Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@20:21:19 GMT

2 گوزن زرد از سیلاب رودخانه دز نجات یافتند

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۷۷۳۹

2 گوزن زرد از سیلاب رودخانه دز نجات یافتند

اهواز - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: 2 راس گوزن زرد در میانرود دزفول، پس از فروکش کردن سیلاب در منطقه حفاظت شده دز مشاهده شدند.

احمدرضا لاهیجان زاده روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نصب چهار دوربین در منطقه حفاظت شده دز در روزهای اخیر، بیان کرد: یکی از این دوربین ها امروز تصاویری از یک راس گوزن زرد نر در جنگل های دز ثبت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرپرست معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: دیروز نیز محیط بان های این اداره کل یک راس گوزن زرد ماده را در جنگل مشاهده کردند، که امکان تصویربرداری از آن وجود نداشت.
به گفته وی یک راس گوزن زرد نیز در روزهای گذشته درمنطقه حفاظت شده کرخه، که آن نیز در سیل کرخه به زیر آب رفته بود، پیدا و زنده گیری و به محل امنی منتقل شده بود.
وی با بیان اینکه سیلاب در جنگل های دز فروکش کرده ، گفت: پس از پایین آمدن سطح آب در این جنگل ها، جستجو برای پیدا کردن گوزن های زرد که در سیلاب از آنها خبری نبود، آغاز شده و این جستجوها همچنان ادامه دارد.
لاهیجان زاده ادامه داد: مشاهده این گوزن ها علاوه بر اینکه موجب خوشحالی محیط بانان و دوستداران محیط زیست شده، این مساله را تایید می کند که احتمال آسیب جانی به گوزن ها بر اثر وقوع سیلاب کم است زیرا گوزن ها جانوران باهوش و شناگرهای ماهری هستند.
وی با بیان اینکه تاکنون گزارشی از تلفات گوزن های زرد در این منطقه نداشتیم افزود: وسعت جنگل های دز چندین هزار هکتار است و دوربین ها کمتر از یکصد هکتار را پایش می کنند، به همین دلیل پیش بینی می کنیم تعداد بیشتری از گوزن ها در جنگل ها پراکنده شده اند و زنده هستند.
بر اساس آخرین سرشماری حیات وحش، 20 تا 30 راس گوزن زرد در سایت تکثیر و نگهداری گوزن زرد در میانرود دزفول که در منطقه حفاظت شده دز قرار دارد، گزارش شده است. به دنبال طغیان رودخانه دز و به زیر آب رفتن جنگل و پاسگاه محیط بانی و اداره پارک ملی دز در دزفول، این گوزن ها مفقود شده و هیچ اطلاعی از سرنوشت گوزن های زرد در دست نبود.
گوزن زرد ایرانی (نام علمی Dama mesopotamica) گونه ای است که در خطر انقراض قرار داشت ولی با اجرای طرح تکثیر، از خطر انقراض در ایران نجات یافت. این گونه در منطقه جزیره اشک احیا و سپس با افزایش جمعیت تعدادی از آنها به زیستگاه تاریخی خود در جنگل های دز و کرخه منتقل شدند.
«منطقه حفاظت شده دز» با وسعت 17 هزار و 533 هکتار در سال 1346 به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شده و در سال 1348 قسمتی از آن پارک وحش و در سال 1355 پناهگاه حیات وحش دز با وسعت پنج هزار و 301 هکتار معرفی شد. در سال 1389 نیز 6 هزار و 127 هکتار به عنوان پارک ملی دز مصوب شد.
9754/ 6037

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي گوزن زرد پارك ملي دز سيل 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۷۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هلال احمر، ناجی ۸ نوجوان گرفتار در سیلاب

کاوسی مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: ۸ نوجوان گرفتار در سیلاب رودخانه فصلی شهرستان قاینات، شب گذشته به همت تیم‌های هلال احمر استان نجات یافتند.

او افزود: شب گذشته ۳ تیم هلال احمر برای نجات ۸ نوجوان گرفتار شده در رودخانه فصلی روستای علی آباد موسویه بخش سده شهرستان قاینات اعزام شدند.

کاوسی تصریح کرد: علاوه بر تیم‌های امداد و نجات شهرستان، یک تیم واکنش سریع از استان نیز در محل حضور یافت و افراد گرفتار در سیلاب پس از تلاش ۳ ساعته نجات یافتند.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: همچنین در این عملیات امداد و نجات از خودرو یونیماک و آگو (خودرو آبی و خاکی) برای امدادرسانی استفاده شد.

او عنوان کرد: مردم با توجه به شدت بارندگی‌ها و مسدود شدن راه‌ها از سفر‌های غیر ضروری و به دلیل طغیان رودخانه‌های فصلی از حضور و تردد در حریم رودخانه‌ها خودداری کنند.

قناعت استاندار خراسان جنوبی هم در تماس تلفنی با مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان، از امدادگران برای نجات این افراد قدردانی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • دانشمندان جد گاو و گوزن‌ و خوک را یافتند
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • کوهنوردان گمشده در ارتفاعات داورزن نجات یافتند
  • کوهنوردان گمشده در ارتفاعات شهرستان داورزن نجات یافتند
  • هلال احمر، ناجی ۸ نوجوان گرفتار در سیلاب
  • هشت جوان گرفتار در رودخانه فصلی قاین نجات یافتند
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • ۸جوان گرفتار در رودخانه فصلی قاین نجات یافتند