Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@03:11:20 GMT

مرگ مغزی پسر جوان بعد از جراحی آپاندیس

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۴۴۸۷۱

مرگ مغزی پسر جوان بعد از جراحی آپاندیس

پسر جوان که از درد شدید آپاندیس راهی بیمارستان شده بود با پای خود به اتاق عمل رفت اما سهل‌انگاری پزشک بی‌هوشی و کادر پرستاری وی را دچار مرگ مغزی کرد. زهره صفاری   به گزارش خبرنگار حوادث «ایران»، اواسط سال 93 مرد میانسالی پسر 27 ساله‌اش را به اورژانس یکی از بیمارستان‌های پایتخت انتقال داد. «شهاب» از درد شدید شکمی قادر به ایستادن نبود و با کمک پدرش راه می‌رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پزشکان با دیدن وضعیت بیمار، او را معاینه کرده و اعلام کردند باید آپاندیس وی بلافاصله جراحی شود. با توجه به اینکه وضعیت بیمار بسیار وخیم بود، آزمایش‌ها به صورت اورژانسی انجام شد و «شهاب» به اتاق عمل انتقال یافت. مراحل بیهوشی و سپس عمل جراحی انجام شد و «شهاب» با تأیید متخصص بیهوشی به بخش انتقال یافت اما لحظاتی بعد ناگهان دچار ایست تنفسی شد و به کما رفت. پزشکان تلاش زیادی برای نجات او انجام دادند اما 8 روز بعد پسر جوان دچار مرگ مغزی شد. شکایت از کادر اتاق عمل خانواده «شهاب» که از مرگ پسر جوانشان شوکه شده بودند، با حضور در دادسرای ناحیه 19 (جرایم پزشکی و دارویی) از تیم جراحی و پرستاری شکایت کردند. پرونده مرگ مشکوک پسر 27 ساله برای رسیدگی به شعبه پنجم دادسرا ارجاع شد و بازپرس با توجه به نتیجه کالبدشکافی، موضوع را برای بررسی و تعیین علت دقیق مرگ به کمیسیون پزشکی فرستاد. نخستین کمیسیون چند ماه بعد از مرگ «شهاب» با حضور سه کارشناس تشکیل شد و اعضا پس از بررسی نتیجه پزشکی قانونی و شنیدن اظهارات طرفین احتمال دادند بیمار به‌دلیل عوارض ماندگار داروی بیهوشی و نبود نظارت متخصص هنگام انتقال به بخش دچار افت اکسیژن و بالا رفتن ضربان قلب شده و به کما رفته است. به این ترتیب کمیسیون سه نفره، متخصص بیهوشی را به میزان 25 درصد، سوپروایزر و پرستار بخش مردان را 20 درصد و دو پرستار اتاق عمل را به‌دلیل کنترل نکردن وضعیت تنفسی و هوشیاری بیمار هنگام تحویل وی به بخش به میزان 10 درصد مقصر شناختند. این رأی با اعتراض متهمان به کمیسیون دوم ارسال شد. مراحل قانونی برای تشکیل جلسه دوم کمیسیون تا یک سال پس از مرگ پسر جوان ادامه داشت. کمیسیون 5 نفره پس از بررسی پرونده و نظریه کمیسیون اول، قصور کادر بیهوشی و پرستاری را تأیید کرده و متخصص بیهوشی را به‌دلیل کنترل نکردن وضعیت بیمار هنگام تحویل از اتاق عمل به میزان 10 درصد، مسئول فنی وقت بیمارستان به خاطر نداشتن هماهنگی لازم بین بخش و اتاق ریکاوری به میزان 40 درصد، سرپرستار و دو پرستار بخش جراحی به‌دلیل نداشتن نظارت کافی در زمان تحویل بیمار 30 درصد مقصر اعلام کردند. این رأی نیز با اعتراض مسئول فنی وقت بیمارستان به کمیسیون 7 نفره فرستاده شد. کمیسیون سوم نیز با 7 کارشناس 6 ماه بعد تشکیل شد و اعضا با بررسی رأی کمیسیون قبلی، متخصص بیهوشی را به میزان 20 درصد، سرپرستار و یکی از پرستاران بخش جراحی را به میزان 20 درصد و مسئول فنی وقت را 30 درصد مقصر شناختند. به این ترتیب پرونده با صدور کیفرخواست قتل غیرعمدی ناشی از قصور پزشکی برای رسیدگی به شعبه 1043 مجتمع شهید قدوسی (دادگاه کیفری2) به ریاست قاضی محبوب افراسیاب فرستاده شد. قاضی پس از بررسی شواهد و نظریه‌های کمیسیون پزشکی و همچنین شنیدن اظهارات طرفین، متهمان پرونده را به تحمل یک سال حبس تعزیری از جنبه عمومی جرم و همچنین مسئول فنی وقت بیمارستان را به پرداخت 40 درصد دیه کامل، پرستار بخش جراحی به میزان 20 درصد و متخصص بیهوشی و سرپرستار بخش جراحی را نیز به میزان 20 درصد محکوم کرد که به‌دلیل وقوع مرگ در ماه حرام پرداخت یک سوم دیه نیز به‌عنوان تغلیظ دیه از جنبه خصوصی جرم به این مجازات‌ها اضافه خواهد شد.  

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۴۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان

ایسنا/اصفهان مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان گفت: در حالی که جراحی مغز دست‌کم ۱۵۰ میلیون تومان برای بیمار هزینه دارد اما طی سه سال اخیر بیمارستان شریعتی با هزینه ۲۰ میلیارد تومان به دستگاه نویگیشن جراحی مغز مجهز شده و هفت مورد جراحی موفقیت آمیز در این بیمارستان انجام شده است.

محمد رجالی، ظهر امروز (چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت گرامیداشت هفته سلامت، با بیان اینکه در استان اصفهان بیش از ۶۹ درصد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی در استان اصفهان دارای سه بیمارستان دکتر شریعتی، دکتر غرضی و فاطمه‌الزهرا و ۲۸ درمانگاه است، استان اصفهان باتوجه به جمعیت پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفری که دارد، دارای رتبه اول رتبه اول بیمه‌شدگان در کشور است.

وی با اعلام اینکه در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰ میلیون ویزیت سرپایی داشتیم، افزود: همچنین در سال گذشته ۸۰ هزار بستری و ۵۰ هزار عمل جراحی انجام شده است که نسبت به سال ۱۴۰۱، حدود ۱۰ درصد رشد داشته است، میانگین ظرفیت بیمارستان‌ها بالای ۹۰ درصد است و متوسط اقامت هر بیمار در بیمارستان‌ها ۲ و نیم روز است، در حال حاضر ۸۰۰ تخت در بیمارستان‌ها در دسترس بیماران است. نیاز استان حدود ۳۵ تا ۵۰ درمانگاه است که ظرفیت بیماران سرپایی را تکمیل کند که از سال ۱۴۰۱ ورود کردیم و مجوز ساخت درمانگاه در فولادشهر، پیربکران و هرند اخذ شده است و به دنبال اخذ مجوز برای درمانگاه بهارستان هستیم.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان با تاکید بر اینکه تامین اجتماعی بزرگترین خریدار، خرید خدمت در کشور است، گفت: در سال ۱۴۰۲ میزان خرید خدمتی حوزه درمان ۳۰۰ هزار پرونده بستری و ۳۲ میلیون پرونده سرپایی، در مجموع ۶ هزار همت بوده است. در سال ۱۴۰۱، حدود ۵۰ درصد بازنشستگی‌ها پیش از موعد بوده است.

وی با بیان اینکه ۲۵۰ هزار بیماری مزمن در کشور داریم، تصریح کرد: ارائه خدمات در زایشگاه‌های بیمارستان‌های شریعتی و غرضی ۱۰۰ درصد رایگان است، باتوجه به اینکه پزشک متخصص زایمان به صورت ۲۴ ساعت در بخش ال. دی آر مستقر است، اما ظرفیت زایمان این بیمارستان‌ها خالی مانده است. در اتاق‌های ال. دی. آر این دو بیمارستان چهار بخش NICU یا مراقبت ویژه نوزادان نیز احداث شده است.

وی افزود: زایمان ۵۰ درصد از خانم‌های مبتلا به ایدز به دلیل ارائه خدمات بهداشتی مناسب سالم بوده است.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان اصفهان خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۰۰ کودک ناشنوا در استان شناسایی شدند که در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تأمین اجتماعی برای آنان کاشت حلزون رایگان انجام شده است.

رجالی از ساخت اتاق‌های زایمان مجهز(LDR){تخت این اتاق‌ها قابل تبدیل به وضعیت‌های مناسب برای زایمان است} خبر داد و افزود: در طرح جوانی جمعیت یکی از مواردی که بر عهده سازمان تأمین اجتماعی بود، ساخت اتاق‌های زایمان مجهز(LDR) است که در اصفهان زایشگاه‌های بیمارستان شریعتی و غرضی تکمیل شده است. زایشگاه بیمارستان شریعتی هشت اتاق زایمان ال. دی. آر و بیمارستان غرضی پنج اتاق زایمان مجهز دارد که برای این امر ۳۵ میلیارد تومان هزینه شده، اما ۵۰ درصد مراجعه کننده دارد.

وی با اشاره به اینکه بخش جراحی قلب در بیمارستان شریعتی اصفهان سال ۱۴۰۱ راه‌انداری شد، گفت: تاکنون ۴۰۰ مورد جراحی قلب در این بیمارستان رایگان انجام شده است، بخش آنژیوگرافی در بیمارستان شریعتی راه‌اندازی شده که خدمات آن کاملاً رایگان است.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان خاطرنشان کرد: قدمت برخی از درمانگاه‌های شهر اصفهان به بالای ۵۰ سال می‌رسد، بر اساس شاخص تعداد بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی و امکاناتی که به اصفهان داده شده این استان در رده پانزدهم است، در حالی که دست‌کم به پنج بیمارستان و ۲۰ درمانگاه جدید نیاز دارد. ساخت و تجهیز بیمارستان ۵۰۰ تخت‌خوابی در شهرک شهید کشوری به اعتباری بالغ بر ۹ هزار میلیارد تومان نیاز دارد که با مجوز و اعتبار آن موافقت شده که این بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی ۵۰ درصد به ظرفیت بستری ما اضافه خواهد کرد.

وی وضعیت نیروی انسانی در بیمارستان‌ها را نامناسب دانست و اضافه کرد: تعداد نیروهای علاقه‌مند به دوره تخصص کم شده و نیرو برای همکاری با بیمارستان‌های تأمین اجتماعی نیز کم شده است. اکنون با ۴۰۰ پزشک متخصص در استان همکاری داریم، با توجه به شرایط موجود برخی از متخصصان ما به کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر عمان مهاجرت کردند. در استخدام پرستار نیز مشکلاتی داریم، امسال مجوز استخدام ۲۵۰ نفر پرستار را داریم درحالی که شمار شرکت‌کنندگان در آزمون طی سال‌های قبل ۱۰ برابر امسال بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • با این فناوری انقلابی، معلولیت دیگر محدودیت نخواهد بود
  • ۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • سه بیمار شیرازی با اهدای عضو دختر ۱۸ ساله تربت جامی جان دوباره گرفتند
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ را نفر را نجات داد
  • کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله
  • موفقیت مخترعان شیرازی در اختراع کیسه مدرج جمع آوری خون از ناحیه جراحی
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی در قزوین