Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@03:54:24 GMT

هیلاری کلینتون: من حامی امنیت اسرائیل هستم

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۰۹۳۹

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از سی‌ان‌‎ان، هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا ضمن اعلام حمایت از رژیم صهیونیستی از سیاست‌های دولت ترامپ در حمایت از دیکتاتور‌ها از جمله عربستان سعودی انتقاد کرد.

فرید زکریا مجری شبکه تلویزیونی سی‌ان‌‎ان از هیلاری کلینتون در دهمین نشست زنان در جهان پرسید: آیا شما فکر می‌کنید راهبرد این دولت (آمریکا) در قبال اسرائیل که به نظر می‌رسد بیشتر به نفع نتانیاهو بوده است و به او هر چه را که می‌خواست از جمله به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان و انتقال سفارت به امید توافق بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها داده است-با توجه به این که نتانیاهو را می‌شناسید-واقع گرایانه بوده است؟

هیلاری کلینتون گفت: من نمی‌دانم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما خواهیم دید که چنین توافقی (معامله قرن) که هنوز ارائه نشد، وجود دارد یا خیر، اما من با وی (نتانیاهو) از نزدیک کار کردم و روابط کاری بسیار مثبت داشتم. من با او صادق بودم و او هم با من صادق بود. من با او برای پایان دادن به حملات حماس در نوامبر ۲۰۱۲ همکاری داشتم که واقعا دشوار بود. من در اورشلیم (قدس) با وی دیدار کردم و در رام الله با عباس دیدار داشتم. من به قاهره رفتم و با رئیس جمهور وقت از اخوان المسلمین دیدار داشتم. بنابراین، من تجربه شخصی زیادی با او داشتم. وی (نتانیاهو) بسیار باهوش و بسیار مصمم است. این که نوع اقداماتی که این دولت اتخاذ کرده است، در جهت راه حل تشکیل دو کشور است، پرسشی است که هنوز پاسخی ندارد. من نگران هستم، در پایان انتخابات، نتانیاهو از الحاق همه شهرک‌ها صحبت کرده است که شما را برای پیدا کردن راه حل در موضع دشوار قرار می‌دهد. من حامی قوی امنیت اسرائیل و دموکراسی اسرائیل هستم، اما همچنین معتقدم مردم فلسطین شایسته برخورداری از حمایت و استقلال و تلاش بیشتر برای داشتن دولت مستقل هستند. ما چگونه به این می‌رسیم؟ من دیدم همسرم به نمایندگی از ایهود باراک، پیشنهادی به فلسطینی‌ها داد که اگر می‌پذیرفتند تا الان، بیش از پانزده سال بود که یک کشور داشتند، اما آن‌ها نپذیرفتند و من در سنا و به عنوان وزیر امور خارجه دیدم با همه تلاش‌هایی که آمریکا به عنوان میانجی صادق و دیگر کشور‌ها و سازمان ملل متحد انجام دادند، هیچ کدام از این‌ها به راه حل منجر نشد.

هیلاری کلیتون گفت: بنابراین، وی (نتانیاهو) دوباره انتخاب شد و پنج سال دیگر دولت را در دست خواهد داشت. باید دید چه اتفاقی می‌افتد، زیرا هر کسی که توجه او به اسرائیل معطوف است می‌داند وضع جمعیتی در حال تغییر است. جمعیت فلسطینی با سرعت بسیار بیشتری به نسبت جمعیت اسرائیل در حال افزایش است. این که چگونه باید مصالحه صورت گیرد، یک آزمایش واقعی برای دولت است و من امیدوارم که همه آماده باشند.

فرید زکریا پرسید رئیس جمهور ترامپ درباره عربستان سعودی گفت که شما نمی‌توانید به خاطر قتل جمال خاشقجی بیش از این به عربستان سعودی فشار وارد کنید، زیرا عربستان سعودی در نهایت بانک مرکزی نفت جهان است و دونالد ترامپ گفت اگر زیاد به عربستان سعودی فشار وارد کنید، قیمت نفت به یکصد و پنجاه دلار در هر بشکه خواهد رسید و رکود به وجود خواهد آمد. اگر شما امروز در وزارت امور خارجه بودید، در پاسخ به قتل خاشقجی چه کار می‌کردید؟

هیلاری کلینتون گفت: متاسفانه امروز به نوعی بر روی این مسئله سرپوش گذاشته شده است. بعد از این قتل بیرحمانه که فکر نمی‌کنم کسی تردید داشته باشد این به دستور ارشد‌ترین سطح در دولت عربستان سعودی انجام شده است، من فکر می‌کنم آمریکا باید پاسخ قوی‌تر می‌داد. ما نمی‌توانیم به تنهایی ورود کنیم و دولت عربستان سعودی را تغییر دهیم. این فراتر از قدرت ما است، اما شما مطمئنا می‌توانید استاندارد‌ها را تعیین کنید.

وی افزود: ما باید به همکاری با آن‌ها ادامه دهیم، اما این نباید به هر قیمتی باشد. آمریکا اگر نمی‌تواند اقدامات عملی انجام دهد حداقل باید حرف بزند. وقتی که شما از این عقب نشینی می‌کنید و تسلیم می‌شوید، بخش زیادی از قدرت ما را تسلیم کردید. ما همچنان بزرگترین اقتصاد و بزرگترین ارتش را داریم و این مهم است، اما آنچه که ما برای آن برخاستیم، همواره مهم‌تر بوده است. مردم از ما پیروی کردند و نمی‌خواهند در طرف نادرست باشند. وقتی که ما از آن عدول می‌کنیم، قدرت را از دست می‌دهیم و این کار خوبی نیست.

هیلاری کلینتون گفت: دولت فعلی به دیکتاتور‌ها و به از بین بردن همه نهاد‌ها ساخته شده برای مهار جامعه علاقه دارد. وقتی که شما می‌گویید از مستبد‌ها و دیکتاتور‌ها و ملی گرایان حمایت می‌کنید، درس‌های قرن بیستم را فراموش کرده اید. ما دو دفعه شاهد خونین‌ترین جنگ‌ها در تاریخ بشریت بوده ایم. ما گولاک (اداره کل اردوگاه‌های کار و اصلاح شوروی)، اردوگاه کار اجباری و بدترین کاری را که یک فرد می‌تواند انجام دهد، دیده ایم. چرا ما نهاد‌هایی مانند ناتو یا اتحادیه اروپا را ایجاد کردیم؟ چرا اعلامیه جهانی حقوق بشر را تصویب کردیم؟ به این خاطر که می‌خواستیم این انگیزه‌ها را مهار کنیم. ما می‌خواستیم افراد مسئول شناخته شوند. وقتی که شما از این مسئله چه درباره عربستان سعودی، روسیه یا هر کس دیگری عدول می‌کنید، به این انگیزه اولیه کمک می‌کنید. ما نمی‌توانیم با ایجاد این چارچوب اساسی ماهیت انسانی را تغییر دهیم، اما توانستیم آن را مهار کنیم و استاندارد‌هایی ایجاد کردیم. ما توانستیم در جنگ سرد پیروز شویم، زیرا افراد هرگز آزادی را ترک نکردند و امید برای آینده بهتر را از دست ندادند. وقتی که ما از این مسئله عدول کنیم، از آمریکا و قدرت آمریکا و نفوذ در جهان عدول کردیم و این اشتباه وحشتناکی است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دولت ترامپ آمریکا انتخابات رژیم صهیونیستی عربستان تروریسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۰۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی آمریکا با کارت «صلح ابراهیم»

  در این راستا، توماس فریدمن، تحلیلگر و یادداشت‌نویس نیویورک‌تایمز چندی پیش نوشته بود، اسرائیل ناگزیر است بین رفح و ریاض یکی را برگزیند. به این معنی که یا باید به رفح حمله کند و از امتیازات صلح ابراهیم صرف‌نظر کند و در افکار جهانی منزوی‌تر شود، یا این‌که با خروج از غزه و سپردن آن به یک نیروی بین‌المللی، روند عادی‌سازی با ریاض و سایر ملت‌های عرب را در پیش گیرد. البته بلینکن توافق عربستان و اسرائیل را منوط به مقدماتی از جمله پایان‌یافتن جنگ غزه و روند تشکیل کشور مستقل فلسطینی دانسته است اما به نظر می‌رسد اعلام این موضوع در بحبوحه جنگ غزه و ناکامی تلاش‌ها برای ایجاد آتش‌بس متضمن پیام‌های خاصی به اطراف مختلف است.
اما چرا آمریکا در شرایط کنونی و در بحبوحه جنگ غزه طرح صلح ابراهیم را مطرح کرده است؟
آنچه مربوط به اسرائیل می‌شود، ظاهرا واشنگتن قصد دارد با نوعی تهدید و تطمیع، اسرائیل را از ادامه نبرد غزه و حمله به رفح بازدارد. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که اختلاف بین جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره جنگ غزه تشدید شده و به رغم آن‌که بایدن در جریان گفت‌وگوی خود با نتانیاهو بر تعهد آهنین آمریکا نسبت به اسرائیل تاکید کرده اما همچنین گفته است در جریان حمله به رفح از این رژیم حمایت نخواهد کرد. 
افزایش اعتراضات داخلی آمریکا علیه جنگ غزه به‌ویژه از سوی دانشجویان که از دانشگاه کلمبیای نیویورک آغاز شده و به سایر دانشگاه‌های این کشور و جهان در حال سرایت است، از جمله عواملی است که دولت آمریکا را در ادامه حمایت از اسرائیل در تنگنا قرار داده است. در هر حال روند عادی‌سازی برای رژیم صهیونیستی همچنان دارای موضوعیت و جذابیت است و حتی دولت نتانیاهو به‌عنوان افراطی‌ترین دولت تاریخ این رژیم از ابتدا اعلام کرده بود که یکی از اولویت‌های سیاست خارجه‌اش در سطح منطقه عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی است. عادی‌سازی روابط خصوصا با عربستان برای اسرائیل مزایای زیادی دارد که شاید مهم‌ترین آن منزوی‌شدن جمهوری اسلامی ایران و جریان مقاومت در منطقه محسوب می‌شود. در واقع اسرائیل با هدایت و اشراف آمریکا قصد دارد از طریق پیوستن عربستان سعودی به روند سازش، به اختلاف بین محور مقاومت و جریان‌سازی در منطقه دامن زده و به زعم خود امنیت و مشروعیت خود را تثبیت کند.

 انتظارات آمریکا از عربستان
اما درباره عربستان باید گفت آمریکا قصد دارد از طریق ارائه امتیازاتی مانند پیمان دفاعی بین واشنگتن ـــ ریاض، این کشور را به سمت عادی‌سازی با تل‌آویو سوق دهد و در مقابل از این کشور انتظار دارد در مهار جریان مقاومت و از جمله حماس سهیم بوده و از طریق دیپلماسی با سایر کشور‌های میانجی مانند مصر در متقاعد کردن حماس نسبت به شرایط آتش‌بس تلاش کند. پیام این امر به سایر اطراف خصوصا محور مقاومت نیز این است که روند سازش در منطقه یک روند جدی است و حتی می‌توان آن را در شرایط جنگ و بحران مطرح کرد؛ سرانجام با پیوستن عربستان سعودی به‌عنوان قطب جهان عرب به قطار صلح، گروه‌های مقاومت تضعیف شده و همانند گذشته قادر به مقابله و نبرد با رژیم صهیونیستی نخواهند بود.
محافل آمریکایی بر این باورند که پیشرفت در میانجیگری برای توافق سازش میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی یکی از انگیزه‌های حملات غافلگیرکننده حماس در هفتم اکتبر سال گذشته علیه رژیم صهیونیستی بوده و به همین دلیل باید این روند را دوباره فعال کرد. البته این‌که آیا در کوتاه‌مدت پیمان سازش بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی امضا خواهد شد؟ جای تردید وجود دارد؛ به‌ویژه آن‌که مقدمات یا پیش‌شرط‌های آمریکا از جمله تشکیل دولت مستقل فلسطین و نیز آتش‌بس جنگ غزه در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در واقع دولت کنونی اسرائیل اساسا دولت مستقل فلسطین را در اراضی ۱۹۶۷ به رسمیت نمی‌شناسد و از طرفی نتانیاهو نسبت به ادامه جنگ و حمله به رفح اصرار زیادی نشان می‌دهد. در مجموع باید گفت آمریکا با توجه به حساسیت شرایط داخلی شامل اعتراضات گسترده و نیز نزدیکی به موعد انتخابات ریاست‌جمهوری، سعی دارد به هر نحوی به جنگ غزه پایان دهد و به همین دلیل با دولت نتانیاهو دچار تنش شده است. طرح مجدد صلح ابراهیم در شرایط کنونی حاکی از تلاش وزارت خارجه آمریکا در منطقه به مثابه انداختن تیر در تاریکی است تا حداقل وجهه این ابرقدرت جهانی را نزد افکار عمومی و در مدیریت بحران تا حدی ترمیم کند.

دیگر خبرها

  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • بلومبرگ: عربستان فعالان منتقد اسرائیل را دستگیر می‌کند
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بازی آمریکا با کارت «صلح ابراهیم»
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟