Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت نیرو در سال ۹۸، برنامه‌های محوری همچون افزایش ۴۴۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور، تامین آب شرب پایدار برای یک هزار و ۹۵۰ روستای کشور و بهره‌برداری از ۳۲ واحد تصفیه‌خانه آب و فاضلاب را دنبال می‌کند.

وزیر نیرو اوایل فروردین‌ماه امسال طی نامه‌ای به مقام معظم رهبری، اقدامات شاخص سال ۹۷ صنعت آب و برق و اهم برنامه‌های این وزارتخانه برای سال ۹۸ را ارائه کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش وزیر نیرو، در سال ۹۷ جمع سرمایه‌گذاری در صنعت آب و برق از محل منابع عمومی، فاینانس دولتی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ۱۶ هزار و ۲۰۶ میلیارد تومان بوده است و در طی این مدت یک هزار و ۵۱۱ روستا با جمعیت ۱.۱۷ میلیون نفر از آب شرب سالم و پایدار بهره‌مند شده‌اند.

در سال گذشته ۹ تصفیه‌خانه و سامانه نمک‌زدایی نیز به ظرفیت حدود ۱۸۳ هزار مترمکعب در شبانه‌روز با قابلیت تامین آب برای ۹۱۳ هزار نفر به اتمام رسیده و تعداد ۳۱ تصفیه‌خانه فاضلاب به ظرفیت حدود ۲۹۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز با قابلیت تصفیه فاضلاب ۱.۵ میلیون نفر تکمیل شده است.

در سال ۹۷ حدود ۵۶ هزار هکتار شبکه‌های اصلی آبیاری و زهکشی به بهره‌برداری رسیده و با افتتاح سدهای مخزنی جدید بیش از ۱.۱ میلیارد مترمکعب آب نیز مهار شده است.

همچنین در سال گذشته هشت واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت یک هزار و ۶۵ مگاوات و نیز ارتقای توان تولیدی نیروگاه‌های حرارتی موجود به میزان ۱۵۰ مگاوات به بهره‌برداری رسید که براین اساس جمعا یک هزار و ۲۱۵ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور در سال ۹۷ افزوده شده است.

بهره‌برداری ۲۰ واحد نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۱۲۶ مگاوات نیز بخش دیگری از اقدامات شاخص صنعت آب و برق در سال گذشته بوده است.

 

برنامه‌های وزارت نیرو برای سال ۹۸

بر اساس گزارش وزیر نیرو، در سال ۹۸ آب شرب و پایدار برای یک هزار و ۹۵۰ روستای کشور با جمعیت ۱.۲۱ میلیون نفر تامین خواهد شد.

همچنین در سال جاری ۱۱ واحد تصفیه‌خانه آب به ظرفیت حدود یک میلیون و ۲۶۷ هزار مترمکعب در شبانه‌روز با قابلیت تامین آب ۶.۳ میلیون نفر و ۲۱ تصفیه‌خانه فاضلاب به ظرفیت حدود ۵۱۹ هزار مترمکعب در شبانه‌روز با قابلیت تصفیه فاضلاب حدود سه میلیون نفر تکمیل و افتتاح خواهد شد.

براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در سال جاری ۲۲ واحد نیروگاه به ظرفیت سه هزار و ۹۳۳ مگاوات به بهره‌برداری خواهد رسید و ارتقای توان تولید و ارتقای نیروگاه به میزان ۴۶۱ مگاوات در دستور کار قرار گرفته است که براین اساس در سال ۹۸ چهار هزار و ۳۹۴ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده خواهد شد.

بر اساس پیش‌بینی صورت گرفته امسال حدود ۲۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی جدید نیز وارد مدار خواهد شد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۵۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب

در حالی که استفاده از روش‌های ازن‌زنی برای تصفیه آب کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می‌شوند، استفاده از سامانه‌های نانو حباب، کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد و عدم نیاز به خطوط انتقال ازن را در پی دارد.

به گزارش ایسنا، پس از استفاده از فناوری نانوحباب ازن توسط یکی از شرکت‌های فناور در تصفیه‌خانه‌ آب ساوه، سوالاتی پیرامون اهمیت نانوحباب ازن در تصفیه آب مطرح شد و همچنین جایگزینی کلر با نانوحباب ازن در جامعه علمی و دانشگاهی بیشتر مورد توجه قرار گرفت. 

به نقل از ستاد نانو معمولا در تصفیه فاضلاب نیاز به استفاده از ترکیبات ضدعفونی‌کننده و گندزدا است و کلر یکی از رایج‌ترین مواد برای گندزایی در تاسیسات تصفیه آب و فاضلاب است. با این حال گزینه‌ دیگری یعنی ازن وجود دارد.

مطالعه‌ای در سال ۱۹۷۰ نشان داد که کلر با مواد آلی واکنش می‌دهد و محصولات جانبی ضدعفونی(DBPs) ایجاد کند که می‌توانند بر سلامت عمومی و زندگی آبزیان منطقه تأثیر منفی بگذارند. همچنین فاضلاب شهری حاوی کلر، در صورت ورود به آب‌ دریاچه‌ها و رودخانه‌ها منجر به کشتن ماهی‌ها می‌شود. از این رو آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا "ازن" را به عنوان فناوری ضد عفونی جایگزین معرفی کرد؛ چرا که معتقد است ضد عفونی آب کلید جلوگیری از گسترش بیماری در مصرف‌کنندگان و همچنین کاهش آلودگی محیط زیست است.

تفاوت‌های ازن و کلر به این شرح است:

۱) ازن در تصفیه آب بیش از ۳۰۰۰ برابر سریع‌تر از کلر عمل می‌کند.

۲) بر خلاف کلر، ازن هیچ محصول جانبی مضری در آب باقی نمی‌گذارد، ازن در صورت عدم استفاده به سرعت به اکسیژن خالص تبدیل می‌شود.

۳) تصفیه آب با کلر اثرات شیمیایی طولانی مدت بر جای می‌گذارد و بر محیط زیست نیز تاثیرات منفی دارد. در حالی که در مورد اُزن اینطور نیست.

۴) ازن قوی‌ترین و سریع‌ترین، ضدعفونی‌کننده و اکسیدکننده تجاری موجود برای تصفیه آب است. کپک، و اکثر آلاینده‌های آلی و معدنی به سادگی با ازن از بین می‌روند.

۵) ازن در دوزهای مناسب می‌تواند تمام پاتوژن‌های منتقل‌شوند از طریق آب را حذف کند، در حالی که کلر نمی‌تواند چنین اثربخشی داشته باشد.

۶) ازن در محل تولید می‌شود و نیازی به ذخیره‌سازی ندارد.

۷) هیچ‌گاه شاهد غلظت بیش از حد ازن استفاده نشده در آب نیستیم، وقتی ازن بیش از دوز مورد نظر در آب وارد شود، مقدار ازن استفاده نشده از آب خارج می‌شود و دوباره به اکسیژن باز تبدیل می‌شود.

۸) ازن بدون طعم و بوی نامطبوع شیمیایی می‌تواند به طور قابل توجهی سطوح مواد شیمیایی خطرناک مانند کلر و محصولات جانبی آن را کاهش دهد.

۹) ازن حل شده در آب باعث تحریک پوست، بینی یا گوش نشده و خشکی پوست را به دنبال ندارد.

۱۰) اثربخشی ازن را می‌توان با یک ORP متر ساده اندازه‌گیری کرد.

۱۱) ازن کمتر از کلر موجود در آب خورنده است.

روش‌های مرسوم ازن‌ زنی که معمولا متکی به اجکتور و دیفیوزر هستند، کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می‌شوند. این درحالی است که فناوری‌نانوحباب می‌تواند مانع از این هدر رفت شده و همچنین اثربخشی ازن را در تصفیه آب افزایش دهد. از مهم‌ترین مزایای استفاده از سامانه‌های نانو ازن می‌توان به کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد، عدم نیاز به خطوط انتقال ازن و دیفیوزر، عدم نیاز به مخازن ازن‌زنی، عدم نیاز به تخریب‌کننده ازن و در نتیجه کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری تا ۵۰ درصد اشاره کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد
  • تولید برق در اوج گرمای تابستان
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • آماده سازی شبکه های آبرسانی البرز برای ورود به تابستان ۱۴۰۳
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان