Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: در بخش نخبگانی باید بنا بر نوع و میدان فعالیت به آینده پیش رو دقت کنیم، زیرا علم با افق‌های پیش رو ارتباط دارد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در نشست هم اندیشی با استادان و صاحب نظران دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری که صبح امروز در محل وزارت عتف برگزار شد، گفت: با وجود همه کش و قوس هایی که در حوزه اجتماعی در جامعه مطرح است؛ اما استادان دانشگاه با توجه به تعاملی که با دانشجویان که از بدنه اصلی جامعه هستند، در راس اعتمادپذیری قرار داشته و محل اعتنای خوبی محسوب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

غفاری گفت: زمانی که صحبت از تعامل می شود، به یک دغدغه کلیدی برمی خوریم و اینکه چگونه باید این سرمایه را حفظ کنیم؛ زیرا دانشگاه مرجعیت علمی خود را همچنان حفظ کرده است.

 

معاون فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: در بخش نخبگانی باید بنا بر نوع و میدان فعالیت دغدغه فردی، نهادی و فرانهادی مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا از یک سو کنش های این امر معطوف به اینده است و علم به نوعی با افق های پیش رو در ارتباط است.

 

وی تصریح کرد: جستجوی آینده اهمیت دارد و این تعهد و التزام جزو برخی از وظایف نخبگانی جامعه است و باید بگوییم که هر دانشگاهی لازم است سرمایه ای داشته باشد.

 

غفاری ادامه داد: این سرمایه ها برآمده از اقتداری است که هر دانشگاه باید داشته باشد و محصولی که دانشگاه تولید می کند می تواند عملکرد جامعه را بهبود دهد.

 

معاون فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: قطعا برای انجام هر کار تحقیقاتی و پژوهشی خطاهایی وجود دارد و دانشجویان باید خطاهایی که در مسیر کار تحقیقاتی خود وجود دارد را شناسایی کرده و تغییرات لازم را باز تعریف کنند و البته این تغییرات نباید تنها به حوزه اجتماعی محدود نشده و بعدهای علمی آن نیز محقق شود.


وی گفت: نحوه مواجهه با مشکلات علمی می تواند موجب سرمایه آفرینی بوده و دانش آموختگان دانشگاه ها باید به لحاظ شهروندی و حضور خود در جامعه بلوغ نظری لازم را به دست آورند.


غفاری با اشاره به اینکه لازم است دانشگاه و جامعه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، اظهار داشت: زمانی که اهداف دانشگاه مطرح می شود باید قابلیت شهروندی دانش آموختگان مورد بررسی قرار گیرد که تا چه میزان است و تا چه اندازه ای قابلیت گفت و گو با نسل های بعدی خود را دارد زیرا سهم دانشگاه در وسعت بخشی فرهنگی و اجتماعی محل بحث است.

 

معاون فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: متقاعد کردن جامعه یکی از الزاماتی است که دانشگاه باید روی آن حساس بوده و به آن بپردازد.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: ما در درون دانشگاه و فضای بیرون آن تجربیاتی کسب کرده ایم و افت و خیزهای بسیاری دیده ایم که براساس آن می توانیم بگوییم رشد دانشگاه ها پر تعداد بوده و این امر با اقتدار دانشگاه پیوند وسیعی دارد و البته ما نیازمند اساتید امر هستیم؛ زیرا با مشارکت این استادان است که می توانیم در مسئولیت های اجتماعی موفق شویم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۴۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمار زیادی از دانشگاه‎های مرکزی محدودیت پذیرش دانشجو دارند

به گزارش خبرنگار مهر، وجیه الله پارسا ظهر چهارشنبه در دهمین جشنواره جهادگران علمی و فناوری بسیج استان مرکزی اظهار کرد: ۴ هزار دانشجو در چهار دانشکده فنی و حرفه‌ای استان مشغول تحصیل هستند.

وی افزود: بیش از ۲۵ درصد مفاخر سطح کشور از استان مرکزی هستند همچنین این استان قطب چهارم صنعتی کشور و قطب دانشگاهی به شمار می‌رود و بیش از ۶۰ مرکز دانشگاهی با بیش از ۶۰ هزار دانشجو در سطح استان مرکزی فعالیت می‌کنند.

پارسا با تاکید بر اینکه امروزه ضرورت آموزش‌های مهارتی بر کسی پوشیده نیست، گفت: در برنامه هفتم مقرر شده سهم آموزش‌های مهارتی به ۴۰ درصد برسد در حالی که اکنون این سهم ۱۶ درصد است.

وی با تاکید بر اینکه متأسفانه بسیاری از دانشگاه‌های استان با محدودیت پذیرش دانشجو مواجه هستند، گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای با افزایش پذیرش دانشجوها روبرو بوده و قرار است عنوان دانشگاه فنی و حرفه‌ای به عنوان دانشگاه ملی مهارت نیز تغییر یابد.

۱۶۷ اثر فناورانه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد

دبیر جشنواره علمی و فناوری جهادگران بسیج استان مرکزی نیز بیان کرد: این جشنواره با هدف تقویت روحیه خودباوری علمی و کمک به بازدارندگی در مقابل فشارهای دشمن برای جلوگیری از پیشرفت علمی کشور و همچنین نمایش قدرت و اقتدار بسیج در جهت حفظ و تداوم ارزش‌ها و گسترش دستاوردهای انقلاب اسلامی و همچنین ترویج فرهنگ جهاد روحیه علمی و امید و نشاط در بین جوانان و بسیجیان استان مرکزی برگزار شد.

علی رحیمی افزود: از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۲ فعالیت این جشنواره در ۵ کمیته علمی و ارزیابی، برنامه ریزی و پشتیبانی، اجلاسیه و تبلیغات، روابط عمومی و ارتباطات و نظارت و بازرسی آغاز شده است.

وی گفت: کمیته علمی جشنواره ذیل شورای علمی فعالیت خود را با حضور اساتید استان از دانشگاه‌های مختلف استان آغاز کرده و تا پایان سال ۱۴۰۲ آماده دریافت آثار بود.

رحیمی تاکید کرد: در این بین ۱۶۷ اثر فناورانه به دبیر خانه جشنواره از سراسر استان ارسال شد و کمیته با برگزاری ۳۰۰ نفر ساعت جلسه آثار را بررسی و ۶۸ اثر را شایسته داوری دانست.

دبیر جشنواره علمی و فناوری جهادگران بسیجی استان مرکزی با اشاره به هم افزایی و همکاری دانشگاه‌های استان در این جشنواره گفت: در مجموع از آثار دریافتی، یک اختراع شایسته تقدیر، ۶ طرح به عنوان طرح فناورانه و ۷ اثر شایسته شرکت در نمایشگاه جمعی جشنواره و ۲ پایگاه به عنوان پایگاه علمی و پژوهشی نمونه و ۶ نفر از اقشار مختلف بسیج به عنوان اقشار دانشور نمونه برگزیده و تقدیر شدند همچنین از ۳ استاد حوزه علم و فناوری تجلیل شد.

رحیمی بیان کرد: بیش از ۲۱۰ جلسه با حوزه فناوری و مراکز دانش بنیان و هسته‌های فناوری برگزار شد که خروجی آن منجر به احصای بیش از ۱۴۶ نیاز فناورانه استان شد و بیش از ۵۰ تیم دانشجویی در استان مرکزی ساماندهی شدند و به ۳۲۰ نفر ساعت، آموزش ارائه شد.

کد خبر 6100618

دیگر خبرها

  • جامعه پزشکی در حال خالی شدن است/ مسئولین قدر سرمایه‌های فاخر کشور را بدانند
  • شمار زیادی از دانشگاه‎های مرکزی محدودیت پذیرش دانشجو دارند
  • نصر اصفهانی: نوابغ و فرهنگ نخبگانی نخستین گام ایده‌پردازی هستند
  • فناوری ساخت یک رویا/نوابغ و فرهنگ نخبگانی یک جامعه اولین گام ایده پردازی هستند
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • کنفرانس اصفهان می‌تواند به همکاری هسته‌ای ایران و جهان کمک کند
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند