیطنتی بودند که ایران را حذف کنند، اما به برکت دیپلماسی و پیگیری موفق و مؤثر دولت، کشورهای همسایه نقش فعال ایران را در این حوزه پذیرفتند و در حال حاضر، حفظ جایگاه استراتژیک ایران در منطقه قفقاز و عینیت‌بخشی به اثرگذاری بین‌المللی کشورمان منوط به اتمام این پروژه است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه توسعه متوازن استان‌ها از اولویت‌های دولت است، گفت: ما در آذربایجان شرقی منطقه آزادی را داریم که برای کشور ارزآوری دارد و برای استان نیز یک شاهراه اقتصادی محسوب می‌شود و اگر ما بین‌المللی، ملی، استانی، شهرستانی و حتی روستایی به موضوع نگاه کنیم، اهمیت بالای این جاده مشخص می‌شود و از همه ابعاد، استراتژیک بودن این جاده محرز است و هیچ بهانه‌ای برای همراهی نکردن وجود ندارد.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه موضوع ترانزیت در بحث توسعه بسیار مهم است، گفت: اگر در این مسیر به دنبال رونق اقتصادی هستیم باید ترانزیت رونق بگیرد و اگر این جاده محقق شود، ترانزیت رونق خواهد گرفت و به دنبال آن جدای از فواید اقتصادی که به دنبال خواهد داشت، جذب گردشگر هم اتفاق خواهد افتاد.

رحمتی ادامه داد: یکی از سیاست‌هایی که در استان حتماً باید به آن کمک کنیم تا اقتصاد و توسعه اقتصادی ما وابسته به نفت نباشد، توسعه گردشگری است و همه ظرفیت‌های لازم برای این امر در منطقه ارس جمع شده است.

وی گفت: در طول این ۱۰۷ کیلومتر، تعداد زیادی روستا وجود دارد که اگر این جاده احداث شود، خدمت رسانی به آنها افزایش خواهد یافت و به رشد، کارآمدی و توسعه منطقه آزاد نیز کمک خواهد کرد.

رحمتی از تشکیل یک کمیته ویژه برای پیگیری این پروژه خبر داد و گفت: این کمیته به ریاست استاندار، ماهانه تشکیل می‌شود و کار هماهنگی دستگاه‌ها و تصمیمات استانی را برعهده خواهد داشت.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: نگاه قرارگاه خاتم‌الانبیاء به پروژه اقتصادی نبوده و ماموریت‌محور است، ما نیز وظیفه داریم از دولت و سازمان برنامه و بودجه پیگیری‌های لازم را برای تخصیص اعتبار آن انجام دهیم.

رحمتی با تاکید بر اینکه تقسیم کار در چنین پروژه مهمی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار داشت: شرایط پروژه ایجاب می‌کند پراکندگی کارگاه‌ها را افزایش دهیم تا سرعت پیشرفت آن بیشتر شود.

استاندار آذربایجان شرقی بر رعایت زمان‌بندی اجرای پروژه تاکید کرد و افزود: انجام زمان‌بندی برای اجرا و اتمام این پروژه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازمه آن تحویل نقشه‌ها توسط کارفرما و انجام مطالعات زیست محیطی است.

رحمتی در پایان تاکید کرد: در طول مسیر پروژه ۱۰۷ کیلومتری، چند نقطه برای احداث مجتمع‌های رفاهی برای ارائه خدمات به مردم و مسافران در نظر گرفته شود تا اجرای پروژه برای مسافران و مردم خسته‌کننده نباشد.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: این پروژه، جاده‌ای خواهد بود که کشورهای همسایه ما از آن استفاده خواهند کرد، بنابراین قرارگاه در کنار کارهای خوبی که همیشه انجام داده، به این منطقه نیز حساسیت ویژه‌ای داشته و از آخرین مطالعات، دانش علمی و تکنولوژی بهره گیرد تا یک افتخار دیگری رقم بخورد.

کد خبر 6096094

دیگر خبرها

  • همایش‌های هسته‌ای تسهیل کننده نیمی از اهداف توسعه پایدار
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • آماده همکاری مشترک مطالعاتی با دانشگاه محقق اردبیلی هستیم
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • راه‌اندازی مرکز پرورش ماهیان خاوری در رودخانه قزل اوزن
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله