Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در جدیدترین کشف، کارشناسان برای تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون نوعی وسیله مکانیکی ابداع کرده‌اند. این وسیله با اتصال به انگشتان دست می‌تواند لرزش خفیف دست در مراحل اولیه ابتلا به پارکینسون شناسایی کند.

بیماری پارکینسون در مراحل اولیه ابتلا با آزمایش خون یا اسکن مغزی به آسانی قابل تشخیص نیست و شناسایی آن می‌تواند بسیار دشوار باشد به همین دلیل دانشمندان نسلی جدید از وسایل تشخیصی را ابداع کرده‌اند که با استفاده از آن می‌توان به سرعت این بیماری را شناسایی و راهکار‌های درمانی مورد نظر درباره آن را به کار بست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
 
دستگاه جدید به وسیله موسسه بیونیک استرالیا توسعه داده شده است، این وسیله با نام BiRD شناخته می‌شود و با استفاده از یک تسمه به دست بیمار متصل می‌شود، بعد از اتصال با استفاده از یک موتور کوچک انگشت که درون دستگاه است هر ۳۰ ثانیه یک بار خَم می‌شود، این کار با استفاده از حسگر‌هایی یکپارچه انجام می‌شود تا میزان نیروی مورد نیاز برای خم کردن انگشت دست ثبت شود. این اندازه گیری می‌تواند به پزشکان کمک کند تا میزان پیشرفت بیماری پارکینسون را شناسایی کنند. این دستگاه همچنین می‌تواند با انجام تمرین‌هایی سبب تقویت قدرت انگشتان دست و جلوگیری از افزایش لرزش انگشتان دست شود.  
آزمون بررسی میزان لرزش دست با استفاده از این دستگاه تنها چند ساعت به طول می‌انجامد و به گفته کارشناسان در سال‌های آینده بیماران می‌توانند از دستگاه BIRD در خانه برای نظارت بر سلامت خود استفاده کنند. این دستگاه می‌تواند مانند دستگاه اندازه گیری فشارخون یا دستگاه تست قند خون برای بیماران در خانه یا محل کار مورد استفاده قرار بگیرد.   در بیماران مبتلا به پارکینسون نوعی سختی در حرکت دادن عضله‌های دست در مراحل اولیه بیماری به وجود می‌آید و دانشمندان می‌توانند به این ترتیب ابتلای افراد به پارکینسون را با استفاده از دستگاه شناسایی کنند. هوش مصنوعی راهی برای تشخیص زودهنگام پارکینسون از جمله دیگر روش‌های شناسایی زودهنگام بیماری پارکینسون استفاده از هوش مصنوعی است. ساخت و توسعه دستگاه‌های MRI پیشرفته برای شناسایی بخش‌های بسیار کوچک از مغز، استفاده از دستگاه‌های تجزیه و تحلیل DNA بدن برای شناسایی جهش‌های ژنتیکی از جمله دیگر فناوری‌های جدید به کار رفته برای شناسایی پارکینسون است.  
در یکی دیگر از طرح‌ها برای شناسایی بیماری پارکینسون دانشمندان در نظر دارند با نصب و راه اندازی حسگر‌هایی درون تلفن‌های همراه هوشمند و بررسی میزان لرزش انگشتان دست افراد در زمان به دست گرفتن گوشی ابتلای افراد به پارکینسون را شناسایی کنند.   در این پژوهش دانشمندان نوعی برنامه به نام CloudUPDRS طراحی کرده‌اند که می‌تواند کلیه حرکت‌های دست افراد به ویژه حرکت‌های غیرارادی دست آن‌ها را بررسی کند و در صورت افزایش یا وجود حرکت‌های غیرارادی اطلاعات ضروری را در اختیار بیمار و تیم پزشکی قراردهد.   دانشمندان در نظر دارند به ساخت و تولید رایانه‌های پوشیدنی برای شناسایی علامت‌های بیماری‌های مختلف از جمله پارکینسون بپردازند و یکی از برترین فناوری‌ها در این باره استفاده از گوشی‌های هوشمند و نرم افزار‌ها یا تجهیزات جانبی متصل شونده به آنهاست.  
ساخت مچ بند‌های هوشمند مخصوص ردیابی حرکت‌های دست نیز می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره میزان لرزش انگشتان دست در اختیار پزشکان قرار دهد.  
افزون بر روش‌های مکانیکی برپایه هوش مصنوعی و ساخت تجهیزات برای شناسایی بیماری کارشناسان با بررسی نشانه‌های بالینی، چون افت قدرت بویایی، بی خوابی و بدخوابی، یبوست، اضطراب و افسردگی می‌توان ابتلای افراد به بیماری پارکینسون در سال‌های آتی را پیش بینی کرد.   منبع: medium   انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۰۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمود تارا مسئول پنل پیش نیازهای شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روزهای ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع‌تر بهبود بخشند. اهمیت آنها در دنیای امروزی این است که این تکنولوژی‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده‌ای از تکنولوژی‌های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده‌های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما، در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه‌های اندکی وجود دارند که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته اند.

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیازهای اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، تکنولوژی‌های پردازش داده قدرتمند، استانداردهای امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی‌های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم‌های مشترک با کادر بالینی شروع کننده اولین فعالیت‌ها است.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیازها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیازهای ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آنها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزارهای پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکارهای هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

کد خبر 6089499 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت