Web Analytics Made Easy - Statcounter

آزمون سخت سیل و این بحران طبیعی، برغم تلفات انسانی و خسارات سنگین و بعضا جبران پذیری که برجای گذاشت، درس‌ها و عبرت‌هایی با خود همراه داشت که نباید از کنار آن به سادگی عبور کرد.در روزهای ابتدایی وقوع سیل اهمال کاری بعضی مسئولان از جمله غیبت چند روزه رئیس‌جمهور و موضوع سفرهای خارجی برخی مدیران ذیربط در بزنگاه خطر تلخی این اتفاقات را برای مردم دوچندان کرد و واکنش‌های بسیاری را نیز برانگیخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بلاغ، سال 98 در حالی آغاز شد که به گفته عموم مردم کشورمان ، یکی از سین‌های سفره‌های هفت سین امسال «سیل» بود. شاید برای کمتر کسی قابل پیش‌بینی بود که آخرین ساعات سال ١٣٩٧ و روزهای آغازین سال ١٣٩٨، بارش شدید نزولات آسمانی و راه افتادن دو سیلاب بزرگ، 24 استان کشور را درگیر بحرانی طبیعی کند. نقطه شروع سیلابها از 27 اسفند 97 و با بالا آمدن آب رودخانه‌های مازندران و گلستان وسرریز شدن سدهای استان ازجمله سد بوستان، گلستان و وشمگیر بر اثر ورود سامانه بارشی قدرتمند به کشور آغاز شد.

آزمون سخت سیل و این بحران طبیعی، برغم تلفات انسانی و خسارات سنگین و بعضا جبران پذیری که برجای گذاشت، درس‌ها و عبرت‌هایی با خود همراه داشت که نباید از کنار آن به سادگی عبور کرد.

گرچه در روزهای ابتدایی وقوع سیل اهمال کاری بعضی مسئولان از جمله غیبت چند روزه رئیس‌جمهور و موضوع سفرهای خارجی برخی مدیران ذیربط در بزنگاه خطر تلخی این اتفاقات را برای مردم دوچندان کرد و واکنش‌های بسیاری را نیز برانگیخت اما پس از سیلاب اول که در گرگان رخ داد، و همچنین سیل شیراز که به نوعی غافلگیری مسئولان و مردم را در پی داشت و نیز برغم اینکه هم اکنون نیز در برخی از شهرها از جمله پلدختر مشکلات زیادی وجود دارد، اما در ادامه با تلاش مسئولان می‌توان گفت که به نوعی بحران بوجود آمده مدیریت شد.

پیش‌بینی درست تشدید بارش‌ها و مشخص کردن کانون‌های اصلی بارش در استان‌های کرمانشاه، لرستان و خوزستان، تخلیه مراکز جمعیتی که در پایین دست سدها و حاشیه رودخانه‌ها قرار داشتند، دور کردن احشام، مدیریت خروجی سدهای کشور، اطلاع‌رسانی دقیق و مستمر و اعلام هشدار و آماده‌باش از سوی سازمان‌های مسئول، امدادرسانی به آسیب دیدگان، اعلام پرداخت خسارت به سیل زدگان و... از جمله تمهیداتی بود که به مدیریت این بحران بزرگ کمک کرد و باعث شد تلفات جانی سیلاب‌ها کاهش یابد.

از سوی دیگر مدیریت پشت میزنشین، کُند ، راکد و متمرکز ، معمولا از تحولات بزرگ عقب می‌ماند. این سبک از مدیریت با انفعال در تصمیم‌گیری و کُندی در اجرا و عدم درک و شناخت و تشخیص به موقع، نمی‌تواند رفع‌کننده مشکلات باشد. در مقابل مدیریت فعال، قوی، با تحرک و قدرت تصمیم‌گیری و ریسک پذیری، مدیریت خستگی‌ناپذیر، مدبرانه و مبتنی بر علم و شایستگی که از آن به عنوان سبک مدیریت جهادی نام برده می‌شود، موجب رفع مشکلات و حرکت پرشتاب کشور خواهد شد.

رهبر معظم انقلاب- 14 فروردین 98-در دیدار مسئولان نظام، سفرای کشورهای اسلامی و جمعی از قشرهای مختلف مردم فرمودند:«هنوز کارهای زیادی برای کاهش آلام مردم سیل زده باقی مانده است. به مسئولان تأکید کرده ام که کارهای اصلی یعنی بازسازی ویرانی ها و جبران خسارتها، از این به بعد است و باید این خسارات و صدمات جبران شود.»

حضور میدانی فرماندهان نظامی از جمله رئیس‌ستادکل نیروهای مسلح و فرماندهان ارتش و سپاه در مناطق سیل زده در ساعات اولیه و در پی آن حضور مسئولان از جمله معاون رئیس‌جمهور، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، وزیر نیرو، رئیس‌کمیته امداد امام خمینی، رئیس‌جمعیت هلال احمر، رئیس‌ستاد اجرایی فرمان امام و در نهایت بازدیدهای رئیس‌جمهور از نکات برجسته مدیریتی در حوادث اخیر است که اثبات می‌کند حل مشکلات بزرگ از مسیر مدیریت جهادی و انقلابی می‌گذرد.

تجربه اثبات کرده در بزنگاههای حساس، زیباترین صحنه‌های انسجام، همدلی و مشارکت ملی در ایران اسلامی به منصه ظهور می‌رسد و مردم ایران همچون گذشته و بار دیگر نشان دادند بزرگترین سرمایه انقلاب و نظام اسلامی هستند.

جمع‌آوری بیش از 100 میلیارد تومان کمک‌های مردمی برای سیل زدگان توسط هلال احمر و کمیته امداد، حضور مردم در صحنه با مشارکت در ساخت دیوارهای خاکی، حفر کانال، پر کردن کیسه‌های مخصوص شنی، پذیرایی رایگان از مسافران سیل زده، نقل و انتقال مردم محاصره شده در آب، در اختیار قراردادن قایق و ماشین‌آلات شخصی توسط مردم شهرهای مختلف در کنار صبر ، تحمل و ایستادگی سیل‌زدگان که عزیزان و یا مال خودشان را از داده اند، نشان‌دهنده بالا بودن آستانه صبر و تحمل و روحیه بسیج‌شوندگی ملی است.

ظرفیتی استراتژیک که در آوردگاه‌های حیاتی همچون هشت سال دفاع مقدس، معادلات دشمنان را برهم زد و پیروزی را نصیب ملت ایران کرد و این کشور را به سمت اهداف خود رهسپار نمود.

نکته مهم بعدی اثبات مردم‌داری و مردم‌یاری نیروهای مسلح کشور اعم از ارتش، سپاه، بسیج و ناجاست. نیروهای مسلح که به وظیفه و مأموریت خودشان که تأمین امنیت پایدار است، به خوبی عمل کرده‌اند، در عرصه‌های سازندگی، محرومیت‌زدایی، فرهنگی و اجتماعی نیز خود را به عنوان مدافع، حامی و پشتیبان مردم نشان داده‌اند.

در ماجرای سیلاب‌های اخیر نیز فرمایشات و پیگیری‌های مقام معظم رهبری از مسئولان دولتی و دستور صریح رهبر معظم انقلاب به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح برای کمک به سیل‌زدگان و گسیل نیروها و امکانات بیشتر به مناطق سیل زده به گواه مسئولان اجرایی، نقشی تعیین‌کننده در مدیریت بحران، کمک به سیل‌زدگان، مهار و هدایت آب و خدمت‌رسانی به مردم عزیز داشته است.

در چنین شرایطی رسانه‌های معاند که از هر فرصتی برای سیاه‌نمایی، نا‌امیدسازی مردم و ناکارآمد جلوه دادن نظام استفاده می‌کنند، در ماجراهای اخیر نیز با تصویرسازی، بازنمایی، فرافکنی، دروغ‌پردازی و انواع تکنیک‌های رسانه‌ای گمراه‌کننده به دنبال تحریک افکار عمومی، ناکارآمد نشان دادن مدیران کشور و ترویج یأس و ناامیدی بودند.

آنها دقیقا قصد داشتند از ماجرای سیل و آب گل‌آلود خانه‌های مردم، ماهی خود را صید کنند! این موضوع بار دیگر پرده از چهره واقعی این رسانه‌ها برداشت.

همچنین وقوع سیل در کشور  و اظهارات رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر ایران مبنی بر اینکه ایران نمی‌تواند هیچ‌گونه منابع مالی را به دلیل تحریم‌های غیرقانونی آمریکا دریافت کند بار دیگر عمق دشمنی سران دولت آمریکا با مردم ایران با این دروغ همیشگی که هدف تحریم‌ها حکومت ایران و نه مردم ایران است، را افشا و ماهیت و چهره واقعی آنها را بیش از پیش در نزد مردم کشورمان رسوا کرد.

نکته دیگر اینکه اگرچه سیل همچون دیگر تهدیدات طبیعی کمتر قابلیت پیش‌بینی دارد، اما این از مسئولیت هیچ فرد و نهادی برای پیشگیری از خسارات و تلفات نمی‌کاهد. اساسا هزینه‌های مورد نیاز برای پیشگیری از وقوع سیلاب‌های بزرگ به مراتب کمتر از هزینه‌های لازم برای مواجهه با آن است.

لایروبی رودخانه‌ها و سدها، آزادسازی حریم رودخانه‌ها، آبخیزداری و حفظ مراتع و جنگل‌ها و آینده‌نگری در سدسازی‌ها، عمران شهری و راه‌آهن که در کلام مقام معظم رهبری نیز مورد تأکید قرار گرفت، سهم بزرگی در پیشگیری از صدمات و خسارات دارد که باید از سوی مسئولان اجرایی کشور دنبال شود.

همچنین به گفته کارشناسان اگر 172 سد مخزنی کشور وجود نداشت و پنج میلیارد متر مکعب آب شیرین ناشی از سیلاب‌های اخیر در استان‌های مختلف کشور مهار نمی‌شد، به طور قطع یک فاجعه بزرگ انسانی رقم می‌خورد و خسارات و تلفات سیلاب‌های اخیر به خصوص در شهرهای بزرگ کشور صدها برابر افزایش می‌یافت.

اکنون با مشاهده کارآمدی اکثر سدهای موجود در کشور می‌توان قضاوت کرد که هجمه‌ها و تردیدهایی که طی سالیان گذشته برای کارآمدی و ضرورت سد سازی در کشور وجود داشت، از روی اشتباه، ناآگاهی و احتمالاً غرض‌ورزی بوده است.

به گفته وزیر نیرو وجود این دو سیلاب اخیر سبب شد بیش از 5 میلیارد متر مکعب آب شیرین علاوه بر روان‌آب‌های قبلی در مخازن سدهای کشور جمع‌آوری شود که ذخیره بزرگی برای کشور به شمار می‌رود. همچنین در پی سیلاب‌های اخیر 40 تالاب بزرگ سیراب شد و ارتفاع دریاچه ارومیه افزایش قابل ملاحظه‌ای یافت.

این موضوع ملموس‌ترین پیامد مثبت سیلاب‌های اخیر در کشور بوده است که می‌تواند از اندوه مردم عزیز بکاهد.

در نهایت اینکه اگرچه با تمهیدات صورت گرفته تلفات جانی در ادامه این بحران طبیعی افزایش چشمگیری نداشت، اما همان طور که مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان نظام، سفرای کشورهای اسلامی و جمعی از قشرهای مختلف مردم فرمودند هنوز کارهای زیادی برای کاهش آلام مردم سیل زده باقی مانده است، کارهای اصلی یعنی بازسازی ویرانی‌ها و جبران خسارتها، از این به بعد است و باید این خسارات و صدمات جبران شود.

انتهای پیام/

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۰۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است. - اخبار استانها -

مهدی رمضانی  در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج در پاسخ به این سؤال که موضوع نوسازی و بازسازی کتابخانه‌ها در چه شرایطی است (در مصاحبه‌ای گفته بودید که با پول یک کیلومتر اتوبان‌سازی می‌توان کلی تحول در کتابخانه‌ها ایجاد کرد) الان چه مرحله‌ای است؟ اظهار داشت: آن قیاسم به مزاح بود! اما میزان اعتباری که در حوزه صنعتی، تجاری، زیرساخت، وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی هزینه می‌شود، اعداد قابل توجهی است کما اینکه در آن حوزه‌ها هم اقتضائات هم به همان میزان است.

وی گفت: اگر حوزه فرهنگ از لحاظ بودجه‌ای تقویت شود، اثرگذاری و پیشرفت مسائلش بیشتر از تصور خواهد بود. بناها و ابنیه‌های فرهنگی زیادی در این دولت به همت دولتمردان تکمیل شد اما بازطراحی و بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی نیز ضروری است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با اشاره به اینکه در دور سفر دوم سفرهای استانی رئیس‌جمهور اختصاص اعتبار به بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی استان‌ها از جمله کردستان لحاظ شده است، تصریح کرد: بازسازی و بازطراحی کتابخانه‌ها متناسب با نیاز و اقتضائات روز یکی از برنامه‌های اولویت‌دار این نهاد بوده و هم‌اکنون چندین پروژه مختلف در این حوزه در دست اقدام است.

وی بر ضرورت توجه به حوزه فرهنگ و کتابخانه‌ها تأکید کرد و افزود: کالبد و ساختمان ابزار بهره‌برداری است، هدف نیست، محتوا و برنامه کتابخانه‌ مهم است و این مراکز با حضور اعضا و کتابدار تجلی پیدا می‌کند، هر کدام که نقص داشته باشد، فرایند به صورت کامل شکل نمی‌گیرد.

اختصاص 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا مبلغی برای نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص یافته است، اذعان داشت: در استان‌های مختلف از محل سفر استانی رئیس‌جمهور، اعتباراتی اختصاص یافته اما اکنون عدد مشخصی ندارم.

وی با بیان اینکه بودجه این نهاد محدود است، اظهار کرد: در بخش تملک 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص دادیم البته نسبت به گستره این حوزه در کشور بسیار قابل توجه نیست اما مصوبات سفرهای استانی محسوس و تغییر خود را نشان خواهد داد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار تسنیم که ایران با استانداردهای کتابخانه‌های عمومی بین‌المللی چقدر فاصله دارد بخصوص در مقایسه با کتابخانه‌های کشورهای همسایه یا در منطقه؟ خاطرنشان کرد: وضعیت ایران در این حوزه بسیار خوب است و بارها این را تکرار کرده‌ام، به اذعان فعالان بین‌الملل و مهمانان خارجی حوزه کتابخوانی و آمار و ارقام از حیث شبکه‌ای کتابخانه‌ای وضعیت مناسبی داریم اما باید بازطراحی و اصلاح فرایندها و بهینه‌سازی داشته باشیم و توسعه هدفمند باشد.

وی عنوان کرد: جزو محدود دستگاه‌های فرهنگی کشور هستیم که به سمت آمایش سرزمینی پیش رفته‌ایم و معتقدیم هر گونه توسعه‌ای باید حول محور این مهم باشد. توسعه باید هدفمند باشد تا منجر به بهره‌برداری شود.

عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که سرانه مطالعه در کشور چقدر است؟ اظهار کرد: عدد دقیقی از سرانه مطالعه نداریم! اما معتقدیم که گزاره‌ها بیانگر آن بوده که مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است.

وی ابراز داشت: فراهم کردن دسترسی مردم به کتاب جزو تأکیدات دولت و شخص رئیس‌جمهور بوده که جزو برنامه‌های اولویت‌دار قرار گرفته و باید فضاهای کلونی و محل تجمع کودکان و نوجوانان به سمت کتاب سوق داده شود. پیمایشی راجب عادت خواندن ایرانیان انجام داده‌ایم و تلاشمان این است که نتایج آن به نمایشگاه کتاب امسال برسد.

پیگیری مطالبه روستاهای فاقد کتابخانه در کردستان

رمضانی در پاسخ به سؤال پایانی خبرنگار تسنیم که با توجه به اینکه علاوه بر شهرهای استان، بسیاری از روستاهای کردستان فاقد کتابخانه هستند، فضا وجود دارد اما تجهیزات و کتاب نیست، چه برنامه‌ای برای جبران این ضعف دارید؟ گفت: بر اساس آمایش سرزمینی در روستاهای بالای 2500 نفر جمعیت سکنه امکان ایجاد کتابخانه وجود دارد و روستاهای با جمعیت کمتر را باید از طریق کتابخانه‌های سیار پوشش داد.

در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار تسنیم با دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را به صورت ویدئویی ببینید:

.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • قیام جامعه دانشگاهی ایران در حمایت از دانشجویان آزادیخواه اروپا و آمریکا +تصاویر
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان