Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@10:29:07 GMT

گام دیگری برای درمان اختلالات شناختی برداشته شد

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۳۶۹۹

گام دیگری برای درمان اختلالات شناختی برداشته شد

پژوهشگران کانادایی با همکاری دکتر "کیمیا هنرمند" دانشمند ایرانی دریافتند حتی بیمارانی که دچار آسیب مغزی نشده‌اند هم می‌توانند به اختلالات شناختی دچار شوند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نوروساینس نیوز، بررسی جدیدی که توسط پژوهشگران "دانشگاه وسترن اُنتاریو"(UWO) و "مؤسسه پژوهش سلامت لاوسون"(Lawson Health Research Institute) کانادا صورت گرفته، نشان می‌دهد بیشتر بیمارانی که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند، حتی اگر دچار آسیب‌ها و بیماری‌های مغزی نشده باشند، به سطحی از اختلالات شناختی دچار می‌شوند که در بیشتر موارد نیز ناشناخته می‌مانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از بیماران، به خاطر دلایلی که با آسیب مغزی در ارتباط نیستند، در آی‌سی‌یو بستری می‌شوند و هیچ نشانه‌ای از مشکل مغزی در آنها دیده نمی‌شود.

پژوهشگران در این پروژه، ۲۰ بیمار که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بودند، مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که هر بیمار، از نوعی نقص شناختی رنج می‌برد که حافظه، توجه، تصمیم‌گیری و استدلال را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این گونه موارد، بیمار حتی با وجود نداشتن آسیب مغزی مشخص، به سطحی از نقص شناختی مبتلاست.

پژوهشگران، این بررسی را با استفاده از آزمایش‌های آنلاین انجام دادند تا هم توانایی شناختی بیماران مبتلا به جراحت مغزی و هم نقص‌های شناختی بیمارانی که مدتی را در بخش مراقبت‌های ویژه گذرانده‌اند اما دچار آسیب مغزی نشده‌اند، بسنجند.

"آدریان اوون"(Adrian Owen)، استاد پزشکی دانشگاه وسترن گفت: بسیاری از افرادی که به خاطر آسیب مغزی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌شوند، معمولاً نقص‌هایی را در حافظه، توجه، تصمیم‌گیری و دیگر عملکردهای شناختی تجربه می‌کنند اما پژوهش ما، شرایط بیمارانی را بررسی می‌کند که به آسیب‌های مغزی دچار نشده‌اند.

دکتر "کیمیا هنرمند"(Adrian Owen)، از پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه وسترن گفت: حتی اگر بیمار مستقیماً درگیر آسیب مغزی نباشد، شرایط بسیاری، عملکرد مغز را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

وی افزود: مشکل در تنفس می‌تواند ناشی از نرسیدن اکسیژن به مغز باشد. اگر فرد از عفونت جدی رنج ببرد، مغز دچار التهاب و نقص در عملکرد می‌شود. داشتن جراحی مهم مغزی و یا مصرف دارو نیز می‌تواند بر تنفس مؤثر باشد و جریان اکسیژن به مغز را تحت تأثیر قرار دهد. ما در این پژوهش نشان دادیم که رخدادهای بسیاری می‌توانند به نقص در عملکرد مغز منجر شوند و به نقص شناختی بیانجامند.

دکتر "مارات اسلیسارو"(Marat Slessarev)، از دانشمندان مؤسسه لاوسون گفت: یافته‌های این پژوهش می‌توانند در آینده نحوه درمان بیماران را تحت تأثیر قرار دهند. درمان‌های بالینی معمولاً تنها روی نجات دادن بیمار تمرکز دارند اما تمرکز این پژوهش، بر خوب نجات دادن بیمار است. این پژوهش، به پزشکان فرصت خواهد داد تا به مرور زمان، نقص‌های شناختی را تشخیص دهند و عملکرد شناختی را بررسی کنند تا بتوانند نخستین گام را برای پیشرفت در بازیابی مغز بردارند.

نتایج این پژوهش، در مجله " PLOS ONE" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اختلال شناختی مغز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۳۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد

ابراهیم خالقی مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در هزار و چهارصد و هشتاد و هشتمین عمل اهدای عضو از اهداکننده مرگ مغزی این دانشگاه، مرحوم " محمدعلی درمیانی"، بیمار مرگ مغزی معرفی شده از بیمارستان شهید کامیاب (امدادی) مشهد پس از تایید مرگ مغزی و کسب رضایت خانواده‌اش، در بیمارستان منتصریه مشهد زیر عمل جراحی اهدای عضو قرار گرفت.

او افزود: کبد این بیمار مرگ مغزی در بیمارستان منتصریه به مردی ۵۳ ساله ساکن نیشابور که سال‌ها از بیماری نارسایی کبد رنج می‌برد، پیوند شد.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین قرنیه‌های زنده یاد درمیانی برای پیوند به بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد و قسمتی از پوست وی برای پیوند به بیماران بخش سوختگی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد ارسال شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • نجات جان ۶ بیمار با اهدای اعضای بیمار ۴۴ ساله مشهدی
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • کبد بیمار یزدی نجات بخش جان هم‌وطنی دیگر شد
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند