Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@05:58:00 GMT

بیابان‌ زدایی راهی برای سرسبزی و طراوت طبیعت ایلام

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۸۶۵۹

بیابان‌ زدایی راهی برای سرسبزی و طراوت طبیعت ایلام

ایلام - ایرنا - اجرای هفت هزار و 700 هکتار جنگل کاری در مناطق بیابانی ایلام علاوه بر کاهش کانون های داخلی گرد و غبار، باعث سرسبزی و زیباسازی مناطق بیایانی استان شده است.

به گزارش ایرنا، از گستره دو میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و 700 هزار هکتار آن را عرصه های طبیعی تشکیل داده، 426 هزار و 659 هکتار معادل 21 درصد کل مساحت را بیابان و کانون های فرسایش بادی تشکیل داده که بیشترین اراضی بیابانی استان به مساحت 84 هزار هکتار در مناطق عین خوش، ابوغویر و حسن قندی در شهرستان دهلران وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از مهمترین معضلات استان ایلام وجود بیابان است، عوامل مختلفی در استان ایلام مثل بهره‌برداری بی رویه از منابع آبی و خاکی توسط کشاورزی و صنعت گران، چرای بیش از حد دام، قطع درختان و جنگل‌زدایی، تغییرات اقلیمی، بروز سیلاب‌های شدید و شسته شدن خاک حاصلخیز، خشکسالی در ایجاد بیابان دخیل است.
طی سال‌های گذشته برای کاهش کانون‌های بیابانی استان که عمدتاً کانون گرد و غبار هم بودند، جنگل کاری و کاشت نهال در دستور کار مسئولان استان قرار گرفت که این مهم منجر زیباسازی، کاهش بیابان، کم شدن کانون‌های گرد و غبار در شهرستان‌های مهران و دهلران شده است.


*مناطق بیابانی به نقاط گردشگری تبدیل شدند
یکی از شهروندان مهران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای حفظ، احیا و نیز توسعه منابع طبیعی طی سال‌های گذشته در شهرستان‌های مهران، دهلران و نیز دیگر شهرستان‌های جنوبی استان که عرصه بیابانی داشتند، کارهای بسیار خوبی انجام شده است.
علی رحمتی افزود: مناطق بیابانی ایلام با اقدامات انجام گرفته از جمله جنگل کاری و کاشت نهال در چند سال اخیر به نقاط گردشگری و سبز استان تبدیل شده اند.
وی بیان داشت: البته ما نیز به عنوان شهروند وظایفی در قبال این نعمت خدادادی و منابع طبیعی داریم، باید از این منابع حراست و از قطع درختان اجتناب کنیم.
وی عنوان کرد: با کاشتن نهال می‌توان سرسبزی را به منابع طبیعی افزایش داد زیرا بهترین راه نشاط در مردم سرسبزی و گل و گیاه است، هر درخت یک نفر نگهبان نیاز دارد و باید به عنوان نگهبان در حفظ آنها کوشا باشیم.

*مالچ پاشی توأم با نهال کاری در 2 هزار هکتار از عرصه بیابانی ایلام
مدیر کل منابع طبیعی استان ایلام نیز در این ارتباط در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه بارندگی‌های زیادی در طول سال گذشته در استان شاهد بودیم اما باز پدیده گرد و غبار در این مدت وجود داشت.
رضا احمدی تصریح کرد: منشأ گرد و غبار استان 95 درصد خارجی و 5 درصد داخلی است.
وی عنوان کرد: در استان ایلام کانون‌های تولید گرد و غبار کاملاً مهار شده، یعنی هر اندازه گرد و غبار وارد سطح استان می‌شود 100 درصد منشأ آن خارجی است، منشأ این گرد و غبار غرب عراق، شرق اردن، شمال عربستان و جنوب سوریه است که این نقاط به دلیل تغییر کاربری منشأ گرد و غبار شده اند.
وی اظهار داشت: در چهار شهرستان استان از جمله شهرستان ایلام، مهران، آبدانان و دهلران بیابان وجود دارد، کانون‌های عمده گرد و غبار استان در مهران و دهلران است.
مدیر کل منابع طبیعی اظهار داشت: طی دو سال اخیر دو هزار هکتار از تپه‌های ماسه‌ای مناطق بیابانی دهلران مالچ پاشی توأم با نهال کاری شد که بر اساس ارزیابی انجام گرفته نتایج بسیار مثبتی ارائه شده است.

7700 هکتار جنگل کاری طی یک سال
وی افزود: در کل استان 60 هزار هکتار جنگل کاری شده است که عمدتاً با هدف بیابان زدایی بوده است که در مهران و دهلران عمده این جنگل کاری‌ها انجام گرفته است.
احمدی تصریح کرد: مهمترین فعالیت‌های انجام شده در سال 97 در بحث توسعه جنگل، 7 هفت هزار و 700 هکتار نهال کاری در استان انجام گرفته، یعنی 55 درصد جنگل کاری‌های کشور در سال 97 به تنهایی در استان ایلام انجام شده است.
وی عنوان کرد: در همه شهرستان‌های استان ایلام یک نهالستان وجود دارد و ظرفیت تولید نهال در استان شش میلیون اصله در سال است که علاوه بر تأمین نهال برای طرح‌های جنگل کاری استان، نیاز مردم و سایر دستگاه‌ها، به سایر مناطق کشور نیز ارسال می‌شوند.
مدیر کل منابع طبیعی ایلام تصریح کرد: بیش از 60 گونه نهال جنگلی در استان تولید می‌شود، تنوع گونه‌ای در استان بسیار بالا است که از نهال‌های بومی و سازگار با شرایط جوی استان هستند.

برنامه ریزی برای 320 هزار هکتار جنگل کاری در استان ایلام
احمدی ادامه داد: در حال حاضر 640 هزار هکتار جنگل در استان وجود دارد، برنامه منابع طبیعی استان این است که تمام نوار مرزی استان را جنگل کاری کنیم که این مهم بیش از 320 هزار هکتار از اراضی استان را شامل می‌شود.
وی افزود: در آینده‌ای نزدیک میزان جنگل‌های استان به یک میلیون هکتار خواهد رسید، که در صورت تحقق این مهم تحول بزرگی در جنگل کاری کشور رخ خواهد داد.
وی با بیان اینکه جنگل کاری می‌تواند کمک کار حفظ سفره‌های زیرزمینی باشد، گفت: این جنگل کاری‌ها موجب شده است که روان آب‌ها و آب‌های سطحی را در خاک نفوذ داده و ضمن تقویت سفره‌های آب زیر زمینی، ریشه درختان از آب نزولات جوی نیز بهره مند شوند.
7177/6034

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعی گرد و غبار ایلام جنگل کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۸۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محرومیت‌زدایی در حوزه آب شرب از سیاست‌های وزارت نیرو است

ایسنا/فارس مشاور وزیر و رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در بازدید از طرح‌های تأمین آب جهاد آبرسانی در فارس تأکید کرد: محرومیت‌زدایی در حوزه آب شرب از سیاست‌های وزارت نیرو است.

میثم جعفرزاده در سفری دو روزه به استان فارس ضمن بازدید از چند طرح و پروژه تأمین آب شهری و روستایی در شهرستان‌های فسا و مرودشت، محرومیت‌زدایی در حوزه آب شرب را از سیاست‌های وزارت نیرو در دولت سیزدهم عنوان و جهاد آبرسانی را دستان محرومیت زدا در این حوزه توصیف کرد.

وی در روز نخست سفر با حضور در شهرستان فسا در شرق استان فارس به اتفاق علی جان صادق‌پور، مدیر عامل شرکت آبفا فارس و حسنعلی محمدی، منتخب مردم شهرستان فسا در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، از عملیات اجرای خط انتقال آب چاه‌های منطقه چهل چشمه(بخش رونیز) به شهر فسا و پروژه آبرسانی به این شهر از منطقه مهدی‌آباد و موردی بازدید و بر تسریع در عملیات اجرایی تأکید کرد.

به گفته مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس به منظور تامین پایدار آب شرب بخشی از شهر فسا، با اضافه شدن ۲ حلقه چاه جدید به ۴ حلقه چاه قبلی در منطقه چهل چشمه بخش رونیز، ظرفیت خط انتقال این مجموعه آبرسانی به منظور انتقال آب ۶ حلقه چاه کاهش یافت که بر همین اساس اجرای خط انتقال جدید آب با افزایش ظرفیت انتقال، در دستور کار قرار گرفته و در حال اجراست.

وی در تشریح طرح آبرسانی به شهر فسا از منطقه مهدی آباد و موردی نیز گفت: این طرح شامل حفر ۲ حلقه چاه و اجرای خط انتقال آب با لوله‌های ۸۰۰ میلیمتری است که اجرای خط انتقال پایان یافته و با برق رسانی و تجهیز چاه‌های مزبور، این طرح در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

مشاور وزیر و رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در ادامه از طرح آبرسانی به مجموعه ۴ روستایی جنگل(آب آسمانی) شامل تأمین آب شرب روستاهای آب آسمانی، سلیمان‌آباد، تل زیره و پانل با اجرای۳۲۰۰ متر خط انتقال دیدن و بر تسریع در عملیات اجرای مرحله تکمیلی این طرح تأکید کرد؛ در همین راستا بخش بزرگی از این طرح شامل احداث ۳ باب مخزن ذخیره، ایستگاه پمپاژ و خطوط انتقال نیز پیش از این اجرا و گشایش یافته است.

در بازدید جعفرزاده از وضعیت آبرسانی به روستاهای بخش ششده و قره بلاغ نیز حفرو تجهیز ۴ حلقه چاه جدید به منظور آبرسانی به روستاهای این بخش در دستور کار قرار گرفت.

در بازدید از روستاهای بخش پشتکوه شهرستان فسا هم بر تکمیل طرح آبرسانی به مجموعه ۴ روستایی بیشه زرد از چاه‌های میان شهر شامل اجرای ۱۰ کیلومتر خط انتقال، احداث یک باب ایستگاه پمپاژ و ۲ باب مخزن ذخیره ۱۰۰ و ۲۰۰ متر مکعبی و همچنین تکمیل پروژه ۸ کیلومتری خط انتقال آب از چاه‌های مزبور به روستاهای بیدزرد و سده با همکاری جهاد آبرسانی و مشارکت خیرین نیکوکار تأکید شد.

مشاور وزیر و رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در روز دوم سفر خود به استان فارس به اتفاق رضا عسکری معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آبفا فارس به شهرستان مرودشت در بخش مرکزی استان فارس رفت و از طرح آبرسانی به مجموعه ۶ روستایی تنگ شول(شول بزی) در بخش کامفیروز بازدید کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی آبفا فارس، طرح آبرسانی به مجموعه تنگ شول مشتمل بر ۲۲ کیلومتر خط انتقال، ۸ باب مخزن ذخیره، ۲ باب ایستگاه پمپاژ و یک حلقه چاه به عمق ۳۰۰ متر با دبی ۱۳ لیتر بر ثانیه می باشد. در حال حاضر ۶ کیلومتر خط انتقال و ۴ کیلومتر شبکه توزیع، به علاوه ۸ باب مخزن ذخیره با ظرفیت مجموعا ۱۵۵۰متر مکعب و یک باب ایستگاه پمپاژ احداث شده و یک حلقه چاه این طرح نیز حفر و تجهیز شده است.

در حال حاضر از طریق اعتبارات محرومیت‌زدایی ۶ کیلومتر دیگر از خط انتقال مطروحه در حال اجرا است و از طریق همین طرح دو پارچه روستا با جمعیتی بالغ بر ۲۸۰ خانوار که تاکنون تحت پوشش آبرسانی نبوده‌اند، به زودی از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بهره‌مند می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۱۴ هکتار نخاله‌های ساختمانی طبیعت مهریز یزد را ویران می‌کند
  • محرومیت‌زدایی در حوزه آب شرب از سیاست‌های وزارت نیرو است
  • بارش بهاری و طراوت طبیعت
  • سفر به طبیعت بهاری روستای انارک در قالب تصاویر
  • شهرستان دهلران مهد تولید گندم است
  • خودنمایی بخشی از جنگل‌های بلوط زاگرس در روستای مله پنجاب + فیلم
  • پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم
  • طراوت باران بهاری در دیار هگمتانه
  • با این نوشیدنی‌ها قند و شکر را کنار بگذارید
  • با این نوشیدنی‌ها قند و شکر را کنار می‌گذارید